Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015

Υπάρχουν κάτι γράμματα, κιτρινισμένα γράμματα...

Ο Γ. Παπανδρέου ''δραπετεύει'' απο την ανάγκη επιστροφής οφειλών του ΠΑΣΟΚ προς τις ''κρατικές'' τράπεζες-Άντε γειά...
Με την δημιουργία του νέου κόμματος ο Γ. Παπανδρέου αποφεύγει έναν μεγάλο πονοκέφαλο, τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ για τα οποία πολλά στελέχη της Χ. Τρικούπη προσπαθούσαν να το υπενθυμίζουν. Τα χρέη του ΠΑΣΟΚ προς τις τράπεζες είναι δυσθεώρητα και σήμερα μετά την ανακεφαλαίωση των τραπεζών τα χρήματα αυτά στην ουσία οφείλονται στο ελληνικό δημόσιο που είναι ο μεγάλος μεριδιούχος μετοχών των τραπεζών. H Κομισιόν, δια στόματος του Χ. Αλμούνια (7.2.2014), σημείωσε πως ''η συντριπτική πλειοψηφία των δανείων των κομμάτων της συγκυβέρνησης από τρεις ελληνικές τράπεζες παραμένουν μη εξυπηρετούμενα, με το ποσό να αγγίζει τα 270 εκατ. ευρώ''.

Το ΠΑΣΟΚ έχει χρέη που αγγίζουν τα 121 εκ € μέχρι το 2013. Τα υπόλοιπα αφορούν το κόμμα της ΝΔ. Είναι πολύ πιθανόν να έχουν προστεθεί και άλλα χρέη αφού το ΠΑΣΟΚ είναι αναγκασμένο είτε να παίρνει δανεικά, είτε να αυξάνει το χρέος του σε πιστωτές για την αποπληρωμή ενοικίων ή και άλλων καθημερινών λειτουργικών εξόδων.
Το 2003 το ΠΑΣΟΚ είχε χρέη από δάνεια προς τις τράπεζες 13,3 εκατομμύρια ευρώ. Στο τέλος του 2012 τα χρέη από δάνεια ήταν 135 εκατομμύρια ευρώ και στο τέλος του 2013 121 εκ €. Στην ουσία την χρυσή οκταετία που ο Παπανδρέου βρέθηκε στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ τα χρέη προς τις τράπεζες εκτινάχθηκαν από τα 13,3 εκ € στα 135 εκ €. Τα καινούργια γραφεία στην Ιπποκράτους με την η αποδεδειγμένη πολυτέλεια, η κατακόρυφη αύξηση των δαπανών του κόμματος για την αλλαγή της δημόσιας εικόνας του ΠΑΣΟΚ και και άλλα πολλά έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.

Με την δημιουργία του νέου κόμματος ο Γ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του, που από το 2004 και μετά έκαναν πράξη το λεφτά υπάρχουν αυξάνοντας κατακόρυφα τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, σήμερα ΔΡΑΠΕΤΕΥΟΥΝ από την υποχρέωση επιστροφής των δανεικών, αφήνουν τον λογαριασμό στον Βενιζέλο και σε ότι θα απομείνει από το κατακρεουργημένο ΠΑΣΟΚ.

Στο τέλος ο κ. Παπανδρέου με τους στενούς του συνεργάτες και τους κομματικούς σκελετούς που βγήκαν από την ντουλάπα για να υποστηρίξουν το εγχείρημα του, θα πίνουν στην υγειά του κορόιδου που είναι οι φορολογούμενοι πολίτες και οι οποίοι θα πληρώσουν το μάρμαρο των χρεών του παλαιού κομματός του στις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες.

Το ΠΑΣΟΚ χρωστάει τα εξής :
 • ΑΓΡΟΤΙΚΗ 92.292.536 (λήξη δανείου 2013), 
 • ΕΘΝΙΚΗ 8.776.889, 
 • ΠΕΙΡΑΙΩΣ 6.154.000, 
 • ATTICA 5.205.875, 
 • EUROBANK 5.166.000, 
 • MARFIN 3.162.000 (λήξη δανείου 2015)
ΣΥΝΟΛΟ 120.757.300
Πηγή: Vetonews
*Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας graf για τον τίτλο και την γνωστοποίηση της είδησης. 

Ενημέρωση:

1 σχόλιο:

 1. Το πρώτο που ήρθε στο νου μου διαβάζοντας ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/01/blog-post_74.html ) ήταν τα χρέη τους. Όχι όμως αποκκομένα από την Πολιτική που ασκήθηκε και ασκείται, αλλά σαν μέρος της. Δίχως μικροαστική οργή στο βρόντο, αλλά αναγνωρίζοντας για άλλη μια φορά, χάρη στα κλειδιά κατανόησης που έχουμε, πως:
  Ξαναβρίσκουμε την λογική της καταστροφής κεφαλαίου, την λογική της λυκοπαρέας που κάποια στιγμή αντιμετωπίζει ένδο- διαμάχη.

  Και για να μην μείνουμε μόνο σ' αυτά, ιδωμένα σαν επί μέρους, ολόκληρη η εικόνα περιλαμβάνει "Μετεγγραφές, «προξενιά», συνεργασίες, νέα σχήματα, όλα επιστρατεύονται προεκλογικά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η χειραγώγηση των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, να διαμορφωθούν οι όροι για αντιλαϊκές κυβερνήσεις και συναινέσεις μετά τις εκλογές." ΡΙΖΟΣ 3/1/2015 πρωτοσέλιδο

  Γι' αυτό όπως συνεχίζει η ίδια πηγή: "Δημήτρης Κουτσούμπας: «Αν ρίξει κάποιος μια ματιά γύρω του, στις διεργασίες που γίνονται στα άλλα κόμματα, θα δει καθαρά ότι το ΚΚΕ είναι το ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ. Κόμμα - εγγύηση, κόμμα εμπιστοσύνης ότι θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του. Δύναμη πάλης, ελπίδας για μια άλλη προοπτική»."

  graf

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.