Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ρωσικοί πύραυλοι έχουν καταρρίψει ουκρανικά drones στην Κριμαία

Ουκρανικό drone που καταρρίφθηκε στο Ντονμπάς
Αρκετά ουκρανικά μη επανδρωμένα στρατιωτικά αεροσκάφη επιτήρησης (drones) που εντοπίστηκαν στον εναέριο χώρο της Κριμαίας έχουν καταρριφθεί από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις μέσα στον τελευταίο μήνα.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές από την Κριμαία, τα ουκρανικά drones με πορεία από τον Βορρά εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν από ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους Pantsir S1 (SA-22 βάσει του κωδικού του ΝΑΤΟ) Το πυραυλικό σύστημα Pantsir S1 μπορεί να πλήξει κάθε τύπου αεροπορικό στόχο σε απόσταση 20 χιλιομέτρων και σε ύψος 15, ενώ είναι ικανό να χτυπήσει τέσσερις στόχους ταυτόχρονα και οι πύραυλοί του μπορούν να φτάσουν ταχύτητα 1.300 μέτρων το δευτερόλεπτο.
Pantsir S1

Οπως αναφέρει στρατιωτική πηγή από την Κριμαία, οι πύραυλοι Pantsir εκτοξεύθηκαν από στρατιωτική βάση κοντά στον Ισθμό Chongar. «Πρώτο βήμα είναι η αναγνώριση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών κοντά στα σύνορα και η ενημέρωση για συνοδεία. Εάν τα drones επιμείνουν και εισχωρήσουν στα εδάφη μας, πλησιάζοντας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, τότε δίνεται εντολή κατάρριψης».Δεν διευκρινίστηκε ο αριθμός των ουκρανικών drones που έχουν καταρριφθεί από ρωσικούς πυραύλους.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

2 σχόλια:

  1. да здравствует Новоро́ссия !

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AD%CE%B1_%CE%A1%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @dimitr:
      Да здравствует товарищ....

      Και κάνε και ένα κόπο να μας τα γράψεις ελληνικά την άλλη φορά....

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.