Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Λαβρόφ: Βρισκόμαστε μπροστά στην μεγάλη ευκαιρία για ειρήνευση στην Ουκρανία

Πυρετωδώς προχωρούν οι διαβουλεύσεις για το χρονοδιάγραμμα της νέας συνάντησης της Ομάδας Επαφών για την κρίση της Ουκρανίας στο Μινσκ. Οπως δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, «τώρα είναι σημαντικό να βρούμε τρόπο να επαναληφθούν οι συνεδριάσεις της Ομάδας Επαφής μεταξύ των εκπροσώπων της ουκρανικής ηγεσίας και των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, με τη συμμετοχή της Ρωσίας και του ΟΑΣΕ».
Η Ρωσία προσπαθεί να εξασφαλίσει την επίτευξη της πολυπόθητης συμφωνίας το συντομότερον δυνατόν, καθώς είναι μια ευκαιρία για την οριστική κατάπαυση του πυρός και την διασφάλιση της ειρήνης στην Ουκρανία, είπε ο κορυφαίος ρώσος διπλωμάτης.

«Με πολλές δυσκολίες, βλέπουμε ήδη ανακωχή, και οι προϋποθέσεις για απόλυτη κατάπαυση του πυρός έχουν δημιουργηθεί. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κοινή βάση και για άλλα σημαντικά θέματα, όπως την άρση του οικονομικού αποκλεισμού του Ντονμπάς από το Κίεβο, καθώς και την διατήρηση του πολιτικού διαλόγου, η οποία θα πρέπει τελικά να οδηγήσει στην συνταγματική μεταρρύθμιση με τη συμμετοχή όλων των περιφερειών και όλων των πολιτικών δυνάμεων της Ουκρανίας» κατέληξε ο Λαβρόφ, επισημαίνοντας πως η Μόσχα έχει δεσμευθεί και εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση από τον περασμένο Απρίλιο.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

1 σχόλιο:

  1. H πτωχή πλην τιμία Ελλάς ΔΕΝ είναι πλέον ο καλύτερος μαθητής του ΔΝΤ. Της έφαγε το αριστείο η Ουκρανία!

    http://www.efsyn.gr/arthro/entyposiasmeno-dnt-apo-tin-oykraniki-igesia

    Ο αισθησιασμός που προκάλεσε στο ΔΝΤ "το όραμά τους [των Ποροσένκο-Γιάτσενουκ] για οικονομικό μετασχηματισμό στην Ουκρανία και η δέσμευσή τους για την υλοποίηση ενός αποφασιστικού και ριζοσπαστικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων" μάλλον σημαίνει ότι ο πόλεμος θα κρατήσει αρκετά και ίσως κλιμακωθεί.

    gdmn1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.