Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Πούτιν για Τσετσενία: Κανείς, ούτε ο Καντίροφ, δεν είναι υπεράνω του νόμου, ακόμη και απέναντι σε τρομοκράτες

Ο Ραζμάν Καντίρωφ
Αναφερόμενος στην Τσετσενία και τις δηλώσεις του Ραμζάν Καντίροφ περί προγκρόμ κατά των τρομοκρατών, ο ρώσος πρόεδρος είπε πως κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Ερωτηθείς για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ρωσική δημοκρατία της Τσετσενίας όπου σημειώνεται έντονη κινητικότητα των εξτρεμιστικών ομάδων, ο πρόεδρος Πούτιν τόνισε:
«Ολοι είμαστε υπόλογοι μόνο απέναντι στη δικαιοσύνη και τους ρωσικούς νόμους και κανείς δεν μπορεί να κριθεί ένοχος, παρά μόνο από το δικαστήριο. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως συγγενείς σεσημασμένων τρομοκρατών είναι ενήμεροι, ενδεχομένως και να συμμετέχουν στο στάδιο της προετοιμασίας κάποιας επίθεσης. Αυτό δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα, ούτε στον επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραζμάν Καντίροφ, να τους στοχοποιήσει ή να τους τιμωρήσει. Κανέις δεν μπορεί να θεωρηθεί ένοχος, εάν δεν βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου».
 Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπενθύμισε πως στην πρόσφατη μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Γκρόζνι, σκοτώθηκαν 14 αστυνομικοί.
Τέλος επεσήμανε πως επιμένει στην νόμιμη αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και πως η Ρωσία καταδικάζει τις παράνομες αντιτρομοκρατικές μεθόδους που χρησιμοποιούν άλλες χώρες, όπως οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τα απάνθρωπα βασανιστήρια που πραγματοποίησε η CIA μετά την 11η Σεπτεμβρίου, τόσο σε αμερικανικό έδαφος όσο και σε έδαφος άλλων χωρών που παραβιάζουν κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Πηγή: Σύγχρονη ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.