Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

Τουσκ: Στην πραγματικότητα, η Ρωσία είναι σήμερα το στρατηγικό μας πρόβλημα, όχι η Ουκρανία

Μια μακροπρόθεσμη στρατηγική με ορίζοντα πολλών ετών, και όχι εβδομάδων ή μηνών, θα πρέπει να αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με τη Ρωσία, τόνισε την Πέμπτη ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής που διεξήχθη στις Βρυξέλλες.

«Στην πραγματικότητα, η Ρωσία είναι σήμερα το στρατηγικό μας πρόβλημα, όχι η Ουκρανία», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου οι ηγέτες της ΕΕ συζήτησαν τις σχέσεις με τη Ρωσία και τη συμμετοχή της Μόσχας στη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση σήμερα είναι η ρωσική προσέγγιση, όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά και προς την ΕΕ»,, δήλωσε ο Τουσκ, επιμένοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει μια «κοινή θέση» όσον αφορά την ουκρανική κρίση και τη Ρωσία.

«Σήμερα ίσως δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, όχι αισιόδοξοι» συμπλήρωσε.
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας
Βλέπε ακόμη:
  • Πώς θα νικηθεί ο Γολιάθ (οι ανοιχτά ομολογημένες επιθετικές βλέψεις ΕΠΑ-ΕΕ, -με τον εύγλωττο τίτλο-, ενάντια στην Ρώσικη Ομοσπονδία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.