Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

-Ώστε δεν έχουμε βιομηχανία στην Ελλάδα, έτσι;

ΕΜΠΟΡΙΟ 39,60% - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 31,80% - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 28,60%


O εμπορικός κλάδος προσέφερε τις περισσότερες επιχειρήσεις στο τοπ 500 που ανέδειξε η βάση δεδομένων της Direction Business Reports, με βάση την επίδοση του κύκλου εργασιών για το οικονομικό έτος 2013.

Ειδικότερα, στις 500 εταιρείες ο εμπορικός κλάδος εκπροσωπήθηκε από 198 εταιρείες ή ποσοστό 39,60%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η βιομηχανία, έχοντας 159 εταιρείες ή ποσοστό 31,80% επί του γενικού συνόλου. Ο κλάδος των υπηρεσιών είχε τις λιγότερες επιχειρήσεις, με 143 εταιρείες, καλύπτοντας το 28,60% του σχετικού δείγματος.

Εξειδικεύοντας τις κατηγορίες των τριών κλάδων που διακρίθηκαν το 2013, συναντάμε τις επιχειρήσεις από τα φάρμακα-καλλυντικά- απορρυπαντικά (εμπορικές και παραγωγικές), που βρέθηκαν στην πρώτη θέση, με το μεγαλύτερο αριθμό εταιρειών (70), που αντιστοιχούν στο 14% επί του συνόλου. Ακολούθησαν οι εταιρείες τροφίμων (βιομηχανικές και εμπορικές), με 65 εταιρείες, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 13%, και αμέσως μετά έχουμε τις εταιρείες από τα πετρελαιοειδή (διυλιστήρια και εμπορικές), με 23 επιχειρήσεις και ποσοστό 4,60%. Σε ελάχιστη απόσταση βρίσκονται οι εταιρείες από τον κλάδο των ασφαλειών, όπου διακρίθηκαν 22 επιχειρήσεις που αντιστοιχούν σε ποσοστό 4,40%, ενώ με τον ίδιο αριθμό εταιρειών και το ίδιο ποσοστό συγκαταλέγονται για την παρελθούσα οικονομική χρήση και οι εταιρείες από τον κλάδο ηλεκτρολογικού-ηλεκτρονικού υλικού (εμπορικές και βιομηχανικές).
Πηγή: Ημερησία
Το ξαναγράφουμε για να εμπεδωθεί. Στις 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις:

ΕΜΠΟΡΙΟ 39,60% - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 31,80% - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 28,60%

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός πως η κερδοφορία του κάθε κλάδου καμμία σχέση δεν έχει με την αύξηση ή την μείωση της απασχόλησης καν (για ύψος μισθού δεν μιλάμε καθόλου) σε αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.