Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Πούτιν: Κάποιοι ονειρεύονται το σενάριο της Γιουγκοσλαβίας και για τη Ρωσία – Αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί

Τις βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής της Ρωσίας παρουσιάζει σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στην ετήσια ομιλία του στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου.

Σε ένα πολυπληθές κοινό με υπουργούς και υφυπουργούς, βουλευτές και γερουσιαστές και από τα δύο σώματα του ρωσικού κοινοβουλίου – Ανω Βουλή και Κρατική Δούμα – κυβερνήτες της περιφέρειας, θρησκευτικούς ηγέτες, ανώτατους δικαστές και δεκάδες υψηλόβαθμους αξιωματούχους, ο ρώσος πρόεδρος ανέλυσε την πολιτική της Μόσχας όχι μόνο για το 2015 αλλά και για τα επόμενα έτη.

Η παράδοση του εθνικού διαγγέλματος κάθε Δεκέμβριο κλείνει έτος 20 χρόνια. Η πρώτη φορά που ρώσος πρόεδρος απευθύνθηκε στο σύνολο των αξιωματούχων και των ηγετών της χώρας ήταν στις 24 Φεβρουαρίου του 1994 με τον τότε πρόεδρο Μπορίς Γιέλτσιν.

Τι έιπε για τα δυτικά σχέδια "διαμελισμού της Ρωσίας"

Από το 2002, όταν οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν τη συνθήκη των αντι-βαλλιστικών πυραύλων, σημειώνεται αύξηση της τρομοκρατίας, η οποία απειλεί την στρατηγική ισορροπία στον κόσμο, ακόμη και για την ίδια την Αμερική, είπε ο πρόεδρος Πούτιν: «Είναι ανώφελο να προσπαθήσουμε να μιλήσουμε για τη Ρωσία από θέση ισχύος, ακόμα κι αν αντιμετωπίζει εσωτερικές διαφορές.... Ολοι θυμόμαστε τις χώρες που υποστήριξαν τους τρομοκράτες στη Ρωσία ... και αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που υποδαυλίζουν το πρόβλημα στην Τσετσενία, καθώς εξακολουθούν να λαμβάνουν πλήρη στήριξη από το εξωτερικό. Κάποιοι θέλουν να δουν το σενάριο της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας να επαναλαμβάνεται και στη Ρωσία. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα διδάγματα του παρελθόντος. Ακριβώς όπως ο Χίτλερ απέτυχε με τη μισάνθρωπη και καταστροφική πολιτική του να υποτάξει και να διαλύσει την Ρωσία, έτσι θα αποτύχει και όποιος άλλος προσπαθήσει. Για την Ρωσία, η εθνική κυριαρχία είναι η πιο σημαντική προϋπόθεση για την ύπαρξή της».
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.