Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Μια διδακτική ιστορία μαύρης προπαγάνδας

Στις 13/12 αναρτήθηκε άρθρο στο "αριστερό" Κουτί της Πανδώρας, και αναδημοσιεύθηκε άμεσα και από "κομμουνιστικό" Βαθύ κόκκινο, με τίτλο:
Καταγγελία που χρήζει απάντησης: «Ο κομμουνιστής Φιλιππάκης ήθελε να μεταφερθούν τα αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ σε τράπεζες του εξωτερικού»
Η περίφημη "καταγγελία" πέραν του ότι από μόνη της είναι γελοία (γιατί αποτελεί κάποιο "σκάνδαλο" να θέλει κάποιος να προστατέψει τα αποθεματικά του ταμείου του, και τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με τους μετέχοντες στην "Λίστα Λαγκάρντ", όπως Γκαιμπελίστικα συγκρίνει ο "καταγγέλων";), προέρχεται από ένα άτομο, τον κ.Ν.Καρούζο, που θα έπρεπε να θεωρείται τουλάχιστον "αμφίβολης" αξιοπιστίας από τους "αριστερούς", ου μην και ...."κομμουνιστές", που έσπευσαν να υιοθετήσουν άμεσα (και χωρίς καμμία διασταύρωση)  τα λεγόμενα του.

Πιο πολλά για το who is who του κυρίου Καρούζου μπορείτε να βρείτε σε δύο ποστ του Lenin reloaded εδώ και εδώ.
Ας κρατήσουμε το γεγονός πως ο κύριος Καρούτζος είναι στέλεχος της παράταξης "Ενωμένοι δημοσιογράφοι" της ΕΣΗΕΑ, της λεγόμενης "τρικομματικής." Το βιογραφικό του βρίσκεται εδώ.
Από ποια κόμματα αποτελείται η τρικομματική παράταξη του κυρίου Καρούτζου, τον οποίο επικαλούνται τα ιστολόγια "Κουτί της Πανδώρας" και "Βαθύ Κόκκινο" κατά του ΚΚΕ;

Από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Τα περίεργα όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς στην καταγγελία του κ.Καρούζου χάσκει ένα λογικό κενό.

Προς τι όμως το αιφνίδιο μένος του γνωστού και ως "λεβεντόπαιδου της ΕΔΟΕΑΠ" και μάρτυρα κατηγορίας των "Κουτί της Πανδώρας" και "Βαθύ Κόκκινο" εναντίον του Γ. Φιλιππάκη; Εδώ θα πρέπει να θυμηθούμε την πρώτη παράγραφο της καταγγελίας που δημοσίευσαν τα δύο αυτά εντιμότατα ιστολόγια:
Ο Γιώργος Φιλιππάκης, ο συνταξιούχος πλέον δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ,υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στις τελευταίες Εθνικές Εκλογές και μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αυτός που υποστηρίζει - έτσι λέει το κόμμα του - την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και είναι κατά των τραπεζιτών, απειλεί να βάλει φωτιά έξω από το κτήριο της Ένωσης στην πρόσκληση που του έστειλαν των εγκαινίων της έκθεσης για τα 100 Χρόνια ιδρύσεως του ιστορικού Σωματείου των δημοσιογράφων, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του planet-greece.blogspot.com.Και τι έπαθε ο Γιώργος Φιλιππάκης και απειλεί τέτοια πράματα με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου των δημοσιογράφων;
Ασφαλώς δεν θα το μάθετε από τους δαιμόνιους ερευνητές του "Κουτιού της Πανδώρας" και του "Βαθέος Κόκκινου", όπως δεν μάθατε τίποτε για το ποιος είναι ο καταγγέλων και ποιο το ιστορικό του στον συνδικαλισμό. Κι όμως, μόλις χθες, το διαδίκτυο είχε βουήξει για το τι έπαθε ο Γ. Φιλιππάκης (και γιατί τον περιέλαβε με καταγγελίες ... στο facebook ο αξιότιμος κύριος Καρούτζος).

Κυβερνητική φιέστα, της ΕΣΗΕΑ, πάνω στα … ερείπια!
Επιστολή- καταγγελία του Γιώργου Φιλιππάκη στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ  (Ημεροδρόμος, 12/12/2014)

Περισσότερα εδώ.

Μπαίνει λοιπόν το ζήτημα της καταγγελίας του "καταγγελόμενου" Φιλιππάκη για την φιέστα της ΕΣΗΕΑ. Διαβάζουμε και πάλι από το Lenin reloaded άρθρο με τίτλο:

Πλανήτης Ελλάδα: Ποιοι φιλάνθρωποι έσκασαν 70.000 ευρώ για χάρη της ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης δημοσιογραφίας;

Ας ξεκινήσουμε με το θέμα του εορτασμού των 100 χρόνων της ίδρυσης της ιστορικής Ενώσεων [sic] Συντακτών.Μιλάμε για μία έκθεση - στολίδι για την ιστορία της δημοσιογραφίας της Ελλάδας στο ιστορικό κτήριο της Ένωσης, της οδού Ακαδημίας 20. Μία έκθεση η οποία στοίχισε 70.000 ευρώ. Κι όμως, η ΕΣΗΕΑ δεν έβαλε από την τσέπη της ούτε ένα ευρώ! Πώς έγινε αυτό;

Η πρόεδρος του ΔΣ [Αντωνιάδου], η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της ΕΣΗΕΑ, που συμπέφτει με τον εορτασμό των 100 χρόνων, κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα από χορηγίες! Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και εξόχως συγκινητικό.

Από θριαμβευτικό δημοσίευμα για τη φιέστα της ΕΣΗΕΑ, του Planet-GreeceΤο Planet Greece είναι η πηγή του δημοσιεύματος περί καταγγελίας του Ν. Καρούτζου κατά του Γ. Φιλιππάκη, που χρησιμοποίησαν το "Κουτί της Πανδώρας" και, σε αναδημοσίευση απ' τον κύριο Βαξεβάνη, το "Βαθύ Κόκκινο" (αναφέρεται ρητά ως πηγή της "πληροφόρησής" τους).

Εδώ βλέπουμε και το μόνο πραγματικό θέμα καταγγελίας που υπάρχει: -Ποιος και για ποιους λόγους έδωσε 70.000 ευρώ για να γίνει η φιέστα της ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με θριαμβευτική αναφορά του ιστότοπου που ξεκίνησε την όλη υπόθεση;
Επάνω και σε αυτό, τόσο το ΚτΠ όσο και το "Βαθύ κόκκινο" τηρούν εκκωφαντική σιγή.

Επίλογος προπαγάνδας και υποκρισίας.

Όταν εν τέλη η φιέστα στην ΕΣΗΕΑ πραγματοποιείται εν μέσω διαμαρτυριών των δημοσιογράφων και μετά από επέμβαση των ΜΑΤ, τα δύο "αριστερά" σάιτ που ξεκίνησαν την αναπαραγωγή των "καταγγελιών"-φωτοβολίδα του κ.Καρούζου, έχουν θριαμβευτικά υπέρ της διαμαρτυρίας (στην οποία πρωτοστάτησε ο Γ.Φιλιππάκης) άρθρα*, κάνοντας το παγώνι για την σύνδεση της υπόθεσης αυτής με την δική τους προηγούμενη ανάρτηση που εγκαλούσε σε ...απολογία τον Γ.Φιλλιπάκη και το ΚΚΕ. 
Έτσι-στην ψύχρα και χωρίς καμμία άλλη εξήγηση.

Μετά το ιστορικό των γεγονότων, το μόνο ερώτημα που παραμένει είναι γιατί το ΚτΠ που έχει αναλάβει χρέη και ανεπίσημου όργανου του ΣΥΡΙΖΑ εκτέθηκε τόσο πολύ προκειμένου να υποστηρίξει την κυβερνητική παράταξη(!) ενάντια στο ...ΚΚΕ, και μάλιστα σε προεκλογική ουσιαστικά περίοδο, οπότε και μάλλον προς την κυβέρνηση θα έπρεπε να στρέφει τα βέλη του, όπως και έκανε μετά τα επεισόδια που ακολούθησαν την ακριβοπληρωμένη φιέστα της ΕΣΗΕΑ. 
Η απάντηση βρίσκεται εδώ:

Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο: Άλλος για τη Φιέστα; (εμπλοκή ΚΑΙ της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο φιάσκο)

Για το "βαθύ κόκκινο" πάλι, η εξήγηση είναι τραγικά απλή. Το συγκεκριμένο σάιτ αναπαράγει αντανακλαστικά και συστηματικά οποιοδήποτε αντι-ΚΚΕ δημοσίευμα,** από όπου κυριολεκτικά και αν προέρχεται.
Υ.Γ.
Τα στοιχεία για τα παραπάνω προέρχονται από σειρά πέντε άρθρων του Lenin reloaded. 
Τα έβαλα εδώ ώστε να είναι μαζεμένα ως ιστορικό αρχείο της υπόθεσης, και για να προετοιμαζόμαστε για το τι έχει να ακολουθήσει όσο πλησιάζουν εκλογές, και ιδιαίτερα από την "αριστερά"... 
______________

18 σχόλια:

  1. Trash ητο ποτές σε προγενέστερους χρόνους κατά το 80 ο Φιλιππάκης μέλος του ΚΚΕ και δημοσιογράφος στον Ρίζο όπου και διεγράφει απο το ΚΚΕ και εκδιώχθει κακήν κακός απο την εφημεριάδα ως ρουφιάνος της ασφάλειας;Ομιλώ λίαν σοβαρός καθότι το συγκεκριμένο ισχυρισμό το ακούω εντόνος και πλατία στους αναρχικούς κύκλους.....

    Υ.Γ Επείγει

    Ευχαριστώ εκ τον προτέρων
    Κ.Ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κ.Ο:
      προφανώς κάνεις πλάκα...
      -Λες το ΚΚΕ να κατέβαζε ως υποψήφιο βουλευτή κάποιον που έχει διαγράψει ως χαφιέ;
      Υ.Γ.
      Μην ανοίγεις ποτέ διάλογο με κουφούς (για τους "αναρχικούς κύκλους" ομιλώ)

      Διαγραφή
    2. http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6829455&publDate=

      Διαγραφή
  2. Για να κλείσω στόματα.Ουτε χιλιοστό του δευτερολέπτου δεν πρέπει να βρίσκουν χώρο για να αδειάσουν τον βόθρο τους για το Κόμμα τα τσουτσέκια.Παγματικά σου μιλάω κράταγα την αναπνοή μου μέχρι να σιγουρευτώ οτι επρόκειτο για ενα ακόμη ωμό και αισχρό κατασκέυασμα...Ειναί τοσο μεγαλειώδη τα ψέματα τους που προς στιγμήν ψαρώνεις και σαστίζεις.Είναι ανελέειτοι και δεν έχουν ουτε μπέσα ουτε τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως σε αυτές τις περιπτώσεις, ο υποχρεωμένος να αποδείξει την "καταγγελία" του είναι ο καταγγέλλων.

      Εάν δηλαδή κάποιος είχε διαγραφεί από το Κόμμα με την κατηγορία του "χαφιέ", αυτό θα είχε κοινοποιηθεί για λόγους κομματικής περιφρούρησης μέσα από τα ίδια τα κομματικά όργανα. Εάν έχουν ανάλογη αρθρογραφία από τον Ριζοσπάστη, εδώ είμαστε και ας μας την δείξουν να την μάθουμε και εμείς αδερφέ...

      Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεικνύουμε συνεχώς πως δεν είμαστε ελέφαντες. Ιδιαιτέρα απέναντι σε πολιτικούς χώρους και ανθρώπους που στερούνται κάθε έξωθεν καλής μαρτυρίας...

      Διαγραφή
    2. Θα το ξαναπώ:
      Δεν υπἀρχουν αναρχικοί στην Ελλάδα, κι αν υπάρχουν είναι απειροελάχιστοι. Έτσι, για να είμαι καλός και να μη πω καθόλου, αφήνω μια χαραμάδα...

      Διαγραφή
  3. «γιατί αποτελεί κάποιο "σκάνδαλο" να θέλει κάποιος να προστατέψει τα αποθεματικά του ταμείου του, και τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με τους μετέχοντες στην "Λίστα Λαγκάρντ", όπως Γκαιμπελίστικα συγκρίνει ο "καταγγέλων"»

    Έτσι, χάνουν οι Ελληνικές Τράπεζες λεφτά!
    -τεος-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @-τεος-:
      Οι τράπεζες δεν είναι "ελληνικές" (δεν ανήκουν δηλαδή στην "Ελλάδα ή "τους έλληνες") αλλά ιδιωτικές (ανήκουν δηλαδή στον Λάτση, τον Βγενόπουλο, κοκ).
      Γιατί ενδιαφέρει εμάς τους υπόλοιπους εάν οι ως άνω κύριοι (που μας έχουν γδύσει παρεπιπτόντως) χάσουν λεφτά, και που βρίσκεται το σκάνδαλο σε αυτό (στο να χάσουν και αυτοί οι κύριοι λεφτά);
      Υ.Γ.
      Το να χαρακτηρίζεις οποιαδήποτε μετοχική εταιρεία εντός της ΕΕ με "εθνικούς όρους" (Ελληνική, Γαλλική, Ιταλική, κλπ) είναι τουλάχιστον άτοπο, αφού μπορεί ο οποιοσδήποτε ανεξαρτήτου εθνικότητας να αγοράσει τις μετοχές της.

      Διαγραφή
    2. Τότε και οι μετέχοντες στην "Λίστα Λαγκάρντ" καλα έκαναν και τα πήγαν στην Ελβετία!

      Από την άλλη ειναι γνωστό οτι, οταν χάνουν λεφτά οι τράπεζες (ληστείες, μεταφορές χρημάτων κλπ), ο λαός πληρώνει τους φόρους και τα χαράτσια.

      -τεος-

      Διαγραφή
    3. @-τεος-:
      Οι μετέχοντες στην λίστα Λαγκάρντ τα πήγαν στην Ελβετία για να φοροδιαγύγουν. Καμμία σχέση.

      Τι δουλειά έχει η ληστεία με το να μεταφέρεις τα χρήματα σου από μία τράπεζα σε μία άλλη; Μήπως να γίνει κακούργημα και η "ανάληψη" χρημάτων,μήπως τυχόν και στεναχωρηθεί ο Λάτσης;
      -Καταλαβαίνεις τι ακριβώς γράφεις;
      Υ.Γ.
      Ο λαός πληρώνει φόρους και χαράτσια πράγματι, είτε οι τράπεζες έχουν χασούρα, είτε έχουν κέρδη.
      Από αυτό εσύ καταλαβαίνεις πως το πρόβλημα μας είναι πως οι τράπεζες δεν είναι "αρκετά" κερδοφόρες;
      Και μάλιστα όταν αυτό το "αρκετά" το ορίζουν οι ίδιες;;;!!!!!

      Εάν τα εννοείς αυτά που λες, το επόμενο βήμα να αρχίσεις να καταθέτεις κάθε μήνα εθελοντική εισφορά υπέρ των αναξιοπαθούντων τραπεζιτών.
      Στο αισιόδοξο σενάριο. Στο απαισιόδοξο θα ζητήσεις να γίνει υποχρεωτική και για εμάς.

      Διαγραφή
    4. @-τεος-:
      "οταν χάνουν λεφτά οι τράπεζες ο λαός πληρώνει τους φόρους και τα χαράτσια."
      Θα μου εξηγήσεις γιατί ο λαός θα πρέπει να θεωρεί ως κάτι φυσιολογικό να πληρώνει την χασούρα η την ανάπτυξη επιχειρήσεων ιδιωτικών συμφερόντων;
      Γιατί το σκεπτικό αυτό με ξεπερνάει...

      Διαγραφή
  4. Αν τα αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ πάνε σε τράπεζες του εξωτερικού δεν θα υπάρχει φοροδιαφυγή;
    -τεος-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @-τεος-:
      Όταν πληρώνεσαι, ο φόρος έχει παρακρατηθεί ήδη από τον μισθό σου. Και μιλάμε για μισθωτούς και όχι για εφοπλιστές.

      Αν τα αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ πήγαιναν σε τράπεζες του εξωτερικού, απλά δεν θα μπορούσαν να απαλλοτριωθούν από το ελληνικό κράτος (ενοποίηση ταμείων) για να καταλήξουν στους τραπεζίτες του εσωτερικού, οι οποίοι βρίσκονται στην ...λίστα Λαγκάρντ.

      Κάθε τέτοια συζήτηση στερείται κάθε σοβαρότητας πάντως, από την στιγμή που το ελληνικό κράτος έχει κλέψει μυθικά ποσά από τα ασφαλιστικά ταμεία, από την δεκαετία του '50 μέχρι σήμερα για να τα χαρίσει κυριολεκτικά στους εφοπλιστές, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες, που σαν να μην τους έφτανε η νόμιμη φοροδιαφυγή (φοροαπαλλαγές, "κίνητρα", κλπ), προσφεύγουν και στην παράνομη.

      Ποιά μπορεί να είναι η σύγκριση ανάμεσα στους μεγαλοκαρχαρίες, και τους ανθρώπους που επιδιώκουν το αυτονόητο, να πάρουν δηλαδή μια σύνταξη και να έχουν και δυο φάρμακα στα γεράματα τους από τις κρατήσεις που οι ίδιοι πλήρωναν όλοι τους την ζωή;

      Και νομίζω πως κάπου εδώ πρέπει να αρχίσεις να απαντάς και εσύ στα ερωτήματα που σου τέθηκαν, και επάνω στα οποία δεν έχεις πει τίποτε.
      Δεν μπορεί να έχει μορφή ανάκρισης ο διάλογος.

      Διαγραφή
  5. «"οταν χάνουν λεφτά οι τράπεζες ο λαός πληρώνει τους φόρους και τα χαράτσια."
    Θα μου εξηγήσεις γιατί ο λαός θα πρέπει να θεωρεί ως κάτι φυσιολογικό να πληρώνει την χασούρα η την ανάπτυξη επιχειρήσεων ιδιωτικών συμφερόντων;»

    Φυσιολογικό δεν είναι, αλλα ειναι εφιαλτικά πραγματικό!
    -τεος-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @-τεος-:
      Πραγματικό είναι μόνο και μόνο γιατί το δεχόμαστε ως δεδομένο. Προσωπικά αρνούμαι να το δεχτώ ως τέτοιο.

      Σαν να προσευχόντουσαν οι προπαππούδες μας να πηγαίνουν καλά τα οικονομικά του Σουλτάνου για να μην πληρώνουν παραπάνω φόρους, αντί να ξεσηκωθούν το 1821...

      Διαγραφή
  6. Συγνώμη αν εκφράστηκα, κάποιες φορες, σαν ανακριτής! Ζητω 1000 συγνώμη!

    Αλλά δεν ήξερα... και ρώτησα!
    -τεος-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @-τεος-:
      Δεν είναι θέμα παρεξήγησης. Απλά όταν ένας διάλογος παίρνει την μορφή κοφτών ερωτήσεων από την μία και αναλυτικών απαντήσεων από την άλλη, αντικειμενικά παραπέμπει εκεί....

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.