Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014

Η ΑΝΑΚΩΧΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ (Ντοκιμαντέρ BBC)

25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1914

Τα πρώτα Χριστούγεννα του Ά Παγκοσμίου Πολέμου η ανθρωπότητα γίνεται μάρτυρας ενός απίστευτου φαινομένου: Απλοί στρατιώτες, αμφότερων των στρατοπέδων, παίρνουν την πρωτοβουλία να κάνουν ανακωχή για μια μέρα, κάτι που γίνεται αποδεχτό με επιφυλακτικότητα από τους αξιωματικούς τους οι οποίοι για πρώτη φορά νιώθουν ανίκανοι να επιβληθούν.

Η ΑΝΑΚΩΧΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Παραγωγής: BBC
Διάρκεια: 59:19 min
Υπότιτλοι: Ελληνικοί Ενσωματωμένοι
Γλώσσα: Ελληνικά (μεταγλωττισμένο)
Η Ανακωχη των χριστουγεννων από polynikos12
Πηγή: greekdocumentaries
Η "χριστουγεννιάτικη ανακωχή" ύπηρξε η πρώτη πράξη της συναδέλφωσης των "εχθρών" στρατιωτών της "πρώτης γραμμής".
Ήταν το προανάκρουσμα της δεύτερης πράξης αυτής της υπόθεσης, που θα λάμβανε χώρα λίγα χρόνια αργότερα στο ανατολικό μέτωπο αυτού του πολέμου, και θα συνέβαλε τα μέγιστα για την πραγματοποίηση του μεγαλύτερου γεγονότος στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Της Οχτωβριανής  επανάστασης....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.