Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Λαβρόφ: Απειλή για την ασφάλεια στην Ευρώπη οι ουκρανικές φιλοδοξίες για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η επιδίωξη της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ συνιστά απειλή για την ασφάλεια στην Ευρώπη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Η απόφαση του κοινοβουλίου της Ουκρανίας να εγκαταλείψει η χώρα το καθεστώς ουδετερότητας και να εργασθεί για την ένταξή της στη συμμαχία του ΝΑΤΟ έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Μόσχας.

«Υπάρχουν κάποιες δυτικές χώρες που θέλουν να διατηρηθεί η κρίση στην Ουκρανία και να ενισχυθεί η αντιπαράθεση με τη Ρωσία, και μέσω προκλητικών ενεργειών για επιδίωξη ένταξης του Κιέβου στο ΝΑΤΟ» είπε ο Ρώσος υπουργός.

«Οι ουκρανικές προσπάθειες για ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι είναι επικίνδυνες όχι μόνο για τον ουκρανικό λαό, καθώς δεν υπάρχει σύμπνοια ως προς αυτό το ζήτημα, αλλά και για την ευρωπαϊκή ασφάλεια» πρόσθεσε ο Λαβρόφ, μιλώντας στη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Το ΝΑΤΟ έχει ενισχύσει τη στρατιωτική του παρουσία στην ανατολική Ευρώπη αυτόν τον χρόνο, υποστηρίζοντας ότι έχει στοιχεία πως η Ρωσία έχει υποκινήσει και έχει ενισχύσει στρατιωτικά τους φιλορώσους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία.
Η Μόσχα πάντως το αρνείται και υποστηρίζει από την πλευρά της ότι προσπαθεί μαζί με το Κίεβο και τους αντάρτες να βρεθεί πολιτική λύση στην κρίση στην περιοχή.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει πως η επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς θα αναγκάσει τη Μόσχα να αντιδράσει λαμβάνοντας τα «κατάλληλα μέτρα».

Ο εκπρόσωπος Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς είπε επίσης ότι η Μόσχα θεωρεί βέβαιο ότι η «ευρωατλαντική στροφή» της Ουκρανίας είναι απίθανο να βοηθήσει το Κίεβο να λύσει τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Πηγή: Ναυτεμπορική
Δείτε ακόμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.