Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Ο γάιδαρος και το σαμάρι



Διαβάζουμε σε ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής για τον ρ/σ "Κόκκινο":

ΤΑ SCANNERS ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»
Ο ραδιοφωνικός σταθμός «105,5 στο κόκκινο» μαζί με το βιβλιοπωλείο Ιανός οργανώνουν τις μέρες αυτές μια σειρά εκδηλώσεων στο βιβλιοπωλείο Ιανός στη Σταδίου με γνωστούς καλλιτέχνες και δημιουργούς για την ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου».
Το συγκεκριμένο ραδιόφωνο αυτοπροβάλλεται σαν ένα αριστερό (ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ) εναλλακτικό Μ.Μ.Ε., ανοιχτό στις αγωνίες και τους αγώνες των εργαζομένων και της κοινωνίας. Το σύνθημα του είναι ότι είναι «το ραδιόφωνο που ακούει».
Ο ρ/σ «105,5 στο κόκκινο» έχει ακούσει πολλές φορές για τα προβλήματα και τους αγώνες στον χώρο του βιβλίου και βέβαια έδωσε και την δυνατότητα να ακουστούν και από την συχνότητα του σταθμού. «Άκουσε» βέβαια και για το τι συνέβη στο βιβλιοπωλείο Ιανός. «Άκουσε» για τα scanners («μηχανάκια της αναξιοπρέπειας» είχαν ονομαστεί) που προωθούσαν την επιτήρηση, την εντατικοποίηση και τον κανιβαλισμό μεταξύ των εργαζομένων. «Άκουσε» για τα κείμενα που διακινούσαν τα στελέχη της εταιρείας παίρνοντας υπογραφές των εργαζόμενων ενάντια στο σωματείο, τους αγώνες, την συνδικαλιστική δράση και υπέρ της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας (γεγονός που συνέβη και σε Θεσσαλονίκη και σε Αθήνα). «Άκουσε» για τις απολύσεις και τις «παραιτήσεις» εργαζόμενων που δεν υπέγραψαν αυτό το κείμενο. Το ίδιο το κόμμα που ανήκει ο ρ/σ κατέθεσε στις 24/7/2014 ερώτηση στην βουλή για αυτά τα θέματα.

Τι δουλειά έχει λοιπόν το ραδιόφωνο που «άκουσε» όλα αυτά στον Ιανό; Τους φώτισε το πνεύμα των Χριστουγέννων και αποφάσισαν ότι μέρες που είναι η φιλανθρωπία (πριν μας πούνε διάφοροι και διάφορες ότι είναι αλληλεγγύη ας διαβάσουν το κείμενο του Ιανού για τις εκδηλώσεις) έχει μεγαλύτερη αξία από την διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων; Έφυγαν τα scanners, γύρισαν οι απολυμένοι στην δουλειά, καταργήθηκαν τα voucher και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, έστω το εξαήμερο; Άλλαξε κάτι τελικά που μήπως εμείς δεν το μάθαμε;
Και σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω έχει προγραμματιστεί και εκδήλωση για την Κυριακή 28 Δεκέμβρη. Ναι, για την Κυριακή που η κυβέρνηση επέβαλε με τροπολογία την τελευταία στιγμή να ανοίξουν τα μαγαζιά εξυπηρετώντας τα σχέδια πολυεθνικών και μεγάλων ομίλων της αγοράς, όπως είναι και ο Ιανός στον χώρο του βιβλίου. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν πλέον. Τελικά τα «εναλλακτικά» σχέδια –ακόμη και στις ραδιοφωνικές συχνότητες– που φιλοδοξούν να παίξουν τις δικές τους μελωδίες στην αγορά, αναγκάζονται ή «αναγκάζονται» να αφήσουν τα νταούλια, τους ζουρνάδες και τις λύρες στα χέρια των έμπειρων οργανοπαιχτών της αγοράς και απλώς να ακολουθούν τους ρυθμούς που αυτή επιβάλλει.
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537
sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

-Τι μας έκανε εντύπωση;

Μα πως, η καταγγελία αφορά αποκλειστικά τον ρ/σ «στο κόκκινο»(λες και ασκεί αυτόνομη δική του πολιτική) και κανένας απολύτως πολιτικός φορέας δεν καταγγέλλεται για ανοιχτή αβάντα στην κατάργηση της κυριακής αργίας.
Το όνομα ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται μόλις μία φορά, και μάλιστα χωρίς να του αποδίδεται καμμία ευθύνη για τίποτε από τα καταγγελλόμενα:
«Το συγκεκριμένο ραδιόφωνο αυτοπροβάλλεται σαν ένα αριστερό (ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ) εναλλακτικό Μ.Μ.Ε., ανοιχτό στις αγωνίες και τους αγώνες των εργαζομένων και της κοινωνίας.»
Από το παραπάνω προκύπτει και μια απορία ακόμη:

Στο «βιβλίου-χάρτου»  έχουν κάποιο πρόβλημα να ξεχωρίσουν την διαφορά ανάμεσα σε ένα κομματικό (ιδιοκτησίας ΣΥΡΙΖΑ), και σε ένα «αριστερό» (γενικά και αόριστα) και «εναλλακτικό» (όρος που δεν κατανοώ) ΜΜΕ;

Ή μας δουλεύουν όλους, και τους εαυτούς τους μαζί, ψιλό γαζί, προσπαθώντας από την μία να βγουν «αγωνιστικά» (καταγγέλλουμε και το «κόκκινο» άμα λάχει), αλλά και να κρατήσουν ανοιχτές και τις γέφυρες με την αυριανή κυβέρνηση από την άλλη, καταπίνοντας αμάσητες τις πολιτικές ευθύνες της Κουμουνδούρου για τα κομματικά της μέσα;


Εκτός εάν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το πως γίνεται να σου φταίει ο γάιδαρος (ΣΥΡΙΖΑ) και εσύ να κοπανάς το σαμάρι (ρ/σ «στο κόκκινο»)...

3 σχόλια:

  1. ε ρε και να ταν ο 902 ! Το ΚΚΕ θα ακουγε τα εξ αμαξης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γκεόργκυ Ζούκωφ:
      Ακριβώς αυτό σκέφτηκα και έγραψα το ποστ

      Διαγραφή
  2. Φαντάζομαι ότι την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος της ΟΥΙΕ που τόσο νοιάζεται για τα δικαιώματα των εργαζόμενων και είναι κατά της Κυριακάτικης εργασίας, και ο πρώτος που θα υπογράψει σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των δικαιωμάτων των μεγαλοκαταστηματαρχών(για την κοινωνική ειρήνη ρε γαμώτο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.