Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Η Γαλλία απαγορεύει τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης

Την απαγόρευση της χρήσης των χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, των επιθετικών χειροβομβίδων όπως αναφέρονται στη Γαλλία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μπερνάρ Καζενέβ. Η απόφασή του έρχεται μετά τη δολοφονία του διαδηλωτή, Ρεμί Φρέζ, από μια χειροβομβίδα κρότου – λάμψης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην κατασκευή φράγματος στη νότια Γαλλία, στο δάσος Σιβάν.

Η δολοφονία του Ρεμί Φρέζ, στα τέλη Οκτωβρίου, πυροδότησε ένα κύμα οργισμένων διαδηλώσεων ενάντια στην αστυνομική βία. Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πως στο εξής η γαλλική αστυνομία δεν θα χρησιμοποιεί χειροβομβίδες κρότου λάμψης επειδή «αυτές σκότωσαν έναν νεαρό αγόρι 21 ετών». «Αυτό δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά. Για αυτό το λόγο αποφάσισα να απαγορεύσω τη χρήση αυτών των χειροβομβίδων», πρόσθεσε.

Επίσης, ο υπουργός ανακοίνωσε πως θα τροποποιήσει τους όρους χρήσης των δακρυγόνων. Όπως είπε, η χρήση τους πλέον θα γίνεται από δύο άτομα, αυτόν που θα ρίχνει το δακρυγόνο και έναν επόπτη που θα έχει την απαραίτητη απόσταση για να εκτιμά την κατάσταση και να καθοδηγεί την επιχείρηση.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν μία ημέρα μετά την παράδοση στο υπουργείο των αποτελεσμάτων της διοικητικής έρευνας που διατάχθηκε μετά τον θάνατο του Φρες στις 26 Οκτωβρίου. Μετά το τραγικό συμβάν, οι αρχές κατηγορήθηκαν ότι προσπάθησαν να αποκρύψουν τις συνθήκες υπό τις οποίες αυτό σημειώθηκε.
Πηγές: TVXS, Κουτί της Πανδώρας
Σχόλιο fadomduck2:
Πολύ σίγουροι πρέπει να αισθάνονται οι Γάλλοι αστοί για τον εαυτό τους.
Εδώ πολύ ανασφάλεια έχει πέσει βρε παιδάκι μου...

2 σχόλια:

  1. Έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του να τις κάνει κ-α-ρότου λάμψης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε-Ε-Ε-έρχεται!
    http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20140710/engine/newego_LARGE_t_1101_54371308_type12713.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.