Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Φοιτητές, με πρωτοβουλία του ΜΑΣ, έσπασαν την τρομοκρατία στο Πολυτεχνείο (+video-foto)

Η φωτογραφία από το "Ταξική αντεπίθεση"
Με πρωτοβουλία του ΜΑΣ δεκάδες φοιτητές μπήκαν με πορεία στο Πολυτεχνείο και ανάρτησαν πανό στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα: «Να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από τις σχολές. Αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και καταστολή»

Αποφασιστικά έσπασαν στη πράξη την τρομοκρατία που καλλιεργείται αυτές τις μέρες από την κυβέρνηση με το κλείσιμο των σχολών οι φοιτητές έστειλαν το δικό τους μήνυμα και ενόψει του εορτασμού της επετείου των 41 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στο χώρο του Πολυτεχνείου έφθασε νωρίς το απόγευμα η πορεία των φοιτητών που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα ενάντια στη κυβερνητική καταστολή με αφορμή την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, χθες, σε Νομική και Πολυτεχνείο.

Σε δελτίο τύπου του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σημειώνει:

«Πριν λίγη ώρα, φοιτητές από συλλόγους της Αθήνας έσπασαν το κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής που έχει κλιμακωθεί από την κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες. Μπήκαν στο κτίριο του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων κρέμασαν πανό με σύνθημα "Να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από τα πανεπιστήμια, αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή". Η τρομοκρατία και η καταστολή δε θα περάσει! Τώρα όλοι οι φοιτητές να μπουν στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που χτυπάει τις σπουδές μας και το μέλλον μας, ενάντια στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία που την συνοδεύει. Όλοι στον τριήμερο εορτασμό του πολυτεχνείου και τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση τη Δευτέρα!».
Πηγή: 902
Βίντεο-Φωτό: 



30 σχόλια:

  1. ''Φοιτητές, με πρωτοβουλία του ΜΑΣ, έσπασαν την τρομοκρατία στο Πολυτεχνείο''

    Καταπληκτική η παραχάραξη της πραγματικότητας. Μπράβο. Δεν ξέρω αν ζεις στην Αθήνα ή κάπου αλλού, αλλά φέρεις ακέραια ευθύνη για αυτού του είδους τον πολιτικαντισμό.

    Η αστυνομοκρατία στο Πολυτεχνείο έσπασε χθες, Πέμπτη, όταν οι φοιτητές έσπασαν την καγκελόπορτα και τους επιτέθηκαν τα ΜΑΤ. Εκείνη τη νύχτα, το ΜΑΣ έκανε τη δική του πορεία και τελικά ήταν απόν. Πιεζόμενο από την απαράδεκτη στάση του τις τελευταίες βδομάδες σε σχέση με τη Πρυτανεία κλπ, τουλάχιστον κάλεσε χτες ένα συλλαλητήριο στις 5, στο οποίο συμμετείχαν και οι ''ναρκομανείς'' του κινήματος, με κοινές υπογραφές στα Δ.Σ. Όμως το ΜΑΣ δεν ακολούθησε την πορεία μέχρι το Πολυτεχνείο, όπου οι φοιτητικοί σύλλογοι που έχουν αποφάσεις σε συντονισμό. Χτες λοιπόν, Πέμπτη, οι φοιτητικοί σύλλογοι έσπασαν την αστυνομοκρατία.
    Σήμερα, Παρασκευή, που έγινε δεύτερη πορεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι, και όχι το ΜΑΣ απλά, μπήκαν στο Πολυτεχνείο, χωρίς τη χθεσινή καταστολή. Σήμερα η είσοδος στο Πολυτεχνείο έγινε επειδή χθες κάποιοι άνοιξαν το δρόμο. Η αστυνομοκρατία έσπασε χθες, με τους 40 τραυματίες και χωρίς κάποια ουσιαστική συμβολή του ΜΑΣ, και όχι σήμερα, που η είσοδος στο Πολυτεχνείο ήταν τελικά εύκολη.

    Σε κάθε περίπτωση, είναι ενθαρρυντικό που το ΜΑΣ μετατοπίζεται μετά από τόσες εβδομάδες και συμμετείχε μαζί με τη πλέμπα των ΕΑΑΚ και των λοιπών σε κοινές πορείες, μέχρι ένα σημείο τουλάχιστον. Αλλά το καπέλωμα άστο καλύτερα.

    Γ.Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γ.Ε:
      Νομίζω πως έχεις πραγματικό έλλειμμα, όχι απλά πολιτικό, αλλά κοινής λογικής.
      Η "αστυνομοκρατία" σπάει όταν δεν πετυχαίνει τον σκοπό της (σήμερα) και όχι όταν τον πετυχαίνει (χθες).
      Στοιχειώδες...
      Παρακάτω τώρα, μια και ΕΑΑΚίτης μου μοιάζεις, σου επιστρέφω μεγαλοπρεπώς τις κατηγορίες περί "πολιτικαντισμού".
      Γιατί εγώ δεν γράφω πουθενά πως το ΜΑΣ μπήκε "μόνο του" στο ΕΜΠ όπως εντελώς πολιτικάντικα μου καταλογίζεις.
      Για "Φοιτητές, με πρωτοβουλία του ΜΑΣ, έσπασαν την τρομοκρατία" μιλάει ο τίτλος και δεν τον διαψεύδεις.
      Υ.Γ.
      Την κασετούλα για το ΚΚΕ που όταν δεν μετέχει κάπου "το καταγγέλει" τάχα, και όταν συμμετέχει μαζί με άλλους τους "καπελώνει" δήθεν, δεν την έχεις βαρεθεί ακόμη;
      Δεν καταλαβαίνεις και μόνος σου πως η καραμελίτσα αυτή χρησιμεύει ως πασπαρτού καταγγελλίας χωρίς κανένα πραγματικό νόημα;
      Δεν θίγεσαι από την υποτίμηση της νοημοσύνης σου από μέρους των καθοδηγητών σου, όταν δεν σου δίνουν κανένα ισχυρότερο από σοφίσματα όπλο για να αντιπαρατεθείς πολιτικά;

      Διαγραφή
    2. @Trash

      Πρώτα από όλα δεν μίλησα για το ΚΚΕ γενικά και αόριστα, αλλά για το ΜΑΣ και την ΚΝΕ.

      Χθες ένας κόσμος, που δεν ήταν ΕΑΑΚ, έσπασε μια καγκελόπορτα, και για ώρα οι φ.σ, ΕΑΑΚ και άλλοι, βρέθηκαν ταμπουρωμένοι μέσα, περικυκλωμένοι από τα ΜΑΤ. Η αστυνομοκρατία σπάει όχι όταν σου αφήνουν ελεύθερη είσοδο, αλλά όταν σπας μια καγκελόπορτα παράνομα τα ΜΑΤ σου επιτίθενται και μπαίνεις στο Πολυτεχνείο. Αυτά τα γεγονότα ήταν που επέτρεψαν σήμερα την είσοδο στο Πολυτεχνείο χωρίς κλειδωμένη πόρτα και περιφρούρηση από ΜΑΤ.

      Αν σε ενδιαφέρει η κοινή λογική, η αστυνομοκρατία σπάει όχι όταν μπαίνεις κάπου ανεμπόδιστα αλλά όταν μπαίνεις κάπου παρά τις κλειδωμένες με απόφαση πόρτες και τα ΜΑΤ, ακόμα και αν τελικά υποχωρείς και βγαίνεις από το Πολυτεχνείο που έχεις ταμπουρωθεί, για να έρθουν κάποιοι την επόμενη μέρα και να ιδιοποιηθούν όλα τα αποτελέσματα μιλώντας για δικές τους πρωτοβουλίες.

      Η πρόταση ''Φοιτητές, με πρωτοβουλία του ΜΑΣ, έσπασαν την τρομοκρατία" είναι ψευδής, την διαψεύδω, μιλώντας για τα γεγονότα της χθεσινής μέρας. Το ΜΑΣ αλλάζει γραμμή και καλεί από Δ.Σ συλλόγων, αρχικά, πρώτη φορά συλλαλητήριο καλώντας συνυπογραφή μαζί με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, κάνοντας έτσι μια πολιτική υποχώρηση. Είναι κοινό συλλαλητήριο με άλλες πολιτικές δυνάμεις, που έχει να γίνει πολλά χρόνια. Δεν είναι όμως οι πρωτοβουλίες του ΜΑΣ το πανό που κρεμά, που σπάνε την αστυνομοκρατία, αλλά μια διαδικασία στην οποία τόσο καιρό το ΜΑΣ απείχε.

      Επίσης, επειδή φαίνεσαι κάπως άσχετος με τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, αλλά είσαι αρκετά ελιτιστής ώστε να μιλάς για νοημοσύνες και τα συναφή, καλό θα ήταν να ασχοληθείς με τα θέματα που γνωρίζεις καλύτερα. Γ.Ε

      Διαγραφή
    3. @ Γ.Ε:
      Ξανά περί κοινής λογικής:
      1)Η αστυνομοκρατία σπάει όταν καταφέρνεις να κάτι που να σε εμπόδιζε η αστυνομία.
      Όταν η αστυνομία σου σπάει το κεφάλι, δεν "σπάει η αστνομοκρατία". Η αστυνομοκρατία θριαμβεύει επάνω σου. Κατά συνέπεια χθες καμμία αστυνομοκρατία δεν έσπασε.
      Αν ήταν η χθεσινή παρέμβαση που είχε διώξει τα ΜΑΤ, αυτά θα είχαν φύγει χθες. Αυτά. Και όχι εσείς.
      Στοιχειώδες επαναλαμβάνω.
      2)Δεν ξέρω τι διαψεύδεις -δεν είμαι φοιτητής εξάλλου-, αλλά γνωρίζω πως το ΜΑΣ καλούσε από χθες "όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους, όλους τους φοιτητές να καταδικάσουν με αποφάσεις και με τη στάση τους την ένταση του αυταρχισμού "
      (http://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/55156/aprokliti-epithesi-ton-mat-kata-foititon-sti-nomiki-foto#/0)
      Άρα κάποια πρωτοβουλία πήρε, και μάλιστα δημόσια δηλωμένα εξ'αρχής.
      2)Δεν είναι δυνατόν να κάνεις κουβέντα.
      Λες:
      "Η πρόταση ''Φοιτητές, με πρωτοβουλία του ΜΑΣ, έσπασαν την τρομοκρατία" είναι ψευδής, την διαψεύδω, μιλώντας για τα γεγονότα της χθεσινής μέρας."
      Το άρθρο που χαρακτήρισες "ψευδές" δεν αναφέρεται σε αυτά όμως, αλλά στα σημερινά! Νομίζω πως εδώ πιάστηκες στα πράσα να λαθροχειρείς.
      3)Λες ακόμη: "... δεν μίλησα για το ΚΚΕ γενικά και αόριστα, αλλά για το ΜΑΣ και την ΚΝΕ...",
      έλα όμως που η ίδια φαγωμένη κασέτα παίζει απαράλλαχτη από τον πολιτικό σου χώρο για την ΚΝΕ, το ΜΑΣ, το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ. Του ματς για το πάρει σοβαρά κάποιος.
      4)Πράγματι καμμία απολύτως σχέση με το φοιτητικό κίνημα δεν έχω, μια και όχι απλά δεν είμαι, αλλά δεν ύπηρξα και ποτέ μου φοιτητής. Οπότε δεν διεκδικώ δάφνες γνώστη του χώρου.
      Βλέποντας όμως την δική σου επιχειρηματολογία που συνίσταται στο να χαρακτηρίζεις "ψευδές" ένα άρθρο που αναφέρεται στην σημερινή μέρα σε σχέση με το τι έγινε ...εχθές(!!!), διαβάζοντας σε να ισχυρίζεσαι πως η αστυνομοκρατία σπάει όταν τα ΜΑΤ σακατεύουν κόσμο(!!!), και βλέποντας και το κερασάκι "ή καταγγέλουν ή καπελώνουν", καταλήγω πως ελλείψη λογικοφανών έστω αντεπιχειρημάτων, το ΜΑΣ παρουσιάζει τα γεγονότα σωστά.
      Υ.Γ.
      Δεν νομίζεις πως υπερεκτιμάτε τους εαυτούς σας όταν νομίζετε πως μπορεί το ΜΑΣ να εταιροκαθορίζεται από εσάς;
      " Το ΜΑΣ αλλάζει γραμμή και καλεί από Δ.Σ συλλόγων, αρχικά, πρώτη φορά συλλαλητήριο καλώντας συνυπογραφή μαζί με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, κάνοντας έτσι μια πολιτική υποχώρηση."

      Διαγραφή
  2. @Γ.Ε:
    Ενταξει ρε φιλαρακο ειστε πιο αγωνισταραδες απο τους κομμουνιστες ! Αντε να δω ποτε θα μαθετε τι σημαινει Σχεδιο ,Εφοδος ,Συντεταγμενη υποχωρηση και συντηρηση δυναμεων ,αναπτερωση ηθικου στον ταξικο πολεμο και οχι γιουρια και ντου σε ανεμομυλους παρεα με δυστυχεις Παντσους ....Κι αν σε ξενιζουν οι "στρατοκαυλοι "οροι μαθε πως στον Πολεμο ο ΕΛΑΣ δεν εκανε ηρωικα γιουρουσια για αυτοικανοποιηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ ρε παιδιά επειδή δεν είμαι φοιτητής εδώ και κάποια χρόνια, και δεν έχω και πολλές επαφές τελευταία, και δουλεύω πολλές ώρες στο pc προσπαθώ να ενημερωθώ στο internet.

    Βλέπω ότι το ΜΑΣ δημιουργεί κάποιες "γραμμές άμυνας" για να μην του πουν ότι "μετατοπίζεσαι". Που δεν είναι κακό, αλλά όντως μπορεί εμείς να το λέμε με εμπάθεια κάποιες φορές. Ας πούμε γραμμή άμυνας είναι ποιος μίλησε πρώτος στο χτεσινό ΔΣ, λες και υπήρχε ας πούμε διαφωνία για το αν πρέπει να γίνει πορεία. Η με τίνος την πρωτοβουλία μπήκαν οι σύλλογοι σήμερα στο ΕΜΠ.

    Η αστυνομοκρατία πάντως σπάει όταν την αντιμετωπίζεις και όχι όταν την αποφεύγεις. Όχι φετιχιστικά βέβαια, αλλά δεν είναι φετιχισμός να μην πεις "τι να γίνει, δεν μας αφήνουν στην Νομική και δεν μπορούμε να το σπάσουμε εύκολα, δεν μας αφήνουν και στο ΕΜΠ, δεν πάμε λοιπόν". Το ότι δεν πήγε όλη η πορεία για συντονιστικό είναι μια κακή πτυχή της χτεσινής μέρας που έδειξε δυνατότητες διεύρυνσης του μπλοκ αγώνα με το ΜΑΣ.

    Το καίριο είναι αυτό, να βαθύνει η χτεσινή ενιαία δράση.

    1.Διατήρηση του κεκτημένου της χτεσινής πορείας. Βάθεμα της κοινής δράσης της φοιτητικής αριστεράς στους συλλόγους. Ενιαίο φοιτητικό μπλοκ την Δευτέρα και μέχρι την Δευτέρα από τους συλλόγους, είτε κυριαρχεί το πλαίσιο ΕΑΑΚ- ΑΡΕΝ κα, είτε του ΜΑΣ. Ενιαίο συντονιστικό συλλόγων. Κοινά πλαίσια στις επόμενες συνελεύσεις για πανεπιστήμια ελεύθερα από την αγορά και την καταστολή, παραίτηση πρυτανικής αρχής ΕΚΠΑ, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης- ΕΕ. Καμία διαγραφή, κατάργηση νόμων, όχι οργανισμοί, ισχυρά ενιαία πτυχία ανά αντικείμενο σπουδών (σύνθεση :P). Μαζική παρουσία του φκ στα όργανα για υιοθέτηση των αιτημάτων του φκ. Κάτω η κυβέρνηση και η πολιτική της ΕΕ και της αγοράς. Συντονισμός του φκ με κάθε μαχόμενη εκπαιδευτική μερίδα, και το εργατικό λαϊκό κίνημα γενικά. Σαφή πρόθεση από την νέα ενιαία σύνθεση του μπλοκ αγώνα ότι σκοπός του είναι η κλιμάκωση με εβδομαδιαίους γύρους και καταλήψεις, με προοπτικές κλιμάκωσης, αλλά το βλέπεις κιόλας. Κοινή παρουσία του φκ στην απεργία 27 Νοέμβρη. (σκέψεις όπως μου έρχονται είναι αυτά και όχι πλαίσιο έτοιμο)

    2. Πολιτική στήριξη από ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά.

    Αν παραμείνει η μέχρι τώρα κατάσταση, αν γυρίσουμε στις ανακοινώσεις ανακάλυψης πατημάτων για τον κάθε Φορτσάκη, τα χτεσινά θα μείνουν σαν θετική πινελιά, αλλά μέχρι εκεί.Δεν είναι πολλά χρόνια από το 2006-2007 και την ενότητα στην δράση που επιτεύχθηκε τότε, με πολλά προβλήματα. Το φοιτητικό κίνημα και η νεολαία γενικά δείχνουν κάποιον παλμό. Η κλίμακα της επίθεσης είναι μεγάλη, η απαγόρευση του Πολυτεχνείου μετά την απαγόρευση κάθε συλλογικής δράσης στο ΕΚΠΑ, είναι στον πυρήνα της επίθεσης για την δημιουργία του πανεπιστημίου της αγοράς χωρίς πτυχία, δικαιώματα, ταξικές προσδοκίες, οποιαδήποτε μέριμνα κλπ.

    Τα πράγματα είναι οριακά, κάθε απελπισμένη "μητέρα των μαχών" (πχ να τους ρίξουμε την Δευτέρα) ή κάθε υποτίμηση του μετώπου (δεν πέφτουμε στις παγίδες τους, και τους "αποπροσανατολισμούς") και κάθε δισταγμός απέναντι στην ενότητα στην δράση (που σημαίνει κοινά πλαίσια) θα κάνουν τα ελπιδοφόρα σκιρτήματα να πάνε χαμένα.

    Το βασικό είναι ότι το κράτος φοβάται πάρα πολύ το φοιτητικό κίνημα. Ας το δικαιώσουμε. Ξέρει καλύτερα από μας σε αυτή την εκτίμηση.

    ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ, ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΜΕ ΝΟΜΙΚΕΣ.

    "κάποιος σύντροφος"


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @"κάποιος σύντροφος":
      Με δεδομένο πως η Χούντα έπεσε από τα γεγονότα της Κύπρου, το πολιτικό σου πρόταγμα βρίσκεται στον αέρα.
      Από εκεί και έπειτα, χωρίς να γνωρίζω κιόλας, θα μου φαίνονταν παράξενο το ΜΑΣ να συντόνιζε την δράση του με την νεολαία ενός κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ) που είναι υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ με κάθε επισημότητα, με όσα αυτό συνεπάγεται τόσο για τα ελληνικά όσο και για τα διεθνή πεπραγμένα.
      Αυτά είναι για εσάς.
      Το ζήτημα της καταστολής βέβαια είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, καθώς εδώ μπαίνει θέμα υπεράσπισης δημοκρατικών δικαιωμάτων.
      Και φυσικά ακόμη και εδώ υπάρχει το αγκωνάρι του ποιάς μορφής αγώνα τα υπερασπίζει και ποια τα χαντακώνει (παρά τις διακηρύξεις ή τις προθέσεις της) τελικά.

      Διαγραφή
    2. Προφανώς τα κοινά πλαίσια είναι για μας, και η πολιτική μαζών πάνω στις αντιθέσεις στους χώρους (και με αυτή την έννοια ένα πλαίσιο που λέει για την πολιτική της ΕΕ είναι αντί ΕΕ, και να μπαίνουν νεολαίες όχι αντί ΕΕ. κομμάτων της αριστεράς, είναι κέρδος). Δεν είναι για μας η πολιτική κοινοβουλίου, να κρίνουμε αν θα γίνει πλαίσιο με την ΑΡΕΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και με το ΚΚΕ διαφωνούμε, να μην κάνουμε με το ΜΑΣ ? Επίσης, με αυτή την λογική και το ΜΑΣ διαφωνεί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (αν και το μοντέλο κόμμα- παράταξη σε μας δεν έχει, ή δεν πρέπει να έχει ακριβή εφαρμογή). Πως θα κάνει πλαίσιο μαζί μας αν δεν είναι η ΑΡΕΝ ?

      Πάντως η ΑΡΕΝ (δεν θυμάμαι αν υπήρχε, οριακά, πες το ΔΑΡΑΣ, και τα Αριστερά Σχήματα) ήταν στα πλαίσια το 06-07. Και μια άποψη σήμερα, που θα μιλούσε ότι τώρα πια είναι ... νέα ΠΑΣΠ, δεν έχει αντίκρυσμα στην πραγματικότητα των φοιτητικών χώρων.

      Πλαίσια δεν σπάμε για να μπείτε, ελπίζω δηλ. Άσε που και τότε δεν νομίζω να μπείτε.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    3. @"κάποιος σύντροφος":
      1)E άμα είναι να μπαίνουν και μη-αντιΕΕ "αριστερές" δυνάμεις κάντε κοινό πλαίσιο και με την ΠΑΣΠ να ξεμπερδεύετε.
      Ή μήπως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι "αριστερότερες" από του ΠΑΣΟΚ;
      Και πως στα κομμάτια θα βάλεις "κοινά πλαίσια" με φιλοΕΕ (και φιλόΝΑΤΟ μην ξεχνάμε) δυνάμεις, όταν είναι οι ντορεκτίβες της ΕΕ αυτές που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στα πανεπιστήμια;
      -Ποιός κοροϊδεύει ποιόν εδώ;
      2)Παρακάτω. Κανείς δεν σου ζήτησε να "σπάσεις" τίποτε.
      Όμοιος τον όμοιο κλπ.
      Αλλά μην πουλάτε τρελλίτσα. Δεν μπορεί να είσαι και με τους κομμουνιστές, και με την ΕΕ, και με το ΝΑΤΟ...
      Ή με τον έναν θα συμμαχήσεις, ή με τον άλλον, εκτός εάν κοροϊδεύεις την κοινωνία.

      3)Άλλος ο οπορτουνιστικός ΣΥΡΙΖΑ του '06-'07, άλλη η ξεσαλωμένη σοσιαλδημοκρατία του '14 που έχει ξεπεράσει και το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη ως συστημική αντιπολίτευση. Στοιχειώδες...
      4)Το "μια άποψη σήμερα, που θα μιλούσε ότι τώρα πια είναι ... νέα ΠΑΣΠ, δεν έχει αντίκρυσμα στην πραγματικότητα των φοιτητικών χώρων.", αδυνατώ να το πάρω στα σοβαρά. Υποστηρίζουν ή όχι τον σημερινό πλήρως αστικοποιημένο ΣΥΡΙΖΑ αυτοί άνθρωποι, ναί ή όχι;
      Εκτός εάν κατέβηκαν από άλλον πλανήτη ή είναι βλαμμένοι. Προσωπικά ούτε το ένα πιστεύω, ούτε το άλλο.
      5)Για την "πολιτική μαζών" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ του 0,φεύγα%, επίτρεψε μου να γελάσω... Σκέψου να μην ήταν και "πολιτική μαζών" πόσοι θα είσαστε...

      Διαγραφή
    4. @"κάποιος σύντροφος":
      Επαναλαμβάνω ξεχωριστά το κύριο ερώτημα:

      -πως στα κομμάτια θα βάλεις "κοινά πλαίσια" με φιλοΕΕ (και φιλόΝΑΤΟ μην ξεχνάμε) δυνάμεις, όταν είναι οι ντιρεκτίβες της ΕΕ αυτές που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στα πανεπιστήμια;

      Διαγραφή
    5. Η γνώμη μου για τα πλαίσια στους φσ ειναι ότι πρέπει να είναι 1. αντιαναδιαρθρωτικά. Απέναντι σε κάθε νόμο που προωθεί την παραγωγικοποίηση του πανεπιστημίου, δηλ την επίλυση της κατανεμητικής αστάθειας σε κατεύθυνση ρευστοποίησης και απαξίωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αυριανών αποφοίτων, θίγει οποιαδήποτε δικαιώματα των φοιτητών, διαμορφώνει το πανεπιστήμιο της αγοράς. Εξίσου με τους νόμους πρέπει να είναι απέναντι και στους κρατικούς φορείς που τα προωθούν όλα αυτά (πρυτανικές αρχές, ειδικά όταν είναι σχεδόν διορισμένες.
      2. αντί ΕΕ με την έννοια ότι αυτοί ακριβώς οι νόμοι είναι οι ντιρεκτίβες, αλλά και ρητή αναφορά στον ΚΕΧΑΕ κλπ.

      Δεν νομίζω ότι πρέπει τα πλαίσια να έχουν πχ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ. (η πλάκα είναι ότι δεν είναι άποψη κανενός κόμματος της αριστεράς στην Βουλή έστω).

      Νομίζω και σαν χώρος βγαίνετε από ένα συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη που σφραγίστηκε από την (θεμιτή και θετική) προσπάθεια να δωθεί ένας τόνος για την ανεργία, τα εργασιακά, τους μισθούς, την κυρίαρχη πολιτική, και όχι πάνω σε ένα (όντως ή με αυτοανακήρυξη) ολοκληρωμένο πολιτικό πρόγραμμα. (η 1η Νοέμβρη είχε βέβαια και αρνητικά, άλλη κουβέντα, αλλά η γειωμένη απεύθυνση και η μαζικότητα ήταν στα υπέρ).

      Δεν νομίζω να ειναι η ΑΡΕΝ με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο φιλο ΕΕ, επιμένεις σε ένα απίστευτο κοινοβουλευτικό σκεπτικό, δεν μπορώ να το ακολουθήσω.

      Μιλάω για ΕΑΑΚ, ΜΑΣ και ΑΡΕΝ, με το στανιό να μιλήσουμε για ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς δεν αντιδράτε (και ειναι θετικό, αν και σηκώνει κουβέντα) αν γίνεται ταύτιση ΚΚΕ με ΠΑΜΕ, ότι είναι κομματικό κλπ? Γιατί δεν βλέπεις και την σχετική αυτοτέλεια των παρατάξεων ? Χτες έγινε πορεία ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ ? Και όχι (για να μην επανέρχομαι αν ειπωθεί) δεν είναι κουβέντα τύπου "άλλο ΠΑΣΠ από ΠΑΣΟΚ ρε παιδιά" που μας έλεγαν τα πασόκια.

      Υποστηρίζουν λες τον πλήρως αστικοποιημένο ΣΥΡΙΖΑ. Αν ήταν η κουβέντα μας θα ζήταγα ορισμό του αστικοποιημένου και του μερικώς/πλήρως αστικοποιημένου. "συμφέρει την αστική τάξη" δεν είναι απάντηση, είναι ο ασκός του Αιόλου που θα μας πάρει και θα μας σηκώσει). Δεν είναι η κουβέντα μας όμως.

      Λέω για το πως καταλαβαίνω την πολιτική σε έναν φσ και μου απαντάς για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι δεν παίρνει ψήφους. Τα ΕΑΑΚ καλούτσικα τα πάνε, συγκριτικά με τον χώρο αναφοράς τους. Και τι έγινε με αυτό τώρα που αναγκάστηκα να πω, λύθηκαν τα προβλήματα του φκ ?

      Με κανέναν δεν "συμμαχώ", σου είπα ένα σκεπτικό για το πλαίσιο, πως βγαίνει με κριτήριο πως εγγράφεται η αστική πολιτική στο φοιτητικό σώμα. Αυτό κάναμε πάντα, αν πάψουμε για να κάνουμε "συμμαχίες" από πολιτικά γραφεία πίστεψε το αν θες, θα βγω να το πω ότι είναι φάουλ, υποχώρηση από πολιτική αρχών κλπ.

      Αν έρθεις και πεις σαν ΜΑΣ πχ, για ειδίκευση στο πτυχίο, δεν πρέπει ένα σχήμα να κάνει πλαίσιο ακόμα και αν έχει τέτοια σύσταση από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ, ΑΡΑΝ κλπ. Αν έρθει η ΑΡΕΝ και θέλει ξέρω γω να μην λέμε για την Μπολόνια, για την αξιολόγηση, για τον ΚΕΧΑΕ κλπ (αν και είναι θέσεις της να τα λέει και αυτά, να μην το πω) ακόμα και αν λέει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ και η ΑΡΑΝ ότι πρέπει να γίνει πλαίσιο, το σχήμα, και το δίκτυο γενικά πρέπει να πουν όχι.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    6. @"κάποιος σύντροφος":
      Άλλα αντ'άλλα, της Παρασκευής το γάλα!
      -Σοβαρέ ρε; Η έξοδος από την ΕΕ (και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς) δεν είναι θέση κανενός κοινοβουλευτικού κόμματος;
      "...Παγίδα για το λαϊκό κίνημα είναι και θέσεις δήθεν προοδευτικές και ριζοσπαστικές για έξοδο από το ευρώ μέσα όμως στην ΕΕ..."
      "...Το λαϊκό κίνημα, χωρίς να παγιδεύεται στις θέσεις εξωραϊσμού και μακροημέρευσης της ΕΕ, πρέπει να αξιοποιεί τις αντιθέσεις, τις δυσκολίες των μονοπωλίων, των αστικών κυβερνήσεων, δυναμώνοντας την πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ ..."
      " ...Η Λαϊκή Συμμαχία αγωνίζεται για να απαλλαγεί η χώρα από το ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και συμφωνίες... "
      ΚΕ του ΚΚΕ
      http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7469291
      Είσαι απατεωνίσκος και προβοκατορίσκος ολκής!

      Διαγραφή
    7. σκέτο ρε άνθρωπε, μην με βάζεις να γράφω δοκιμιακό λόγο, ημιπροφορικά γράφουμε στο internet.

      είναι και θέμα των διαφωνιών με τους 15οσυνεδριακούς το "με λαική εξουσία". Πολύ μεγάλη κουβέντα, άστο τώρα, θα μας πάρει πρωί.

      άντε είμαι προβοκάτορας και απατεώνας. Είμαι και τόσο χαζός, σε τόσο εξειδικευμένο μέσο, με συγκεκριμένο κόσμο να διαβάζει, έχοντας και μια δεδομένη ενημέρωση για αυτά τα πράγματα, να λέω τόσο ψέμα, ότι το ΚΚΕ δεν είναι με οποιονδήποτε τρόπο με την έξοδο από την ΕΕ ?

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    8. @"κάποιος σύντροφος":
      Για τα υπόλοιπα τώρα,
      εάν υποτιμάς τόσο πολύ την δική σου νοημοσύνη που μου λες πως θα κάνεις μέτωπο ενάντια στις αναδιαρθρώσεις που προωθεί η ΕΕ, με νεολαία κόμματος που ψήφισε υπέρ της εισόδου στην ΕΟΚ ακόμη και όταν το ...ΠΑΣΟΚ ήταν κατά, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μας θεωρείς βλαμένους και εμάς για να μας σερβίρεις τόσο εξώφθαλμες μπαρούφες.
      Το γιατί είναι "κοινοβουλευτικό σκεπτικό" το αυτονόητο, πως δηλαδή οι κομματικές παρατάξεις, νεολαίες κλπ, δεν μπορεί παρά να ταυτίζονται ιδεολογικά με τον χώρο στο οποίο ανήκουν με αφήνει άφωνο!
      Μιλάμε για τρέλλα με κορδέλα εδώ πέρα!
      Ο Τσίπρας δηλώνει ευθαρσώς "δεν είμαστε τρελλοί να βγούμε από το ευρώ", και εσύ μου λες "Δεν νομίζω να ειναι η ΑΡΕΝ με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο φιλο ΕΕ, ".
      -Ε όχι ρε φίλε, δεν θα πέσω για πάρτη σου στην ντρόγκα τώρα στα γεράματα...
      Και φυσικά και είναι ακριβώς το ""άλλο ΠΑΣΠ από ΠΑΣΟΚ ρε παιδιά" που μας έλεγαν τα πασόκια. "
      Παρακάτω:
      Αφού ρωτάς λοιπόν, ένα οπορτουνιστικό κόμμα κρατάει κάποια προσχήματα. Δεν κωλοτρίβεται ολιμερίς και ολινυχτίς με ότι πιο αντιδραστικό σκουπίδι υπάρχει στην Ελλάδα και διεθνώς. Ούτε μαζεύει ακόμη και την ακροδεξιά σαβούρα για να συμπληρώσει τις λίστες υποψήφιων στις τοπικές εκλογές. Πολύ δε περισσότερο δεν εφαρμόζει την οικονομική πολιτική του Σγουρού στην Αττική, κλπ κλπ κλπ.
      Δεν θα πουλάς τρελλίτσα εδώ!
      Παρακάτω:
      Τα ΕΑΑΚ την ίδια πολιτική με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακολουθούν, και δεν την βλέπω ιδιαιτέρα μαζική στην κοινωνία. Πιο πολύ για τρεις και κούκος σας κόβω, παρά τον άκρατο οπορτουνισμό σας.
      Εν κατακλείδι,
      εάν "πολιτική αρχών" όπως την αντιλαμβάνεσαι εσύ, είναι να πρεσβεύει άλλα ο πολιτικός σου φορέας και άλλα (αντι άλλων) να κάνεις εσύ ως παράταξη, συγνώμη αλλά για μένα αυτή είναι πολιτική απατεώνων με περικεφαλαία που δουλεύουν ψιλό γαζί τον κοσμάκη πως είναι κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά πρεσβεύουν.
      Υ.Γ.
      Για το "Η έξοδος από την ΕΕ δεν είναι θέση κανενός κοινοβουλευτικού κόμματος", έχεις ήδη μια κίτρινη κάρτα ως τρολ.
      Να διαφωνήσουμε πολιτικά, βεβαίως. Το συνειδητό ψεύδος κατατάσεται στην κατηγορία "τρόλινγκ".

      Διαγραφή
    9. Τρία τυχαία άρθρα από το search του Ριζοσπάστη με το αίτημα "έξοδος από την ΕΕ":
      http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7129495&textCriteriaClause=%2B%CE%95%CE%9E%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%A3+%2B%CE%91%CE%A0%CE%9F+%2B%CE%A4%CE%97%CE%9D+%2B%CE%95%CE%95

      http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7004913&textCriteriaClause=%2B%CE%95%CE%9E%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%A3+%2B%CE%91%CE%A0%CE%9F+%2B%CE%A4%CE%97%CE%9D+%2B%CE%95%CE%95

      http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5997521&textCriteriaClause=%2B%CE%95%CE%9E%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%A3+%2B%CE%91%CE%A0%CE%9F+%2B%CE%A4%CE%97%CE%9D+%2B%CE%95%CE%95

      http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6597404&textCriteriaClause=%2B%CE%95%CE%9E%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%A3+%2B%CE%91%CE%A0%CE%9F+%2B%CE%A4%CE%97%CE%9D+%2B%CE%95%CE%95

      Στην αρχή της σελίδας αναζήτησης του "Ρ":
      Βρέθηκαν πάρα πολλά δημοσιεύματα που πληρούν τα κριτήρια αναζήτησης. Ισως πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιο περιοριστικά κριτήρια.

      Παρουσιάζονται 300 από τα δημοσιεύματα που βρέθηκαν.

      Διαγραφή
    10. Φίλε Trash παρόλο που ίσως να διαφωνώ σε διάφορα σημεία με την τοποθέτηση σου, νομίζω πως είχε την ατυχία να μιλάς με την χειρότερη (και πιο οπορτουνιστική) μειοψηφία τις ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτή της ΑΡΑΣ (ή φιλο-ΑΡΑΣ, τι να πω). Προφανώς και όπως το περιγράφεις είναι αδύνατο να κάνεις συμμαχίες και με τους κομμουνιστές και με τους Συριζιάριδες. Βέβαια αυτό που είναι συχνά αδύνατον να αντιληφθούν τα μέλη και ή άνθρωποι με αναφορά στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ είναι την δυναμική ενός μετώπου.
      Αν από τη μία έχεις δυνάμεις που θέλουν (με πολιτιικούς όρους και όχι με τη λογική του LSD-Όλοι μαζί) συμμαχίες με ρεφορμιστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις, και από την άλλη δυνάμεις που θέλουν συμμαχία με δυνάμης κομμουνιστικής αναφοράς, τότε σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει το πως επενεργούν πάνω στο μέτωπο και αυτές οι δυνάμεις. Πολύ απλά δηλαδή αν περιμένει το ΜΑΣ πότε θα είναι αντάξια η ΕΑΑΚ για να διατελέσει την συμμαχία τότε με την άρνηση του οδηγεί προς μία μετωπική συμπόρευση με τέτοιες δυνάμεις.

      Διαγραφή
    11. @Aradon:
      1)Ο "κάποιος σύντροφος" δηλώνει ΝΑΡ εάν θυμάμαι καλά.
      2)Η ιστορία (και η λογική) δείχνουν πως η κάθε πολιτική συμμαχία κινείται πάντα με την πιο δεξιά συνιστώσα της.
      3)Το τελευταίο μου θυμίζει ΣΥΡΙΖΑ:
      Εσείς φταίτε που είμαστε με το ΝΑΤΟ και τους εφοπλιστές γιατί δεν συνεργάζεστε μαζί μας!
      Εντελώς άκυρο...

      Διαγραφή
    12. 2)Η ιστορία (και η λογική) δείχνουν πως η κάθε πολιτική συμμαχία κινείται πάντα με την πιο δεξιά συνιστώσα της=
      2)Η ιστορία (και η λογική) δείχνουν πως η κάθε πολιτική συμμαχία κινείται πάντα με βάση την πιο δεξιά συνιστώσα της

      Διαγραφή
    13. @Aradon:
      Κοινώς, εάν έχουν τόσο μεγάλες ιδεολογικές διαφορές μεταξύ τους, δεν θα τους τις λύσουμε εμείς.
      Δεν μπορεί να είσαι και με την ΕΕ, και ενάντια "στα μνημόνια", και "με τους λαούς" και με το ΝΑΤΟ, και "εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά", αλλά και εθνικοί ευεργέτες (κατά Τσίπρα) εφοπλιστές.
      Σουβλάκι με μερέντα δεν τρώγεται, ένα πράγμα....

      Διαγραφή
    14. 1) Για το πρώτο δεν έχω να σχολιάσω, δεν ξέρω τι δηλώνει. κρίνω από τα λεγόμενα, σχοράτε με να έπεσα έξω.

      2 & 3) Εντάξει ξέρω πως το επιχείρημα είναι προβληματικό. Δεν είναι ευθύνη του ΜΑΣ ή της ΚΝΕ αυτό, αλλά λειτουργεί με αυτό τον τρόπο ανεξάρτητα από τις ευθύνες.

      Το βασικό στα μέτωπα είναι πως όπως και κάθε μόρφωμα μετωπικό ή όχι για να παραμένει στη ζωή (πόσο μάλλον να διεκδικεί το ρόλο της πρωτοπορίας) πρέπει να εξελίσσεται ποιοτικά και ποσοτικά. Υπάρχουν δύο τρόποι να το κάνεις αυτό: είτε μέσα από τη συστηματική παρέμβαση και επέκταση στους χώρους δουλειάς (και άλλους κοινωνικούς χώρους, όπως και τα πανεπιστήμια) ή να διευρύνεις το πλαίσιο της συμμαχίας.
      Στη πρώτη περίπτωση που κατά τη γνώμη μου είναι και η ποιο σημαντική ευθύνη έχουν αποκλειστικά τα μέλη του μορφώματος και το ζήτημα της δεξιόστροφης ή αριστερόστροφης παρέκκλισης εξαρτάται από την ταξική απεύθηνση. Στην δεύτερη όμως μερίδιο ευθύνης έχουν και οι υποψήφιοι σύμμαχοι.

      Εδώ για το ΚΚΕ δεν λέω πως φταίει για την δεξιά μετατόπιση (που δεν υπάρχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά υπάρχει σαν μειοψηφούσα δυνατότητα) ενός μορφώματος, αλλά σχολιάζω μία λογική που περιέγραψες πριν: Πως θα μπορούσε το ΜΑΣ να κάνει κοινά πλαίσια (ή οποιαδήποτε τύπου συμπόρευση) με δυνάμεις που πράττουν αντίστοιχα με την ΑΡΕΝ. Εδώ το σχόλιο μου έγκειται στο ότι, αν είχες σκοπό να κάνεις κάτι τέτοιο τότε δεν θα το έκανες και στις περιπτώσεις που η ΑΡΕΝ δεν υφίσταται στα πλαίσια της "συμμαχίας"; Και αν όχι ποιος είναι ο ανασταλτικός παράγοντας τότε;

      Διαγραφή
  4. απάντησα φίλε, αλλά προφανώς αφού δεν βάζεις την απάντηση δεν θα βάλεις και αυτό.

    οπότε γεια σου, έχεις κόκκινη κάρτα από μένα. (εκτός αν κάπου το έχασες, κάνει μλκίες και ο blogger)

    "κάποιος σύντροφος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @"κάποιος σύντροφος":
      Όλα σου τα σχόλια έχουν δημοσιευτεί.
      Η καθυστέρηση στα δύο τελευταία οφείλεται στο ότι κάποια στιγμή ...κοιμήθηκα, και όχι σε κάποιου άλλου είδους υστεροβουλία.
      Υ.Γ.
      Δεν θεωρώ απάντηση να μου λες πως δεν έγραψες αυτό που βλέπω μπροστά μου:
      "...Δεν νομίζω ότι πρέπει τα πλαίσια να έχουν πχ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ. (η πλάκα είναι ότι δεν είναι άποψη κανενός κόμματος της αριστεράς στην Βουλή έστω)..."
      http://fadomduck2.blogspot.com/2014/11/blog-post_55.html?showComment=1416004702973#c5584118988760825818

      Πες μου εσύ εάν μπορεί να γίνει έτσι συζήτηση.
      Δεν σου είπα να συμφωνήσουμε. Να συζητήσουμε έστω με τέτοιους όρους...

      Διαγραφή
    2. σε ότι με αφορά μπορεί, και ήδη συζήτηση το θεωρώ, αν εξαιρέσεις την προβοκατορολογία στην παρένθεση που άνοιξε για την θέση του ΚΚΕ για την ΕΕ.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    3. @"κάποιος σύντροφος":
      Δεν "άνοιξε πρακτορολογία", επισημάνθηκε προβοκάτσια καραμπινάτη.

      Διαγραφή
  5. 15 νοεμβρη 1.36 Το ΚΚΕ απο το 15ο συνεδριο 1996 εχει καταργηση τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και την συμμετοχη σε κυβερνηση στο εδαφος του καπιταλισμου. ολα τα ΒΑΡΙΔΙΑ απο τοτε εχουνε διαφωνησει και θελουνε το προγραμμα του 10ο συνεδριου του 1978. το αρχειο του ριζοσπαστη με τους προσυνεδριακους διαλογους ειναι αποκαλυπτικος για το την ελεγε απο τοτε ο καθε ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TRASH. Πολυ σωστα το ειπες προβοκατσια. το εχει κανει πολλες φορες και αλλου. απο την μια κατηγορει το ΚΚΕ για την προβληματικη στρατηγικη πριν το 1991 και απο την αλλη διαστρεβλωνει της θεσεις του 15ο συνεδριο οτι ταχα μιλουσε για πολιτικα μετωπα. μιλαμε για σκοπιμες οπορτουνιστικες προβοκατσιες ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποια πολιτικά μέτωπα ρε Παναγιώτη, για την ΕΕ μιλάμε, έλεος πια, έχεις κάνει σε όλα τα blog αυτό που είπε πριν χρόνια ο Χαλβατζής σε ένα πάνελ.

      "κάποιος σύντροφος

      Διαγραφή
  7. 2.31 αυτο που ειπε ο χαλβατζης το κανεις εσυ με τις προβοκατσιες που φτιαχνεις. Μιλησες για το 15ο συνεδριο και για την Ε.Ε αποκομενο απο το ζητημα του ποια ταξη εχει την εξουσια. και προσπαθεις με διαστρεβλωσεις να μας πεις για πολιτικα μετωπα με τον οπορτουνισμο ελεος πια ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "κάποιε σύντροφε", οι συμμαχίες είναι αναγκαίες αλλά δεν τις κάνεις μ΄ όποιον νάναι, επειδή δηλώνει ότι νάναι... και δεν τις κάνεις υπό το κράτος πανικού... θα πέσεις έξω.
    Είναι δυνατόν οι νεολαιίστικες και οι σπουδαστικές οργανώσεις και παρατάξεις να διαφοροποιούνται από τα κόμματά τους? Φαντάζεσαι την ΔΑΠ, λέω τώρα εγώ, να στηλιτεύει την "φιλελεύθερη" πολιτική της ΝΔ?
    Άκουσα (δια στόματος Μητρόπουλου) πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα "αναγκαστεί" να ασκήσει μνημονιακή πολιτική, αν δεν πάρει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές! Σε αυτή την περίπτωση η φοιτητική του παράταξη θα διαφοροποιηθεί νομίζεις? Όχι, βέβαια! (δυστυχώς). Και τότε τι θα κάνεις? Θα συνεχίσεις να υπεραμύνεσαι μιας συμμαχίας με δύναμη μη αντιΕΕ, δηλαδή φιλοΕΕ και εν τέλει αντιδραστική?
    Επίτρεψέ μου, αν θες να πας λίγο παραπέρα χρειάζεσαι και μια κάποια πολιτική διορατικότητα, εκτός βέβαια από πολιτική εντιμότητα!...
    Κώστας Κούρτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.