Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

«Επέλαση» του Κόκκινου Στρατού και των Μπολσεβίκων χθες στη Μόσχα!

Κοκκίνησε κυριολεκτικά χθες η Κόκκινη Πλατεία καθώς πάνω από 6.000 ρώσοι στρατιώτες παρέλασαν, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της ιστορικής παρέλασης του 1941 στην υπό γερμανική πολιορκία Μόσχα.

Η ιστορική παρέλαση για την 24η επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης, στις 7 Νοεμβρίου του 1941, πραγματοποιήθηκε στην Κόκκινη Πλατεία υπό συνθήκες χιονοθύελλας, με τις γερμανικές δυνάμεις σε απόσταση μόλις 30 χιλιομέτρων από την είσοδο της πόλης. Στόχος ήταν να τονωθεί το ηθικό των στρατιωτών και των πολιτών. Η παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν 28.500 φαντάροι, διήρκεσε μία ώρα και επηρέασε την τύχη του πολέμου ενώ ανύψωσε το ηθικό των πολιτών. Αυτή ήταν και η μοναδική παρέλαση των σοβιετικών στρατευμάτων σε όλη τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου του 1941-1945.

Εκατοντάδες όμως ήταν και οι πολίτες που κατέβηκαν στους δρόμους της Μόσχας με σημαίες και σύμβολα της Σοβιετικής Ενωσης για την επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης. Η 7η Νοεμβρίου του 1917 (25η Οκτωβρίου, με το παλιό ημερολόγιο) έμεινε στην Ιστορία για την κατάληψη των Χειμερινών Ανακτόρων της Πετρούπολης. Την ημέρα εκείνη εγκαθιδρύθηκε το σοβιετικό καθεστώς, το καθεστώς των μπολσεβίκων του Λένιν, σφραγίζοντας όχι μόνο την ιστορική πορεία της χώρας αλλά και ολόκληρη τη νεότερη ιστορία.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ και εδώ.

Και η αυθεντική παρέλαση του 1941,



...με την ομιλία του μεγάλου Στάλιν:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.