Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Από ένα συλλαλητήριο που δίστασες να ’ρθεις!


Ένα από τα μεγαλύτερα εργατικά συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων

Το περασμένο Σάββατο, στο κέντρο της Αθήνας, έγινε ένα από τα μεγαλύτερα εργατικά συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων. Το συνδιοργάνωσαν πάνω από 1.000 συνδικάτα και μαζικοί φορείς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Πάνω από 100.000 διαδηλωτές, ένα πολυπληθές εργατικό - λαϊκό ποτάμι κατέκλυσε τους κεντρικούς δρόμους με τις 9 τεράστιες προσυγκεντρώσεις των κλάδων και των περιοχών και πορεύονταν στο Σύνταγμα, όπου και παρέμειναν μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι. Το κεντρικό σύνθημα "Ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή. Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα", ένωσε εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, νεολαία και μετανάστες. Οι κερκυραίοι που με πούλμαν και ΙΧ ταξιδέψαμε και βρεθήκαμε στο συλλαλητήριο, ανταμώσαμε με ξενοδοχοϋπάλληλους από άλλες περιοχές, με συνταξιούχους, γυναίκες, νέους και νέες που ταξίδεψαν από άλλα νησιά, από την Κρήτη, την Πελοπόνησσο, τη Μακεδονία, τον Έβρο. Ανταμώσαμε με τις χιλιάδες ανέργων που σηκώνουν κεφάλι και διεκδικούν ζωή με αξιοπρέπεια, αρνούνται να ζήσουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης.



 «Εξαφανίζοντας» πάνω από 100.000 διαδηλωτές
Ελάχιστες λέξεις βρήκαν για το πανελλαδικό συλλαλητήριο τα ΜΜΕ. Τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, αφιέρωσαν μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Και ας είχαν στείλει κάμερες και δημοσιογράφους, κι ας γνώριζαν ότι πάνω από 100.000 διαδηλωτές συμμετείχαν. Η αποσιώπηση ήταν συνειδητή τόσο από τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, όσο και απ’ το ΣΥΡΙΖΑ, που επιχείρησαν να το παρουσιάσουν ως «κομματικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ», και «επαναστατική γυμναστική». Η στάση τους, δεν μας εκπλήσσει. Το ταξικό κριτήριο του κεφαλαίου είναι αλάνθαστο και η στάση του είναι πάντα ενιαία κατά των εργαζομένων, «κόβουν και ράβουν» τις ειδήσεις στα μέτρα των ταξικών συμφερόντων που υπηρετούν. Θέλουν το λαό απογοητευμένο, χωρίς ενημέρωση και ελπίδα να μένει στη γωνία για να περιορίσουν τη δράση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Τέτοιες κινητοποιήσεις να τους χαλάνε τη σούπα
Για να συνεχίσουν να στήνουν το πολιτικό τους παιχνίδι, της εναλλαγής των δυο μονομάχων στην κυβέρνηση, στον ίδιο πάντα αντιλαϊκό δρόμο του κεφαλαίου και της ΕΕ που και οι δύο τους ακολουθούν, χρειάζεται ο λαός να παραμείνει απλός θεατής των εξελίξεων. Θέλουν το λαό αμέτοχο στη λαϊκή πάλη, ψηφοφόρο που θα συναινεί στα ψίχουλα που και οι δύο τού τάζουν, για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση. Η αλήθεια όμως θα φτάσει παντού και σ’ αυτούς που δεν μπόρεσαν και σ’ αυτούς που δίστασαν να ’ρθουν στο συλλαλητήριο. Οι δεκάδες χιλιάδες λαού, απ' όλη την Ελλάδα, απ' όλους τους κλάδους, απ' όλες τις ηλικίες, που διαδηλώσαμε το Σάββατο για τη ζωή που μας αξίζει και που μας την κλέβουν, δώσαμε την απάντησή μας και δείξαμε το δρόμο, ώστε στόμα με στόμα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, οι αξίες της οργανωμένης ζωής και πάλης να φτάσουν παντού. Ο λαός μπορεί να δρομολογήσει εξελίξεις.

Δόθηκε ισχυρό ταξικό μήνυμα
Το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη ήταν για τον εργαζόμενο λαό μια ανάσα αισιοδοξίας, μια έμπρακτη απάντηση στη ρητορεία της παραίτησης και του συμβιβασμού. Ήταν ακόμα ένα ισχυρό ταξικό μήνυμα, για το κεφάλαιο και τα κόμματα που το υπηρετούν, ότι οι εργαζόμενοι δεν παραιτούνται από τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν και από τον αγώνα για τη ζωή που αξίζει στην σημερινή επιστημονική και τεχνολογική ανάπτυξη. Η συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων που δεν ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ, έδειξε τις δυνατότητες για την ανασύνταξη του κινήματος και την οργάνωση της εργατικής τάξης, κόντρα στην ηγεσία της ΓΣΕΕ που πρεσβεύει ηττοπάθεια και συμβιβασμό στην εξαθλίωση.

Συνεχίζουμε οργανώνοντας την απεργία της 27ης Νοέμβρη
Με αγωνιστική ανάταση και ενθουσιασμό καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και κάθε έντιμο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, φοιτητή να συντονιστεί με το ΠΑΜΕ και να οργανώσουμε μαζί την πάλη για την επιτυχία της πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας, στις 27 Νοέμβρη. Να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο, σε κάθε λαϊκό σπίτι, το μήνυμα, ο παλμός και η αποφασιστικότητα του πανελλαδικού συλλαλητηρίου και να τον βοηθήσει να ξεπεράσει δισταγμούς κι αναστολές και να συμμετέχει στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Η πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος πρέπει να κλιμακωθεί, να δυναμώσει ο αγώνας. Να διεκδικήσουμε ουσιαστική προστασία των ανέργων, καμία επιδείνωση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις,. Να δυναμώσει η αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική και με τα κόμματα που την υπηρετούν. Όπως φάνηκε για άλλη μια φορά, στην οργάνωση και στην πάλη βρίσκεται η λύση. Στην απεργία ας μη διστάσει κανείς, έλα και εσύ, μαζί να κάνουμε ένα ακόμα βήμα.

Σκέμπρη Τζένη
Μέλος της Γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ
________
*Την συγνώμη μου από την συναγωνίστρια για την καθυστερημένη αναδημοσίευση, καθώς δεν είχα τσεκάρει το e-mail μου.

1 σχόλιο:

  1. πραγματικα τους χαλαει την σουπα. και δειχνει ποσο σωστα βαδιζουμε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.