Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Κάλπες, αντιπαραθέσεις και προσωρινοί συμβιβασμοί

Οι κάλπες στο Ντονέτσκ έχουν στηθεί
Κάλπες στήνονται σήμερα για την ηγεσία και τη συγκρότηση κοινοβουλίου ως νομοθετικού σώματος στις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Τα εκλογικά τμήματα ανοίγουν στις 8 το πρωί και κλείνουν στις 8 το βράδυ και περιμένουν θεωρητικά 3,2 εκατομμύρια ψηφοφόρους, με δικαίωμα ψήφου στους άνω των 16 χρονών. Είναι οι πρώτες που γίνονται μετά την ανακήρυξη των δύο ανατολικών περιοχών σε ανεξάρτητες, από τη φετινή άνοιξη και τις ραγδαίες εξελίξεις με την ανατροπή του πρώην Προέδρου Β. Γιανουκόβιτς και την ανάδειξη της πραξικοπηματικής κυβέρνηση των εθνικιστικών και φασιστικών φιλοδυτικών δυνάμεων, που έφερε και τη δημιουργία πολιτοφυλακών στις ρωσόφωνες περιοχές.
Στις εκλογές, που γίνονται καθώς ακόμα σημειώνονται σποραδικές ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους πολιτοφύλακες, αναμετρούνται αστοί πολιτικοί που πρωτοστάτησαν στις πολιτοφυλακές, που αντιτάχθηκαν στην αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου και την πολεμική επιχείρηση που έστησε και προκρίνουν τις σχέσεις με τη Ρωσία. Στο Ντονέτσκ κατεβαίνουν δύο συνδυασμοί, η «Δημοκρατία του Ντονέτσκ» και το«Ελεύθερο Ντονμπάς» (που περιλαμβάνει και το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ), ενώ για την ηγεσία της χώρας υπάρχουν 3 κεντρικοί υποψήφιοι, ο λεγόμενος σημερινός πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ζακχρατσένκο (από τη «Δημοκρατία του Ντονέτσκ» και επικρατέστερος), ο Γιούρι Σιβονένκο, πρώην βουλευτής, και ο Αλεξάντερ Κοφμάν, αντιπρόεδρος του λεγόμενου κοινοβουλίου της «Νέας Ρωσίας». Στο Λουγκάνσκ συμμετέχουν 3 εκλογικοί συνδυασμοί, η «Ειρήνη για τη γη του Λουγκάνσκ», που στηρίζει το σημερινό λεγόμενο πρωθυπουργό Ιγκόρ Πλοτνίτσκι, επιχειρηματία μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού, η «Οικονομική Ενωση του Λουγκάνσκ», που στηρίζει τον Ολεγκ Ακίμοφ, και η λεγόμενη «Ενωση του Λαού». Επίσης, υπάρχουν άλλοι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία, η Λαρίσα Αιραπετιάν και ο Βίκτορ Πένερ.

Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών, ενώ οι Ευρωαμερικανοί ιμπεριαλιστές τις απορρίπτουν και τις εμφανίζουν ως κίνηση που υπονομεύει τη δήθεν ειρηνευτική διαδικασία. Η πραγματικότητα είναι ότι η αντιπαράθεση στην ουσία για τον έλεγχο της Ουκρανίας (του πλούτου της ειδικά στο ανατολικό τμήμα αλλά και τη σημασία της στους ενεργειακούς δρόμους) δεν πρόκειται να σταματήσει.
Πηγή: Ριζοσπάστης (τα λινκ, οι υπογραμμίσεις και η εικονογράφηση είναι δικές μας προσθήκες)
Update:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.