Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ομπάμα: Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία στις συνομιλίες της με τη Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να υποστηρίξουν την Ουκρανία στις συνομιλίες με τη Ρωσία, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη συνάντησή του με τον Ουκρανό ομόλογό τουΠέτρο Ποροσένκο, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στον Λευκό Οίκο. Από την πλευρά του, ο Ποροσένκο ανέφερε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να διευθετηθούν ειρηνικά οι συγκρούσεις στη χώρα του. Ερωτηθείς από τον ανταποκριτή του ITAR-TASS αν, μετά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, η Ουκρανία βρίσκεται πιο κοντά στην ειρήνη ή στον πόλεμο, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι προσηλωμένος στην ειρήνη και ότι θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις για την πολιτική, την οικονομική και την κοινωνική σταθερότητα της χώρας του. Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Ομπάμα για την υποστηριξή του ενώ τον χαρακτήρισε φίλο του.
Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστηρίξουν την Ουκρανία στις συνομιλίες της με τη Ρωσία και επιπλέον θα παρέχουν ασφάλεια και οικονομική βοήθεια στο Κίεβο. Όπως είπε, πιστεύει ότι η Ουκρανία επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με όλους τους γείτονές της και στην Ανατολή και στη Δύση, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, όμως η Μόσχα δεν μπορεί να υποδεικνύει στο Κίεβο πώς πρέπει να λειτουργεί με τους εταίρους της.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα χθες ο Ομπάμα ανακοίνωσε την παροχή νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία, ύψους 53.000.000 δολαρίων. Από το ποσό αυτό τα 46.000.000 θα διατεθούν στην ενίσχυση της ασφάλειας, στον ουκρανικό στρατό και στους συνοριακούς φρουρούς, ενώ τα υπόλοιπα 7.000.000 θα δοθούν σε διεθνείς οργανισμούς για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους που έχουν πληγεί από τις συγκρούσεις στα ανατολικά της χώρας.
Πηγή:Σύγχρονη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.