Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Τιμώντας την 9η Μάη

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Οι εκπρόσωποι όλων των άλλων κομμάτων, σε μια σειρά διακομματικές επιτροπές σε δήμους, σε Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, συμφώνησαν να δοθεί χώρος στη Χρυσή Αυγή, για να προπαγανδίζει τις φασιστικές της ιδέες και να διαφημίζει τη δράση της ενόψει των εκλογών, απορρίπτοντας τις προτάσεις του ΚΚΕ να μη δοθεί καμιά διευκόλυνση στη ναζιστική οργάνωση.

Σε δημοτικά και περιφερειακά ψηφοδέλτια όλων των άλλων κομμάτων συνωστίζονται υποψήφιοι, που είτε σχετίζονται άμεσα με τη Χρυσή Αυγή, είτε υπερασπίζονται θέσεις και απόψεις που «αβαντάρουν» το φασιστικό μόρφωμα. Το παράδειγμα, για τον «χουντόφρονα» υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στο συνδυασμό, που στηρίζουν στην Καλαμάτα ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και οι Οικολόγοι και που αναφέρουν τα προχτεσινά «Αποκαλυπτικά» του «Ριζοσπάστη», είναι χαρακτηριστικό.

Στελέχη των ΑΝΕΛ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και άλλων, με δημόσιες τοποθετήσεις τους, σπέρνουν αμφιβολίες για το κατά πόσον τεκμηριώνεται η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και αντίστοιχα αν πρέπει να διωχθεί. Τοποθετήσεις που οι χρυσαυγίτες έχουν κάνει σημαία τους. Ενα, μάλιστα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τη ΧΑ ως «αντισυστημική, αντιμνημονιακή» δύναμη.

Πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης εμφανίζονται να συνομιλούν σαν «παλιοπαρέα» με τους επικεφαλής των χρυσαυγιτών και δεν αρνούνται ότι μοιράζονται τις ίδιες αντικομμουνιστικές ιδέες. Χωρίς να διαψευστούν, οι χρυσαυγίτες ισχυρίζονται ότι έχουν επαφές με στελέχη όλων των κομμάτων, εκτός από το ΚΚΕ, αναφέροντας και συγκεκριμένα πρόσωπα.

Στις αρχές της βδομάδας, όταν πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κατηγορούμενοι, εμφανίστηκαν στη Βουλή μετανοημένοι, βουλευτές της ΝΔ, των ΑΝΕΛ και του ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να τους δώσουν «άφεση αμαρτιών», σαν να μην υπήρξαν ποτέ στελέχη της φασιστικής οργάνωσης και μάλιστα με «περγαμηνές». Ο ένας, μάλιστα, δήλωσε με νόημα ότι τα συνθήματα και η πολιτική του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80 τον έκαναν εθνικιστή, ενώ αρκετοί βουλευτές ψήφισαν «παρών» στην ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας τους.

Στο ευρωψηφοδέλτιο της ΧΑ φιγουράρουν ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στελέχη μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων, μεγαλογιατροί κ.ά.

Τι φανερώνουν όλα αυτά, οι χαριεντισμοί, το αβαντάρισμα ή έστω η ανοχή όλων των κομμάτων της διαχείρισης στη Χρυσή Αυγή; Οτι υπάρχουν νήματα που «συνδέουν» τη φασιστική οργάνωση με όλο το αστικό πολιτικό σύστημα και με μηχανισμούς του αστικού κράτους, με κέντρα του κεφαλαίου. Γι' αυτό οι αντιφασιστικές κορόνες, τα «δημοκρατικά τόξα» και οι «αντιφασιστικές συμμαχίες» εξυπηρετούν μόνο την προσπάθεια εγκλωβισμού των εργαζομένων.

Η τακτική αυτή είναι επικίνδυνη και πρέπει να αποκαλυφθεί. Η στάση τους πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στις εκλογές. Ειδικά σήμερα, που βλέπουμε στην Ουκρανία καθαρά το τι ρόλο επιφυλάσσουν σε τέτοιες δυνάμεις το κεφάλαιο και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί: Το μίσος και την εχθρότητά τους ενάντια στους εργαζόμενους, στο λαό.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη και αταλάντευτη στάση απέναντί τους. Γιατί, είναι το μόνο κόμμα που πολεμά το σύστημα το οποίο γεννά το φασισμό και τον θρέφει, με στόχο να τον αξιοποιήσει ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να συμβάλει στην απομόνωση των νεοναζιστών.
Πηγή: Ριζοσπάστης

8 σχόλια:

  1. Είναι τυχαίο που την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης των λαών 9 του μάη η ΕΕ την ονομάζει ημέρα της Ευρώπης? (Αν βρει την ευκαιρία θα την αγνοήσει εντελώς).
    Πια πολιτικά κόμματα, μ.κ.ο., φορείς, κλπ. καταδικάζουν το φασισμό και της (δημοκρατίες) που τον γενούν?
    Μόνο οι κομουνιστές έχουν το κουράγιο και τη λεβεντιά να σταθούν απέναντι του και να τον ξεριζώσουν.
    Ικαριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ικαριος:
      Αν ο αντιφασισμός κάποιου περιορίζεται στην αντίθεση με την μορφή της αστικής εξουσίας που έχει τα χαρακτηριστικά του φασισμού χωρίς να κοιτάει το αστικό της περιοχόμενο, αργά ή γρήγορα θα αποδεχτεί τον φασισμό ως "αναγκαίο κακό" προκειμένου να προστατευθεί αυτό ακριβώς το (αστικό) περιεχόμενο από την απειλή της εξουσίας του προλεταριάτου.
      Το έργο το είδαμε πολλάκις

      Διαγραφή
  2. Η 9 Μάη που κολλάει; (μη μου πεις οτι είναι η μέρα-γιορτή της Αντιφασιστικής νίκης των λαών! Το ξέρουμε!!! Πως δένει, όμως, δεν καταλαβαίνω! Οτι κάποιοι στους ΑΝΕΛ, στο ΣΥΡΙΖΑ κλπ είναι χουντικοί και φασίστες από κούνια είναι γνωστό! Τι σχέση έχει όμως αυτό με τη ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ; Τεσπα!)

    Αφού λοιπόν το έχουμε ρίξει στη jazz και στους αυτοσχεδιασμούς ας προσθέσω και εγώ μερικά δικά μου αυτοσχεδιαστικα:

    Στο βίντεο του Καπερναρου (http://www.youtube.com/watch?v=WhYpRCslhkE) από το debate του Σκάϊ, στο 02:18, "κατηγορεί" τον Καμινη επειδή έχασε ένας ελληνας το μαγαζί του και το πήρε αλλοεθνής! Δηλ το πρόβλημα του Καπερναρου δεν είναι το γιατί και το πως έχασε το μαγαζί του ο ελληνας αλλά το ότι το μαγαζί αυτο το πήρε αλλοεθνής. Μου φαίνεται οτι το πρόβλημα ο κ Καπερναρος το έχει μετατοπίσει αρκετά χιλιόμετρα μακριά από εκεί που πραγματικά βρίσκεται!

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      -Είναι "αυτοσχεδιασμός" και "τζαζ" να μιλήσεις για αυτούς που αβαντάρουν τον φασισμό την μέρα της αντιφασιστικής νίκης;
      -Με τι θα έπρεπε να συνδεθεί δηλαδή η 9η Μάη στο σήμερα;
      Με την "πράσινη ανάπτυξη" του Τσίπρα και του Γιωργάκη;

      Διαγραφή
  3. @TRASH:
    Συγνώμη, το αβαντάρισμα του φασισμού από τα άλλα κόμματα (ΑΝΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κλπ) έγινε μόνο και αποκλειστικά στις 9 Μάη; Τις άλλες μέρες δεν τον αβαντάρουν το φασισμό;

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      -Δεν έχουμε γράψει άλλες μέρες για αυτό;
      -Δε τα καταγγέλουμε συνεχώς όπου τα βλέπουμε;

      -Θα μας τρελλάνεις;

      Διαγραφή
    2. @TRASH:

      Λοιπόν, επειδή έγινε μπέρδεμα (κι είναι δικιά μου η ευθύνη), να εξηγηθώ:

      όταν διάβασα τον τίτλο " Τιμώντας την 9η Μάη" και είδα και την εικόνα, είχα την ιδέα, πιθανολογούσα, ότι θα διάβαζα για την ΕΣΣΔ και τον πόλεμο με τους ΝαζΙ (Πως οδηγήθηκε η ΕΣΣΔ σε αυτήν τη νίκη, ποια τα οφέλη της, τι λάσπη έχει ρίξει η δύση στην ιστορία κλπ...)

      Όταν διάβασα όμως για το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΑΝΕΛ κλπ κάπως κόλλησα! Ξαφνιάστηκα!

      Αυτό ήταν η όλη μου η διαφωνία!

      Κατά τα άλλα, δεν εχω καποια αντίρρηση! Οτι γράφει, ισχύει!

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ΑΛΗΣ:
      Για αυτό που λες, (ιστορικά στοιχεία κλπ) έχει ήδη γίνει ανάρτηση:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/05/blog-post_8.html

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.