Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Η 9η Μάη στο Κίεβο

Το Κίεβο επικαλείται την έλλειψη πόρων και τους φόβους για προβοκάτσια, ως επίσημη αιτία για τις ακυρώσεις και τις περικοπές των εορταστικών εκδηλώσεων, για την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών. «Η κυβέρνηση είναι ενήμερη για τα σκοτεινά σχέδια των Ρώσων δολιοφθορέων και των πρωτοπαλίκαρών τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσενιούκ και κάλεσε τους πολίτες «να αποφύγουν τις μαζικές διαδηλώσεις και να συμμετάσχουν μόνο σε εκδηλώσεις που οργανώνονται από το κράτος». Σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, το καλύτερο απ’ όλα θα ήταν να παραμείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους….”
Πηγή: 902
Ακολουθούν δύο βίντεο από τις λαϊκές εκδηλώσεις στο Κίεβο:



(Η έκφραση σλάβα σαβιέτσκι ναρόντνα- ή κάπως έτσι- που ακούγεται συχνά στην ομιλία σημαίνει "ζήτω ο σοβιετικός λαός")
Πηγή: Διέξοδος
-"Φιλορώσοι" και αυτοί;
Υ.Γ.
Μία γεύση από τις "επίσημες κρατικές εκδηλώσεις" της ναζιστικής "κυβέρνησης" του Κίεβου εδώ, και από μία συγκινητική "ανεπίσημη" εδώ...

2 σχόλια:

  1. ΑΧ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ…

    Λοιπόν « […] ―ή κάπως έτσι― […]» δεν έχει˙ ό,τι ακούγεται στην ομιλία είναι το Слава Советскому народу! (κατά προσέγγιση προφορά: Σλάβα Σαβιέτσκομου ναρόντου), δηλαδή: Δόξα στον Σοβιετικό λαό!

    Το ’λεγε κι ο Βλαδίμηρος: Να μαθαίνουμε, να μαθαίνουμε, και πάλι να μαθαίνουμε!

    Ιδίως ξένες γλώσσες… Και ρωσικά…

    Μη Απολιθωμένος (ακόμα!) από τις ακτές της Ανατολικής Βαλτικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μη Απολιθωμένος (ακόμα!) από τις ακτές της Ανατολικής Βαλτικής:
      Ευχαριστώ, μάλλον καλά τα πήγα στην μετάφραση τελικά, αλλά όχι και στην προφορά...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.