Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Καταδίκασε ο ΟΑΣΕ τα αιματηρά επεισόδια στη Μαριούπολη – Ποικίλλουν οι αναφορές για τον αριθμό των θυμάτων των συγκρούσεων (+κάποια video)

Mαριουπόλ χθες: Διαδηλωτές ακινητοποιούν κυβερνητικό
τεθωρακισμένο. Πηγή: BBC
Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) καταδίκασε τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στη Μαριούπολη και κάλεσε τις αντιμαχόμενες πλευρές να λάβουν «άμεσα μέτρα» για την επίλυση της κατάστασης. «Καταδικάζουμε έντονα τη βία και καλούμε όλες τις πλευρές να λάβουν άμεσα μέτρα ώστε να αποκλιμακωθεί η κατάσταση που έχει προκαλέσει πολλούς θανάτους και έχει δημιουργήσει κλίμα φόβου» δήλωσε ο Ερτογκρούλ Απακάν, ο επικεφαλής της ειδικής αποστολής στο Κίεβο του ΟΑΣΕ.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν σε συμμετέχοντες στην πορεία για την Ημέρα της Νίκης που ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά από το αρχηγείο της τοπικής αστυνομίας προσπαθώντας να εμποδίσουν την κατάληψή του. Νωρίτερα ο τηλεοπτικός σταθμός Rossiya-24ανέφερε σε ρεπορτάζ του ότι Ουκρανοί αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετέχουν στη λεγόμενη«αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στη Μαριούπολη, χρησιμοποίησαν τεθωρακισμένα οχήματα κατά του άμαχου πληθυσμού.

Πάντως οι αναφορές για τον αριθμό των θυμάτων της αιματηρής σύγκρουσης ποικίλλουν. Το Rossiya-24, επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου της διοίκησης της περιφέρειας του Ντόντετσκ, έκανε λόγο για τρεις νεκρούς και 25 τραυματίες. Από την πλευρά του, το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι έχασαν τη ζωή τους 20 διαδηλωτές και ένας αστυνομικός, ενώ σημειώθηκαν και πέντε τραυματισμοί. Ο Βιτάλι Ιβάνοφ, εκπρόσωπος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, σε συνέντευξή του στο ITAR-TASS είπε ότι δέκα άτομα πέθαναν από την πυρκαγιά που προκάλεσαν τα τεθωρακισμένα και άλλοι 20 άμαχοι τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν εντός του κτιρίου. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι με πυροβολισμούς γάζωσαν το κτίριο και κατόπιν του έβαλαν φωτιά.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία
Στο βίντεο καταγράφονται σκηνές με τραυματισμούς και δολοφονίες από πυροβολισμούς


-Και μερικά ακόμη βίντεο,που αξίζει να τα δει κάποιος:

Η πορεία για την ημέρα την νίκης, λίγο πριν την επίθεση


Πυρά κατά βούληση κατά άοπλων διαδηλωτών σε οδόφραγμα.




Τεθωρακισμένα BMP-2 προωθούνται προς το κέντρο της πόλης





3 σχόλια:

  1. ΤΙ ΝΑ ΠΩ...

    ΤΙ ΝΑ ΠΩ....

    τα νεύρα μου έχουν γίνει τσαντάλια γμτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα και έτσι εγω πιστεύω στον Ουκρανικό Λαό και στον Σοσιαλισμό και ελπίζω να έρθει σύντομα. Θα τα καταφέρουνε, και εδώ και εκεί, ο λαός θα είναι νικητής!!!! ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 17 θα γίνει και το 14.

    Κόκκινο Τσακάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.