Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Nεότερα από το ανατολικό μέτωπο: Αιχμαλωτίστηκαν αξιωματικοί της SBU στο Ντόνεσκ (video)

Οι Ουκρανοί ΚΥΠατζήδες στο Σλαβιάνσκ
Σε πλήρη αποτυχία κατέληξε επιχείρηση των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας της SBU, οι οποίες απέστειλαν άνδρες της oυκρανικής "αντιτρομοκρατικής" ομάδας "AΛΦΑ"*, για να απαγάγουν ηγετικό στέλεχος της κυβέρνησης της "Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ", και κατέληξαν στα χέρια του Λαϊκού Στρατού της περιοχής.

Αιχμαλωτίστηκαν τρεις αξιωματικοί της SBU. Προκειται για ένα συνταγματάρχη, ένα ταγματάρχη και ένα λοχαγό επικεφαλείς της επιχείρησης της ομάδας "ΑΛΦΑ".

Λαϊκή πολιτοφυλακή του Ντονμπάς
Σύμφωνα με τις Αρχές του Ντονέτσκ επτά άντρες της SBU εισηλθαν μυστικά στην περιοχή που ελέγχεται από την πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ. Ο αντικειμενικός σκοπός ήταν η εξερεύνηση και η σύλληψη ενός εκ των ηγετών των εξεγερμένων, του Ιγκόρ Μπέλζερ (Игор Безлер).

Η ομάδα της SBU επιχείρησε να συλλάβει τον αρχηγό των αυτονομιστών στο Γκορλόβκ. Ο Μπέλζερ με τους αντρες του, τους αιχμαλώτισαν, και τους μετέφεραν κοντά στο Σλαβιάνσκ για να τους επιδείξουν στους δημοσιογραφους σε συνέντευξη τύπου. Το βίντεο αναμετάδωσε μεταξύ άλλων και το ρωσικό Life news.

Στο Ντονέτσκ έκαναν λόγο για "χαμηλού επιπέδου ειδικές δυνάμεις, με μηδενικό ηθικό".

Κατά την ανάκριση, έγινε γνωστό ότι οι αξιωματούχοι της ουκρανικής SBU, συνταγματάρχης Ράντισλαβ Κιγιάτσκο ( Ростислав Кияшко), ταγματάρχης Σεργκέι Ποτέμσκι (Сергей Потемский) και ο λοχαγός Ευγκένι Βαρίνσκι (Евгений Варинский)* και η ομάδα τους μεταφέρθηκαν με αεροπλάνο από το Κίεβο. Από εκεί ένα στρατιωτικό ελικόπτερο τους μετέφερε στο αεροδρόμιο του Κραματόρσκ.  Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με αυτοκίνητα στον προορισμό τους.

Ήδη η πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ διαπραγματεύεται την απελευθέρωση των συντρόφων τους με αντάλλαγμα τους άνδρες της SBU.

Aκολουθεί το βίντεο με τους συλληφθέντες αξιωματικούς της Ουκρανικής "κυβέρνησης".


Οι αιχμάλωτοι ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν χρόνο για οποιοδήποτε αδίκημα , δεδομένου ότι "μόλις έφτασαν" στην πόλη και έκαναν αναγνωριστική προσέγγιση για την εκπλήρωση της αποστολής τους, που παραδέχθηκαν ότι ήταν "αδύνατη από την αρχή"

Δεν είπαν όμως ποιός διέταξε και είχε τον έλεγχο της επιχείρησης. Επίσης δεν είπαν που πήγαν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας όταν διασκορπίστηκαν, ή πόσες παρόμοιες ομάδες θα μπορούσαν να δραστηριοποιούνται στην περιοχή .

Ένας από τους κρατουμένους άφησε να εννοηθεί ότι φοβήθηκαν για την ασφάλεια των οικογενειών τους .«Αν κάτι πήγαινε στραβά,» είπε «νομίζω ότι θα έπρεπε να ανησυχώ για την ασφάλεια τής οικογένειάς μου»   Αν και δεν υπάρχουν άμεσες απειλές για τις οικογένειές τους , είπε ότι ήταν επειδή ο «μηχανισμός δεν ξεκίνησε», όπως είχε πάρει εντολές .

Τα μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων θα λαμβάνουν πλέον το καθεστώς των αιχμαλώτων πολέμου , δήλωσε ο εκ των επικεφαλής της αυτοάμυνας Στρέλκοφ , μέσω του οποίου θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για την ανταλλαγή των κομάντος με τα μέλη των ακτιβιστών υπέρ της ομοσπονδοποίησης κρατούνται από το Κίεβο.

Η σύλληψη των πρακτόρων έγινε ταυτόχρονα με την επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε ένα σημείο ελέγχου κοντά στην γειτονική πόλη Soledar , όπου μια ομάδα από άγνωστους ενόπλους αποβιβάστηκε από ελικόπτερο και με έφοδο κατέλαβε ένα από τα οδοφράγματα, αναγκάζοντας τους αμυνόμενους σε προσωρινή υποχώρηση .

Νωρίτερα την Παρασκευή , οι δυνάμεις αυτοάμυνας Slavyansk συνέλαβαν οκτώ ξένους στρατιωτικούς παρατηρητές , τους οποίους χαρακτήρισαν "κατασκόπους του ΝΑΤΟ". Κατά τη στιγμή της κράτησης, ο "Λαϊκός Δήμαρχος" του Slavyansk , Vyacheslav Ponomaryov είπε πως η ομάδα  αυτή κατείχε "σχεδιαγράμματα με τις τοποθεσίες όλων των σημείων ελέγχου" και πως αυτό "είναι απόδειξη των δραστηριοτήτων των μυστικών υπηρεσιών τους, με το πρόσχημα της αποστολής του ΟΑΣΕ".

Η κρατούμενη ομάδα όντως δεν είναι "παρατηρητές του ΟΑΣΕ", όπως ευρέως αναφέρονται , αλλά αντίθετα εστάλησαν από τα κράτη μέλη του ΟΑΣΕ, σύμφωνα με την "συμφωνία της Βιέννης του 2011" για τη στρατιωτική διαφάνεια, διευκρίνισε η οργάνωση την Παρασκευή .

Ο Βιάτισλαβ Πανομάριωφ
Παρά την έκκληση από τη Μόσχα και τη διεθνή κοινότητα για την απελευθέρωση των τεσσάρων Γερμανών , ενός Βουλγάρου, ενός Δανού και ενός Πολωνού , ο Ponomaryov δεν έχει δεχθεί το αίτημα ακόμη , καθώς δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο η ομάδα αυτή να χρησιμοποιηθεί σε ανταλλαγή κρατουμένων αντικυβερνητικών ακτιβιστών, δεκάδες από τους οποίους έχουν συλληφθεί από τις πραξικοπηματικές αρχές του Κιέβου, από τον περασμένο μήνα .
Πηγές: Yoy tube / RT
*Στην πραγματικότητα "ΆΛΦΑ" ονομάζεται η Ρώσικη (και η σοβιετική) ανάλογη μονάδα. Η ονομασία χρησιμοποιείται προφανώς για να καταλάβουν οι Ρώσοι αναγνώστες περί τίνος πρόκειται. Είναι σαν να γράφαμε εμείς "τα Ουκρανικά ΕΚΑΜ" π.χ.
**Παραθέτω τα ονόματα και στο πρωτότυπο, καθώς δεν είμαι σίγουρος για την απόδοση τους.

Update:
Μέρα μετά την σύλληψη των τριών κατασκόπων της SBU, πυροβολείται πισώπλατα από "αγνώστους" την ώρα που κάνει ...τζόκινγκ(!), ο αυτονομιστής δήμαρχος του Χάρκοβο. 
Προφανώς επιβεβαιώνεται η φύση της αποστολής της SBU...

10 σχόλια:

  1. Οι αιχμάλωτοι ήταν δεμένοι και με κλειστά τα μάτια ενώ τα εμφανή σημάδια πάνω τους δεν είχαν τύχει ιατρικής πράξης.
    Είναι γελοίο και εμφανώς παράνομο να δέχονται οι δημοισιογράφοι να μπουκώνουν με τα ματσούκια τους σε τέτοια κατάσταση ανθρώπους.
    Κοράκια ήταν και παραμένουν όσοι δέχονται να τραβούν σκηνές σαν αυτές.
    Κατά τα άλλα:
    Ο Khodorkovskiy;! προσπαθεί να παίξει παιχνίδια με τους Ρωσόφωνους της περιοχής: https://www.youtube.com/watch?v=Aa5X73RnxRU
    Αυτό μπορεί να σημαίνει πως ο Πούτιν δεν τους έχει "δεμένους" στο άρμα του.

    Γενικά ως σπουδή της γεωπολιτικής κατάστασης στην περιοχή:
    Α. "O ΟΒΑΜΑ θα ξεκινήσει τον τρίτο παγκόσμιο στην Κριμαία" όπως γράφτηκε το 2008 στις 26/12. http://goo.gl/Harxnm
    (μην τρελαθούμε, το άρθρο δείχνει πως από πολύ νωρίς υπήρχε το σημείο τριβής και όλοι σχεδίαζαν τις αντιδράσεις τους)
    Β. Η Αμερικάνικη εκδοχή: " Ο Πούτιν Καπούτ" http://goo.gl/eFeRsf
    (σχετικός οικονομικός πόλεμος εδώ: http://goo.gl/GeHhos
    "Russia Unexpectedly Raises Key Rate as S&P Cuts Rating Near Junk" )

    Για περαιτέρω μελέτη αν κάποιος θέλει ας ασχοληθεί με Andrei Okara και έννοιες όπως Slavophilia και Putinism=Chekism+Nashism+Silovik

    Ιστοριοδιφης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ιστοριοδιφης:
      Όταν οι ναζίδες του Κιέβου βγάζουν νύχια κόσμου, δημοσίως και με τηλεοπτική κάλυψη, καταλαβαίνεις πως δεν θα με πάρει ο πόνος για εάν είχαν γρατζουνιές την ώρα της παρουσίασης τους ως αιχμαλώτων....
      Αυτονόητο....

      Διαγραφή
    2. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως ο Πούτιν δεν τους έχει "δεμένους" στο άρμα του.-->

      Ο Κοντορκόφσκι, μετά την απονομή χάριτος και την αποφυλάκισή του, είναι «μόνιμος» κάτοικος Ελβετίας. Έχει σχέσεις με Γερμανία (αποφυλάκιση με τη «μεσολάβηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς Ντίτριχ Γκέσνερ», δες και εδώ: http://www.khodorkovsky.com/featured-articles/khodorkovsky-meets-with-european-parliament-on-ukraine/). Βρίσκεται στην Ουκρανία στα πλαίσια τού Ουκρανικο-Ρωσικού Φόρουμ Διαλόγου (εδώ η ομιλία του http://www.khodorkovsky.com/featured-articles/khodorkovskys-speech-to-the-ukraine-russia-dialogue-forum/ Μοιράζεται όπως φαίνεται τις μεγαλοφυείς ιδέες τού «Ηγέτη» σας (με «Η» κεφαλαίο), --- αν όχι τους ίδιους «εργοδότες»: «At the panel discussions, we will be able to discuss a plan for Ukraine that is similar to the Marshall plan»).

      Ενδιαφέρον έχει η ακόλουθη συνέντευξη από Δεκέμβριο:

      "Je n'ai pas l'intention de participer aux affaires politiques et n'ai pas l'intention de lutter pour la restitution des actifs (de Ioukos)"
      «Δεν προτίθεμαι να αναμιχθώ με την πολιτική, αλλά ούτε και να αγωνιστώ [δικαστικά] για την αποκατάσταση των περιουσιακών στοχείων τής Ioukos.»
      --- Διαθέτει μερικά εκ. δολάρια σε λογαριασμούς στην αλλοδαπή: «Αν ποτέ χρειαστώ λεφτά, θα ασχοληθώ με τις επιχειρήσεις. Αλλά σήμερα έχω αρκετά για να ζήσω».

      http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2013/12/22/97001-20131222FILWWW00027-khodorkovski-ne-veut-plus-faire-de-politique.php

      Διαγραφή
    3. Πολύ ενδιαφέρον και αυτό, κυρίως για την πηγή (Ντόυτσε Βέλε):

      Καμιά συμμαχία των προθύμων για την Ουκρανία…
      http://www.dw.de/%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B8%CF%8D%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1/a-17594181

      Διαγραφή
    4. "Μοιράζεται όπως φαίνεται τις μεγαλοφυείς ιδέες τού «Ηγέτη» σας (με «Η» κεφαλαίο), --- αν όχι τους ίδιους «εργοδότες»:"
      Ρε Δήμο, b more σπεσιφικ ρε γαμώτο. Τι εννοείς;

      Αλήθεια νομίζει κανείς πως ο Khodorkovskiy πιστεύει πως δεν ασχολείται με την πολιτική όταν στον λόγο του λέει: "We have gathered here for different reasons but, above all, because we are in disagreement with President Vladimir Putin’s Ukraine policy.";;;

      Οι Αμερικάνοι νομίζω πως ήταν σαφείς: "Putin Καπούτ" και ψάχνουν νέους "ηγέτες" για την μετά εποχή των Silovik. Σε είκοσι χρόνια; σε έναν χρόνο; Θα δούμε.

      Ιστοριοδιφης

      Διαγραφή
    5. "Οι Αμερικάνοι ...ψάχνουν νέους "ηγέτες" για την μετά εποχή των Silovik"

      Εννοώ Khodorkovskiy Vs Silovik ?
      Μάλλον!
      κάτι τέτοιο δεν σημαίνει η είδηση: http://goo.gl/UHXo8Q

      Ιστοριοδιφης

      Διαγραφή
  2. One of the detainees hinted that they were afraid for the wellbeing of their families. “If I did something wrong,” he said, “I think nothing good would happen to my family.” Although there were no direct threats to their families, he said that was because the “mechanism was not launched” as they were abiding by orders.

    --->«Αν έκανα κάτι λάθος», είπε, "νομίζω ότι τίποτα καλό δεν θα συμβεί στην οικογένειά μου". Αν και δεν υπάρχουν άμεσες απειλές για τις οικογένειές τους , είπε ότι ήταν επειδή ο «μηχανισμός δεν ξεκίνησε», όπως είχε πάρει εντολές .

    Διόρθωσέ το σε παρακαλώ:

    Το νόημα είναι αυτό:

    «Αν κάτι πήγαινε στραβά,» είπε «νομίζω ότι θα έπρεπε να ανησυχώ για την ασφάλεια τής οικογένειάς μου» .Αν και [θεωρεί ότι] οι οικογένειές τους δεν διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, δήλωσε ότι αυτό οφείλεται στο ότι ο «μηχανισμός δεν έχει ακόμα τεθεί σε κίνηση», δεδομένου τού ότι [μέχρι τώρα] συμμορφώθηκαν με τις διαταγές που έλαβαν.

    Δηλ. λέει ή φέρεται να λέει ότι η συμμετοχή του[ς] στην επιχείρηση συνοδεύεται από ρήτρα «εκβιασμού» (αν αποτύχετε, να ξέρετε ότι θα υπάρχουν αντίποινα στις οικογένειές σας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσον αφορά τα «αντίποινα», δες και αυτό, δεν ξέρω αν ισχύει:

    http://www.strategic-culture.org/news/2014/04/28/ukrainian-soldiers-killed-neo-nazi-refusing-fire-own-people.html

    http://www.youtube.com/watch?v=7NDTDLrUoyA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την γενική εξέγερση της 93 ΤΞ/ΤΘ υσχίει. Υπάρχουν και τα σχετικά βίντεο με αξιωματικούς και κουκουλοφόρους να ανοίγουν πυρ στον αέρα για να γλυτώσουν(;) από τους στρατιώτες.
      http://www.strategic-culture.org/news/2014/04/28/ukrainian-soldiers-killed-neo-nazi-refusing-fire-own-people.htm

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.