Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Αγανακτισμένο, διαδικτυακό τουρλουμπούκι reloaded

Την ελληνική σημαία/
μάνα μου την αγαπώ...
Ήταν πριν απο κάνα δυο χρόνια όταν κάθε επίθεση «αγανακτισμένων» σε πολιτικούς, δημοσιογράφους ή καλλιτέχνες λάμβανε θερμότατης διαδικτυακής υποδοχής από Αριστερούς, αναρχικούς και κάθε λογής ανθρώπους που έβλεπαν να έρχεται μια μεγάλη λαϊκή εξέγερση. Πιο χαρακτηριστική εικόνα από εκείνο το βίντεο με τα γιαούρτια στον Νταλάρα δεν υπάρχει. Σάλος είχε γίνει τότε. Τα βίντεο είχαν αναρτηθεί ανεπιφύλακτα σε κάθε αριστερό διαδικτυακό τοίχο, συνήθως συνοδευόμενα από επαναστατικά σχόλια. Λίγοι τότε είχαν προσέξει τα όσα ακούγονταν στο βίντεο από τους γιαουρτωτές. Η λέξη «προδότης» ακούστηκε περισσότερες φορές από ότι η λέξη fuck στην τελευταία ταινία του Σκορσέζε.

Προφανώς και τότε το πέσιμο στον Νταλάρα είχε οργανωθεί από «αγανακτισμένους» φασίστες, γεγονός που στην έξαψη της επαναστατικής διαδικασίας του online κωλοβαρέματος πέρασε απαρατήρητο. Όπως απαρατήρητοι περνούσαν οι φασίστες της πάνω πλατείας από τα μάτια των συμμετεχόντων στις συνελεύσεις άμεσης δημοκρατίας που στην κάτω πλατεία καταργούσαν τα κόμματα.
Ο αντιμνημονιακός αχταρμάς θόλωσε τα νερά όσο χρειαζόταν, όχι για να ανέβει άμεσα η Χρυσή Αυγή στα ποσοστά που ανέβηκε, αλλά για να θεμελιωθεί ένας πολιτικός λόγος με όρους «προδότες», «κρεμάλα», «Γουδί», όρους πιο ακίνδυνους για το σύστημα ακόμα και από την υπεύθυνη κουβελική αριστερά.

Σήμερα με κάποιο τρόπο επανέρχεται η ίδια αίσθηση. Οι αφορμές πολλές, συνήθως όμως έχουν να κάνουν με τη Χρυσή Αυγή. Έτσι δημιουργείται ένας αντιφασιστικός αχταρμάς που λίγο διαφέρει από τον αντιμνημονιακό σε επίπεδο, αλλά και σε επικινδυνότητα για τον υποτιθέμενα κοινό στόχο. Άρκει κάποιος να γράψει ή να πει κάτι κακό ή πιασάρικο για τους φασίστες και δεν αργεί η δήλωσή του να αναπαραχθεί από αριστερούς και αντιφασίστες.

Λίγο έλειψε πριν λίγους μήνες να χρίσουμε την Δέσποινα Βανδή σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα, αγνοώντας το ποιόν της, την συνειδητή και ακριβοπληρωμένη στράτευσή της στο στρατόπεδο της υποκουλτούρας (απαραίτητου υλικού για να δέσει η σάλτσα της φασιστικοποίησης μιας κοινωνίας), και έναν τρόπο ζωής που διόλου ταιριάζει σε κάποιον αντιφασίστα.

Τελευταίο κρούσμα ήταν οι δηλώσεις κάποιου Στεφανάκου, βαρώνου της νύχτας που βρίσκεται φυλακισμένος στον Κορυδαλλό. Εμπρός ας υποδεχθούμε τον νέο αντιφασίστα, ο οποίος εκτός από φίλος του Ξηρού δηλώνει αντιφασίστας αφού τους αποκαλεί μαϊμούδες που φοβούνται τους αλλοδαπούς συγκρατούμενούς τους. Και δώστου like, post και share από αριστερούς, αναρχικούς, επαναστάτες και άλλους που γουστάρουν τον αντιφασισμό από όπου κι αν προέρχεται. Το θέμα δεν είναι όμως ο συγκεκριμένος αλλά όλοι όσοι αντιλαμβάνονται τον αντιφασισμό με όρους facebook, με όρους αντιναζιστικού τρολαρίσματος ή ακόμα χειρότερα με όρους «κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα»

Δεν πα να πουλάς μπόμπες-βόντκες 200€ το μπουκάλι, δεν πα να έχεις μπράβους-φουσκωτούς χρυσαυγίτες στα μαγαζιά σου, δεν πα να κάνεις εμπόριο όπλων, ναρκωτικών ή λευκής σάρκας; Βιαστής, δολοφόνος, δουλέμπορος; Όποιος και να είσαι, ό,τι και να είσαι χωράς και εσύ στο μεγάλο αντιφασιστικό, διαδικτυακό τουρλουμπούκι. Πες κάτι για τους φασίστες και μέχρι και στο ιντιμίντια θα παίξεις. Τέτοιον αντιφασισμό να τον χαίρεστε, αλλά δεν θα πάρω…
Πηγή: 2310net via Traverso rossa (τα link είναι δική μας προσθήκη)

1 σχόλιο:

  1. να ένα θέμα που πολλοί το προσπερνάνε πολύ ελαφρά. Πλέον ο χαρακτηρισμός ‘αντιφασίστας’ ταιριάζει παντού και σε όλους τους πολιτικούς χώρους που θέλουν να το παίξουν μαχητές-αγωνιστες με κορυφαίο -εμετικό- παράδειγμα την αφισα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ με τη φωτογραφία του Φύσσα,(λες και τον ξέρανε και από παλιά).

    δε πα να εισαι λαμόγιο πολιτικός, πουλημένος, ξεφτισμένος καλλιτέχνης, εάν δηλώσεις ‘αντιφασίστας’ γεμιζεις ένα τσουβαλι like, εκφράσεις θαυμασμού, ακολουθεί μια ομαδική καταδίκη με κατάρες στους φασίστες και ετσι ολοκληρώνεται η εξιλέωση αναβαθμίζοντας την πολιτική ή καλλιτεχνική καριέρα.

    ποιος θα συνειδητοποιήσει ότι ο ορος αντιφασίστας (και 'αντί' γενικότερα) είναι ένας κενός ετεροκαθορισμός, εάν δεν συνοδεύεται από την συνειδητή συμμετοχη για την λαϊκή κυριαρχία και κατ’επεκταση ένα μέρος της ταξικής πάλης αγωνίζεται ΚΑΙ εναντίων του φασισμού αλλα δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε ορίζει αποκλειστικά και μονοδιαστατα τους όρους του αγώνα.

    σκέφτηκε κανεις από τους υπερεπαναστάτες εκεί στα βαθειά κοκκινα ρευματα, ότι όταν κανεις σημαία τον αντιφασισμό και ‘ξεχνάς’ να αντιδράσεις για το σύστημα που γεννάει αυτό το τέρας, στην καλύτερη περίπτωση κανεις μια τρυπα στο νερό και στην χειρότερη βοηθάς έστω και ασυναίσθητα στον αποπροσανατολισμό του λαου από την ουσία;

    μερικές φορες εύχομαι οι φήμες και η παλαβή συνωμοσιολογία για τους ‘αεροψεκασμούς’ να είναι αληθινή, γιατί αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω πως σκέφτεται και πως διαλέγει να αντιδρά ο κόσμος (τελευταίο κρούσμα ο ‘απλός λαός’ στον Ενικό και οι ερωτήσεις του με καλεσμένο τον γ.γ. )

    υγ "Η λέξη «προδότης» ακούστηκε περισσότερες φορές από ότι η λέξη fuck στην τελευταία ταινία του Σκορσέζε" Εννοείς πιθανότατα το ‘Wolf’. Είδα ένα μέρος, δεν άντεχα μέχρι το τέλος. Ποσο απενοχοποιημενο καπιταλισμό να αντέξει κανεις;

    υγ Αύριο στο Cosmopolitan: Αντιφασίστας- Το νέο trend που κάνει πάταγο. Πως να ξεχωρισετε στην επομενη συγκέντρωση

    Μανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.