Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ουκρανία: Και οι αναρχικοί στο πλευρό των ναζί και ενάντια στους ...κομμουνιστές, βεβαίως-βεβαίως...

(Για την περίπτωση που νομίζατε πως ο αυτισμός της πολιτικής συνύπαρξης των χρήσιμων ηλίθιων της αναρχίας με τους δηλωμένους φασίστες περιορίζεται στην πλατεία συντάγματος ή μόνο στην χώρα μας)

Το παρακάτω κείμενο το βρήκαμε στο αναρχικό ιστολόγιο "αιχμή" και το αναδημοσιεύουμε ως έχει (είναι αρκετά εύγλωττο από μόνο του) με μόνη δική μας παρατήρηση πως ούτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύουν οι ίδιοι με "διαδηλωτές" με πλήρη στρατιωτικό εξοπλισμό και με Ουκρανικές σημαίες (τις πανταχού παρούσες κόκκινες -μαύρες της "Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών" του Μπαντέρα φιλοτιμήθηκαν να μην τις προβάλουν ιδιαίτερα) δεν μοιάζει να μπορούν να δουν...
Οι υπογραμμίσεις και η εικονογράφηση στο κυρίως κείμενο είναι δικές μας.

_________
Η Ουκρανική “Αυτόνομη Ένωση Εργατών” γράφει σχετικά με την κατάσταση στη χώρα:

Οι νόμοι που πέρασαν στις 16 Ιανουαρίου έδειξαν ότι η παράταξη της άρχουσας τάξης που ελέγχει τώρα την κυβέρνηση είναι έτοιμη να εγκαταστήσει μια αντιδραστική αστική δικτατορία στο μοντέλο των καθεστώτων της Λατινικής Αμερικής της δεκαετίας του 1970. Οι “δικτατορικοί νόμοι” ποινικοποιούν κάθε διαμαρτυρία και περιορίζουν την ελευθερία του λόγου· επίσης, καθιερώνουν την ευθύνη για “εξτρεμισμό”. [Σ.τ.μ. η κυβέρνηση τελικά πήρε πίσω τους κατασταλτικούς αυτούς νόμους 5 μέρες μετά, στις 28 Ιανουαρίου] Τα κοινοβουλευτικά φερέφωνα της ταξικής δικτατορίας της διεφθαρμένης γραφειοκρατίας και της μονοπωλιακής αστικής τάξης είναι το Κόμμα των Περιφερειών και το λεγόμενο “Κομμουνιστικό” Κόμμα της Ουκρανίας που εδώ και καιρό έχει γίνει μια πολιτική δύναμη που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου.



O "εξεγερμένος" με το μπλουζάκι του φασιστικού "σβόμποντα"
Το Ουκρανικό κατασταλτικό σύστημα στηρίζεται στην αστυνομία και τις συμμορίες του δρόμου φιλοκυβερνητικών λοκατζήδων. Μερικές φορές τέτοιες παραστρατιωτικές δομές είναι εντολοδόχοι συνταξιούχων αστυνομικών. Τα τάγματα θανάτου είναι επίσης εν δράση. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, δύο άνθρωποι είχαν απαχθεί από ένα νοσοκομείο και βασανίστηκαν. Ένας από αυτούς πέθανε σε ένα δάσος. Οι ειδικές δυνάμεις χρησιμοποιούν στοχευμένα πυρά κατά των διαδηλωτών, και όχι μόνο από όπλα που απλά τραυματίζουν. Ένας από τους σκοτωμένους, σύμφωνα με μια φωτογραφία του σώματός του, πυροβολήθηκε στην καρδιά. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις υπήρξε θύμα ελεύθερου σκοπευτή. Το πρωί της 23ης Ιανουαρίου οι σκοτωμένοι αριθμούσαν 5-7 άτομα.[Σ.τ.μ. οι νεκροί έχουν υπερπολλαπλασιαστεί μέχρι στιγμής. Πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 20 νεκρούς] Και δεν γνωρίζουμε την πραγματική έκταση της βίας.

Η ιδεολογία του κυβερνώντος καθεστώτος είναι ένα μίγμα εθνικισμού στυλ Πούτιν, θεωριών συνωμοσίας και πίστης στο δικαίωμά τους, ως ελίτ, να κυβερνούν επί ενός ηλίθιου λαού. Τα groups που υποστηρίζουν τα Μπέρκουτ (η κύρια αστυνομική δύναμη καταστολής) στα κοινωνικά δίκτυα είναι γεμάτα από αντι-Σημιτικά άρθρα που υποστηρίζουν ότι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης είναι Εβραίοι και θέλουν να επηρεάζουν τα άτομα με τη νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλόφιλων. Αυτό δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από τη ρητορική των Ουκρανών ακροδεξιών.

Το "σβόμποντα" και πάλι στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών δεν είναι μόνο η ακροδεξιά που αντιμετωπίσει την κυβέρνηση, αλλά και άνθρωποι πιο μετριοπαθών απόψεων. Και αποτελούν την πλειοψηφία των διαδηλωτών. Πολλοί από αυτούς είναι αδιάφοροι για τον εθνικισμό ή προδιατεθειμένοι αρνητικά απέναντί του. Πολλοί από αυτούς δεν υποστηρίζουν την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι άνθρωποι κατεβαίνουν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην αστυνομική βία. Και ένα σημαντικό μέρος τους είναι αδιάφορο ή ακόμα και επιφυλακτικό για τις συγκρούσεις στο δρόμο Grushevskogo. Συχνά μπορεί κανείς να ακούσει ότι οι ακροδεξιοί είναι ο “Δούρειος ίππος” του Γιανουκόβιτς και των ειδικών υπηρεσιών, σχεδιασμένος προκειμένου να δυσφημιστεί η διαμαρτυρία. Σίγουρα θα υπήρχαν πολλοί περισσότεροι Κιεβίτες να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις εάν υπήρχε ένας τρόπος για να κατεβάσετε αυτούς τους βλάκες που είναι χρήσιμοι για την κυβέρνηση στους δρόμους. Το βασικό τους αίτημα είναι να τους δωθούν δουλειές στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας μετά τη “νικηφόρα επανάσταση”.

Οι αναρχικοί πρέπει να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες που είναι αφιερωμένες στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών που είναι σφετερισμένα από τους νόμους της 16ης Ιανουαρίου. Έχει νόημα να αναλάβουν δράση ο καθένας τους στο χώρο εργασίας ή στη γειτονιά και να βοηθήσουν να σαμποτάρουν τις αποφάσεις της δικτατορίας. Δεν έχει νόημα να συμμετέχουν στις δραστηριότητες στο δρόμο Grushevskogo, που ήταν άσκοπες εξ αρχής. Αυτές οι δραστηριότητες δίνουν μονάχα στην κυβέρνηση μια όμορφη εικόνα για την τηλεόραση και επιτρέπουν να εντοπίσει ριζοσπαστικά στοιχεία με τα κινητά τηλέφωνα και βιντεοσκοπώντας.

Οι ουκρανοί ναζί με το κόκκινο-μαύρο έμβλημα στην
πρώτη γραμμή
Σε περίπτωση νίκης της αντιπολίτευσης, καθώς και στην περίπτωση νίκης της κυβέρνησης θα πρέπει να διεξάγουμε ένα μακρύ και σκληρό πόλεμο εναντίον οποιουδήποτε από τα καθεστώτα αυτά. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό. Πρέπει να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις προκειμένου να αρχίσουμε να προπαγανδίζουμε τη δικιά μας ελευθεριακή και προλεταριακή ατζέντα στην Ουκρανική πολιτική.

Ούτε θεοί, ούτε αφέντες! Ούτε έθνη, ούτε σύνορα!

Αυτόνομη Ένωση Εργατών, τοπική Κιέβου



Φωτογραφικό παράρτημα από το άρθρο του "Αιχμή":



95 σχόλια:

  1. Μια ερώτηση!

    Οι αναρχικοί (δεν ξέρω αν πρέπει να βάζω εισαγωγικά σ΄αυτήν τη λέξη) έχουν συνεργαστεί πάμπολλες φορές με τους Ναζί (ΦΑΣΙΣΤΕΣ), τους έχουνε βοηθήσει, τους έχουν αβαντάρει, σιγοντάρει κλπ (Κρονστάνδη, αρχειομαρξιστές-τροτσκιστές στην κατοχή, με τα "ΚΝΑΤ" στη βουλή, τώρα στην Ουκρανία και άλλα ΠΟΛΛΑ που δεν τα ξέρω).
    Με τους ΚΚΕδες (ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΈΣ) έχει γίνει κτ αντίστοιχο; Έχουν ποτέ συστρατευθεί; Κάποια μικρή, ελάχιστη συνεργασία έχει υπάρξει ποτέ στην Ιστορία;

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΑΛΗΣ:
    Σε πρώτη φάση είχαν συνεργαστεί οι αναρχικοί με τους κομμουνιστές, τόσο στην Ρωσία όσο και στην Ισπανία.
    Και στις δύο περιπτώσεις οι κομμουνιστές βρέθηκαν στην δυσάρεστη θέση να πρέπει να διεξάγουν διμέτωπο αγώνα εναντίον της αντίδρασης στο κύριο μέτωπο και εναντίον των "συμμάχων" αναρχικών που τους χτύπαγαν ταυτόχρονα από τα μετόπισθεν.

    Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν μπορώ να βάλω στην ίδια μοίρα τους αγωνιστές αναρχικούς εργάτες της Ισπανίας με τους λοβοτομημένους σημερινούς επιγόνους τους.
    Εκείνοι στην ίδια πλευρά του οδοφράγματος με τους φασίστες δεν θα βρίσκονταν ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Ουκρανία και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση παλεύουν για ξένα συμφέροντα.
    Αντωνης
    Η κυβέρνηση για την Ρωσία και η αντιπολίτευση για την ΕΕ.
    Για τον εργαζόμενο λαό της Ουκρανίας κανείς.
    Εξαίρεση μόνο το Κ.Κ.ΟΚΡΑΝΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Αντωνης:
      Σε πρώτη ανάγνωση έχεις δίκιο, και δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω κάπου. Αλλά ρίξε εάν θέλεις μία ματιά στο σχόλιο που είχα κάνει περί των "ίσων αποστάσεων" σε κάποιον άλλο αναγνώστη του μπλογκ:

      http://fadomduck2.blogspot.com/2014/02/blog-post_3519.html?showComment=1392972213049#c5649315141372171627

      Διαγραφή
  4. ΑΝΤΩΝΗς
    Και στην Ελλάδα εκλεγμένη κυβέρνηση έχουμε, την επιλογή της για την ΕΕ την πολεμάμε.
    Όπως θα πολεμούσαμε και κάθε επιλογή σε μονοπωλιακούς – ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Αντωνης:
      Δηλαδή εάν στην Ελλάδα προέκυπτε προσπάθεια ένοπλου φασιστικού πραξικοπήματος υποστηριζόμενη από ΝΑΤΟ και ΕΕ, θα αντιμετωπίζαμε το ζήτημα ως αδιάφορο για εμάς;
      Όταν προέκυψε το ζήτημα αυτό το 1967 δεν κάναμε (και πολύ ορθά κατά την γνώμη μου) κάτι τέτοιο.

      Το Κ.Κ.Ουκρανίας πάντως κατηγορεί την κυβέρνηση Γιανουκόβιτς για ενδοτισμό(!!!) απέναντι στην ευρωατλαντική αντιπολίτευση.

      http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/02/blog-post_9545.html?showComment=1393058714625#c306250436323226904

      Διαγραφή
    2. @Αντωνης:

      "Και στην Ελλάδα εκλεγμένη κυβέρνηση έχουμε, την επιλογή της για την ΕΕ την πολεμάμε."

      Την πολεμάμε σε λογικά και ανθρώπινα πλαίσια! Δε σκοτώνουμε κόσμο. δεν καίμε μαγαζιά, ΔΕ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΓΑΛΜΑΤΑ, δε δημιουργούμε καταστάσεις ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ. Διατυπώνουμε τις θέσεις μας και όσοι πιστοί προσέλθετε.

      Εδώ υπάρχει μια διαφωνία, αλλά η μια πλευρά της διαφωνίας κοντεύει να μην αφήσει τπτ όρθιο! Έχει πάρει φορά και τα έχει κάνει όλα..... (μην πω πως τα έχει κάνει)

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ΑΛΗΣ:
      Δεν θα αποκαλέσω "διαφωνία" την απόπειρα ένοπλου φασιστικού πραξικοπήματος με τις πολιτικές πλάτες και την αμέριστη υλική βοήθεια του δυτικού ιμπεριαλισμού.
      Δεν θα τρελλαθούμε και εντελώς...

      Διαγραφή
    4. @TRASH:

      "διαφωνία" εννοώ την επιθυμία κάποιων να ενταχθούν στην ΕΕ και καποιων να ΜΗΝ ενταχθούν.

      Αυτοι όμως που επιθυμούν την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, προσπαθούν να την επιβάλλουν μέσω ενός ένοπλου φασιστικού πραξικοπήματος.

      Έχω καταλάβει κτ λάθος;

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή
    5. @ΑΛΗΣ:
      Ορθόν.
      Απλά θεώρησα τον όρο "διαφωνία" εξωραϊστικό για την όλη κατάσταση.

      Διαγραφή
    6. εξωραϊστικό;;;;;; χαχαχαχαχα

      ΕΔΩ Η ΑΛΛΗ, ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΟΙ ΝΑΖΙ. ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ: Η κρατική καταστολή των ομοφυλοφιλικών πρακτικών επέστρεψε στην ΕΣΣΔ μετά τον θάνατο του Λένιν και την άνοδο στην εξουσία του Στάλιν.

      ΤΟΝ Π...... ΚΛΑΙΓΑΝΕ!!!!!!!!!!!!

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή
    7. @ΑΛΗΣ:
      Άλαλα τα χείλη των ασεβών...

      Διαγραφή
  5. Biacr

    Πολιτικές αναλύσεις του κ*λου! Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ! Απλά εκτός τόπου και χρόνου - δεν ξέρετε ΚΑΝ τι γίνεται εκεί πάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Biacr:
    Είδες να κάνουμε εμείς κάποια ανάλυση πέρα από το να επισημαίνουμε το οφθαλμοφανές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ΑΛΗΣ:
    Και όλα αυτά ενώ λαμβάνει χώρα κάτι που ελπίζαμε να μην ξανακούσουμε ποτέ για αυτό:
    Ο Ουκρανός ραβίνος καλει τους Εβραίους του Κιέβου για να εγκαταλείψουν την πόλη σε περίπτωση νίκης της αντιπολίτευσης
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/02/blog-post_145.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρει κι αυτός μάλλον τι γίνεται εκεί πάνω.

      Διαγραφή
    2. @krs:
      Φυσικά και δεν ξέρει, ή τουλάχιστον δεν ξέρει τίποτε παραπάνω από εμάς.
      Αλλά άμα ξεθάβεις τις βρωμιές τους και μυρίζουν, θυμώνουν κάποιοι....

      Διαγραφή
  8. Αν καταλαβαίνω καλά, μετά την παλινόρθωση του καπιταλισμού στην Ουκρανία προχωράνε τώρα στην εγκαθίδρυση φασισμού?

    Και για να παραμείνω στο θέμα, οι αναρχικοί (με ή χωρίς εισαγωγικά) με τις ίσες αποστάσεις τους καταφέρνουν το (όχι και τόσο) παράδοξο! Κτυπώντας την αστική κυβέρνηση και το "σύμμαχό" της ρεφορμιστικό ΚΚΟ (γιατί υπάρχει και η κομμουνιστική ΕΚΟ) να ρίχνουν νερό στο μύλο του μετώπου των ακροδεξιών, εθνικιστών, φασιστών!

    Οι ακροδεξιοί με τον αέρα του νικητή, ζητούν πλέον ανοιχτά τον διωγμό των κομμουνιστών. Οι αναρχικοί στρέφονται εναντίον των κομμουνιστών. Ο δυο πλευρές λοιπόν εναντίον του κομμουνισμού και σύμμαχοι εξ αντικειμένου?
    Παράδοξο, πρωτοφανές? Μάλλον όχι! Και στο Σύνταγμα τον Οκτώβρη του 2012 είχαμε, δυστυχώς, μια τέτοια "ανίερη" αντικομμουνιστική συμμαχία!...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κώστας:
      Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, καθώς οι αναρχικοί μόνο "ουδέτεροι" δεν είναι ή πιο σωστά δεν δηλώνουν καν τέτοιοι.
      Προσδιορίζουν στο κείμενο τους το ΚΚ Ου ως "εξουσία" (ενώ δεν συμμετείχε ποτέ σε κυβέρνηση) -άρα και εχθρό, ενώ για τους ναζί το μόνο που έχουν να ψελίσουν είναι πως "δεν είναι όλη η αντιπολίτευση ναζιστική" (λες και δεν έχει σημασία ποιου η αντζέντα τελικά επιβάλεται) και μάλιστα τοποθετούν τον εαυτό τους στην ίδια πλευρά του οδοφράγματος με τους ναζιστές ("Οι αναρχικοί πρέπει να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες") και αποκαλούν την εκλεγμένη Ουκρανική κυβέρνηση "δικτατορία" όπως ακριβώς και οι ναζί, όπως και οι πράκτορες των ΕΠΑ και της ΕΕ.

      Διαγραφή
    2. @Κώστας:
      Δες και εδώ:
      http://banderivets.org.ua/partiya-regioniv-ta-kpu-zlochynni-ugrupuvannya-diyalnist-yakyh-maye-buty-prypynenoyu-rozporyadzhenny
      Και οι ναζί της "τρίαιανας" την ίδια ακριβώς (ο θεός να την κάνει) "ανάλυση" με τους ...αναρχικούς(!!!!) έχουν!

      Διαγραφή
  9. @Biacr:
    -Εάν θέλεις να δημοσιεύονται τα σχόλια σου, θα μιλάς καλύτερα. Δεν είναι indymedia εδώ πέρα.
    -Ο ρόλος της ναζιστικής ακροδεξιάς και των αμερικάνων και ευρωπαίων πρακτόρων στα γεγονότα της Ουκρανίας είναι στοιχειοθετημένος, από δεκάδες φωτογραφίες, αναλύσεις, βίντεο και περιγραφές και δεν αμφισβητείται ούτε από τους αυτιστικούς ομοϊδεάτες σου.
    -Κοίτα την ανακοίνωση της ναζιστικής "τρίαινας" και πες μου που διαφέρει από των αναρχικών, πέραν του γεγονότος πως οι ναζί είναι πολύ πιο δυναμικοί στην επιβολή των απόψεων τους.
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/02/blog-post_23.html
    -Είναι καταπιεστικός ο Γιανουκόβιτς, οπότε υποστηρίζετε την ναζιστική αντιπολίτευση (που έχει επικρατήσει ήδη) και οργανώνει ήδη πογκρόμ ενάντια σε κομμουνιστές (βλέπε επάνω) και ...Εβραίους!!!!
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/02/blog-post_145.html

    Πάτε καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23 Φεβρουαρίου 2014 - 1:34 μ.μ.
      Σόρυ, το σχόλιο σου δημοσιεύθηκε κατά λάθος καθώς παραβίαζε όλους τους κανόνες σχολιασμού του μπλογκ.
      Αν νομίζεται πως οι ύβρεις και οι προσβολές αναπληρώνουν το πολιτικό-διανοητικό σας έλλειμα, τότε στο indymedia που πριωθεί τέτοιες συμπεριφορές. Εμείς τις αποθαρρύνουμε.

      Οι κανόνες σχολιασμού του μπλογκ:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/p/greeklish-2-greek.html

      Τους υπενθυμίζω καθότι την πολιτική αντιπαράθεση την επιδιώκω. Αυτό δεν σημαίνει πως είμαι υποχρεωμένος και να ανεχτώ το κάθε κομπλεξικό που εκτονώνεται μέσω πληκτρολογίου....

      Διαγραφή
  11. Biacr
    Ε προφανώς, τώρα που άρχισαν να λέγονται αλήθειες που πονάνε... δεν δημοσιεύουμε τα ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως κύριε Biacr μπορείς να μας περιγράψεις το "χρώμα " της ηγεσίας που εσύ θα συμφωνούσες ; Μήπως θα μπορούσες να περιγράψεις το κράτος που θα γίνει στην Ουκρανία αν πετύχουν οι "αντιεξουσιαστές" που ξαφνικά θέλουν να συνδέσουν την Δημοκρατία με το υπαχθούν στην Δημοκρατία της ΕΕ την οποία εμείς ζούμε.

      Διαγραφή
    2. Αν μη τι άλλο, θα εορτάζεται πανευρωπαϊκά η "Ημέρα Ανεξαρτησίας με τον Μάχνο" (!!!)
      ΦΩΤΟ: http://photo.unian.net/eng/themes/1031/

      graf

      Διαγραφή
    3. "Μήπως κύριε Biacr μπορείς να μας περιγράψεις το "χρώμα " της ηγεσίας που εσύ θα συμφωνούσες ;"

      Μα αυτό ακριβώς δεν μπορεί να ξεκολλήσει το δουλικό μυαλό σας! Ότι μπορεί κάποιος να ΜΗΝ έχει ηγεσίες και αφεντικά, όχι στα λόγια που λέτε εσείς (βλ. εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά) και όταν έρθουν οι εκλογές...ΤΣΟΥΠ!..το ψηφαλάκι στην κάλπη!
      Μια χαρά θα μπορούσα να σας εξηγήσω τα πάντα αλλά δεν είναι εκεί το θέμα, δεν είμαι η πρωτοπορία εγώ που θα σας τα εξηγήσει, το θέμα είναι να το συνειδητοποιήσετε μόνοι σας και να στείλετε στο διάολο όλα τα αφεντικά και τις ηγεσίες (πράσινες, γαλάζιες, κόκκινες)

      Υ.Γ. Και τον Μάχνο...άστο! Είστε πολύ μικροί για να τον πιάνετε στο στόμα σας. Γιατί δεν μιλάτε καλύτερα για Τρότσκι?? (αν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω)

      Διαγραφή
    4. @Biacr:
      Μην βαυκαλιζεσαι πως είπες "αλήθειες" ή πως μας πόνεσες "πουθενά". Η αγένεια και το ερειστικό σου ύφος κόπηκαν και όχι οι μπούρδες σου, που εξάλλου απαντήθηκαν και μάλιστα όχι στο ίδιο ύφος με το δικό σου.
      Μπορείς να επανέλθεις μιλώντας σαν άνθρωπος.
      Απλά πρέπει να καταλάβεις κακομαθημένο μου πως δεν είμαι υποχρεωμένος να ανεχτώ το ύφος σου.
      Πολύ περισσότερο που θα προκαλέσει απαντήσεις στο ίδιο ύφος, πράγμα απαγορευτικό για οποιαδήποτε (ακόμη και επιθετική) ανταλλαγή απόψεων.
      Οι κανόνες σχολιασμού του μπλογκ εξάλλου είναι συγκεκριμένοι και τους παραβίασες ήδη από το πρώτο σου σχόλιο που δημοσιεύθηκε κατ'εξαίρεση.
      Περιμένω λοιπόν ακόμη μία επί της ουσίας απάντηση σου.
      Είσαι και πολύ εύκολος αντίπαλος....

      Διαγραφή
    5. @Ανώνυμος23 Φεβρουαρίου 2014 - 10:52 μ.μ.:
      ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      -Στραβωμάρα;
      Για τον "πατερούλη Μάχνο" άστο καλύτερα...
      Η αναφορά του και μόνο αναιρεί τα όσα λες παραπάνω περί "ηγεσιών". Προσωπικό στρατό με το όνομα του είχε ο ήρωας των Ουκρανών εθνικιστών.
      Μέχρι νόμισμα με την φάτσα του έχει κοπεί...

      http://fadomduck2.blogspot.com/2013/11/blog-post_9076.html

      Θα διασκέδαζα μαζί σας, αλλά ο φασισμός δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό πράγμα....

      Όσο για την ψήφο:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/05/4-52012.html
      Ούπς!
      Το 16% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ...αντιεξουσιαστές!

      -Αλήθεια, πόσοι παραπάνω είναι το σύνολο του "χώρου";

      Διαγραφή
    6. @Ανώνυμος23 Φεβρουαρίου 2014 - 10:52 μ.μ.:
      "... να στείλετε στο διάολο όλα τα αφεντικά και τις ηγεσίες (πράσινες, γαλάζιες, κόκκινες)..."
      Και τους "300" -έ;
      Τι διαφορετικό λέει η ΧΑ;

      Διαγραφή
    7. @Ανώνυμος23 Φεβρουαρίου 2014 - 10:52 μ.μ.:

      "Γιατί δεν μιλάτε καλύτερα για Τρότσκι??"

      Να μιλήσουμε για τον Τρότσκι! Γιατί όχι; Τι να πούμε όμως; Οτι ο ΣΟΥΠΕΡ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΗΣ Τρότσκι ήθελε να δώσει απόλυτη "ελευθεριά" και εξουσία (εξ ου και ο όρος ΓΡΑΦΕΙΟ-ΚΡΑΤΙΑ) στους υπαλλήλους των γραφείων και να μην υπόκεινται σε κανενός είδους έλεγχο από το Κόμμα (πολιτικό και ιδεολογικό) ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ! Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ! ΝΑ ΜΗ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ! ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ;;;;;;;; (την καταδίκη μου μέσα)... ΓΙΑΤΙ Η ΛΕΞΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΟΝ ΤΡΟΤΣΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ!

      ΑΛΗΣ

      "Η ελευθερία σου (μου, του κλπ) σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ"

      Σου αρέσει αυτή η ατάκα @Ανώνυμος23 Φεβρουαρίου 2014 - 10:52 μ.μ.; Σου αρέσει; ΕΕΕΕΕΕΕ;;;;;

      http://www.youtube.com/watch?v=iInSG6K-9A0

      Διαγραφή
  12. Το "αυθόρμητο" και "αντιεξουσιαστικό" κίνημα.

    Ουκρανοί "δημοκράτες" ξυλοκοπούν ηλικιωμένη που προσπάθησε να καταθέσει λουλούδια στο μνημείο του Λένιν....
    https://twitter.com/javier_parra/status/437604426866360320/photo/1

    Και στους ναζί τουμπεκί ψιλοκομμένο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και μερικές ακόμη φωτό από τους "εξεγερμένους" Ουκρανούς.
    Μιλάμε για την ίδια "εξέγερση" που υποστηρίζουν οι αναρχικοί πάντα...

    http://revolution-news.com/ukrainian-euromaidan-solution-putin-just-another-fascist-political-coup/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απαγόρευση δράσης και συμβόλων του ΚΚ Ουκρανίας:
    -https://www.kyivpost.com/content/ukraine/activity-of-regions-party-communist-party-yanukovychs-portraits-banned-in-drohobych-337297.html
    -http://en.itar-tass.com/world/716313

    "Εξουσία" είναι το ΚΚ έλεγαν τα τσίρκα!

    Αντιφασιστική διαδήλωση στην Οδησσό: https://www.youtube.com/watch?v=El4oSwTwk8U#t=12

    Οι αναρχικοί έλειπαν. Ήταν απασχολημένοι να κάνουν πικετοφορίες κάτω από τα γραφεία του ΚΚ για την ...Κροστάνδη, πάλι;
    http://1.bp.blogspot.com/-EVgwGAZvNvY/UTb73MEqScI/AAAAAAAAKi0/P2p49zS0Zi4/s640/picket.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Biacr:
    Εάν έχεις να αμφισβητήσεις κάτι από τα στοιχεία του άρθρου αυτού και των υπολοίπων, κάντο.
    Το να στέλνεις υβριστικά σχόλια είναι άσκοπο, αφού δεν πρόκειται να δημοσιευθούν.
    Δεν είμαι η μαμά σου για να σε ανέχομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απίστευτα χονδροειδώς διαστρεβλωτικό το άρθρο σου. Το κείμενο που παραθέτεις είναι εχθρικό προς κάθε εξουσιαστική πολιτική δύναμη από την ακροδεξιά μέχρι το ΚΚΟ που (όπως και το ΚΚΕ και άτομα με τακτικισμούς σαν τους δικούς σου) φέρει μεγάλη ευθύνη για τη δυσφήμιση των κομουνιστικών ιδεών. Δεν είμαστε παρόν στις συγκρούσεις της Ουκρανίας ούτε εγώ, ούτε εσύ. Στις συγκρούσεις του Συντάγματος για τις οποίες μπορώ να μιλήσω οι αναρχικοί λάμβαναν μέρος υπερασπιζόμενοι κάθε στιγμή τα ελευθεριακά τους πολιτικά χαρακτηριστικά κ' αυτό το αποδεικνύουν τα δεκάδες περιστατικά ξυλοδαρμών και εκδίωξης φασιστών από την πλατεία. Από την κοινή λογική, το κείμενο που παραθέτεις αλλά κ' απο τις φωτογραφίες φαίνεται πως αντίστοιχη είναι η στάση των Ουκρανών αναρχικών. Καμία φωτογραφία από αυτές που παραθέτεις δεν δείχνει αναρχικούς και αναρχικά σύμβολα δίπλα σε φασίστες. Για το μπέρδεμα με τα μαυροκόκκινα σύμβολα δεν μπορώ να ξέρω αν φταίει η ημιμάθεια σου ή αν το κάνεις εσκεμμένα. Το κόκκινο με το μαύρο στις σημαίες των αναρχικών χωρίζεται διαγώνια. Αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες είναι άλλο σύμβολο και είναι όντως εθνικιστικό: http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15365:zafeirhs-kievo-kokkinomayres&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279. Μόλις σου απέδειξα πως ο τίτλος, με το κείμενο που παραθέτεις και τις φωτογραφίες αποτελούν ρεσιτάλ κιτρινισμού. Θα το κατεβάσεις; Θα κάνεις μια αυτοκριτική; 'Η όπως άλλοι σύντροφοι σου στο παρελθόν(Μπογιόπουλος για Χατζόπουλο) θα αφήσεις τη λάσπη που έφτυσες να πλανάται εις το διηνεκές λερώνοντας πέρα απο αυτούς που βίσκονται απέναντι σου και τις ιδέες στις οποίες πατάς;
    Υ.Γ. Δεν έχω όρεξη να ανοίξω ιντερνετικό διάλογο εδώ, ίσως βρώ την όρεξη ωστόσο να δημοσιέυσω σε κάποιο δικό μου μέσο τα παραπάνω αν τα κόψεις. Γιάννης Μπιλίρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Giannis BilirisQ
      Εφόσον δεν βρίζεις δεν έχω κάποιο λόγο να σου κόψω το σχόλιο.
      Αλλά διαβάζεις τι λες;
      -Έχω παραθέσει λινκ για το γεγονός πως οι κόκκινες-μάυρες σημαίες ανήκουν σε ναζί και όχι σε αναρχικούς, και με αποκαλείς "ημιμαθή" την ίδια ώρα που με επιβεβαιώνεις.
      -Σε ποιές "συγκρούσεις" του Συντάγματος; Στο Σύνταγμα οι αναρχικοί συνύπηρξαν με τους φασίστες επί μήνες. Η όποια σύγκρουση έγινε με τους μπάτσους ή τους φασίστες έγινε αποκλειστικά σε μέρες απεργιών και μπορείς να το τσεκάρεις άνετα. Στις 20/10 δε, οι ανακοινώσεις Χρυσής Αυγής και Α/Κ την επομένη παραμένουν μνημείο αφού λένε τα ίδια ακριβώς πράγματα.
      Και ποια είναι αυτα τα "δεκάδες περιστατικά εκδιώξης φασιστών" για τα οποία δεν γνωρίζουμε ούτε για ένα;
      Γιατί για τα περιστατικά εκδίωξης των κομμουνιστών μια χαρά γνωρίζουμε και θυμόμαστε...
      Φυσικά το καλύτερο που μας λες είναι πως "Καμία φωτογραφία από αυτές που παραθέτεις δεν δείχνει αναρχικούς και αναρχικά σύμβολα δίπλα σε φασίστες."
      Λες και το κείμενο τον αναρχικών δεν επιβεβαιώνει πως στηρίζουν το φασιστικό πραξικόπημα που έλαβε μέρος στην Ουκρανία! Έλεος!
      Από ότι καταλαβαίνεις λοιπόν δεν μου απέδειξες τίποτε, κανέναν δεν λέρωσα, και ο κιτρινισμός είναι όλος δικός σας.
      Εκτός εάν οι φωτογραφίες είναι μοντάζ, τα λινκ είναι ψεύτικα, και το κείμενο που παραθέτω δεν είναι Ουκρανών αναρχικών αλλά πλαστογραφία του "Αιχμή", οπότε εγώ καμμία ευθήνη δεν φέρω και τα ρέστα να τα ζητήσεις από εκεί...

      Διαγραφή
    2. Δεν μου λες, η «εκδίωξη φασιστών από την πλατεία» συνίσταται στις εκ των «αριστερών» ευλογίες (μία, δύο) της φασιστικής επίθεσης ενάντια στο ΜΛ-ΚΚΕ στο Σύνταγμα;

      Διαγραφή
    3. Biacr:
      "Απίστευτα χονδροειδώς διαστρεβλωτικό το άρθρο σου."
      Αυτό ξαναπεστο!
      Όταν τα λέω εγώ....αλλά μην ανησυχείς φίλε Κι εσύ την ίδια τύχη με εμένα θα έχεις. Σταλινικοί δεν είναι?? Μέντορες στα ψέματα, στη χυδαια πολιτική σπεκουλα, και στην κατάπνιξη κάθε αντίθετης άποψης.

      Διαγραφή
    4. @Biacr::
      Σου αφήνω το σχόλιο ως ενδεικτικό μανίας καταδίωξης και ψυχικής βλάβης. Κανένα μην υβριστικό σχόλιο δεν έκοψα.
      Απόδειξη τα από κάτω σχόλια, όπου όποιος προσπαθεί να κάνει κουβέντα έστω και έντονη, έχει αναρτηθεί.
      Εάν εσύ πιστεύεις πως για κάποιο λόγο είμαι υποχρεωμένος να ανέχομαι προσβολές από τον καθένα έχεις πρόβλημα, και μάλιστα μεγάλο. Και όχι μόνο διανοητικό...
      Ούτως ή άλλως από εδώ έφαγες πόρτα μέχρι να μάθεις να φέρεσαι (που δεν έχω τέτοια ελπίδα)....

      Διαγραφή
  17. Έρχεται η ιστορία και σου λέει: στην Ουκρανία οι φασίστες ανακοίνωσαν πογκρόμ κατά των κομμουνιστών. Έχουν διαπράξει σειρά αντισημιτικών ενεργειών, δέρνουν όποιον διαφωνεί με τη στάση τους και νοσταλγούν το Χίτλερ. Πως κρινεις το γεγονός πως όλα αυτά έγιναν με την υποστήριξη των ομοϊδεατών σου;
    Και μας λένε να κατεβάσουμε το άρθρο και να τους ζητήσουμε και ...συγνώμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πράγματι οφείλω να ομολογήσω πως ο εκνευρισμός αλλά κ' ο προπαγανδιστικός τρόπος που έχει στηθεί το άρθρο κατάφεραν κι εμένα να με μπερδέψουν και να σου παραθέσω κάτι που ήδη είχες παραθέσει για τα κοκκινόμαυρα σύμβολα. Ως προς τα υπόλοιπα θα ήταν περίεργο να μην διαφωνούμε στο πως παρεμβαίνεις στις κοινωνικές διεργασίες και για τα δεκάδες περιστατικά που ανέφερα δεν θα μπω στη διαδικασία να παραθέτω link για όσα απο αυτά έχουν γίνει γνωστά, για να απαντήσω στην κωλοτούμπα σου σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις(σε λίγο θα μας πεις πως τις ημέρες των απεργιών τους φασίστες τους έδειρε το παμε..). Να επισημάνω μόνο πως στο Σύνταγμα σε αντίθεση με την Ουκρανία δεν εμφανίστηκε ποτέ ξεκάθαρα εθνικιστικό σύμβολο!! Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην παρουσία των αναρχικών εκεί, στα δεκάδες περιστατικά που βίωσαν όσοι καμουφλαρισμένοι έγιναν αντιληπτοί και στα τριανταφεύγα χρόνια που οι αναρχικοί τραβάνε το μεγαλύτερο φορτίο του αντιφασιστικού αγώνα στο δρόμο και μέχρι πριν μερικά χρονάκια λοιδορούνταν απο ΌΛΟ το "δημοκρατικό τόξο" ώς η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος σε μια "περιθωριακή βεντέτα". Το άρθρο είναι και κίτρινο και ξεδιάντρωπο απέναντι σε ένα χώρο που ανιδιοτελώς κάνει ότι κάνει, φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το τουμπέκιασμα των φασιστών στις γειτονιές κ' μετράει μαχαιρώματα ξυλοδαρμούς και διώξεις γι' αυτό. Δυστυχώς δεν είναι το μόνο δείγμα τέτοιων συκοφαντιών από τον κομματικό σας μηχανισμό. Καθημερινά κάνετε πολύ μεγαλύτερες χοντράδες ακόμα κ' σε επίπεδο γειτονιάς που όλοι γνωριζόμαστε από τα γενοφάσκια μας κ' δεν ή δεν καταλαβαίνετε πόσο κακό κάνει κ΄στη δική σας εικόνα ή τελικά εσείς φτάνετε να ταυτίζεστε με τους φασίστες χρησιμοποιόντας την γκεμπελίστικη τακτική: "λέγε λέγε όλο κ' κάτι θα μείνει". Γιάννης Μπιλίρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γιάννης Μπιλίρης:
      O εκνευρισμός είναι όλος δικός σου, και μάλιστα στο βαθμό που πλέον σιγουρεύομαι πως δεν έχεις διαβάσει καν αυτά που ήρθες να σχολιάσεις. Γιατί όχι μόνο η μοναδική ανακρίβεια που πήγες να μου φορτώσεις δεν στέκει (και έκανες και πνέυμα περί "ημιμαθών") αλλά προφανώς ο φανατισμός σου σε εμποδίζει να δεις και την πρώτη φωτογραφία που κοσμει το άρθρο, όπως η "γραμμή" σας "εμπόδιζε" να βλέπετε τους χρυσαυγίτες δίπλα σας στο Σύνταγμα.
      Ώστε λοιπόν δεν υπήρχαν στο σύνταγμα "εθνικιστικά σύμβολα" όταν είχαν στηθεί μέχρι και περίπτερα που πούλαγαν ελληνικές σημαίες.
      Αυτοί εδώ (http://english.aljazeera.net/mritems/Images/2011/6/14/20116148131366734_20.jpg) τι ακριβώς σύμβολα έχουν ρε Γιάννη;
      Της πρώτης διεθνούς;
      Που δεν τους αφήσατε κιόλας...
      Αυτοί δεν σας άφησαν, και κάνατε και τουμπεκί ψιλοκομμένο. Γεμμάτο ελληνικές σημαίες (και του πατριαρχείου) ήταν το Σύνταγμα. Οι Κόκκινες και οι κοκκινόμαυρες δεν χώραγαν, αλλά εκεί η γραμμή ήταν άλλη... όπως και στην Ουκρανία εξάλλου.
      Όσο για το ποιός κάνει κωλοτούμπες, εγώ (και εσύ φυσικά) μίλησα εξαρχής για συνύπαρξη με τους φασίστες στα πλαίσια αυτού που αποκαλούσατε "κίνημα των πλατειών".
      Και εκεί συνυπάρξατε αρμονικότατα, τι αρμονικότατα δηλαδή που brothers in arms γίνατε όπως στην Ουκρανία (ξανά).

      Τι μπορεί να έγινε στην διάρκεια απεργιακών συγκεντρώσεων στην πλατεία συντάγματος δεν έχει καμμία σχέση.
      Γιατί εκεί ήταν απεργοί και όχι "αγανακτισμένοι".
      Η γραμμή ήταν να κάνετε τουμπεκί στους "αγανακτίστας" εξάλλου. Άμα πλησίαζε κανένας απεργός τό σύνταγμα, τότε θυμόσατε πως είσατε "συγκρουσιακοί" και "αναρχικοί".
      Και δεν είναι κωλοτούμπα, γιατί ακριβώς για αυτό σας καταγγέλλω εάν δεν το κατάλαβες.

      Κατά τα λοιπά, ήδη οι ναζί έχουν πάρει την εξουσία στην Ουκρανία (το "κίνημα" που υποστήριζαν οι Α/Α), και ήδη έχουν αρχίσει τα πογκρόμ εναντίον εβραίων και κομμουνιστών (τα λινκ επάνω).
      Στο μαζικότατο (http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/02/blog-post_25.html?showComment=1393334900638#c5025898501930277652) αντιφασιστικό κίνημα που δημιουργείται τώρα στην Ουκρανία οι Α/Α λάμπουν δια της απουσίας τους.
      Και πως να μην λάμψουν όταν υποστήριξαν την κατάσταση που έφερε την χώρα ως εδώ;
      Τέλος πάντων, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την επικράτηση των ναζί στην μισή Ουκρανία, την έναρξη των πογκρόμ κλπ, απορώ τι στο καλό μπήκες να υπερασπιστείς...

      Πλάτες στους ναζί κάνατε πάλι.
      -Να δεχτώ πως είναι από βλακεία;
      Θα είχα όλη την καλή διάθεση για κάτι τέτοιο, αλλά έλα ντε που συνεχίζετε να υποστηρίζετε την στάση σας ακόμη και τώρα που τα αποτελέσματα της είναι χειροπιαστά...

      Γιουρομαϊντάν λοιπόν, ΕΕ-ΝΑΤΟ, μεγαλοαστοί απατεώνες, ναζί και ...αναρχικοί(!!!!) στο ίδιο μετερίζι...

      Κάπου θα πρέπει να κάνουν πολύ φασαρία τα κόκκαλα του Ντουρούτι...

      Διαγραφή
    2. @Γιάννης Μπιλίρης:
      Τους πανυγιρικούς για το πέσιμο της ΧΑ στο Πέραμα (καλά σας κάνανε κλπ) από τον χώρο σου, τους έχεις προφανώς ξεχάσει.

      Έτσι για να δούμε και τις "εκλεκτικές συμπάθειες" του "χώρου", που δεν είναι Ουκρανικό "προνόμιο"...

      Διαγραφή
    3. Κοίτα Γιάννη σε τι βάλατε πλάτη...
      http://3.bp.blogspot.com/-t4YU7Q8CzVQ/UwszFTY_QKI/AAAAAAAAA4s/MREc-u2eR_Y/s1600/Yatsenyuk.jpg
      Ο νέος Ουκρανός ηγέτης είναι αυτός...
      http://teddygr.blogspot.gr/2014/02/blog-post_24.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2Fteddygr+%28Cogito+ergo+sum%29
      Τι ακριβώς προσπαθείς να υπερασπίσεις;

      Διαγραφή
  19. Ανοίγεις άλλα θέματα κ' για την εγκληματική σας βλάκεια να σταθείτε μπροστά στη βουλή(γνωρίζω πως εσωτερικά έχετε συζητήσει αζρκετά πάνω σε αυτό) κ' αν δεν έχεις καταλάβει δεν μιλάω σαν εκπρόσωπος των αναρχικών εδώ. Επειδή τον σύγχρονο αντιφασιστικό αγώνα στα πλαίσια των σύγχρονων αστικών κέντρων τον ανακαλύψατε πολύ πρόσφατα κ' αυτό σας οδηγεί σε διάφορες γκάφες(όπως τα συνθήματα σας σε σχολεία, όπου τα χα χτύπαγαν στο μάτι ενώ το "=τα σκυλιά των αφεντικών" ούτε που φαινότανε) κ' επειδή ο πολιτικός χώρος των αναρχικών που μπορείς να του χρεώσεις διάφορα, αλλά αυτό που τραβάς ούτε καν από τα μαλλιά αλλά από την καράφλα εδώ είναι άνω ποταμών έχει μάθει απο τα λάθη του, δεν βγαίνει στο δρόμο να κοπανάει όποιον φέρει σύμβολα που δεν είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ εθνικιστικά, όπως αυτά που μου παραθέτεις. Τα περί "γραμμών" μην τα αναφέρεις εσύ.. υπάρχουν κ' τάσεις αναρχικών(με τους οποίους συγγενεύετε σε επίπεδο ορθοδοξίας) που δεν συμμετείχαν στο Σύνταγμα. Το πρόβλημα ξεκινάει από τη δομική κομματική ανάλυση που έχετε κ' αντιμετωπίζει εχθρικά και λασπολογεί οτιδήποτε δεν είναι κάτω από την ομπρέλα σας. Η πλειοψηφεία των αναρχικών παλεύει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί(Σύνταγμα, εργασιακοί χώροι, γειτονιές, γήπεδα,...,...) για την προώθηση των ελευθεριακών προοπτικών κ΄ την εξαφάνιση των εξουσιαστικών. Για τα γραφεία των φασιστών που οι αναρχικοί με τη δράση τους έχουν κλείσει(ενώ εσείς έχετε βρεθεί να'στε και γειτονάκια κ΄δεν ντρέπεσε να μιλάς για κόκκαλα που τρίζουν) για όλα όσα έχουν κάνει σε όλη την Ελλάδα οι αντιφασιστικές πρωτοβουλίες των αναρχικών(μετατρέποντας την εκλογική τους νίκη απέναντι σας σε τηλεοπτική φούσκα που έσκαγε απότομα σε κάθε γειτονιά) ενώ εσείς τους ανεχόσασταν στα ίδια πάνελ σαν συνομιλητές. Αλλά έτσι είναι.. στο Πέραμα πριν μερικά χρόνια την πέφτατε στους αναρχικούς αντιφασίστες που έκαναν απόπειρες συνδικαλιστικής δράσης έξω απο το καπέλο σας κ' τους συκοφαντούσατε.. κάτι τέτοια νομίζεις πως δεν έχουν παίξει το ρόλο τους που βρήκαν χώρο κ' σήκωσαν κεφάλι οι φασίστες σε τόσες εργατοπεριοχές που παραδοσιακά σας ανήκαν; Έχω μιλήσει με συντρόφους σου που καταλαβαίνουν πως οι εποχές που ζούμε απαιτούν σοβαρότητα κ' αναστοχασμό κ' δαγκώνονται μπροστά σε όλα αυτά τα μελανά σημεία της δράσης του κόμματος. Δεν περιμένω να κάνεις το ίδιο σε ένα τέτοιο μέσο αλλά ξέρω γω.. δεν θα πω άλλα γιατί μπορεί κ' να μιλάω στο βρόντο. Γιάννης Μπιλίρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Γιάννης Μπιλίρης:
    -Είδες φίλε Γιάννη;
    Κάναμε την "εγκληματική αμέλεια" όπως την χαρακτηρίζεις να κάνουμε συγκέντρωση μπροστά από την βουλή. Το επίσημο κράτος δεν τόλμαγε να την απαγορέψει, οπότε τον ρόλο του δολοφόνου απεργών τον αναλάβατε από κοινού με τους ναζί, Και βέβαια τόσο σκαμπάζετε από πολιτική που δεν είχατε πάρει πρέφα πως οι "πλατείες" τον φασισμό προωθούσαν και καμμία "άμεση δημοκρατία".
    (http://www.scribd.com/doc/91518432/%CE%B7-%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%8D -κοίτα πότε γράφτηκε)
    Τα γεγονότα με δικαιώνουν. Για "αμεσοδημοκρατίες" δεν μιλάει πλέον κανένας, ενώ οι ναζί έγιναν από το 0,25% τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας. Με τις πλάτες σας βεβαίως-βεβαίως....


    Για το πέραμα να μιλήσω; Τι σχέση είχατε πριν λίγα χρόνια με "συνδικαλιστή" που έχει ήδη συληφθεί για την επίθεση της ΧΑ ενάντια στο ΚΚΕ; Όταν κατέβηκε η "ενωτική" αντι-ΠΑΜΕ παράταξη, ήταν μαζί σας, ναι ή όχι;

    Ναι εμείς τους ανεχόμαστε στα ίδια πάνελ (ενώ έπρεπε να παραιτηθούμε και από τον όποιο δημόσιο λόγο μας επιτέπεται -το ίδιο θέλουν και αυτοί), ενώ εσείς τους ανεχόσατε στις ίδιες ομάδες κρούσης ενάντια σε απεργούς και στις ίδιες συγκεντρώσεις στις πλατείες...

    Το μεγάλο το γέλιο είναι πως τα "μολών λαβέ" και οι ελληνικές σημαίες ή του Πατριαρχείου δεν είναι μας λες σύμβολα "καθαρά εθνικιστικά". Και ποιά είναι δηλαδή; Οι σβάστιχες αποκελιστικά;
    Ποιόν πας να κοροίδέψεις; Εμένα ή τον εαυτό σου;

    Και για το ρεζουμέ, γιατί ξεφύγαμε από το θέμα μας (όχι πως τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται όλα με κάποιο τρόπο):

    Στην Ουκρανία οι ομοϊδεάτες σου (και προφανώς και εσύ) υποστήριξαν ένα "κίνημα" υποκινούμενο ανοιχτά από ΕΕ-ΝΑΤΟ, που έφερε πλέον (λίγες μέρες μετά το ποστ) τους ναζί που εξαπολύουν πογκρομ εναντίον κομμουνιστών και εβραίων στην εξουσία.
    Ξαναρωτάω λοιπόν:
    -Τι ακριβώς προσπαθείς να υπερασπίσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Γιάννης Μπιλίρης:
    "Ανοίγεις άλλα θέματα κ' για την εγκληματική σας βλάκεια να σταθείτε μπροστά στη βουλή(γνωρίζω πως εσωτερικά έχετε συζητήσει αζρκετά πάνω σε αυτό) κ' αν δεν έχεις καταλάβει δεν μιλάω σαν εκπρόσωπος των αναρχικών εδώ."

    Μιλάς, να υποθέσω, σαν ανένταχτος;
    Αν μιλάς σαν ανένταχτος (και όχι ας πούμε πχ σαν ΠΑΣΟΚος... οπότε η ερώτηση που θα κάνω θα ΄ναι άκυρη και η συζήτηση περιττή) γιατι δεν ομαδοποιησαι; Δεν γκρουπάρεσαι; Δε γίνεσαι μέλος μιας ομάδας και μέσα απο την ομάδα να αναπτύξεις τις θέσεις σου ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙΣ για κατι πιο ουσιαστικό;

    "...δεν βγαίνει στο δρόμο να κοπανάει όποιον φέρει σύμβολα που δεν είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ εθνικιστικά, όπως αυτά που μου παραθέτεις."

    Και αν τους κοπανήσεις τι θα γινει; (ασε που μπορεί να ξέρουν καράτε και να σε κοπανήσουν αυτοί στο τέλος)

    Και γενικά το ΚΚΕ ΔΕΝ είναι ΥΠΕΡ της ΒΙΑΣ! Είναι, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΥΠΕΡ της ΔΩΡΕΑΝ (και το "δωρεάν", για να μην μας μπερδέψεις με τους νταβατζήδες) προστασίας των αδυνάτων! Αν βέβαια οι αδύνατοι δεχθούν βια θα απαντήσει ΑΣΦΑΛΩΣ το ΚΚΕ με βια! ΑΛΛΑ ΤΗ ΒΙΑ ΘΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ!

    ("Η υπομονή μας έχει όρια. Και αυτά τα όρια είναι το εθνικό και λαϊκό συμφέρον. Δηλώνουμε και προειδοποιούμε πως, αν η κατάσταση αυτή δεν αλλάξει σύντομα και ριζικά προς μια ομαλή δημοκρατική εσωτερική εξέλιξη, θα απαντήσουμε στις πόλεις, στα χωριά και στα βουνά, με τα ίδια μέσα που μας χτυπούν." Ν. Ζαχαριάδης 22/8/1945
    http://www.rizospastis.gr/static.do?page=/history/dse/DSE_MEROS_24_26-11-96_14.jsp&publDate=28/9/2013&id=14820)

    "...και λασπολογεί οτιδήποτε δεν είναι κάτω από την ομπρέλα σας."

    Δηλ., για παράδειγμα, το 2008 θα έπρεπε το ΚΚΕ να κατέβει στους δρόμους και να σπάει και να καίει μαγαζιά και αυτοκίνητα;

    Και 2ον: έχεις κάποιο πρόβλημα με την ομπρέλα μας; Μια χαρά ομπρέλα είναι! Κόκκινη-κοκκινη! Δηλ. να μην έχουμε ομπρέλα; Να γίνουμε μούσκεμα;

    Εσεις γιατι δεν έρχεστε μαζι μας; ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ;
    Και, τελοσπαντων, δε συμφωνούμε με τον τρόπο δράση σας, τις ιδεες, τις προτάσεις και τις μεθόδους σας: Να σπάμε τζαμαρίες και να ανάβουμε φωτιές! (αλήθεια, γιατι δεν πετάτε και βιβλια στις φωτιές που ανάβετε;)
    (ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΟΜΩΣ,... ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=jjs4wFLpJAg)

    "...για την προώθηση των ελευθεριακών..."
    Αυτό θα στο απαντήσει ο TRASH. Εγώ βαριέμαι!

    "Για τα γραφεία των φασιστών που οι αναρχικοί με τη δράση τους έχουν κλείσει(ενώ εσείς έχετε βρεθεί να'στε και γειτονάκια... "

    Ποιο γραφείο φασιστών έχετε κλείσει; Και πως το κλείσατε; Πέστε και σε μας να ξέρουμε! ΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΑΤΕ ΜΥΣΤΙΚΟ; ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΗΠΩΣ;
    Όσο για τα "γειτονακια", δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε και ούτε είμαστε μανταμ-Σουσούδες.

    "ενώ εσείς τους ανεχόσασταν στα ίδια πάνελ σαν συνομιλητές."

    Δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε ουτε εχουμε πρόβλημα να συζητήσουμε! Ειναι καλό πράμα ο διάλογος και η συζήτηση γενικά!
    Οχι βέβαια η φλυαρία, ΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΙΑ!!!

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έχω ήδη απαντήσει για όποιον καταλαβαίνει. Για την ελεεινή συμπεριφορά των λαών που βίωσαν από πρώτο χέρι τα κομουνιστικά κακέκτυπα μαντέψτε τι φταίει και τι προσπαθώ τελικά να υπερασπιστώ σε όσους προσπαθούν να τους κάνουν να μην πάνε στο άλλο άκρο μπουχτισμένοι από τα "Κ"Κ. Όχι, δεν είναι μόνο οι σβάστικες ξεκάθαρα εθνικιστικά σύμβολα αλλά δεν θα το κάνουμε ιδιαίτερο μάθημα σύγχρονου μητροπολιτικού αντιφασισμού εδώ. Όσοι χρειάζεται ξέρουν. Καλή συνέχεια... Γιάννης Μπιλίρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Giannis Biliris:
      Μόνο που οι "απαντήσεις" σου όχι μόνο αφήνουν αστήρικτους τους χαρακτηρισμούς σου περί "κιτρινισμού" κλπ, αλλά δικαιώνουν πλήρως τα όσα έγραψα.
      Φυσικά και επιβεβαιώνεις (στην περίπτωση που διαβάζεις τι γράφεις) πως μεταξύ των δύο "άκρων" (αναρχικός που υιοθετεί την θεωρία των άκρων!!! -το είδαμε και αυτό...), ο χώρος σου επιλέγει χωρίς κανέναν ενδοιασμό να συνεργαστεί με το ένα (φασίστες) εναντίον του άλλου (κομμουνιστές). Και από ότι αποδεικνύεται αυτό δεν γίνεται κατ'εξαίρεση στην Ελλάδα.
      Το γεγονός δε πως όλα αυτά γράφονται μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, και τους ναζί στην εξουσία, που δικαιώνουν απόλυτα το άρθρο, δείχνει και ένα απίθανο νοητικό έλλειμμα.
      Υ.Γ.
      Δηλαδή ρε Γιάννη αυτοί στην φωτογραφία δεν είναι φασίστες;
      Τι προσπαθείτε να υποστηρίξετε ακριβώς, ακόμη και τώρα;
      Υ.Γ.2
      Το καλύτερο σου ήταν αυτό για το ΚΚΕ που "δεν έχει πείρα αντιφασιστικού αγώνα" (ναι έχει μόνο από την δεκαετία του ...'30 ως σήμερα), ενώ οι κάθε λογής "αντίφα" τάχα έχουν.
      Την πείρα μιάμισης δεκαετίας συμμοριτοπόλεμου, μέσα στην οποία ναι μεν έδειραν πολύ, σε τίποτε δεν εμπόδισε αυτό την ΧΑ να γίνει τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας από την άλλη.
      Αλλά εντάξει, γνωρίζω πως το συλλάβει αναρχικός την έννοια της αυτοκριτικής είναι το ίδιο πιθανό με το να συλλάβει εσκιμώος την έννοια της θερμοπληξίας, οπότε και δεν επιμένω...

      Διαγραφή
    2. NIcolaou,
      "Έχω ήδη απαντήσει για όποιον καταλαβαίνει"
      Έννοια σου και οι υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι και εκείνοι των οποίων η επαναστατικότητα δεν μπαίνει σε μουχλιασμένα καλούπια και κομματικές γραμμές καταλαβαίνουν μια χαρά αυτό που λες.

      Διαγραφή
    3. Nikolaou,
      "Φυσικά και επιβεβαιώνεις (στην περίπτωση που διαβάζεις τι γράφεις) πως μεταξύ των δύο "άκρων" (αναρχικός που υιοθετεί την θεωρία των άκρων!!! -το είδαμε και αυτό...), ο χώρος σου επιλέγει χωρίς κανέναν ενδοιασμό να συνεργαστεί με το ένα (φασίστες) εναντίον του άλλου (κομμουνιστές). Και από ότι αποδεικνύεται αυτό δεν γίνεται κατ'εξαίρεση στην Ελλάδα. "

      Το λες και το ξαναλες αυτό!! Πετάς στον ανεμιστήρα λάσπη και όπου πάει...εδώ....στην Ουκρανία. Δεν μας λες κάτι καινούργιο. Μόνο χολή βγάζεις. Τίποτε από αυτά που έχεις πει ως τώρα δεν στηρίζουν αυτό που λες, εδώ ούτε στην Ουκρανία. Μόνο επιφανειακές και πρόχειρες αναλύσεις στηριγμένες σε ελάχιστες ή λάθος πληροφορίες. Που φαίνεται ότι δεν έχετε ιδέα για τα εκεί δρώμενα ούτε τα εδώ. Με την -καθόλου ξένη με τη "λογική" σας- αντίληψη ότι μια (ψευτο)ιδεολογική ανάλυση ταιριάζει σε όλα τα κοινωνικά περιβάλλοντα.
      Γράφεις μετά:
      "Το γεγονός δε πως όλα αυτά γράφονται μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, και τους ναζί στην εξουσία, που δικαιώνουν απόλυτα το άρθρο, δείχνει και ένα απίθανο νοητικό έλλειμμα."
      Ε είναι τελείως άσχετο αυτό που λες. Ποιοι ναζί στην εξουσία???? Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ
      Στο μυαλό σου μόνο δικαιώνει το "άρθρο". Μην τρέφεις αγαπητέ μου αυταπάτες ότι προσέφερες κάτι με το άρθρο - ούτε καν άρθρο δεν λέγεται αυτό! - Αναπαράγεις εκεί ένα άρθρο και βγάζεις τα δικά σου άκυρα συμπεράσματα (με μπολικη προφανώς χολή ΚΚΕς δεν είσαι;) που δεν στηρίζονται πουθενά.

      Διαγραφή
    4. @NIcolaou,:
      Το ξεμούχλιαστο καλούπι το δικό σου είναι η υποστήριξη των φασιστών και του γιουρο-μαϊντάν!
      Καλά μυαλά!

      Διαγραφή
    5. @Nikolaou,:
      Εάν έχεις την όρεξη (που δεν μοιάζει να την έχεις), στο κείμενο και στον σχολιασμό του υπάρχουν λινκ και φωτογραφίες που αποδείχνουν τα όσα λέω. Δεν μιλάω στον αέρα.
      Π.χ. για το "ποιοί ναζί στην εξουσία" εκτός από το υπουργείο που πήρε το "σβόμποντα" (πρώην εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα Ουκρανίας"), ψηφίστηκαν με το καλημέρα οι εξής νόμοι:
      4201 - Σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας

      4217 - Σχέδιο ψηφίσματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σοβιετικής κατοχής της Ουκρανίας.


      4176 - Σχέδιο Νόμου για την κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε την ναζιστική προπαγάνδα.

      4184 - Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό ως υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας του V.Avakov και τον διορισμό μελών της νεοναζιστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας» στο Υπουργείο.
      4215 - Σχέδιο απόφασης για το «Πάνθεον των εθνικών ηρώων».(http://leninreloaded.blogspot.com/2013/06/jaroslav-stetsko.html)
      4203 - Σχέδιο διατάγματος για την εισαγωγή δημοσιονομικών περιορισμών.

      4215 - Σχέδιο ψηφίσματος απόδοσης τιμής στους συμμετέχοντες στις ένοπλες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων.

      4197 - Σχέδιο απόφασης για το διορισμό του μέλους του κόμματος "Svoboda" Α.Mahnitskogo στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

      4204 - Σχέδιο Νόμου για τα καθήκοντα του Προέδρου της Ουκρανίας.

      4191 - Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό του μέλους του (φιλογερμανικού) κόμματος "UDAR" V.A. Nalivaychenko ως επόπτη της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας

      4211 - Σχέδιο απόφασης της απόλυσης από την υπηρεσία των στρατιωτών και αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας. (Στη θέση τους προσλαμβάνονται μέλη των ακροδεξιών ομάδων).

      4199- Σχέδιο απόφασης κατάργησης του δικαιώματος των μειονοτήτων στη χρήση της γλώσσας τους. (Απαγορεύθηκαν τα Ρωσικά, τα Ρουμανικά, τα Ουγγρικά, τα Ελληνικά).
      Πηγή: http://left.gr/news/anisyhitika-ta-prota-metra-tis-neas-oykranikis-kyvernisis

      Για τα πογκρόμ εναντίον εβραίων και κομμουνιστών υπάρχουν πηγές στο κείμενο και στα σχόλια, και είναι ενδεικτικές μόνο, γιατί γίνεται χαμός από τέτοιες...

      Διαγραφή
  23. Αυτό που κάνεις είναι ελεινό. Δεν μπορώ να συνεχίσω να ασχολούμαι με αυτούς τους όρους. Επαναδιατυπώνεις τα γραφόμενα μου με απίστευτα διαστρεβλωτικό τρόπο. Καταλήγω πως μάλλον έχεις κάποιο πρόβλημα στην απλή ερμηνευτική διαδικασία. Αυτό με έκανε να γράψω εξ αρχής μπας κ' η δυσλειτυοργία δεν ήταν πάγια κ' έβγαινε μια άκρη. Ακόμη κ' στο "καλύτερο μου" όπως λες, ήμουν πολύ προσεχτικός κ' συγκεκριμένος κ' μίλησα για "τον σύγχρονο αντιφασιστικό αγώνα στα πλαίσια των σύγχρονων αστικών κέντρων". Προφανώς κ' δεν ξέρετε που παν τα τέσσερα σε αυτό το πεδίο κ' ούτε την ταπεινοφροσύνη αυτού που θέλει να μάθει έχετε. Το '30 είναι άλλη ιστορία, της οποίας του συνεχιστές έχετε χάσει κάθε δικαίωμα να παριστάνετε απο το '45. Αν σε ενοχλεί το ύφος μου πλέον είναι απάντηση στο δικό σου και αφού κάνεις κ' εξυπνακίστικα να σου πω το άλλο. Το να κατηγορεί το κκε τους αναρχικούς για έλλειψη αυτοκριτικής κ' συνεργασία με τη δεξιά(αχ βρώμικο '89) είναι σαν να επικαλέιται η χα τα δημοκρατικά της δικαιώματα.
    Υ.Γ.
    Κι όμως, δεν είναι σίγουρο οτι είναι φασίστες, τα σύμβολα που φέρουν παραπέμπουν εξίσου σε καμμένους αρχαιολάγνους. Όπως κι εσύ που είσαι στο κκ, κάνεις ότι κάνεις στα πλαίσια των κομματικών γραμμών κι έχεις κοτσάρει κι ένα σφρυροδρέπανο εδώ, ενώ τελικά δεν είσαι Κομμουνιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Giannis Biliris:
      -Το αν ήταν φασίστες ή όχι το είδαμε. Ποιός πήγε την ΧΑ ωαπό το 0,25 στο 7% σε λίγους μήνες; Δεν είναι απαραίτητα φασίστας ένας με την σημαία τόκα και τον Λεωνίδα παραδίπλα που κραυγάζει για "κρεμμάλες στους 300";
      Όχι ρε Γιάννη, δημοκρατικός πολίτης είναι, ου μην και "αμεσοδημοκράτης" κιόλας...
      Τελικά το πιο τραγικό στην υπόθεση σας δεν είναι η μηδενική πολιτική σκέψη σας, αλλά η διαδικασία αυτοπεριφρούρησης της βλακείας που έχετε αναπτύξει και σας εμπδίζει να δείτε το προφανές ακόμη και των υστέρων.
      Μπήκες εδώ να σολιάσεις ως "κίτρινο" ένα άρθρο του οποίου η ανάλυση είχε δικαιωθεί πλήρως την στιγμή που έκανες την παρέμβαση σου ήδη.
      Δεν απαντάς στο απλό:
      Μετά την άνοδο των ναζί στην εξουσία στην Ουκρανία και τα πογκρόμ εναντίον εβραιων και κομμουνιστών, τι ακριβώς ήρθες να υπερασπιστείς;
      -Και δεν κατηγορώ τους αναρχικούς για συνεργασία με κάποια "δεξιά" (ΠΑΣΟΚ είσαι;) αλλά με τους φασίστες. Είναι πολύ καθαρό αυτό και το επιβεβαιώνεις εξάλλου με τα λεγόμενα σου. Αν δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις δεν φταίω εγώ. Ούτε εάν οι ύβρεις είναι το τελευταίο σας καταφύγιο για να αποφύγετε την επάρατη αυτοκριτική, την οποία παρεπιπτόντως το ΚΚΕ την κάνει συνεχώς από την μέρα που υδρίθηκε ως και σήμερα. 500 σελίδες αυτοκριτικής το δοκίμιο ιστορίας, μόλις πέρσι! Εσείς ούτε την μαρφίν δεν πιάσατε ακόμη...
      -Να μάθω για "αντιφασιστικό αγώνα" από αυτούς που πήγαιναν στο Αγ.Παντελεήμονα και έβριζαν τους κατοίκουεςστέλνοντας τους στην αγκαλιά της ΧΑ; Και μιλάς και για "ταπεινοφροσύνη";
      Ή μήπως ο "σύγχρονος αντιφασιστικός αγώνας στα πλαίσια των σύγχρονων αστικών κέντρων" είναι να αναγγέλλεις με βαρύγδουπους τίτλους "αντιφασιστικά περίπολα" και μετά να τους κάνεις και μάγκες με το ξύλο που σου έριξαν...
      Πόσα παιδιά έχετε πάρει στον λαιμό σας με την πολιτική ανοησία (είμαι όσο ευγενής μπορώ) που σας δέρνει;
      -Μετά την θεωρία των άκρων (αυτό ήταν και γαμώ), βλέπω παίρνεις και άλλο μπόνους. Μας λες " Το '30 είναι άλλη ιστορία, της οποίας του συνεχιστές έχετε χάσει κάθε δικαίωμα να παριστάνετε απο το '45".
      Εντάξει, πρέπει να είσαι ο μόνος κάτοικος της Ελλάδας που αγνοεί ακόμη και τον ένοπλο αγώνα του '46-49...
      Θα γέλαγα, αλλά τα πράγματα είναι τραγικά...
      -Όσο για το ποιός είναι κομμουνιστής, δεν θα το κρίνουν ούτε οι αυτοί που απροβλημάτιστα έκαναν παρεούλα με τα φασισταρία στο σύνταγμα, ούτε οι αντικομμουνιστές που θεωρούν τους ναζί "μικρότερο κακό" (το κείμενο από πάνω και τα λεγόμενα σου για το Πέραμα) φυσικά...
      Υ.Γ.
      Θα ρωτάω ξανά και ξανά.
      Υπάρχει ένα κείμενο αναρχικών στην ουκρανία που γράφτηκε πριν λίγες μέρες και τοποθετεί καθαρά το ΚΚ Ουκ. ως "εχθρό" ενώ δεν βλέπει καν κύνδινο φασιστικής εκτροπής.
      Χαρακτήρισες τα συμπεράσματα που βγάζω από αυτό "κιτρινισμό".
      Πέντε μέρες μετά οι "σβόμποντες" έχουν υπουργεία, οργανώνουν πογκρόμ και το ΚΚ Ουκ. είναι εκτός νόμου, και οι αναρχικοί όπως οι ίδιοι παραδέχονται έβαλαν το λιθαράκι τους σε αυτό. Τι πας να υπερασπιστείς;

      Διαγραφή
    2. ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΤΑΡΧΗΝ Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ.
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΡΕΘΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΧΑΡΑΚΩΜΑ.
      ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΑΞΗΚΟΠΗΜΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ...
      ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ''ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ'' ΣΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΣΣΑΔΟ...

      Διαγραφή
    3. "Κι όμως, δεν είναι σίγουρο οτι είναι φασίστες, τα σύμβολα που φέρουν παραπέμπουν εξίσου σε καμμένους αρχαιολάγνους."

      Εντάξει δεν είναι φασίστες! Είναι καποια αγανακτισμένα παιδιά που δεν είχαν εκείνη τη μέρα καποια άλλη καθαρή μπλούζα να φορέσουν.

      Πες μου όμως σε παρακαλώ πολύ αν επιτρέπεται, και αν φυσικά έχεις όρεξη και διάθεση και εννοείται ότι δεν δημιουργείται κάποιο πρόβλημα και αν γίνεται και είναι και εφικτό,
      πες μου λοιπόν: τι πρόβλημα έχεις με το ΚΚΕ;

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή
  24. Ρε μεγάλε κόφτο επιτέλους. Το κείμενο των αναρχικών ουκρανών είναι ξεκάθαρο κ' το επισήμανα εξ αρχής πως βάζει απέναντι κ' το κκο κ' τους φασίστες. Μήπως το προβλημά σου τελικά είναι οφθαλμολογικό; Το '45 είναι το μελανό ορόσημο της Βάρκιζας. Πάλι παρερμηνεύεις κ' ξαναλές οτι υποστήριξα τη θεωρία των δύο άκρων ενώ εγώ αντιθέτως είπα πως:"οι αναρχικοί τραβάνε το μεγαλύτερο φορτίο του αντιφασιστικού αγώνα στο δρόμο και μέχρι πριν μερικά χρονάκια λοιδορούνταν απο ΌΛΟ το "δημοκρατικό τόξο" ώς η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος σε μια "περιθωριακή βεντέτα"." Κάνεις υστερόβουλη άστοχη κριτική για έναν αγώνα που χωρίς ενιαία γραμμή(δεν έβριζαν όλοι τους κατοίκους κ' γόινονταν πολλά άλλα σχετικά με τον Αγ. Παντελεήμονα) έπαιξε το ρόλο του στο να μην εξαπλωθούν σε άλλες περιοχές ενώ εσείς λάμπατε κ' πάλι δια της απουσίας σας. Κατηγορείς τους αναρχικούς για συνεργασία με τους φασίστες(δεν έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία αυτό) χρησιμοποιόντας γελοία επιχειρήματα κ' αναγωγές κ' σου παρέθεσα το '89 απλά για να δεις τι σημαίνει καταγεγραμένη ιστορικά πολιτική συνεργασία. Κ' ενώ οι αναρχικοί δεν έβριζαν αδιακρίτως τους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα το κκ έβριζε αδιακρίτως όσους κατέβαιναν στο Σύνταγμα. Αν αυτό ήταν ή δεν ήταν το μέγιστο σπρώξιμο που μπορούσατε να παρέχετε στους φασίστες άστο να το κρίνει τελικά κάποιος τρίτος. Οι αναρχικοί κ' έχουν φάει(δεν γίνεται πάντα να ρίχνεις) αλλά επι το πλείστον έχουν τσακίσει τους φασίστες κ' αυτό μόνο οι ίδιοι οι φασίστες για προφανείς λόγους το αμφισβητούν. Το ποιός είναι ο καρπαζοεισπράκτορας κ' τους έχει κάνει μάγκες άστο κ' αυτό.. Όπως διαβάζει με αντικειμενικό μάτι βλέπει πως με βάζεις πλέον στη διαδικασία να ξαναλέω σε μεγάλο βαθμό αυτά που ήδη έχω πει αφαιρόντας τους κάθε φορά τα παραμορφωτικά σου τερτίπια. Έχω πει εδώ κ' ώρα να σου αδειάσω τη γωνιά κ' αδυνατώ να τα καταφέρω γιατί ξεφουρνίζεις όλο κ' πιο προκλητικά άκυρα συμπεράσματα. Πρέπει να πάρω απόφαση πως δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσεις κ' να την κάνω. Γιάννης Μπιλίρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Giannis BilirisQ
      Όχι ρε, δεν το κόβω!
      Αφού ήρθες θα τα ακούσεις, και ας μην μπορείς να διαβάσεις ότι έχεις μπροστά στα μάτια σου.
      1)Το κείμενο των Ουκρανών λέει ξεκάθαρα πως:
      α)Συμμετέχουν στο ίδιο κίνημα με τους φασίστες, αλλά αυτό δεν αποτελείται μόνο από φασίστες (μας λένε). Απλά βοήθησε τους φασίστες να ανέλθουν στην εξουσία συμπληρώνω εγώ. Είναι πραγματικότητα πλέον και όχι υπόθεση.
      β)Τοποθετεί ξεκάθαρα το (παράνομο πλέον) ΚΚ στους φορείς της "εξουσίας" και ας μην έχει κυβερνήσει ποτέ.
      Από τα παραπάνω προκύπτει πως η στάση τους όχι απλά δεν είναι ουδέτερη, αλλά πως έχουν βάλει (όπως οι ίδιοι ομολογούν) συμμετέχοντας στο "κίνημα" το λιθαράκι τους για την σημερινή κατάσταση.
      Αυτά είναι τα καταγεγραμμένα γεγονότα. Άμα θες να κάνεις τον χαζό συνέχισε, αλλά δεν με διασκεδάζει καθόλου. Επιβεβαιώνεις την εκτίμηση που έχω για τους ιδεοληπτικούς ανθρώπους.
      2)Δεν διαβάζεις αυτά που γράφεις προφανώς. Λες επί λέξη:
      "προσπαθώ τελικά να υπερασπιστώ σε όσους προσπαθούν να τους κάνουν να μην πάνε στο άλλο άκρο μπουχτισμένοι από τα "Κ"Κ"
      Το ένα άκρο είναι λοιπόν το ΚΚ μας λες και το άλλο οι φασίστες. Και μετά μας λες πως εσύ δεν γράφεις για θεωρεία των άκρων! Ξανακοίτα το γιατί είσαι πολύ μπερδεμένος τελικά από μόνος σου...
      3)Το εάν δεν έχετε ενιαία γραμμή είναι δικό σας πρόβλημα. Εγώ ως ενιαίο χώρο σας αντιμετωπίζω, και εσείς εξάλλου έτσι θεωρείτε τους εαυτούς σας όταν σας συμφέρει. Όταν όχι και γίνεται στραβή καταφεύγετε στο "κυρία το άλλο παιδάκι το έκανε αυτό και όχι εγώ". Άλωστε εσύ μιλάς λες και ο χώρος σου έχει εννιαία γραμμή. "Εμείς αυτό, εμείς εκείνο" λες συνεχώς...
      4)Δεν μίλησα πουθενά για "καρπαζοεισπράκτορες". Η κριτική μου είναι πολιτική και αφορά την αναγωγή του συμοριτοπόλεμου ως την πεμπτουσία του αντιφασιστικού αγώνα. Και λέω πως τελικά αυτή η αντίληψη εκ του αποτελέσματος απέτυχε, και όταν ακόμη οι φασίστες έτρωγαν ξύλο σε συστηματική βάση, πράγμα που δεν αμφισβήτησα εξάλλου. Το πόσο αποτυχημένη είναι αυτή η αντίληψη όταν οι φασίστες ρίχνουν και ξύλο από επάνω επισήμανα. Φυσικά το μυαλό σου είναι λίγο δύσκολο να ξεκολλήσει από τα χουλιγκάνικα δίπολα του τύπου μάγκας vs καρπαζοεισπράκτορας, για αυτό και μου χρεώνεις (για πολλοστή φορά) κάτι που δεν είπα.
      5)Η συνεργασία των αναρχικών με τους φασίστες είναι κατραγραμμένη και στο σύνταγμα, και στα βιντεάκια με τους φασίστες που την έπεφταν στο ΠΑΜΕ και στο τέλος από το κρα κατέβηκαν από το ιντιμήντια (για το βιντεάκι του Δήμου πριν ενάμισι περίπου χρόνο λέω), στους πανυγιρισμούς και όχι μόνο για το Πέραμα, κλπ κλπ. Και φυσικά στο ξεκάθαρο κείμενο που μπήκες να σχολιάσεις. Με το να εξορκίζεις το κακό δεν πρόκειται να το αντιμετωπίσεις ποτέ.
      Κια πως να το αντιμετωπίσεις όταν από τα λεγόμενα σου δείχνεις να μην καταλαβαίνεις πως κάποιος με την σημαία τόκα και αντικομμουνιστικό και αντικοινοβουλευτικό λόγο είναι φασίστας όσο είναι γάτα όχι αυτό που κάνει νιάου στα κεραμύδια, αλλά αυτό που γουργουρίζει στα πόδια σου...

      Από εκεί πέρα αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε λόγω ιδεοληψίας είναι το γεγονός πως καμμία σημασία δεν έχει εάν αυτός που συμμετείχε στο σύνταγμα ή την Ουκρανία θεωρούσε υποκειμενικά τον εαυτό του φασίστα, αλλά εάν η πολιτική αντζέντα των εν λόγω κινημάτων ήταν από την φύση της φασιστική. Και αυτό ήταν ξεκάθαρο από την άρχή για όλες τις περιπτώσεις που αναφέραμε. Και αν διαφωνούσε κάποιος με την ανάλυση από τα πριν, τα μετέπειτα γεγονότα δεν αφήνουν καμμία αμφιβολία.
      Υ.Γ.
      Το 45 είναι το "ορόσημο της Βάρκιζας". Ο ένοπλος αγώνας του 1946-49 λοιπόν δεν έγινε ποτέ...
      Κατάλαβες τώρα γιατί μιλάω για το βασίλειο των εθελότυφλων όταν αναφέρομαι στον χώρο σου; Ακόμη και την ιστορία την κόβετε μπακλαβά για να κρατήσετε τα κομμάτια που θα -μπορούσαν και να- δικαιώσουν τις ιδεοληψίες σας...

      Διαγραφή
  25. @Giannis Biliris:

    βρώμικο '89: Το ΚΚΕ, από τη βάση του (την ιδεολογική και θεωρητική βάση του εννοώ), είναι ΥΠΕΡ της συνεργασίας (ΣΕ ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ! ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΔΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!). Τώρα αν η ΒΡΑΧΥΒΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΥΔΟΚΙΜΗΣΕ δε φταίει το ΚΚΕ.

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Οι δύο οικουμενικές κυβερνήσεις του '89 ήταν εξ'αρχής προορισμένες να είναι βραχύβιες και ειδικού σκοπού.
      Παρόλα αυτά η συμμετοχή του ΣΥΝασπισμού (και όχι βεβαίως του ΚΚΕ όπως θα ήθελαν κάποιοι) ήταν σίγουρα λάθος. Όταν αποσταθεροποιείται ένα αστικό πολιτικό σύστημα δεν το βοηθάς να σταθεροποιηθεί, του δίνει μια να πάει στο διάολο... Το λάθος δεν θα επαναληφθεί πάντως. Είναι το νόημα της αυτοκριτικής για την οποία μίλαγα πριν...
      Και επίσης είναι λάθος πως οι αναρχικοί "δεν συνεργάζονται".
      Με όλα τα υπόλοιπα μικροαστικά ρεύματα συνεργάζονται (οπορτουνιστές και φασίστες όταν χρειαστεί κάποιος πιο δυναμικός αντικομμουνισμός όπως φαίνεται και στο κείμενο) και μάλιστα σε συστηματική βάση...

      Διαγραφή
  26. @TRASH:

    "Συνεργάζονται" χωρίς να ξέρουν το "ΓΙΑΤΙ" και το "ΣΕ ΤΙ" συνεργάζονται. Διότι αν είχαν την παραμικρή ιδέα σε τι αποβλέπει αυτή η "συνεργασία" θα έκαναν, τουλάχιστον, εμετό.

    ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ: ΤΟ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ, Ο ΑΧΤΑΡΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ που σχηματίζουν!

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Giannis Biliris:
    To τελευταίο σου σχόλιο μάλλον σβήστηκε από παραδρομή, εάν θέλεις ξαναστείλτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @Giannis Biliris:
    "Τα κοινοβουλευτικά φερέφωνα της ταξικής δικτατορίας της διεφθαρμένης γραφειοκρατίας και της μονοπωλιακής αστικής τάξης είναι το Κόμμα των Περιφερειών και το λεγόμενο “Κομμουνιστικό” Κόμμα της Ουκρανίας"
    Αυτό γράφτηκε τρεις μέρες περίπου πτιν το ΚΚ Ουκ. βγει παράνομο και αρχίσουν τα πογκρόμ εναντίον των μελών του.
    Από τους "κινηματικούς" ναζί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Άντε πάλι τα ίδια. Κοίτα για μία ακόμη φορά τι κάνεις.

    1)Γράφουν οι Ουκρανοί αναρχικοί:"το λεγόμενο “Κομμουνιστικό” Κόμμα της Ουκρανίας που εδώ και καιρό έχει γίνει μια πολιτική δύναμη που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου." κι εσύ αυτό το μεταφράζεις σε: "Τοποθετεί ξεκάθαρα το (παράνομο πλέον) ΚΚ στους φορείς της "εξουσίας"".
    2)Δεν μπορούσα να φανταστώ οτι πιάνεσαι από τη φράση που χρησιμοποιούμε στην καθομιλουμένη(είναι ξεκάθαρο πως έτσι χρησιμοποιώ τη λέξη άκρο) κ' την τραβάς κι αυτή απο τα μαλλιά για να μου χρεώσεις την υιοθέτηση της εν λόγω θεωρίας.
    3) Τώρα δεν παραποιείς απλά, αλλά ψεύδεσαι ασύστολα. Πουθενά δεν είπα "Εμείς αυτό, εμείς εκείνο" κ' εσύ λες πως το λέω κ' συνεχώς!!..
    4) Δεν μίλησες για καρπαζοεισπράκτορες; Ντάξει άλλα λόγια να αγαπιόμαστε(μην χρησιμοποιήσεις κ' αυτή τη φράση μου για να πεις πως θέλω να αγαπηθούμε!!). Την κουβέντα εσύ την πήγες σε χουλιγκάνικο επίπεδο αφήνωντας κ' μια επικίνδυνη αοριστία που μόνο οι φασίστες προσπαθούν να πείσουν πως καταφέρνουν. Παραθέτω τη διατύπωση σου: "αναγγέλλεις με βαρύγδουπους τίτλους "αντιφασιστικά περίπολα" και μετά να τους κάνεις και μάγκες με το ξύλο που σου έριξαν...".
    5) Το αν μέσα στο πλήθος στο οποίο αναφέρεσαι βρίσκονταν και φασίστες είναι κάτι που αν το αποκλείσω με σιγουριά θα κάνω το λάθος που κάνεις εσύ. Αν ωστόσο υπήρχαν δεν δήλωναν την παρουσία τους με κανένα τρόπο, αποδεχόμενοι το γεγονός πως εδώ δεν είναι Ουκρανία, εδώ το πάνω χέρι στο δρόμο το έχουν οι αναρχικοί κ' όταν αυτό το ξεχνάνε κ' πάνε να σηκώσουν κεφάλι το μετανιώνουν πικρά.
    Από εκεί κ' πέρα αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε είναι πως αν δεν συμμετείχαν κ' αρκετοί αναρχικοί κ' αριστεροί στο Σύνταγμα κ' παίζανε μπάλα μόνοι τους οι φασίστες κ' οι "αγανακτίστας", ίσως να βρισκόσασταν αυτή τη στιγμή στη θέση που βρίσκεται το κκο.
    Υ.Γ.
    Ο ένοπλος αγώνας του '46 - '49 φυσικά κ' έγινε.. υπό το βάρος των δυσμενών συνθηκών που οι προδοτικές αποφάσεις του κόμματος διαμόρφωσαν το '45.
    Υ.Γ. 2
    Μόλις πληροφορήθηκα ποιός είσαι κ' απ' τη μια ντράπηκα που συνομιλώ μαζί σου κ' όντως σταματάω εδώ, απ' την άλλη τώρα εξηγούνται όλα.. Αυτό το υφάκι μην το' χεις στο διαδίκτυο απέναντι σε ανθρώπους που δεν μπορείς να το υποστηρίξεις στην πραγματική ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Giannis Biliris:
      1)Εγώ να δεις πόσο ντρέπομαι για λογαριασμό σας...
      Όσο για το έχω υποστηρίξει στην πραγματική ζωή τα όσα πρεσβεύω, άστο γιατί δεν σε παίρνει...
      2)Ξανά-μανά γιατί δεν ξέρεις μάλλον και να διαβάζεις:
      ""Τα κοινοβουλευτικά φερέφωνα της ταξικής δικτατορίας της διεφθαρμένης γραφειοκρατίας και της μονοπωλιακής αστικής τάξης είναι το Κόμμα των Περιφερειών και το λεγόμενο “Κομμουνιστικό” Κόμμα της Ουκρανίας"
      Δύο λοιπόν μας λέει είναι τα "φερέφωνα της δικτατορίας". Το κόμμα του Γιανουκόβιτς και το ΚΚ. Οι σβόμποντες οι ναζί και οι δεξιές πτέρυγες δεν αναφέρονται πουθενά ως πρόβλημα.
      Όλα αυτά λίγες ημέρες πριν πάρουν οι ναζί την εξουσία και βγει το ΚΚ εκτός νόμου!
      Εάν αυτό δεν είναι πολιτικός αυτισμός, τότε τι; Επιμένω λοιπόν πως η εθελοτυφλία κάνει μπουμ, γιατί δεν είναι δυνατό να ,μην μπορείς να διαβάσεις ένα κείμενο μες τα μάτια σου.
      3) Ναι πράγματι δεν χρησιμοποίησες το "εμείς" αλλά σε όλα σου τα σχόλια μιλάς ως εκπρόσωπος του χώρου. και όχι μόνο του Ελληνικού αλλά και του Ουκρανικού ακόμη! Κοινώς πουλάς τρελλίτσα!
      4)Όταν μιλάς για "άκρα" μιλάς για "άκρα". Δεν το έβγαλα από το κεφάλι μου, ούτε άλλο πολιτικό νόημα βγαίνει.
      5)Τα χουλιγκανιλίκια στο δικό σου το κεφάλι είναι και όχι φυσικά στο δικό μου. Και καμμία αοριστία δεν άφησα καθώς αναφέρομαι σε συγκεκριμένα περιστατικά που τα γνωρίζουμε και οι δύο. Και η όλη σας αντίληψη περί "αντιφασιστικού αγώνα" θα ήταν για γέλια εάν δεν ήταν δυστυχώς για κλάματα. Αυτό είπα και σε αυτό επιμένω.
      5)Προφανώς και κάνεις πλάκα με το "εάν στο πλήθος βρίσκονταν και φασίστες". Όχι οι καραφλοί με τις ελληνικές σημαίες ήταν δημοκρατικοί άνθρωποι...
      6)Η παρουσία σας νομιμοποίησε την καθαρά φασιστική ιδεολογία που μαζικοποιήθηκε στις πλατείες.
      Την κατάργηση των κομμάτων και των εργατικών συνδικάτων εξάλλου μόνο φασίστες την έχουν στο πρόγραμμα τους. Και είναι ψήφισμα της πλατείας συντάγματος αυτό. Από την πρώτη μέρα!
      7)Τρικυμμία εν (αναρχικό) κρανίο. Επαναστατικό το (δημιούργημα του ΚΚΕ) ΕΑΜ το 42, προδοτικό το ΚΚΕ το 45, επαναστατικό το ΚΚΕ το 46 κλπ... Αφού δεν το έχεις...
      8)Αργά πληροφορήθηκες ποιός είμαι, γιατί από ότι βλέπεις δεν το κρύβω καθόλου. Ως Trash υπογράφω για να ξέρουν και οι άλλοι με ποιόν μιλάνε...

      Διαγραφή
    2. @Giannis Biliris:

      Ρε "φίλε", όλο παρατηρήσεις και υποδείξεις είσαι! Μην κάνεις αυτό, μην κάνεις το άλλο... και ροδάνι πάει το συμβουλευτικό σου! Εντάξει! κουλ! Ήρεμα! Ποιος είσαι; Ο Μωυσής!

      "το λεγόμενο “Κομμουνιστικό” Κόμμα της Ουκρανίας που εδώ και καιρό έχει γίνει μια πολιτική δύναμη που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου."

      ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ!!!

      "Τώρα δεν παραποιείς απλά, αλλά ψεύδεσαι ασύστολα. Πουθενά δεν είπα "Εμείς αυτό, εμείς εκείνο" κ' εσύ λες πως το λέω κ' συνεχώς"

      Δηλ. εσύ μιλάς για την πάρτη σου τόση ώρα;
      Και γιατί μας λες κάθε τόσο οι αναρχικοί αυτό, οι αναρχικοί το άλλο;
      ΓΙΑΤΙ ΜΠΛΕΚΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Μ΄ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ;;;;;;

      Πες: ΕΓΩ, όταν βγαίνω στο δρόμο κάνω αντιφασιστικό αγώνα! Για μένα και για την πάρτη μου!

      ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!

      "Ο ένοπλος αγώνας του '46 - '49 φυσικά κ' έγινε.. υπό το βάρος των δυσμενών συνθηκών που οι προδοτικές αποφάσεις του κόμματος διαμόρφωσαν το '45."

      http://www.youtube.com/watch?v=dX3qEjmpycQ
      (εδώ θα ακούσεις για τις αποφάσεις του κόμματος και κάποιους άλλους αγανακτίστας... παλαιοτέρων ετών!)

      ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΛΙΓΟ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ (γιατί κοντεύω να πάθω κρίση ταυτότητας εδώ πέρα):
      ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΜΙΛΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ή ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ "ο πολιτικός χώρος των αναρχικών", ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ;;;;;

      (βεβαία η λέξη "πολιτικός" εδώ παραπαίει... άλλα αυτό είναι άλλη ιστορία)

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή
    3. Επίσης, σχετικά με τους νόμους: στο σάιτ της βουλής υπάρχει ένας νόμος που λέγεται Declaring null and void some laws of Ukraine (αυτόματη μετάφραση). Με τον νόμο αυτό, καταργούν όλους τους νόμους που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση Γιανουκόβιτς προφανώς, μεταξύ άλλων, για να αντιμετωπίσει τους φασίστες στους δρόμους του Κιέβου (http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/732-18?test=4/UMfPEGznhhrTp.ZiYt95y0HI4Los80msh8Ie6). Η ποινικοποίηση δηλ. πράξεων όπως η καταστροφή μνημείων του αντιφασιστικού αγώνα, η υποστήριξη του ναζισμού κλπ. φαίνεται να ήταν πολύ πρόσφατη (16 Ιανουαρίου 2014). Τουλάχιστον αυτοί οι πρόσφατοι νόμοι είναι αυτοί που καταργήθηκαν.
      http://leninreloaded.blogspot.com/2014/02/blog-post_5670.html?showComment=1393451448630#c5510984102213788889
      Kατάλαβες τι υποστηρίζεις Γιάννη, που με απειλείς κιόλας Γιάννη; (περί δεν θα τόλμαγες λέω κλπ)
      Δεν θα περάσει ο φασισμός, είτε τον υποστηρίζετε είτε όχι!

      Διαγραφή
    4. @Giannis Biliris:
      Προφανώς κατά την άποψη σου ούτε αυτοί είναι φασίστες:
      https://pbs.twimg.com/media/BhGEOZxIQAAfqh6.jpg
      -Πόσο πιο χαμηλά;
      Το επόμενο βήμα είναι η σβάστιχα στο μανίκι...

      Διαγραφή
    5. Nicolaou@ΑΛΗΣ
      ""το λεγόμενο “Κομμουνιστικό” Κόμμα της Ουκρανίας που εδώ και καιρό έχει γίνει μια πολιτική δύναμη που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου."

      ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ!!! "
      Ξέρεις περισσότερα απ' τους Ουκρανούς αυτούς που το γράφουνε αυτό???
      ΕΛΕΟΣ με τον κάθε νεοέλληνα που θέλει να έχει άποψη για τα πάντα!!!

      "http://www.youtube.com/watch?v=dX3qEjmpycQ
      (εδώ θα ακούσεις για τις αποφάσεις του κόμματος και κάποιους άλλους αγανακτίστας... παλαιοτέρων ετών!)"
      Η ιστορία έχει γραφτεί και δεν ξαναγράφεται - ούτε από εσας ούτε από τους χρυσαυγίτες. Και στην ιστορία δεν γράφεται μόνο απ' τους νικητές και τους ηττημένους.

      Διαγραφή
    6. Nikoloau@TRASH
      "Δεν θα περάσει ο φασισμός, είτε τον υποστηρίζετε είτε όχι!"
      ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ ΞΑΝΑ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΔΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ!!

      Διαγραφή
    7. @Nikoloau:
      Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση περί θεωρίας των άκρων και ταύτισης φασισμού-κομμουνισμού.
      Σπρώχνεται και με αρκετά λεφτά από την ΕΕ αυτή η άποψη εξάλλου.
      Κατά τα λοιπά εγώ σας διαστρευλώνω....

      Διαγραφή
    8. @Nicolaou:
      Στην ερώτηση αν ξέρω περισσότερα από τους Ουκρανούς που το γράφουν αυτό, ξέρω πως ελάχιστες μέρες αργότερα το "στήριγμα του κεφαλαίου ΚΚ" βγήκε εκτός νόμου.
      Οπότε ή δεν ήταν στήριγμα του κεφαλαίου, ή η νέα φασιστική στην ιδεολογία και νεοφιλελεύθερη στην οικονομία Ουκρανική κυβέρνηση που το έθεσε εκτός νόμου είναι ενάντια στο ...κεφάλαιο!
      Έχετε σοβαρό πρόβλημα τελικά με την ανάγνωση.

      Διαγραφή
    9. @Nicolaou:

      "Ξέρεις περισσότερα απ' τους Ουκρανούς αυτούς που το γράφουνε αυτό???
      ΕΛΕΟΣ με τον κάθε νεοέλληνα που θέλει να έχει άποψη για τα πάντα!!!"

      Ο George Liag είναι Έλληνας φίλος, που ζει και εργάζεται στην Οδησσό..

      Απαντώντας στην ερώτηση αν ισχυουν οι προτάσεις νόμων (φασιστικών) που ήρθαν στη Βουλή της Ουκρανίας, είπε:

      13 ώρες πριν:

      Ισχύουν, είναι νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί:
      Τα νομοσχέδιαγια την απαγόρευση του ΚΚΟυ και την αποπινικοποίηση των φασιστικών συμβόλων ακόμα δεν εχουν φτασει για ψηφιση στην Ουκρανικη βουλή. Έχουν όντως κατατεθεί από την Δευτέρα, αλλά επίτηδες καθυστερουν για να δουν τις αντιδράσεις και το ποια θα είναι η νεα κυβερνητική συμμαχία.
      Ισχύει επίσης το ότι στο υπουργείο εσωτερικών συμμετέχουν άνθρωποι του "Δεξιου Τομέα" και της "αυτοάμυνας" και μαζί με τους αστυνομικούς κάνουν περιπολίες και εφόδους σε διάφορα σπίτια, μεταξύ άλλων και κομμουνιστών (όπως και επιτέθηκαν στον ελληνικής καταγωγής βουλευτη του ΚΚΟυ).
      Απ εναντίας το ΚΚΟυ έκανε κατάθεση δυο νομοσχεδίων για την ακύρωση των αντιλαικών νομοσχεδίων για την αναμόρφωση των συστηματων ασφάλισης και υγείας. Φυσικά ούτε αυτα έφεραν προς ψηφιση μια και η αντιλαική πολιτική δεν αλλάζει Επίσης είναι πλέον γεγονός η κατάργηση του νόμου "περί αναγνώρισης περιφερειακών γλωσσών", ο οποιός αναγνώριζε στις περιφέρειες το δικαίωμα να ορίζουν επίσημη γλώσσα στην περιφερειά τους, γλώσσες των μειονοτητων της περιοχής, μεταξύ άλλων ρώσσικα, ελληνικα, ρουμάνικα κλπ.
      Επίσης λίγο πριν ο εκτελών χρέη Προέδρου Τουρτσίνοβ δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση (που θα εκλεγεί αυριο, ενω σήμερα "εγινε δεκτή" από το Μαιντάν) είναι αναγκασμένη να πάρει αντιλαικά μέτρα για να σωσει την χώρα παό την πτώχευση. Ως εκ τουτου θα εχει ζωή το πολύ 3-4 μήνες λόγω των αντιλαικών μέτρων που θα πάρει και την κατακραυγή. (δες αναρτησή μου)

      12 ώρες πριν
      Καλώς ήρθατε στον όμορφο κόσμο της Ευρώπης και του ΔΝΤ!

      «Αυτή η κυβέρνηση - είναι καταδικασμένη Τρεις με τέσσερις μήνες και δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να δουλεύουν επειδή είναι καταδικασμένοι να εκτελέσουν αντιλαϊκές αποφάσεις,.», - Δήλωσε ο Turchinov.

      "Όχι αυτές που έχουν υποσχεθεί και ουρλιάζαν οι λαϊκιστές, αλλά αυτές που πρέπει να παρθούν για να προστατεύτει η Ουκρανία από την πτώχευση, θα πρέπει να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των πιστωτών και των επενδυτών, Τα μέλη της κυβερνησης θα επικριθουν, θα διασυρθούν, αλλά θα πρέπει να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους και να "καούν" για χάρη της Ουκρανίας.», - Είπε. ο Turchinov "

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή
    10. "Στην ερώτηση αν ξέρω περισσότερα από τους Ουκρανούς που το γράφουν αυτό, ξέρω πως ελάχιστες μέρες αργότερα το "στήριγμα του κεφαλαίου ΚΚ" βγήκε εκτός νόμου."
      Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο????????? Τι σχέση έχει η μεταβατική κυβέρνηση στην Ουκρανία με τους ανένταχτους και αναρχικούς διαδηλωτές που διακήρυτταν την ανατροπή κάθε κυβέρνησης???
      Αλλά όπου μας συμφέρει παραθέτουμε τις ανακοινώσεις των Ουκρανών αναρχικών, ε??
      Γι' αυτό λέω συμπεράσματα όχι μόνο του κ*λου αλλά και εμφανώς υποκριτικά!
      Δεν πείθετε!!
      NIkolaou

      Διαγραφή
    11. @NIkolaou:
      Η σχέση που έχει το ένα με το άλλο είναι πως οι αναρχικοί στην Ουκρανία συμμετείχαν σε ένα "κίνημα" υποκεινούμενο ευθέως από ΝΑΤΟ-ΕΕ και το οποίο έφερε λίγες μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση τους ναζί στην εξουσία.
      Η ανακοίνωση τους για τον ναζιστικό κίνδυνο δεν λέει κουβέντα, αλλά αντίθετα στοχοποιεί πολιτικά το ΚΚ Ουκ. το οποίο μόλις λίγες μέρες αργότερα βγήκε παράνομο από τους φασίστες.
      Η παράκληση μου είναι να διαβάζετε τα κείμενα και τα προηγούμενα σχόλια πριν σχολιάσετε.
      Δεν μπορεί να γίνει ούτε καν αντιπαράθεση με αυτόν τον τρόπο...

      Διαγραφή
    12. @NIkolaou:
      Αυτό επίσης που λέω και αρνείσαι πεισματικά να δεις ενώ είναι μπροστά σου, είναι πως η "ανατροπή κάθε κυβέρνησης" στην θεωρία έγινε βοήθημα για την εγκαθίδρυση της σημερινής ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ κυβέρνησης στην πράξη.
      Ασχέτως προθέσεων. Αυτό λέω. Το αυταπόδεικτο.
      Μήπως και αρχίσει κανείς να σκέφτεται...

      Διαγραφή
  30. Τελικά το κατάλαβαν και άλλοι:
    Ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κ.Κ. Ουκρανίας της πόλης Λβοφ στα χέρια των θριαμβευτών ναζί.

    Εικόνες ντροπής για όσους θριαμβολογούσαν μιλώντας για "εξέγερση του ουκρανικού λαού".

    Εικόνες αίσχους για την Ε.Ε. που πυροδότησε την εξέγερση των ναζί και αναγνώρισε το καθεστώς που επέβαλαν.

    Εικόνες εξευτελισμού για όλη την ευρωπαϊκή Αριστερά και για τον καθένα μας. Θα έπρεπε ήδη να συγκλονίζονται οι πόλεις μας από διαδηλώσεις κατά της φασιστικής πανούκλας που κατέκλυσε την Ουκρανία.

    Θα έπρεπε ήδη να απαιτούμε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το φασιστικό καθεστώς.

    Θα έπρεπε ήδη να είχε κλείσει η πρεσβεία των επιγόνων του Μπαντέρα...
    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/02/blog-post_6209.html
    Και αυτοί ούτε ΚΚΕ, ούτε για κάποια "αντιαναρχική προκατάληψη" θα μπορούσε να τους κατηγορήσει κάποιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Τελικά το κατάλαβαν και άλλοι:
      Ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κ.Κ. Ουκρανίας της πόλης Λβοφ στα χέρια των θριαμβευτών ναζί.
      "
      Συμπεράσματα επιπέδου Χρυσής Αυγής! Επειδή τους έχουνε συλλάβει σημαίνει ότι είναι.... αντι-συστημικοί!

      Nikolaou

      Διαγραφή
    2. @Nikolaou:
      Όχι μωρέ, επειδή είναι συστημικοί τους λυντσάρουν οι ναζί...

      Διαγραφή
    3. @Nikolaou:
      "Επειδή τους έχουνε συλλάβει σημαίνει ότι είναι.... αντι-συστημικοί!"

      Nikolaou, δεν τους συλλάβανε! Τους σπάσανε τα κόκαλα!

      Και εγώ Nikolaou, τα κόμματα δεν τα χωρίζω σε αντι-συστημικα και συστημικα. Αυτά για μένα είναι πολύ λόγια εως ακατανόητα! Εγώ τα χωρίζω σε ανθρωπιστικά και απάνθρωπα-μισανθρωπα κόμματα! Και το ΚΚΟ είναι το μόνο ανθρωπιστικά Κόμμα στην Ουκρανία!

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή
  31. Και για αν έχω κάποιο είδος εμπάθειας προς τους αναρχικούς όπως σπεύδουν να μου καταλογήσουν κάποιοι, απαντάνε από μόνες τους οι αναρτήσεις του μπλογκ που καταγγέλουν την καταστολή εναντίον τους:
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/11/blog-post_2067.html

    http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/06/blog-post_27.html

    http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/06/6.html

    http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/02/blog-post_16.html

    http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/02/blog-post_9764.html

    http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4.html

    http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/01/blog-post_3560.html

    http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/01/blog-post_11.html

    http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/01/blog-post_10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Και για αν έχω κάποιο είδος εμπάθειας προς τους αναρχικούς όπως σπεύδουν να μου καταλογήσουν κάποιοι, απαντάνε από μόνες τους οι αναρτήσεις του μπλογκ που καταγγέλουν την καταστολή εναντίον τους:"

      Καλά δεν πείθεις φίλε μου, άστο! Μην προσπαθείς τσάμπα

      Nikolaou

      Διαγραφή
    2. @Nikolaou:
      Σου έχω παραθέσει σειρά αναρτήσεων που έγιναν σε ανύποπτο χρόνο.
      Και ναι, γνωρίζω πως είναι αδύνατο να πείσω τον αποφασισμένο να μην πειστεί....

      Διαγραφή
    3. @Nikolaou:

      ΕΜΕΝΑ, ΠΑΝΤΩΣ, ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ Nikolaou!!!

      ΚΑΙ ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΤΕΣΤ ΕΦΥΙΑΣ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥ ΣΤΡΟΦΑΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!!

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή
  32. @fedagin:
    Οι κανόνες σχολιασμού για τα υβριστικά σχόλια αφορούν και αυτούς που συμφωνούν μαζί μου. Οπότε δεν μπορώ να δημοσιεύσω το σχόλιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μας ήρθε ένα ανώνυμο σχόλιο που λέει πως οι θέσεις των αναρχικών στην ουκρανία είναι άλλες και δίνει και ένα λινκ.
    1)Όποιος το έστειλε ας κάνει έναν κόπο να το στείλει και πάλι με ένα ψευδώνυμο γαι να μπορέσει να δημοσιευτεί.
    2)Εάν το κείμενο το παραθέτω και σχολιάζω με πηγή το μπλογκ "Αιχμή" (υπάρχει κ το σχετικό λίνκ) δεν είναι αυθεντικό, δεσμεύομαι να κατεβάσω την ανάρτηση ζητώντας και συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά αυθεντικό μου φαίνεται εμένα, το έχει αναδημοσιεύσει athens.indymedia στα ελληνικά, το libcom στα αγγλικά, το αγγλικό ιντιμίντια, το "Occupy LA" και το ουκρανικό avtonomia.net στα αγγλικά και στα ουκρανικά, και το οποίο φαίνεται να είναι το πρωτότυπο κείμενο/site δημοσίευσης. Με εξαίρεση το τελευταίο που δεν το ξέρω, όλα τα άλλα είναι από τα πιο μεγάλα ονόματα του αναρχικών ΜΜΕ. Και αν τέλος πάντων δεν ξέρουν αυτοί τι αναδημοσιεύουν, δεν τους φταίει κανένας...
      Να ελέγξουμε όμως και την μετάφραση του Αιχμή, ε;

      corrupted bureaucracy => διεφθαρμένης γραφειοκρατίας ✓

      and the so called “Communist” Party of Ukraine which has long ago become a political force serving interests of capital. => και το λεγόμενο “Κομμουνιστικό” Κόμμα της Ουκρανίας που εδώ και καιρό έχει γίνει μια πολιτική δύναμη που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. ✓

      Over the last days not only the far right confront the government, but also people of more moderate views => Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών δεν είναι μόνο η ακροδεξιά που αντιμετωπίσει την κυβέρνηση, αλλά και άνθρωποι πιο μετριοπαθών απόψεων ✓

      Anarchists ought to participate in demonstrations and pickets => Οι αναρχικοί πρέπει να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες ✓

      and to help sabotage the dictatorship’s decisions => και να βοηθήσουν να σαμποτάρουν τις αποφάσεις της δικτατορίας ✓

      Διαγραφή
    2. Και τέλος πάντων δεν κατάλαβα κιόλας γιατί στο σταλινικό, «ολοκληρωτικό», «δουλικό», «ανελεύθερο», «γραφειοκρατικό» blog σου, με τα «μουχλιασμένα καλούπια», τις «κομματικές γραμμές» και τις «εξουσιαστικές ιδεολογίες», έχει 90+ σχόλια, τα μισά εκ των οποίων διαμαρτύρονται για την ανάρτηση, για να καταλήξουμε στο τέλος ότι ξέρεις αφού δεν μας βγήκε η διαμαρτυρία ας δοκιμάσουμε να αμφισβητήσουμε την πηγή, ενώ στην ίδια την πηγή, Αιχμή, που υπάρχει και εκεί δυνατότητα σχολιασμού, και μάλιστα εκεί είναι αναρχική, «αντιεξουσιαστική», «ελεύθερη», «δημοκρατική», ροζ, πουά, «αντιφά» και γενικά είναι σούπερ εκεί η δυνατότητα σχολιασμού, δεν υπάρχει ούτε ένα σχόλιο που να αμφισβητεί την αυθεντικότητα του κειμένου.

      Διαγραφή
    3. @krs:
      Οι "διαμαρτυρίες" δεν αφορούν το κείμενο αλλά τον δικό μου τίτλο, λες και φταίω εγώ που το "κίνημα" στο οποίο συμμετείχαν εγκατέστησε τρεις μέρες μετά ναζιστική κυβέρνηση...

      Διαγραφή
    4. http://aixmi.wordpress.com/2014/02/27/%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%AE%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%AD-%CF%84%CE%B9-%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B5/

      1. Δεν είπα ότι οι θέσεις είναι άλλες. Είπα ότι από το κείμενο που παραθέτεις (τη γνησιότητα του οποίου δεν αμφισβητώ, ούτε τώρα ούτε όταν σου πρωτοέστειλα) δεν προκύπτει πουθενά ότι οι αναρχικοί είναι "στο πλευρό των ναζί", γιατί με την ίδια λογική θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ΚΚΕ είναι κατά του μνημονίου, η ΧΑ είναι επίσης κατά του μνημονίου, άρα το ΚΚΕ είναι στο πλευρό της ΧΑ. Οι θέσεις των αναρχικών για τους ναζί παρατίθενται ξεκάθαρα στο link που ανέβασα. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, μπορείς να είσαι κατά του Γιανούκοβιτς χωρίς να είσαι στο πλευρό των ναζί, όπως μπορείς να είσαι και κατά της αστικής δημοκρατίας (όπως το ΚΚΕ) χωρίς να είσαι στο πλευρό της χρυσής αβγής.

      Διαγραφή
    5. @ndmushroom:
      Από το κείμενο που παραθέτω προκύπτει η συμμετοχή των εν λόγω τουλάχιστον αναρχικών σε ένα "κίνημα" που αποδείχτηκε φασιστικό πραξικόπημα.

      Αυτό είναι που επισήμανα εξαρχής εξάλλου.

      Δεν είναι θεωρητικό το ζήτημα. Το πολύ πρακτικό που έμπαινε εκείνη την στιγμή ήταν εάν η κυβέρνηση Γιανουκόβιτς θα ανατραπεί ή όχι από τους Ναζί.
      Οι ίδιοι λοιπόν μας λένε πως συμμετείχαν σε αυτήν την διαδικασία, εθελοτυφλώντας τόσο για την τελική της κατάληξη, όσο και για τον ναζιστικό κίνδυνο όπως προκύπτει από το κείμενο που παραθέτω.

      Η όποια πολιτική αξία της ανάρτησης εξάλλου, είναι ακριβώς αυτή. Να καταδείξει δηλαδή την διαδικασία του πως με τις πιο αγνές και "κινηματικές" προθέσεις μπορεί να φτάσει κάποιος να υποστηρίξει άθελα του ως και τον φασισμό, εάν δεν έχει τα κατάλληλα αναλυτικά εργαλεία.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.