Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Άρχισε ο διαμελισμός της Ουκρανίας;

Βαλεντίνα Ματβιένκο: στην Ουκρανία λαμβάνει χώρα προσπάθεια κρατικού πραξικοπήματος


Ως βίαιη προσπάθεια ανατροπής της νόμιμης εξουσίας στη χώρα χαρακτήρισε τα δρώμενα στην Ουκρανία η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλής) της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκο σε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου της Κριμαίας Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ στη Μόσχα. Με τη σειρά του, ο επικεφαλής της Βουλής της Κριμαίας δήλωσε ότι δεν θα αναγνωρίσει ως νόμιμες οποιεσδήποτε ενέργειες των ουκρανικών Αρχών, που θα εγκριθούν υπό την πίεση των εξτρεμιστών.

Η Βαλεντίνα Ματβιένκο κατά τη διάρκεια της συνάντησης κάλεσε όλες τις υγιώς σκεπτόμενες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της Ουκρανίας να συνενωθούν για τον τερματισμό των ενεργειών, που απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, δήλωσε η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας:

- Δυστυχώς, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, οι οποίοι συμμετέχουν στις συνομιλίες, και ο κόσμος στο Μαϊντάν, είναι δυο εντελώς διαφορετικές δυνάμεις. Οι ευρισκόμενοι στην Πλατεία Μαϊντάν, δεν έχουν ορισμένες πολιτικές απαιτήσεις προς την εξουσία, για τις οποίες θα μπορούσαν να διεξαχθούν συνομιλίες. Παρόλ΄ αυτά, η θέση μας συνίσταται στο ότι πρέπει να γίνει παν το δυνατόν για την ειρηνευτική επίλυση της εξαιρετικά σκληρής πολιτικής κρίσης. Από την άλλη σε οποιοδήποτε κράτος οι Αρχές είναι υπόχρεες να εξασφαλίσουν τη διαφύλαξη του συνταγματικού συστήματος και της ασφάλειας των πολιτών στο πλαίσιο του Συντάγματος, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας. Νομίζω ότι όλες οι υγιώς σκεπτόμενες δυνάμεις της Ουκρανίας, και τέτοιες είναι η απόλυτη πλειονότητα των κατοίκων της χώρας, πρέπει να συνενωθούν στην επιδίωξή τους να θέσουν τέλος σε αυτή τη βία, να θέσουν τέλος σε αυτές τις ληστρικές, αντισυνταγματικές ενέργειες, διότι διαφορετικά αυτή η κατάσταση απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.


Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Βουλής της Κριμαίας Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ δήλωσε ότι η σημερινή εξουσία είναι το τελευταίο προπύργιο της κρατικής υπόστασης της Ουκρανίας. Σε περίπτωση κρατικού πραξικοπήματος στη χώρα δεν θα υπάρχει νόμιμη εξουσία, θεωρεί ο Κονσταντίνοφ. Η Κριμαία υποστηρίζει την ισχύουσα εξουσία της Ουκρανίας και δεν θα αναγνωρίσει ως νόμιμες τις ενέργειες κάποιων δημοσίων υπαλλήλων, που θα γίνουν υπό την πίεση των εξτρεμιστών:

Η σωτηρία της κεντρικής εξουσίας είναι το τελευταίο προπύργιο, το οποίο θα διαφυλάξει την κρατικότητα της χώρας μας. Στη συνέχεια μπορούμε να βρούμε άκρη σχετικά με το τι μπορεί να αλλάξει ή να βελτιωθεί. Στο μέλλον πολλά πράγματα μπορούν γίνουν, αν φυσικά η εξουσία δεν κλονιστεί και καταρρεύσει με απάνθρωπο μεσαιωνικό τρόπο. Εμείς στην αυτονομία μας έχουμε ακολουθήσει συνεπή αυστηρή θέση έναντι αυτών των ενεργειών. Οι κάτοικοι της Κριμαίας είναι ομόφωνοι στο ότι σήμερα έχουμε «πυρκαγιά στο σπίτι μας». Μας επιτίθενται «μη άνθρωποι», είναι, στην πραγματικότητα, μισθοφόροι, εξτρεμιστές, είναι εισβολείς, τρομοκράτες. Δεν έχουν καμία ιδεολογία, αυτή αλλάζει ανάλογα με τη συγκυρία.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κριμαϊκής Βουλής η Βαλεντίνα Ματβιένκο καταδίκασε επίσης τη θέση ορισμένων χώρων, οι οποίες ανέχονται με χαμόγελο τις ενέργειες των ριζοσπαστικών δυνάμεων στο Μαϊντάν και προβαίνουν σε απροκάλυπτη, κατάφορη ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους.
Πηγή: Η φωνή της Ρωσίας
Εάν δεν το καραλάβαμε ακόμη, το πρώτο κομμάτι της Ουκρανικής πίττας κόπηκε ήδη.
Κριμαία...

Βλέπε ακόμη:

3 σχόλια:

 1. Αθηνά
  Περισσεύουν τα λόγια, οι απειλές αλλά και οι σφαίρες για το λαό της Ουκρανίας. Λαός που έζησε με ειρήνη και ευημερία τα χρόνια του σοσιαλισμού, αλλά σήμερα ματώνει κάτω από ξένες σημαίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Αθηνά:
   Πιθανόν να είναι και μια ευκαιρία για τους Ουκρανούς Κομμουνιστές να ηγηθούν του αντιφασιστικού αγώνα.
   Στην νοτιοανατολική Ουκρανία που το ΚΚ είναι πολύ δυνατό σχηματίζονται ήδη πολιτοφυλακές και οι τοπικές κυβερνήσεις δεν αναγνωρίζουν την κυβέρνηση που προέκυψε μετά την παραίτηση Γιανουκόβιτς και τις εξελίξεις στο Κίεβο. Είδομεν...

   Διαγραφή
 2. Ουκρανία: άλλη μια μαύρη σελίδα της αστικής αντεπανάστασης http://fb.me/3669OaNTJ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.