Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Το ΚΚ Ουκρανίας για τα γεγονότα στην χώρα

Την ευθύνη για το χάος στη χώρα φέρει η αντιπολίτευση και οι αρχές


22 χρόνια οι καπιταλιστικές δυνάμεις εκφοβίζουν τους πολίτες της χώρας μας και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πλέον τα απεχθή σχέδιά τους για την Ουκρανία, πειραματίζονται με τους ανθρώπους της χώρας.

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης συμμετείχαν διαδοχικά στην κυβέρνηση.
Η αντιπολίτευση ήταν σε θέση να εφαρμόσει τις πολιτικές της, στις υψηλά ιστάμενες κυβερνητικές θέσεις (Yatsenyuk, Gritsenko, Poroshenko, κ.λπ.), αλλά κατά τη διάρκεια της κυβέρνησής τους δεν είχαν κάνει τίποτα χρήσιμο για τους ανθρώπους και το κράτος.

Η μόνη πολιτική δύναμη που δεν συμμετείχε ποτέ την εξουσία και δεν είχε την ευκαιρία να εφαρμόσει το πρόγραμμά της - ήταν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας.
Εθνικιστικές φασιστικές δυνάμεις, τοποθετούν τους εαυτούς τους στην αντιπολίτευση, με την υποστήριξη του παγκόσμιου κεφαλαίου, και των ξένων πολιτικών δομών. Διέπραξαν απόπειρα πραξικοπήματος με τη δύναμη των όπλων. Ενώ έκαναν χρήση των πιο ύπουλων μεθόδων πολέμου (γυναίκες για κάλυψη και παιδιά ως ασπίδα, έκαψαν ζωντανούς άντρες της αστυνομίας, χρησιμοποίησαν τη δολιοφθορά, την τρομοκρατία, τη μαζική προπαγάνδα και την ξένη υψηλή τεχνολογία.).

Αποτέλεσμα η δημόσια ζωή να ταλανίζεται από το «αντάρτικο» που στην Ουκρανία, φτάνει στο τρίτο μήνα, ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών έφθασε σε ένα κολοσσιαίο αριθμό, το κράτος όμως, επισήμως βρίσκεται σε ειρηνική κατάσταση.
Για το θάνατο, την δυστυχία, την καταστροφή του κράτους και της οικονομίας, την είσοδο της χώρας σε μια φρικτή πραγματικότητα, όπου αντί να καταπολεμηθούν οι λεγόμενοι ηγέτες της αντιπολίτευσης, χαϊδεύεται από τις αρχές, μια αντιπολίτευση που καλεί σε δράση φασιστικές οργανώσεις και υποβοηθά ταραχές κάθε είδους σχεδιασμένες στο εξωτερικό. Πρέπει να διωχθούν άμεσα.

Όλες οι δραστηριότητες των ενόπλων και των εξτρεμιστών, οι αντιλαϊκές δυνάμεις πρέπει να τσακιστούν, οι ηγέτες και βάνδαλοι να διωχθούν, οι πράκτορες και οι κάτοικοι άλλων κρατών να απελαθούν αμέσως και να χαρακτηριστούν persona non grata (ανεπιθύμητα πρόσωπα).
Με τη σειρά τους, οι κεντρικές αρχές και ο πρόεδρος θα πρέπει να θεωρηθούν πολιτικά υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή στη χώρα.

Πρέπει να προχωρήσουν στο σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης, από εργαζόμενους, εκπροσώπους των εργαζομένων της Ουκρανίας, υπό την ηγεσία του ενός και μόνου μεγάλου και δημοφιλούς πολιτικού κόμματος - του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας, που για 22 χρόνια δεν έχει το ίδιο αντ-εθνικές, διχαστικές δράσεις, διεφθαρμένη και σκοτεινή συμπεριφορά. Επανειλημμένα έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση και το λαό της Ουκρανίας σχετικά με τις πιθανές συνέπειες του καπιταλιστικού ολιγαρχικού καθεστώτος στην Ουκρανία. Είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει πραγματικό πρόγραμμα καταπολέμησης της κρίσης και είναι σε θέση να το εφαρμόσει.

Η σωτηρία της Ουκρανίας από την περαιτέρω κατάρρευση, τον εμφύλιο πόλεμο, την αιματοχυσία και την κατάσταση της πίεσης από μέσα και απ έξω, βρίσκεται στη μετατόπιση από την καπιταλιστική αγορά στην οικονομία του Σοσιαλισμού, την ένωση του ουκρανικού λαού γύρω από την άρση της κατάστασης πολιορκίας και την σωτηρία της χώρας από την καταστροφή.

Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας
Πηγή: Κολινδρός από το επίσημο σάιτ του ΚΚ Ουκρανίας

5 σχόλια:

 1. Τι δύναμη εχει το Κόμμα;
  Εχει δυνάμεις και στη Δυτική Ουκρανία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η φωτογραφία είναι από αντιφασιστική διαδήλωση στο Κίεβο.
   Στο φόντο το άγαλμα του Λένιν πριν το ρίξουν οι χιτλερικοί κάτω.
   Για την δύναμη τους δεν ξέρω ακριβώς (τώρα θα ρίξω μια ματιά στη wiki). Νομίζω πάντως πως στέκονται αξιοπρεπώς εάν θυμάμαι σωστά.

   Διαγραφή
  2. @Antonxxx:
   Σύμφωνα με την wiki το ΚΚ Ουκρανίας ήταν μέχρι και την "πορτοκαλί επανάσταση" το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας.

   Στις τελευταίες εκλογές του 2012 πήρε 13,39% και 32 από τις 450 (αν θυμάμαι καλά) έδρες στην βουλή.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Communist_Party_of_Ukraine

   Διαγραφή
 2. Θα πρέπει να υπαρχει γρήγορη και συνέχεια αλληλοενημερωση μεταξύ των ΚΚ που υπέγραψαν τη διακήρυξη για την Ευρώπη.

  Οι εξέλιξεις τρέχουν τόσο γρήγορα που το επιβάλουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. http://www.902.gr/eidisi/diethni/33381/kkro-gia-tis-exelixeis-stin-oykrania

  http://www.902.gr/eidisi/diethni/33382/kekr-gia-tis-exelixeis-stin-oykrania

  Υπάρχουν κι αυτά από 13 Δεκέμβρη

  Α-ς

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.