Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Τι σημαίνει η καθαίρεση του (θείου) Γιανγκ Σονγκ Τεκ

To άρθρο που ακολουθεί είναι από το μπλογκ της Φραγκίσκας Μεγαλούδη.
Ποιά είναι αυτή και γιατί τα άθρα της για την Λ.Δ.Κορέας έχουν κάποια ειδησειογραφική αξία;
Είναι ελληνίδα δημοσιογράφος, που ΔΕΝ είναι κομμουνίστρια, που διατηρεί μπλογκ (είδες κάτι πράγματα που διαθέτει η Βόρεια Κορέα;), και που ζει μόνιμα στην Λ.Δ.Κορέας. Το γεγονός πως τα άρθρα της δεν περιλαμβάνουν τερατολογίες, της έχει στερήσει τις σχετικές αναδημοσιέυσεις των ειδήσεων-αναλύσεων που κάνει για την χώρα αυτή. Την παραπομπή για το άρθρο την βρήκαμε στο Lenin reloaded.
Σχόλιο της Φραγκίσκας Μεγαλούδη στο facebook

Στις 12 Δεκεμβρίου το στρατιωτικό δικαστήριο της Βόρειας Κορέας βρήκε ένοχο τον Γιανγκ Σονγκ Τεκ για εσχάτη προδοσία, προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης, αντικαθεστωτικές πράξεις και διαφθορά και τον καταδίκασε σε θάνατο.Είναι η πρώτη φορά που τόσο υψηλός αξιωματούχος καταδικάζεται σε θάνατο και εκτελείται στη χώρα από την εποχή του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Η εξέλιξη πάντως ήταν αναμενόμενη και από τη στιγμή που ο Γιανγκ καταδικάστηκε για εσχάτη προδοσία δεν υπήρχε περίπτωση να επιβληθεί άλλη ποινή.

Πηγές από τη Βόρεια Κορέα αναφέρουν ότι την εκτέλεση ενέκρινε και η πρώην σύζυγος του Γιανγκ και θεία του σημερινού ηγέτη.

Ήδη οι αναλύσεις που δημοσιεύονται είναι δεκάδες -κάποιες ψύχραιμες και κάποιες υπερβολικές κάνοντας λόγο για μια εποχή τρόμου στη Βόρεια Κορέα.
Η σημασία δεν έγκειται στην εκτέλεση αλλά στο γεγονός ότι η εκτέλεση ανακοινώθηκε. Το πιθανότερο είναι ότι η δύναμη του ΄Γιανγκ είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε σημείο που κινδύνευε ακόμα και η σταθερότητα του καθεστώτος. Η δημόσια ανακοίνωση της εκτέλεσης δηλώνει για πρώτη φορα παραδοχή ότι υπήρξε αντικαθεστωτική βάση στους κόλπους της κυβέρνησης.

Τι σημαίνει αυτό;


Μάλλον όχι πολλά. Ο Κιμ Τζονγκ Ουν έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα ότι όποιος στρέφεται κατά της εξουσίας του, ακόμα και αν είναι παντοδύναμος μπορεί να εκτελεσθεί. Από την άλλη η εξόντωση του θείου, δείχνει ότι ο νεαρός ηγέτης έχει τον απόλυτο έλεγχο στα εσωτερικά της χώρας.
Πολλοί αναλυτές έκαναν λόγο για αποσταθεροποίηση και εποχή τρόμου που θα φέρει και την πτώση της δυναστείας των Κιμ. Νομίζω ότι οι περισσότεροι αναλυτές μπερδεύουν αυτά που θα ήθελαν να δουν να συμβαίνουν με αυτά που είναι πιθανό να συμβούν.
Αυτό που ήθελε ο Κιμ Τζονγκ Ουν, ήταν να απαλλαγεί από την παλιά φρουρά. Έχει ήδη αντικαταστήσει το 50% του περιβάλλοντος του με τον δικό του κύκλο ανθρώπων και έχει σταδιακά απομακρύνει όσους του είχε επιβάλλει ο αποθανών πατέρας του. Όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία να εξοντώσει τον Γιανγκ-που ήταν και ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην εξουσία του -το έκανε.


Τι θα γίνει από εδώ και πέρα;


Πιθανόν θα συνεχιστεί η απομάκρυνση -ίσως και εκτέλεση- των συνεργατών του Γιανγκ (ένα είδος εκκαθάρισης κατά κάποιο τρόπο του τοπίου) και η αντικατάσταση όλων των παλαιών στελεχών με ανθρώπους της εμπιστοσύνης του Κιμ -πιθανόν νεότερους σε ηλικία. Δεν σημαίνει όμως απαραίτητα και αποσταθεροποίηση. Ούτε ότι θα γίνει πραξικόπημα απο δυσαρεστημένους οπαδούς του Γιανγκ που φοβούμενοι για την ασφάλεια τους προχωρήσουν σε δυναμικές αντιδράσεις (όπως κάποιοι αναλυτές έγραψαν). Αντιθέτως μάλλον δηλώνει την εδραίωση της εξουσίας του Κιμ και όχι την σταδιακή ανατροπή του.

Και μετά;


Το κατηγορητήριο εναντίον του Γιανγκ περιλάμβανε εκτενείς αναφορές στο οικονομικό πρόγραμμα του καθεστώτος. Συγκεκριμένα ο Γιανγκ κατηγορούνταν ότι ευθύνεται για μεγάλα χρηματικά ποσά που βγήκαν απο τη χώρα, ότι χρησιμοποίησε κρατικό χρήμα και χρήμα που προοριζόταν για ανθρωπιστική βοήθεια για ιδιοτελείς σκοπούς, ότι έβαλε σε κίνδυνο τις προσπάθειες για οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Όλα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα ότι η οικονομία παραμένει προτεραιότητα του Κιμ Τζονγκ Ουν.

Την τελευταία διετία υπάρχει ένα μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των δομών και κατασκευής νοσοκομείων, αθλητικών εγκαταστάσεων, σχολείων σε όλη την χώρα. Παράλληλα η υποχρεωτική εκπαίδευση έγινε δωδεκαετής αντί για 11 χρόνια ενώ δόθηκε έμφαση στο να τυπωθούν και μοιραστούν στα σχολεία σχολικά βιβλία τα οποία παραδοσιακά ήταν σε έλλειψη. Δίπλα σε αυτά τα μέτρα υπήρξαν και κάποιες οικονομικές μεταρρυθμίσεις όπως η αύξηση βασικών μισθών, οι οικονομικές ζώνες που πλέον έχουν φτάσει τις 30, οι αγροτικές μεταρρυθμίσεις. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο το πως χρηματοδοτούνται όλα αυτά, ήταν κινήσεις που συνέβαλλαν αρκετά στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν εκτιμώ ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και ίσως με ακόμα πιο γρήγορο ρυθμό καθώς οι εσωτερικοί εχθροί και οι αμφισβητίες έχουν εξουδετερωθεί. Παράλληλα όμως ο έλεγχος του καθεστώτος θα γίνει πιο ασφυκτικός ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εξουσίας του Κιμ.

Για άλλη μια φορά το μέλλον θα δείξει τι πρόκειται να συμβεί.

33 σχόλια:

  1. "Ο Κιμ Τζονγκ Ουν έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα ότι όποιος στρέφεται κατά της εξουσίας του, ακόμα και αν είναι παντοδύναμος μπορεί να εκτελεσθεί."

    Τι σημαίνει το "όποιος στρέφεται κατά της εξουσίας ΤΟΥ";
    Βασιλικό πολίτευμα έχουν στη Λ.Δ.Κορέα;
    Ο Κιμ Τζονγκ Ουν είναι ο βασιλιάς της Λ.Δ.Κορέας;

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΑΛΗΣ:
    Αν θέλεις να πεις κάτι πολιτικό, πες το να το κουβεντιάσουμε. Η ανάρτηση που αφορά την τερατολογική προπαγάνδα σε βάρος μιας χώρας που είναι εδώ και χρόνια στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού, δεν προσφέρεται για τρολάρισμα, οπότε και δεν θα το επιτρέψω.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση.

    Όσο για τις "απορίες" σου, γιατί δεν ρωτάς απευθείας την Μεγαλούδη που ζει εκεί;
    Υπάρχει λινκ και για το μπλογκ της και για την σελίδα της στο facebook.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @TRASH:
    Οτι ερώτηση σου κάνω είναι ΤΡΟΛ!!!

    ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΞΕ(ΤΡΟ)ΛΙΑΣΕΙ!!!

    ΑΛΛΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ! ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ! ΛΟΓΟΣ ΔΕ ΜΟΥ ΠΕΦΤΕΙ!

    Εγώ απλώς ρωτάω ποιος έχει την εξουσία στη Λ.Δ.Κορέας;

    ΑΛΗΣ

    Υ.Γ. Έκανα την ίδια ερώτηση και στο
    http://franmeg.blogspot.gr/2013/12/blog-post_12.html
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΩΡΑ, ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!!! 3:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Δηλαδή δεν ξέρεις πως κυβερνών κόμμα είναι το Εργατικό Κόμμα Κορέας, ούτε πως ο ηγέτης του κόμματος αυτού (και κατά συνέπεια του κράτους) είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Και ρωτάς εμένα για να το μάθεις. Και επιμένεις πως δεν τρολλάρεις κιόλας!
      Τέλος πάντων. Εγώ να διευκρινήσω τουλάχιστον πως δεν ταυτίζομαι με τις απόψεις της Μεγαλούδη (έχουμε εντελώς διαφορετικές κοσμοθεωρίες), αλλά είναι η μοναδική (ελληνόφωνη τουλάχιστον) πηγή ενημέρωσης από την χώρα αυτή που δεν γράφει παραμύθια με δράκους.

      Διαγραφή
  4. @TRASH:
    ΟΧΙ! ΔΕΝ ΤΡΟΛΛΑΡΩ! ΕΙΜΑΙ ΑΘΩΟΣ!

    Εξουσία σημαίνει (σε μια ΑΠΛΗ ΜΠΑΚΑΛΙΚΗ ΔΙΚΙ ΜΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑ): Να ΜΠΟΡΩ (να μου επιτρέπεται/να μου έχουν δώσει το δικαίωμα) να λαμβάνω αποφάσεις, όπου με τις αποφάσεις αυτές καθορίζω τις τύχες άλλων.

    Οπότε σύμφωνα με αυτήν (τη ΔΙΚΗ ΜΟΥ) ερμηνεία της εξουσίας, την απόφαση για την εκτέλεση του Γιανγκ την πήρε ο Κιμ Γιονγκ Ουν (ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ;), το Εργατικό Κόμμα Κορέας ή το Δικαστήριο της Λ.Δ.Κορέας σύμφωνα με τους νόμους, το σύνταγμα κλπ. που ισχύουν στη Λ.Δ.Κορέας;

    ΑΛΗΣ

    Υ.Γ. Δε δαγκώνω!!! δεν τρώω ανθρώπους! Δεν είμαι Ζουλού δεν είμαι Παπούα ... δεν είμαι τρομοκράτης!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Δεν διάβασες δηλαδή το άρθρο που σχολιάζεις;

      " το στρατιωτικό δικαστήριο της Βόρειας Κορέας βρήκε ένοχο τον Γιανγκ Σονγκ Τεκ για εσχάτη προδοσία, προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης, αντικαθεστωτικές πράξεις και διαφθορά και τον καταδίκασε σε θάνατο."

      "Η εξέλιξη πάντως ήταν αναμενόμενη και από τη στιγμή που ο Γιανγκ καταδικάστηκε για εσχάτη προδοσία δεν υπήρχε περίπτωση να επιβληθεί άλλη ποινή."

      Για την ερμηνεία σου περί "εξουσίας" (είναι απόλυτη ή δεν υπάρχει καν), δεν σχολιάζω άλλο που λέει και ο Χελάκης.
      Με εξόντωσες και εμένα και την ανάρτηση...

      Το γάμησες που λέμε, οπότε επαναλαμβάνω την αρχική μου έκκληση. Αν έχεις να πεις κάτι, πες το να το συζητήσουμε. Αν όχι, κάνε μου την χάρη...

      Διαγραφή
    2. @TRASH:
      Όντως, η ερμηνεία μου περί "εξουσίας" είναι ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ! Αλλά δε θα σταθώ δω!

      Συνεχίζω...

      " το στρατιωτικό δικαστήριο της Βόρειας Κορέας βρήκε ένοχο τον Γιανγκ Σονγκ Τεκ για εσχάτη προδοσία, προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης, αντικαθεστωτικές πράξεις και διαφθορά και τον καταδίκασε σε θάνατο."

      "Η εξέλιξη πάντως ήταν αναμενόμενη και από τη στιγμή που ο Γιανγκ καταδικάστηκε για εσχάτη προδοσία δεν υπήρχε περίπτωση να επιβληθεί άλλη ποινή."


      Οπότε ο Γιανγκ Σονγκ Τεκ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΈΣΤΗΚΕ ΕΠΕΙΔΉ ΣΤΡΆΦΗΚΕ ΚΑΤΆ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΊΑΣ ΤΟΥ Κιμ Τζονγκ Ουν ("Ο Κιμ Τζονγκ Ουν έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα ότι όποιος στρέφεται κατά της εξουσίας του, ακόμα και αν είναι παντοδύναμος μπορεί να εκτελεσθεί."), αλλά ήταν απόφαση του το στρατιωτικού δικαστηρίου της Βόρειας Κορέας για εσχάτη προδοσία, προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης, αντικαθεστωτικές πράξεις και διαφθορά.

      Απλό! Τώρα, μου λύθηκε η απορία.

      ΑΛΗΣ

      Υ.Γ. Και τώρα, θα σου κάνω τη χάρη...

      Διαγραφή
    3. @ΑΛΗΣ :
      " το στρατιωτικό δικαστήριο της Βόρειας Κορέας βρήκε ένοχο τον Γιανγκ Σονγκ Τεκ για εσχάτη προδοσία, προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης, αντικαθεστωτικές πράξεις και διαφθορά και τον καταδίκασε σε θάνατο."

      "Η εξέλιξη πάντως ήταν αναμενόμενη και από τη στιγμή που ο Γιανγκ καταδικάστηκε για εσχάτη προδοσία δεν υπήρχε περίπτωση να επιβληθεί άλλη ποινή."
      -Αντικειμενική καταγραφή γεγονότος

      "Ο Κιμ Τζονγκ Ουν έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα ότι όποιος στρέφεται κατά της εξουσίας του, ακόμα και αν είναι παντοδύναμος μπορεί να εκτελεσθεί."
      -Άποψη-ανάλυση της αρθρογράφου

      Διαγραφή
  5. Στην βόρεια Κορέα συντελείται ένα είδος κοινωνικού και οικονομικού πειράματος και ξέχωρα από την αμερικανική προπαγάνδα που τα παρουσιάζει όλα σαν τερατώδη, ο τρόπος ζωής και παραγωγής του εργάτη θα ήταν ενδιαφέρον να αναλυθεί περαιτέρω.

    Ωστόσο, πέρα από τα γεγονότα που μαθαίνουμε για την χώρα αυτή από κυρίως από καπιταλιστικούς δίαυλους, νομίζω ότι πρέπει να είμαστε και λίγο επιφυλακτικοί με την ηγεσία της Β. Κορέας. Ας πούμε, το γεγονός ότι η εξουσία βρίσκεται επί τρεις γενεές στα χερια μια οικογένειας , δεν ξέρω κατά πόσο θεωρείται καλό ή κακό (ή αναγκαίο!). Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την παρείσφρηση του στρατού σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες, όπου χτίζει σπίτια μέχρι που διοργανώνει επετειακές γιορτές κα επιμελείται της διασκέδασης του λαού.

    Η κυρία Μεγαλούδη ίσως είναι κατάλληλη να μας διαφωτίσει σχετικά με την καθημερινή ζωή των βορειοκορεατών αλλά και σχετικά με την ιδεολογική πρακτική που ακολουθείται και εφαρμόζεται.Δυστυχώς δεν χρησιμοποιώ facebook για να επικοινωνήσω με την ίδια, υπάρχει κάποια συνέντευξη που έχει γίνει με την ίδια να περιγράφει τα παραπάνω θέματα;
    Δημ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Δημ.:
      Υπάρχει πάντα το μπλογκ της (το λινκ στο κείμενο) μέσω του οποίου μπορείς να συζητήσεις μαζί της.

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μορδαχάι:
      -Το "κουκουετρόλλ" είμαι εγώ;
      Αν θέλεις απαντήσεις ή απλά αντιπαράθεση, φρόντισε να ξαναγράψεις το σχόλιο σου με τρόπο που να μην είναι εριστικός.
      Ψυχοθεραπεία δεν έχει εδώ

      Διαγραφή
    2. "Η αύξηση των κρατικών μισθών για τους εργάτες στα ορυχεία, στην υφαντουργία και στη χαλυβουργική αποτέλεσμα της κατάργησης κάποιων κρατικών περιορισμών, οι αγροτικές μεταρρυθμίσεις και η καθιέρωση bonus στις κρατικές επιχειρήσεις, οι 13 νέες οικονομικές ζώνες, είναι όλα σημάδια των οικονομικών αλλαγών που έγιναν την τελευταία διετία."

      "Μια νέα πολιτική που είναι αναπόφευκτη πλέον καθώς η Βόρεια Κορέα έχει πάψει να είναι η "πιο απομονωμένη" χώρα του πλανήτη. Dvd απο το νότο, αυξανόμενες επαφές με ξένους, αγαθά απο τις γειτονικές χώρες και ο καπιταλισμός "απο τη βάση" είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη χώρα σήμερα. "

      Από αβλεψία παράπεσαν τα δύο παραπάνω από την αναδημοσίευση που έκανες της Φραγκίσκας.
      Αν πάλι είναι κομμάτια που μπήκαν μετά το update που έκανε στο άρθρο τότε σου απαντά εκείνη στην ερώτησή σου.
      Για να τα λέμε ξεκάθαρα ας μην επιχαίρει κανείς πριν δει όλη την εικόνα...

      Μορδαχάι

      Υγ. σε ευχαριστώ για την αφαίρεση των προηγούμενων σχολίων

      Διαγραφή
  8. @Μορδαχάι:
    -Δεν παράπεσε κάτι, ούτε υπάρχει κάποια αβλεψία. Το κείμενο της Μεγαλούδη έχει δύο κομμάτια και έβαλα (λόγω μεγέθους) μόνο το πιο πρόσφατο. Για να προλάβω μάλιστα και τους καλοθελητάδες (καλή ώρα) έχω και την παραπομπή στο πρωτότυπο.

    -Ποιός ακριβώς επιχαίρει;
    Εγώ γράφω από την αρχή πως η κοπέλα ΔΕΝ είναι κομμουνίστρια (οπότε η κρίση της είναι διαφορετική από την δική μου), αλλά δεν γράφει και παραμύθια με δράκους, οπότε είναι μία σχετικά αξιόπιστη πηγή για όσα συμβαίνουν εκεί. Εάν από αυτό κατάλαβες πως ταυτίζομαι και με τις απόψεις της...
    Υ.Γ.
    Στην αρχή σκέφτηκα να τα αφήσω τα σχόλια και να απαντήσω με το ανάλογο ύφος, αλλά μάλλον δεν θα ήταν καλή ιδέα για το επίπεδο της συζήτησης κάτι τέτοιο. Προσπαθώ να το αποφεύγω εξάλλου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μορδαχάι:
      Υ.Γ.2
      Κάποιες δικές μου σκέψεις για τα οικονομικά τεκταινόμενα στην Λ.Δ.Κορέας, έχω κάνει εδώ:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2011/12/blog-post_8735.html

      Διαγραφή
  9. "οπότε η κρίση της είναι διαφορετική από την δική μου"
    δηλαδή αγαπητέ Trash "καπιταλισμό απο τη βάση" εσύ δεν βλέπεις στην καθημερινή ζωή που ζει η Φραγκίσκα;
    "οι 13 νέες οικονομικές ζώνες" είναι κάτι άλλο από "ελεύθερες οικονομικές ζώνες";
    Σε ξαναευχαριστώ γιατί σβήνοντας τα πρώτα σχόλια μου έδειξες τι πρέπει να σχολιάζεται σε ορισμένα μπλογκ και τι όχι.
    Λοιπόν δεν θα σχολιάσω άλλο γιατί κατάλαβες πως για μένα ο εχθρός του εχθρού μου δεν γίνεται αυτομάτως φίλος μου.

    Μορδαχάι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μορδαχάι:
      -Εγώ δεν έκανα καμμία κρίση επάνω σε ότι γράφει η Μεγαλούδη. Απλά τα παράθεσα. Για την δική μου άποψη σε παράπεμψα επίσης με λινκ.
      Άρα εξακολουθείς να μπουρδολογείς παρότι πήρες εξηγήσεις.

      Τα σχόλια σου σβήστηκαν γιατί ήταν γραμμένα με άκρως εριστικό τρόπο. Από ότι είδες όταν δοκίμασες να σχολιάσεις πολιτισμένα, λέγοντας ακριβώς τα ίδια πράγματα, κανείς δεν σου έκοψε τίποτε. Οπότε τα περί τάχα "λογοκρισίας" και "απόψεων που δεν πρέπει να σχολιάζονται", που πας να τραβήξεις από τα μαλλιά, -αλλού.

      -Δεν ξέρω ούτε ποιός είναι ο εχθρός σου, ούτε ποιός είναι ο φίλος σου. Και από τα συμφραζόμενα δυσκολεύομαι κιόλας να μαντέψω...

      Διαγραφή
  10. @Μορδαχάι:
    Κάτι είπα εξ'αρχής για εριστικό τρόπο σχολιασμού, και μάλλον δεν το κατανόησες.
    Κάπου εδώ λοιπόν, μας αφήνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Μορδαχάι:
    Και που ξέρει ο TRASH τι ζει η Φραγκίσκα στην καθημερινή ζωή της;

    Κι απο που προκύπτει οτι "οι 13 νέες οικονομικές ζώνες" είναι "ελεύθερες οικονομικές ζώνες";

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Δεν θα σου απαντήσει. Από εδώ έφαγε πόρτα.
      Τα ίδια έκανε και στον Αντώνη
      http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/01/blog-post_4.html
      (Τα διαγραμμένα σχόλια)

      Διαγραφή
  12. Στο http://franmeg.blogspot.gr/2013/12/blog-post_12.html
    εγραψα:
    {"Ο Κιμ Τζονγκ Ουν έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα ότι όποιος στρέφεται κατά της εξουσίας του, ακόμα και αν είναι παντοδύναμος μπορεί να εκτελεσθεί."

    Τι σημαίνει το "όποιος στρέφεται κατά της εξουσίας ΤΟΥ";
    Η εξουσία είναι του Κιμ Τζονγκ Ουν;
    Η εξουσία είναι ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ;

    ΑΛΗΣ}

    και η Φραγκίσκα απάντησε:
    "Αλη δεν κατάλαβα την ερώτηση πυτε τι ακριβώς θέλεις να πεις. Καταρχάς η εξουσία στη ΒΚ ειναι κληρονομική και φυσικα στρέφεται γύρω απο το πρόσωπο του Κιμ Τζονγκ Ουν ο οποίος ως αρχηγός του KWP εχει την απόλυτη εξουσία. Αυτο υαορχει και στην ιδεολογία της Juche πανω στην οποία ειχε στηθεί το πολιτικο συστημα της ΒΚ. Και φυσικα το οποιοδήποτε πραξικόπημα αποσκοπούσε να διώξει τον ΚΙμ απο την εξουσία. Νομιζω ειναι ξεκάθαροι, οποτε εαν εχεις καποιο ουσιαστικό πολιτικο σχολιο να το κανεις, οχι ομως να γράφεις κατι απλα για να το γράψεις,. Το να καταγράφω τα γεγονότα οπως ειναι δεν με κανει ουτε απολογητη ουτε υποστηρικτη ουτε γραφείο τύπου της ηγεσίας. Και οποιος εχει αμφιβολία ας κοιτάξει την αρθρογραφία μου εδω www.fragkiskamegaloudi.com"

    ... και αισθάνομαι πια μια απεραντη ζαλάδα!!!

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Βλέπεις που δεν είμαι ο μόνος που εντυπωσιάστηκε με τις "απορίες" σου;

      Και εδώ υπάρχει και ένα ζήτημα και σε αυτά που λέει και η Μαγαλούδη, γιατί καμμία κληρονομική διαδοχή δεν είναι ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ στην χώρα. Ο Ουν εκλέχτηκε κανονικά από το συνέδριο του κόμματος.

      Διαγραφή
  13. @TRASH:
    Η "κληρονομική διαδοχή", νομίζω -αν δεν κάνω λάθος-, είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του Βασιλικού πολιτεύματος!

    Άλλο αν ο Σαμαράς είναι ο βασιλιάς ή όχι της Ελλάδας.
    Αυτό είναι μια ΑΛΛΗ ιστορία που θα την αναλύσουμε ίσως μια ΑΛΛΗ φορά!

    ΑΛΗΣ

    Υ.Γ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Ζώντας σε μία χώρα που οι εκλεγμένοι (το τονίζω) κυβερνήτες της από το 1821 μέχρι σήμερα προέρχονται από πέντε μόλις οικογένειες, δεν νομίζω πως οι Κορεάτες έχουν να μου διδάξουν πολλά επάνω στο ζήτημα.

      Κληρονομική διαδοχή:
      Γεώργιος Παπανδρέου ο Ά
      Ανδρέας Παπανδρέου
      Γεώργιος Παπανδρέου ο ΄Β

      Κάτι τέτοιο εννοείς;

      -Δεν βλέπω κανέναν κύκλο...

      Διαγραφή
    2. @TRASH:
      Δεν βλέπεις κανέναν κύκλο γτ έχεις τετράγωνη λογική!
      Εγώ όμως που μπορώ κυκλώνω μέσα ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ τετράγωνα, ΠΕΝΤΑΓΩΝΑ κι ορθογώνια, τον βλέπω (τον κύκλο) πεντακάθαρα!!!

      ΑΛΗΣ

      Υ.Γ. και το πολίτευμα μας έχει πολλά κοινά με το βασιλικό πολίτευμα. ΝΑΙ! Αυτό ήθελα να πω.


      ...οι λεγόμενες ΔΥΝΑΣΤΕΙΕΣ

      Διαγραφή
  14. http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/01/blog-post_9392.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στο
    http://franmeg.blogspot.gr/2013/12/blog-post_12.html
    εγραψα:
    {@Fran:

    ...καμμία κληρονομική διαδοχή δεν είναι ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ στην χώρα. Ο Ουν εκλέχτηκε κανονικά από το συνέδριο του κόμματος.

    ΑΛΗΣ}

    και η Φραγκίσκα απάντησε:
    "@Αλη δεν ειπα οτι ειανι θεσμοθετημένη αλλα ειναι κληρονομική ετσι και αλλιως. Ακομα δνε εχω καταλάβει ποσο ακριβώς ειναι η ερώτηση σου."

    ξαναέγραψα:
    {@Fran:

    Ο Ουν εκλέχτηκε κανονικά από το συνέδριο του κόμματος.
    Εσύ λές όμως οτι είναι κληρονομική ετσι και αλλιώς

    Ούτε και εγώ μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θες να πεις με τις απαντήσεις σου.

    Η "κληρονομική διαδοχή", νομίζω -αν δεν κάνω λάθος-, είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του Βασιλικού πολιτεύματος!

    Ζώντας σε μία χώρα που οι εκλεγμένοι (το τονίζω) κυβερνήτες της από το 1821 μέχρι σήμερα προέρχονται από πέντε μόλις οικογένειες, δεν νομίζω πως οι Κορεάτες έχουν να μου διδάξουν πολλά επάνω στο ζήτημα.

    Κληρονομική διαδοχή:
    Γεώργιος Παπανδρέου ο Ά
    Ανδρέας Παπανδρέου
    Γεώργιος Παπανδρέου ο ΄Β

    ...οι λεγόμενες ΔΥΝΑΣΤΕΙΕΣ

    ΑΛΗΣ}

    και η Φραγκίσκα ανταπάντησε:
    "δεν θελω να πω τιποτα παρα αυτό που λεω. Ναι εκλεχτηκε αλλα στην ουσια ηταν κληρονομικη διαδοχη ασχετα με το αν τυπικα δεν ηταν. Ο παππους ορισε διαδοχο τον πατερα και ο πατερας τον γιο του. Οκ, εκλεχτηκε αλλα δε νομιζω ότι υπηρχε περιπτωση να γινει το αντιθετο. Εγω δεν είμαι το γραφειο τυπου και δεν ακολουθω καμμια γραμμη, λεω αυτά που πιστευω... "

    Όποτε και στη Β. Κορέα, ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ (έτυχε δηλ., δεν ξέρω όμως αν πέτυχε), έχουμε στην ηγεσία πρόσωπα τα οποία είναι μέλη μιας και της αυτής οικογενείας.


    ΑΛΗΣ





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      -Είπα εγώ πουθενά πως "έτυχε";
      -Δεν καταλαβαίνω το τι προσπαθείς να κάνεις εμπλέκοντας διαφορετικούς μεταξύ τους διάλογους στο μπλέντερ.

      Η κοπέλα έχει τις απόψεις της, εγώ τις δικές μου.
      Αυτό το "τι έχεις να πεις επάνω σε αυτό που μου είπε" που κάνεις, δεν βλέπω να έχει κάποιο νόημα, και καλό θα είναι να σταματήσει εδώ. Την κουράσαμε και αυτήν...

      Διαγραφή
    2. @TRASH:
      Εννοείται ότι θα σταματήσει εδώ!
      Δε μου ζητήσατε να γίνω ο μεσάζοντας σας, ο διαμεσολαβητής σας!

      ...και δεν προσπαθώ να κάνω τπτ!
      Το μπλέντερ κλείνει.

      ΑΛΗΣ

      Υ.Γ. Τσακ! (έκλεισε το μπλέντερ)

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.