Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

Ναι, αλλά το άλλο με τα σκυλιά το ξέρετε;

Δυτικό Ισραήλ: Παιδιά-κρατούμενοι σε κλουβιά έξω στο ύπαιθρο με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός


TΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέριξεκίνησε χτες μία ακόμη περιοδεία σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά Εδάφη, επιχειρώντας να ασκήσει πιέσεις στους ηγέτες αμφοτέρων πλευρών για «σκληρές πολιτικές αποφάσεις», προκειμένου να επιτευχθεί έστω μία γενική ειρηνευτική συμφωνία ως τον Απρίλη, στη σκιά των σοβαρών καταγγελιών της ισραηλινής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τον εγκλεισμό Παλαιστίνιων παιδιών σε κλουβιά, έξω στο ύπαιθρο, το βασανισμό ή ακόμη και τη σεξουαλική κακοποίησή τους από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στη διάρκεια κράτησης και ανάκρισης!


Φυλακίζουν τα παιδιά σε κλουβιά έξω στο κρύο!


Αίσθηση προκαλούν διεθνώς οι καταγγελίες της Δημόσιας Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων στο Ισραήλ (PCATI), που δημοσιοποιήθηκαν την Πρωτοχρονιά και αφορούν τις ασύλληπτες, εφιαλτικές, συνθήκες κράτησης Παλαιστινίων ακόμη και κάτω των 12 ετών που συλλαμβάνονται για μικροαδικήματα (ή και για λιθοβολισμό των κατοχικών δυνάμεων) έπειτα από όσα είδαν με τα μάτια τους δικηγόροι της οργάνωσης κυρίως στο κέντρο κράτησης Ράμλε.

Μεταξύ άλλων καταγγέλλεται ο εγκλεισμός παιδιών-κρατουμένων σε κλουβιά έξω στο ύπαιθρο ακόμη και με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός, μέχρι την προσαγωγή τους στα κέντρα ανάκρισης ή στα δικαστήρια. Καταγγέλλονται ακόμη απειλές, βασανισμοί ακόμη και άλλες κακοποιήσεις (συμπεριλαμβανομένων και των σεξουαλικών επιθέσεων!) σε βάρος παιδιών και ανηλίκων στη διάρκεια ανάκρισης και κράτησης.
Ανακοινώθηκε ακόμη ότι αποσύρθηκαν κλουβιά στα οποία κρατούνταν παιδάκια και είχαν τοποθετηθεί στο ύπαιθρο μεσούσης χιονοθύελλας στο κέντρο μεταφοράς κρατουμένων στη Ράμλε μετά από επικοινωνία - καταγγελία στελεχών της οργάνωσης PCATI με την υπουργό Δικαιοσύνης.
Η PCATI εκτιμά ότι ετησίως 500 με 700 παιδιά Παλαιστινίων συλλαμβάνονται, κρατούνται και φυλακίζονται από τις ισραηλινές αρχές. Απηύθυνε ακόμη δημοσίως έκκληση για τερματισμό της φυλάκισης και βασανισμού όλων των παιδιών από τις ισραηλινές αρχές.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 3/1/2013

Πηγή: Μποτίλια στον άνεμο2 σχόλια:

 1. Να είσαι καλά Φάντομ.
  Καλή χρονιά.

  Και αυτή η ιστορία δεν πουλάει επίσης: http://zbabis.blogspot.gr/2014/01/blog-post_4.html
  Κι ας χρονολογείται από 1/12/2013

  Με δύναμη πάλι και πάλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η αναδημοσίευση ήταν επιβελημένη.
   Καλή σου χρονιά!

   Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.