Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

ΤΡΟΛ. Γιατί και πως ζουν ανάμεσά μας. Ελληνική απόκρυφη ιστορία.

Στην ελληνική παρα-μυθολογία, την πραγματική απόκρυφη ιστορία των Ελλήνων, αυτή που δε μας είπε κανένας στα σχολειά, τα πιο συχνά αναφερόμενα όντα είναι τα τρολ. Τα τρολ είναι πλάσματα με ικανότητες πέρα από τη φαντασία του σύγχρονου ανθρώπου. Ό,τι λέει ένα τρολ φαίνεται απίθανο, αλλά από τη στιγμή που θα το πει γίνεται πεπρωμένο.

Στην αρχαιότητα κάθε τρολ ήτανε κλεισμένο στο άδυτον κάποιου μαντείου. Αμοιβόταν για τις τρολιές προ-αλήθειες. Στη σύγχρονη Ελλάδα τα τρολ, πιο παρεξηγημένα από ποτέ, είναι κλεισμένα στα σπίτια τους, πίσω από τις οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, φοβισμένα και αποκομμένα από την κοινωνία, αναγκασμένα να γεννάνε αλήθεια χωρίς αμοιβή. Έγραφε λοιπόν, ένα από αυτά, στις 8 Οκτωβρίου 2011 :

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:


Συγκλονιστική ανακάλυψη!
Προϊστορική στήλη 6000 ετών με ελληνικά γράμματα!


Μια απίστευτη ανακάλυψη έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στις ανασκαφές του προϊστορικού οικισμού του Αρχοντικού Πέλλας, λίγες μέρες πριν κλείσει η ανασκαφική περίοδος (καλοκαίρι 2011). Αποκαλύφθηκε στα κατώτερα στρώματα του οικισμού πέτρινη στήλη, διαστάσεων περίπου 30Χ20 εκατ. με εγχάρακτα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρονται σε χρονολογία γύρω στο 4000 π.Χ. πολύ πριν από την ανακάλυψη της σφηνοειδούς γραφής από τους Σουμέριους (περίπου 3500 π.Χ.). Δείγματα της Στήλης του Αρχοντικού (όπως πλέον αποκαλείται προσωρινά το εύρημα) έχουν σταλεί στο εργαστήριο Ορυκτολογίας και Πετρογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ώστε να προσδιοριστεί επακριβώς η σύσταση του πετρώματος, γεγονός που θα βοηθήσει στον προσδιορισμό της περιοχής προέλευσής του, η οποία πρέπει να βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση, μια και το πέτρωμα υπάρχει σε τοποθεσίες της περιοχής και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα. Στην συνέχεια η στήλη, αφού συντηρηθεί, θα υποβληθεί σε εξέταση με ακτίνες Χ ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα γράμματα, που μετά από τόσες χιλιετίες, είναι δύσκολη η ανάγνωσή τους, λόγω φθοράς της επιφάνειας.

«Μουδιασμένοι» οι αρχαιολόγοι

Οι υπεύθυνοι της ανασκαφής αρχαιολόγοι αποφεύγουν να δηλώσουν οτιδήποτε και όπως πληροφορηθήκαμε από έγκυρη πηγή που μας μετέδωσε και την αρχική είδηση, είναι καταφανώς αμήχανοι και «μουδιασμένοι», γεγονός απόλυτα φυσικό αν αναλογισθεί κάποιος τις τεράστιες ανατροπές δεδομένων που θα φέρει αυτή η συγκλονιστική πράγματι ανακάλυψη. Αν μάλιστα προκύψουν και άλλες τέτοιες στήλες, όπως πιθανολογείται, τότε οι εξελίξεις στην επιστήμη της επιγραφικής θα είναι κατακλυσμικές.


Ελληνικά γράμματα

Το πλέον εντυπωσιακό γεγονός που προκύπτει από την προσεκτική εξέταση της στήλης είναι η σαφής καταγραφή γραμμάτων του αρχαϊκού ελληνικού αλφαβήτου, όπως το αρχαϊκό Ζ που είχε περίπου την μορφή του Ι, αλλά με μεγαλύτερες την επάνω και κάτω γραμμή (βλ. φωτ.). Διακρίνεται ξεκάθαρα το Α και σειρά άλλων γραμμάτων. Παρά την φθορά της στήλης, ορισμένα γράμματα διακρίνονται σαφέστατα, σε αντίθεση με παλαιότερα ευρήματα π.χ. την πολυσυζητημένη πινακίδα του Δισπηλιού, όπου μόνον με άφθονη δόση φαντασίας μπορούν να ανακαλυφθούν «γράμματα».

Η τοποθεσία της ανασκαφής

Ο προϊστορικός οικισμός του Αρχοντικού Γιαννιτσών βρίσκεται κοντά στο σύγχρονο ομώνυμο οικισμό, ανάμεσα στην αρχαία Πέλλα και την πόλη των Γιαννιτσών. Έχει τη μορφή τούμπας-τράπεζας, ύψους περίπου 20μ. και έκταση περίπου 128 στρεμμάτων. Η ανασκαφική έρευνα στην «τούμπα» του Αρχοντικού άρχισε από το 1991 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το Αρχοντικό αποτελεί μια προνομιακή οικιστική θέση καθώς δεσπόζει στην εύφορη πεδιάδα των Γιαννιτσών. Επιπλέον ο οικισμός βρισκόταν κοντά στην ακτογραμμή του Θερμαϊκού, όπως επιβεβαιώνεται και από γεωλογικές έρευνες ειδικών επιστημόνων του Α.Π.Θ. Οι έρευνες αυτές έδειξαν ότι η ακτογραμμή πρέπει να περνούσε 6 περίπου χιλιόμετρα νότια του οικισμού. Η σπουδαιότητα της θέσης αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ανιχνεύεται συνεχής κατοίκηση από τη Νεολιθική Εποχή (6η χιλιετία) μέχρι την υστεροβυζαντινή περίοδο (14ος αι.).
Στην παλαιότερη αυτή αεροφωτογραφία σημειώνεται
ο λάκκος στα βαθύτερα στρώματα του οποίου βρέθηκε η στήλη

Ραγδαίες ανατροπές

Κλείνοντας προς το παρόν αυτό το ενημερωτικό κείμενο και εν αναμονή των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, ένα είναι βέβαιο: Η εικόνα που είχε η διεθνής ακαδημαϊκή κοινότητα για την ανακάλυψη της γραφής και την εξέλιξή της θα μεταβληθεί άρδην, εφ’ όσον επιβεβαιωθούν τα ευρήματα και πολύ περισσότερο εάν προστεθούν και νέα, όπως αναμένεται.
ΔΕΕ

_________
Αυτή είναι η ιστορία τρόλας που έγινε πραγματικότητα. Άλλωστε, ό,τι πει ένα τρολ είναι καταδικασμένο να γενεί. Χιλιάδες ΕΛΗΝΟΨΗΧΑ ΜΠΛOK παίξανε την τρολιά σαν είδηση και την παίζουνε μέχρι σήμερα. Είναι πλέον αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα πως υπάρχει προϊστορική στήλη 6.000 ετών με ελληνική γραφή χαραγμένη πάνω της. Αναπαράγοντας την τρολιά, αναπαράγεις την αλήθεια. Ξεκινώντας μια τρολιά, ξεκινάς μια αλήθεια. Ζούμε στην εποχή που δεν μπορείς να τρολάρεις. Είναι το κάρμα, οι συμπαντικοί κανόνες που δεν το επιτρέπουν. Ποτέ δεν το επέτρεψαν.Η απόκρυφη ελληνική ιστορία συνεχίστηκε εδώ.

Δυστυχώς αυτό το φίδι γιγαντώθηκε και αν δεν αντιδράσουμε, θα μας καταπιεί, αργά ή γρήγορα, όλους μας...

Πηγή: troMPAxtiko
Υ.Γ.
Σόρι αλλά δεν κρατήθηκα να μην κάνω και εγώ την τρολιά μου:4 σχόλια:

 1. το blog της τρολο-είδησης που ανέβασες βαρά ρόλο μυάσματος και θα 'χε ενδιαφέρον να ξέραμε λίγα παραπάνω για τον συγκεκρίμενο κύριο.
  gorf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εννοώ, ότι αυτό το δήθεν εθνολογικό μπλογκ είναι πιο εθνικιστκό παρά εθνολογικό και γράφει μέσα μεγάλες χοντράδες για ΕΣΣΔ, Στάλιν και δε συμμαζεύεται, χώρια τις χρυσαυγίτικες θέσεις που αναφέρουν ότι το έθνος ενώνει και η ταξική οπτική προκαλεί διαίρεση.
  Το 'για τον συγκεκριμένο κύριο' εννοώ αν ξέραμε τι ρόλο βαράει επίσημα πολιτικά ο διαχειριστής του εθνολογικού μπλογκ.
  gorf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @gorf:
   Δεν νομίζω να χρειάζεται και ιδιέταιρο ψάξιμο.
   Εγώ με μια ματιά που έριξα, θεώρησα πως είναι κραγμένο πως πρόκειται για φασίστα...

   Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.