Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Μηνύματα εκτίμησης για τη συνεισφορά του ΚΚΕ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Τιμούν τα 95 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος


Δεκάδες είναι τα μηνύματα Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από κάθε γωνιά της Γης, που φτάνουν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ για την επέτειο των 95 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος, και τα οποία εκφράζουν τη βαθιά εκτίμηση για τη συνεισφορά του ΚΚΕ στον ταξικό επαναστατικό αγώνα στην Ελλάδα, καθώς και τη συμβολή του στη συνολική πάλη των εργατών σε όλο τον κόσμο. Τα μηνύματα αυτά καταγράφουν το αυξημένο κύρος που έχει κατακτήσει στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα το ΚΚΕ.

Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει και σήμερα τη δημοσίευση των πιο βασικών στοιχείων των μηνυμάτων αυτών:

Κομμουνιστές Λαϊκή Αριστερά - Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας


Ανάμεσα σε άλλα, το κόμμα σημειώνει: 
«Η σταθερότητα του ΚΚΕ στις μαρξιστικές - λενινιστικές αρχές, η συνέπειά του, η γνήσια επιστημονική ανάλυση και η αποφασιστικότητά του στην πολιτική δράση, η συντροφική προσήλωσή του στο διεθνισμό έκαναν το ΚΚΕ όχι μόνο συνεπή πρωτοπορία της ελληνικής εργατικής τάξης, αλλά και παράδειγμα για τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα που έχουν επαναστατική κατεύθυνση.
Τη στιγμή που το καρκίνωμα του οπορτουνισμού και η ιδεολογική υποχώρηση φαίνεται να επηρεάζουν ένα μέρος του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, η αξιόπιστη φωνή του ΚΚΕ είναι μια εγγύηση για όλους μας για το ότι δε θα επικρατήσει ο οπορτουνισμός και ότι στο τέλος θα υπερισχύσουν οι επαναστατικές ιδέες του Μαρξ, του Ενγκελς, του Λένιν και του Στάλιν.

Σας διαβεβαιώνουμε, αγαπητοί σύντροφοι, ότι θα είμαστε στο πλευρό σας στην κοινή, δύσκολη και ένδοξη πορεία μας προς το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

ΑΚΕΛ Κύπρου


Το κόμμα αφού αναφέρεται στους ιστορικούς δεσμούς αγώνων που συνδέουν τα δύο κόμματα σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:
 «Είμαστε βέβαιοι ότι το ΚΚΕ -εξοπλισμένο με το νέο του Πρόγραμμα και με τις αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου του- θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρωτοπορία των αγώνων της εργατικής τάξης και ολόκληρου του ελληνικού λαού (...).

(...) Ανάμεσα στο ΑΚΕΛ και στο ΚΚΕ υπάρχουν δεσμοί ιδεολογικοί και ταξικοί, που έχουν την αφετηρία τους στις αρχές του 20ού αιώνα. Αυτούς τους δεσμούς θέλουμε να συνεχίσουμε να σφυρηλατούμε μέσα από τη συντροφική ανταλλαγή απόψεων και πείρας, μέσα από την ενίσχυση της μεταξύ μας συνεργασίας ώστε να συμβάλουμε περαιτέρω και στην ανασύνταξη του παγκόσμιου κομμουνιστικού - εργατικού κινήματος. Οντας στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης, οι λαοί μας βιώνουν την επίθεση του κεφαλαίου και της ΕΕ ενάντια στις κοινωνικές κατακτήσεις και τα εργατικά δικαιώματα.

Τώρα λοιπόν που τα Κόμματά μας παλεύουν για να οργανωθεί η λαϊκή απάντηση, απαιτείται περισσότερος συντονισμός και κοινή δράση. Προσβλέπουμε στην ενδυνάμωση των σχέσεών μας τόσο στα πλαίσια των Διεθνών και Περιφερειακών Συναντήσεων των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων όσο και στα πλαίσια των διεθνών αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, Παγκόσμια Οργάνωση Δημοκρατικών Νεολαιών και Παγκόσμια Δημοκρατική Οργάνωση Γυναικών) αλλά και στα πλαίσια της ευρωκοινοβουλευτικής μας ομάδας. Από μέρους της ΚΕ του ΑΚΕΛ, ευχαριστούμε για τη συνεπή από θέσεις αρχών στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα του λαού μας, για δικαίωση, απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου».

Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού


Στο μήνυμά του το κόμμα αναφέρει: 
«Το ΚΚΕ εκπροσωπεί τα σύγχρονα και μελλοντικά συμφέροντα της εργατικής τάξης της Ελλάδας, τον ταξικό της προσανατολισμό, την επαναστατική προλεταριακή ιδεολογία του Μαρξισμού - Λενινισμού.

Το ΚΚΕ εκπληρώνει το ρόλο του ως κομμουνιστικό κόμμα, αναπτύσσει την κομμουνιστική θεωρία, την επιστημονική κοσμοθεωρία του προλεταριάτου.

Το ΚΚΕ σηκώνει πάντα με μεγάλη υπευθυνότητα και γενναιότητα τη σημαία του προλεταριακού διεθνισμού, προσφέροντας σημαντική συμβολή στους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.

Αναγνωρίζουμε τη συμβολή του ΚΚΕ στην ανασύνταξη του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος και το ότι ενέπνευσε την ανασυγκρότηση των κομμουνιστικών κομμάτων που επλήγησαν και διαβρώθηκαν από τον οπορτουνισμό.

Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ συμβάλλει στην αναζωογόνηση του διεθνούς ταξικού εργατικού κινήματος.

Ολοι αναγνωρίζουμε το ρόλο του ΚΚΕ στην επανεκκίνηση της ΠΟΔΝ, της ΠΣΟ και του ΠΣΕ. Το ίδιο και στην πρωτοβουλία για την καθιέρωση των Διεθνών Συναντήσεων Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού συμφωνεί πλήρως με το KKE στο ότι το σημερινό καθήκον για τους κομμουνιστές όλου του κόσμου είναι η σοσιαλιστική επανάσταση και όχι οι μεταρρυθμίσεις, ότι το καθήκον για την ανατροπή του καπιταλισμού και την ανάδειξη της εργατικής εξουσίας είναι επίκαιρο.

Συμφωνούμε με τις εκτιμήσεις σχετικά με τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα στην ΕΣΣΔ και σε άλλες σοσιαλιστικές χώρες, καθώς και με την αναγκαιότητα να υπερασπιστούμε και να αποκαταστήσουμε αυτήν την εμπειρία ως κομμάτι της στρατηγικής της εργατικής τάξης για να αντιμετωπίσουμε την εξουσία των μονοπωλίων.

Το ΚΚ Μεξικού και το ΚΚΕ συμπίπτουμε στην πάλη ενάντια στον οπορτουνισμό, στο ρεφορμισμό και τον αναθεωρητισμό, καθώς και στην ανάπτυξη της κομμουνιστικής θεωρίας.

Στο ΚΚ Μεξικού θεωρούμε το ΚΚΕ ένα κομμουνιστικό κόμμα που αποτελεί σημείο αναφοράς στη διεθνή ταξική πάλη και διατηρούμε στενές συντροφικές σχέσεις».

Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας


Στο μήνυμά του αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: 
«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας απαντά πάντα με μαχητικό αγώνα και θυσία για τις ανάγκες του λαού. Στις χειρότερες στιγμές, όταν θα ήταν εύκολο να παραιτηθεί και να παραδοθεί στις επιθέσεις της αστικής τάξης, το ΚΚΕ κράτησε και συνεχίζει να κρατάει ψηλά την κόκκινη σημαία και τα σύμβολα της εργατικής τάξης, συνεχίζει να υπερασπίζεται την επικαιρότητα του Μαρξισμού - Λενινισμού ως εργαλείο για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού και ως οδηγό για την ερμηνεία της ανάπτυξης της κοινωνίας και της ανθρωπότητας (...)

(...) Ανέλυσε την ιστορία του και του ελληνικού λαού με τρόπο αυτοκριτικό σε διάφορα συνέδρια και ντοκουμέντα του. Εχει μεγάλη συνεισφορά στον τομέα του επιστημονικού σοσιαλισμού όπως για παράδειγμα οι αναλύσεις για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού τον 20ό αιώνα και τη νίκη της αστικής αντεπανάστασης στις σοσιαλιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Τη δεκαετία του '90, μια περίοδος ιδιαίτερα δύσκολη για το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα, κατά την οποία η ιδεολογική υποχώρηση και η νίκη του οπορτουνισμού ήταν ο κανόνας, το ΚΚΕ μπόρεσε να αντισταθεί στις επιθέσεις και έδωσε το παράδειγμα ως συνεπές Κομμουνιστικό Κόμμα τονίζοντας την ανάγκη να συντονιστεί το κομμουνιστικό κίνημα σε διεθνές επίπεδο και να μην ενδώσει στο ρεφορμισμό.
(...) Ο ευρωκομμουνισμός είχε και έχει σοβαρές επιπτώσεις στους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες στην Ισπανία. ο ΚΚΛΙΤ είναι προϊόν της ιστορίας του ισπανικού κομμουνιστικού κινήματος. Παρά τις πολυάριθμες προσπάθειες να το διαλύσουν και τις συνεχείς επιθέσεις, είναι εδώ, κάθε μέρα πιο δυνατό, ως Κομμουνιστικό Κόμμα της εργατικής τάξης των λαών της Ισπανίας.

Για τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες στην Ισπανία η πάλη ενάντια στον οπορτουνισμό είναι θεμελιώδους σημασίας. Το παράδειγμα των κομμουνιστών στην Ελλάδα μας βοήθησε να αντισταθούμε. Εκτιμάμε και σεβόμαστε πάρα πολύ το παράδειγμα του ΚΚΕ στην πάλη του ενάντια στον οπορτουνισμό και τη σταθερότητά του και την ειλικρίνειά του στην προώθηση του συντονισμού του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος ώστε, μεταξύ άλλων, σήμερα να μπορούμε να μιλάμε για τη δημιουργία της Πρωτοβουλίας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Ευρώπη και για τη Διεθνή Κομμουνιστική Επιθεώρηση.

(...) Αναγνωρίζουμε επίσης την ουσιαστική δουλειά του στο συνδικαλιστικό επίπεδο όπου δίνει ώθηση στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, στο επίπεδο της αντιιμπεριαλιστικής πάλης με το ρόλο του στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, τη δύναμη της ΚΝΕ στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών ή στην πάλη για την απελευθέρωση της γυναίκας με τη στήριξη της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών».
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.