Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στο 11 (και οι θεοί τρελάθηκαν)

Κατά τη διάρκεια του 1ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ (10-14.07.2013) πραγματοποιήθηκε έρευνα μεταξύ των συνέδρων, με ευθύνη της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού. Συμπληρώθηκαν 1.830 ερωτηματολόγια, σε σύνολο 3524 συνέδρων, με τη μέθοδο της αυτοσυμπλήρωσης και των ατομικών συνεντεύξεων. Από αυτά, αξιόπιστα κρίθηκαν τα 1.794, που ήταν πλήρως συμπληρωμένα και χωρίς μεγάλο πλήθος ΔΓ/ΔΑ. Στο παρόν άρθρο παρουσιάζονται τα κυριότερα ευρήματα της έρευνας.
[...]
Ως προς την ιδεολογία τους, οι σύνεδροι λειτουργούν ως συμπαγής ομάδα η οποία συγχρόνως είναι εμφανώς διαφοροποιημένη ιδεολογικά από όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Πιο συγκεκριμένα, οι σύνεδροι αυτοτοποθετούνται στην θέση 1,9 στην κλίμακα Αριστερά (1) - Δεξιά (10), ενώ τοποθετούν τον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πιο δεξιά τους (2,1). Συγχρόνως θεωρούν ότι μόνο το ΚΚΕ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση (3,5), ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου τοποθετούνται στην κεντροδεξιά(ΔΗΜ.ΑΡ.: 6,7 & ΑΝ.ΕΛΛ.: 7,9), τη Δεξιά (ΠΑΣΟΚ: 8,6) ή την Άκρα Δεξιά (Ν.Δ.: 9,4 και ΧΑ: 10) (Δ.7).
Left.gr
Αριστερόμετρο των συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ:


 ΑΡΙΣΤΕΡΑ
1
ΣΥΡΙΖΟστελέχη
1,9
ΣΥΡΙΖΑ σκέτος
2,1
 ΚΚΕ
3,5
ΔΗΜΑΡ
6,7
ΑΝΕΛ
7,9
ΠΑΣΟΚ 
8,6
ΝΔ
9,4
Χ.Α.
10
ΔΕΞΙΑ
10
Πηγή: Lenin reloaded

Εμείς από την μεριά μας υπενθυμίζουμε:

Αυτοτοποθέτηση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ σε ιδεολογικό ρεύμα 4-5/2012


Και μπαίνουν εδώ δύο ερωτήματα:
  • Αν οι σύνεδροι του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούν το κόμμα τους στο αριστερό άκρο της πολιτικής σκηνής, ποιός είναι τελικά ο βλαμμένος; Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ των οποίων μόλις το 12% δηλώνουν "αριστεροί" και μόλις το 6% (το ίδιο με τους "δεν απαντώ"!) "κομμουνιστές" και ψήφισαν ένα "ακροαριστερό" κατά τους σύνεδρους κόμμα, ή οι σύνεδροι που βαφτίζουν το κεντρώο από άποψη πολιτικής αυτοτοποθέτησης των ψηφοφόρων του κόμμα, "ακροαριστερό";
  • Στην υπόθεση εργασίας πως κανείς από τους δύο (σύνεδροι-ψηφοφόροι), δεν είναι ούτε βλαμμένος ούτε ψευταράς.  Ποιές δημοκρατικές διαδικασίες μπορεί να υπάρχουν σε ένα κόμμα η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του οποίου κινείται μεταξύ κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς, αλλά με κάποιο περίεργο τρόπο οι εκλεγμένοι του (φαντάζομαι-δεν ορκίζομαι κιόλας) σύνεδροι δηλώνουν ..."άκρο -κιόλας- αριστεροί";

Και μερικά ενδιαφέροντα σχόλια από την αρχική δημοσίευση στο Lenin reloaded:
Μόνο στελέχη που θεωρούν τον εαυτό τους αριστερότερο απ' το κόμμα τους και το κόμμα τους αριστερότερο από όλα τα κόμματα θα μπορούσαν επίσης να καταλήξουν στα κάτωθι εκπληκτικά συμπεράσματα:
"Η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ ο πολιτικός λόγος του χαρακτηρίζεται ως ριζοσπαστικός, ενωτικός και οραματικός (Δ.4)."
"Μόλις 1 στους 3 συνέδρους πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει ωφεληθεί από τη συμμετοχή της στην Ε.Ε., καθώς 2 στους 3 τη θεωρούν συνυπεύθυνη με τις ελληνικές κυβερνήσεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας (Δ.10).
Ωστόσο, στην ερώτηση «τι είναι καλύτερο να συμβεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να ωφεληθεί η Ελλάδα;», οι σύνεδροι επιβεβαιώνουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό τους δηλώνοντας στη συντριπτική πλειοψηφία τους ότι η Ε.Ε. πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση και όχι να διαλυθεί εντελώς, θέση που υποστηρίζει μόνο 1 στους 10 συνέδρους."
"Η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων επιλέγει την ιστοσελίδα του Left.gr για την ενημέρωσή της"
ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΜΕ 27%....
***
"Συγχρόνως οι δύο αυτές ομάδες (νέα μέλη και πρώην ανένταχτοι) διατίθενται να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο σε πολιτικές δραστηριότητες το επόμενο διάστημα."
Αυτοί είναι οι ΕΝΕΡΓΟΙ πολιτικά.
"η νέα φουρνιά μελών, καθώς επίσης και όσοι συμμετείχαν για χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ ως ανένταχτοι (περίπου 20% των μελών), δείχνουν να ενδιαφέρονται σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά σήμερα για την πολιτική σε σχέση με το παρελθόν, από τα μέλη που συμμετείχαν σε κάποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ".
Μιλάμε για θεϊκό κόμμα, δεν περιγράφω άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.