Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Οι Αναθεωρητές ξασπρίζουν την ιστορία τους

Παρότι ιστορικά καταγεγραμένο και τεκμηριωμένο, σε λίγους είναι γνωστό ότι μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ, το 1968, το αυτοαποκαλούμενο "ΚΚΕ Εσωτερικού" ξεκίνησε σειρά διεθνών επαφών με κυβερνητικά κόμματα της κομμουνιστικής... περιφέρειας. Δηλαδή, προσπάθησε να βρει διεθνείς συμμάχους όχι σε κυβερνητικά Κομμουνιστικά Κόμματα που ανήκαν στο "σκληρό σοβιετικό πυρήνα" και που θα έμεναν πειστά στο ΚΚΕ, αλλά κόμματα που είχαν πιο χαλαρούς δεσμούς με το Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης και έτσι θα μπορούσαν να δουν με μεγαλύτερη συμπάθεια το ΚΚΕ Εσ.

Στη Wikipedia, βρήκα 2 ενδιαφέρουσες φωτογραφίες εκείνης της περιόδου: Μία που το στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού συναντιέται με τον Κομμουνιστή Ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ Σουνγκ και μία που στελέχη του ΚΚΕ Εσωτερικού συναντιούνται με την Ηγεσία του Ρουμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ενώ όμως η περιγραφή της πρώτης φωτογραφίας είναι επαρκής και ξεκάθαρη:
"To ΚΚΕ Εσωτερικού στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας από αριστερά: Νίκος Καρράς και Κιμ Ιλ Σουνγκ"
η περιγραφή της δεύτερης είναι τόσο νεφελώδης που πρέπει να είναι κανείς αφελής για να μην καταλάβει ότι πρόκειται για εσκεμμένη προσπάθεια ιστορικού... ξασπρίσματος:

"Συνάντηση Ρουμανικού κόμματος και ΚΚΕ Εσωτερικού στο Βουκουρέστι. Από αριστερά: Nicolae Ceaușescu,Paul Niculescu-Mizil,Ghizela Vass. Από δεξιά :Αντώνης Μπριλλάκης,Νίκος Καρράς,Ηλίας Στάβερης,Σταύρος Καρράς"
"Συνάντηση Ρουμανικού κόμματος και ΚΚΕ Εσωτερικού"! Ποιου... "Ρουμανικού κόμματος"; Κάποιου άγνωστου από τα... πολλά εκείνης της περιόδου, να υποθέσω, για αυτό και το "κ" είναι με μικρό; Αποκρύπτουν ότι συναντήθηκαν με την ηγεσία του "Κομμουνιστικού Κόμματος" και για να είναι πιο σίγουροι ότι δεν θα το καταλάβει κανείς μη υποψιασμένος, δεν έβαλαν και πραγματικό wiki link στο "Ρουμανικού κόμματος", παρότι το Ρουμανικό ΚΚ έχει σελίδα στην ελληνική wikipedia: http://el.wikipedia.org/wiki/Κομμουνιστικό_Κόμμα_Ρουμανίας

Ο Νικολάι Τσαουσέσκου με τον Μπ.Δρακόπουλο
Από εκείνο το καψερό το... "Ρουμανικό κόμμα" (που δεν ξέρουμε ποιο είναι), μας λέει ότι συμμετείχαν οι... Nicolae Ceaușescu,Paul Niculescu-Mizil,Ghizela Vass
Πόσοι έλληνες ξέρουν να προφέρουν αυτά τα ονόματα έτσι όπως είναι γραμμένα στα ρουμανικά; Λίγοι! Γιατί είναι γραμμένα μεν με λατινικά, αλλά στη δυσνόητη σε μας ρουμανική εκδοχή του! Το "ce" προφέρεται ως παχύ "τσ"κι ΟΧΙ ως παχύ "τσε" κι ας έχει "e", αλλιώς το "c" θα προφέρονταν... "κ" στα ρουμανικά!. Το... εξωτικό "ș", δηλαδή "s" με... "σιντίγια" (υπογεγραμμένη που βρίσκει κανείς και στα... τουρκικά) προφέρεται ως παχύ "σ". Το "u" προφέρεται "ου" χωρίς δηλαδή το συνδυασμό ou όπως στα ελληνικά, αγγλικά, κλπ. Τέλος, το "au" προφέρεται σα δύο ξεχωριστούς φθόγγους, δηλαδή "αου" κι όχι πχ "ο", όπως στα γαλλικά ή... "αβ/αφ", όπως στα ελληνικά! Χωρίς αυτές τις γνώσεις, δεν μπορεί εύκολα κάποιος έλληνας να καταλάβει ότι "Ceaușescu" σημαίνει... "Τσαουσέσκου"! Και φυσικά, ούτε λόγος για να έχει η λέξη αυτή πραγματικό wiki link, ενώ υπάρχει και τέτοιο στην Ελληνική Wikipedia: http://el.wikipedia.org/wiki/Νικολάε_Τσαουσέσκου

Ο λόγος που τα κάνανε όλα αυτά είναι αφενός για να μην καταλαβαίνει όποιος μπει στις εικόνες, τι βλέπει κι αφετέρου για να μην τις βρίσκει το google όταν κάποιος ψάχνει πχ για:
"ΚΚΕ Εσωτερικού Τσαουσέσκου"
"ΚΚΕ Εσωτερικού Ρουμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα"

Οι "παλιές αγάπες" -βλέπετε- χαλάνε το "δημοκρατικό" προφίλ των Ρεβιζιονιστών, είτε όσων κατοικοεδρεύουν στο συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ, είτε όσων απαρτίζουν τη ΔΗΜΑΡ και αποτελούν το σκληρό πυρήνα του τότε ΚΚΕ Εσωτερικού. Ας τους τα θυμίσουμε λοιπόν, με ποιους ποζάρανε:

Συνάντηση του ΚΚ Ρουμανίας με το "ΚΚΕ" εσωτερικού,
στο Βουκουρέστι, στις 9/11/1971

Ο Νίκος Καράς με τον Κιμ Ιλ Σουνγκ

Δεν έχω πρόσβαση στη Wikipedia για να κάνω ο ίδιος τις απαραίτητες επισκευές. Προτιμώ να καταγγέλω από εδώ τους βανδαλισμούς που κατά καιρούς υφίστανται τα άρθρα της και χαίρομαι γιατί μπαίνοντας μετά από καιρό στα ενοχλητικά άρθρα, βλέπω με χαρά και ευγνωμοσύνη ότι αυτά διορθώνονται!

3 σχόλια:

  1. @ARISTEROS EPANASTATIS:
    Το μπλογκ δεν διαδίδει, διαφημίζει ή σχολιάζει σαν να επρόκειτο για πολιτικά κείμενα τις διάφορες προβοκατόρικες επινοήσεις, πατενταρισμένα χαφιέδικων μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. << προβοκατόρικες επινοήσεις, πατενταρισμένα χαφιέδικων μπλογκ >> ;;;;;;;;;; ( γιατί το λες αυτό; )
    ARISTEROS EPANASTATIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ARISTEROS EPANASTATIS:
      Δεν θα συζητήσω το προφανές -και τέλος με αυτό το ζήτημα.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.