Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Δέσποινα VS Νότης 1-0

Δείγμα της εποχής. Κάποτε είχαμε την πολυτέλεια να συζητάμε και να σχολιάζουμε τις πολιτικές απόψεις και διαφωνίες ενός Θεοδωράκη με έναν Χατζηδάκη.

Εν έτη 2013 θα περιοριστούμε αναγκαστικά σε αυτές του Σφακιανάκη με την Βανδή.

Το Δεσποινάκι λοιπόν αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί από το δηλωμένο φασιστόμουτρο και να μην εμφανίζεται μαζί του, δηλώνοντας μάλιστα πως ο λόγος είναι οι εκπεφρασμένες "απόψεις"[sic]  του Notis. Πιθανότατα να της έκανε και κακό στο marketing, και είπε να το κόψει λίγο το τιμόνι. Όπως και έχει το ζήτημα, το όλο θέμα δείχνει μία όλο και εντονότερη λαϊκή πίεση προς τους φασίστες (ειδικά εφόσον μπαίνει θέμα marketing δείχνει πολλά), που μοιάζουν να απομονώνονται όλο και περισσότερο.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ από τα "Νέα":

Την αποχώρησή της από το σχήμα του νυχτερινού μαγαζιού, όπου θα εμφανιζόταν το χειμώνα μαζί με τον Νότη Σφακιανάκη, ανακοίνωσε η γνωστή τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του πρώτου υπέρ της Χρυσής Αυγής και της χούντας του Παπαδόπουλου.

Οι δύο τραγουδιστές αναμενόταν να κάνουν πρεμιέρα στις 7 Δεκεμβρίου, ωστόσο η κ. Βανδή με ανάρτησή της στο Facebook τονίζει ότι τα πράγματα που τους χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που τους ενώνουν, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι γονείς της ήταν μετανάστες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τον Νότη τον συνάντησα για πρώτη φορά πριν 16 χρόνια.

Από τότε κατάλαβα πως ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερος, όπως και αν ακούγεται και μεταφράζεται αυτό, ξεχωριστός ως καλλιτέχνης και με συνέπεια ωστόσο ως προς και τα δύο, όλον αυτό τον καιρό.

Ακραίος και ανατρεπτικός σε αξίες και πιστεύω.

Δικαίωμα του κάθε ελεύθερου ανθρώπου σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, να λέει τη γνώμη του και να την υποστηρίζει.

Διαφωνούσα κατά καιρούς σε πολλά από αυτά που έλεγε, άλλοτε συμφωνούσα, όσο εξτρεμιστικά και αν εκφραζόταν (Νότης είναι αυτός).

"κλικ" στην εικόνα για να ακούσετε το
τραγουδι του Notis

Παρά την διαφορετική άποψη που έχουμε γενικότερα στις σχέσεις, στη ζωή και τη δημοκρατία, θεωρούσα ότι καλλιτεχνικά θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε σε μια μουσική σκηνή. 

Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν. Αποχωρώ με λύπη.

Και κάτι τελευταίο… Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες… Αυτό».



Υ.Γ.Πάρτε και λίγη πχιότητα από το Δεσποινάκι:


Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.