Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Νόθος «αντικαπιταλισμός»

Ευτύχης Μπιτσάκης
Μόνο αφέλεια δεν μπορεί να προσάψει κανείς στον Ε. Μπιτσάκη, ούτε φυσικά στον πολιτικό χώρο που ανήκει, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εν πλήρει συνειδήσει λέει όσα λέει.

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του, Αλ. Τσίπρας, δίνουν με τη σέσουλα τα διαπιστευτήρια σε ντόπια και ξένα μονοπώλια, σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς[1] και παίρνουν τα εύσημα των βιομηχάνων, ο Ε. Μπιτσάκης, με συνέντευξή του στην «Αυγή» της προηγούμενης Κυριακής, προτείνει στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει κυβέρνηση. Και μάλιστα εκβιάζει ότι όποιος δε στηρίξει θα φέρει την ευθύνη για την αποτυχία του!

Η "Αγία Οικογένεια"
Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ε. Μπιτσάκης, όπως και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνολικά, σιγοντάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ, προσφέροντας αντικαπιταλιστικό άλλοθι σε μια κραγμένη πλέον πολιτική διαχείρισης του καπιταλισμού. Και έχοντας επιπρόσθετα το θράσος να ισχυρίζονται ότι η απογείωση των κοινοβουλευτικών αυταπατών συνιστά και βήμα για τη σοσιαλιστική επανάσταση! Θα μας πουν ότι δεν κάνουμε κριτική στις επίσημες θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μα μήπως η μισή ΑΝΤΑΡΣΥΑ δε λέει ακριβώς αυτά που λέει και ο Μπιτσάκης; Μα μήπως για αυτόν ακριβώς το λόγο η τελευταία Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αποφάσισε να παραπέμψει σε μελέτη (!) το στρατηγικό ζήτημα της σχέσης της αριστερής κυβέρνησης με την επαναστατική προοπτική;

Την υπόθεση του ...σοσιαλισμού ή του ...κυβερνητισμού υπηρετούσαν, όταν έτρεχαν να πάρουν μέρος στο σόου με τις διερευνητικές εντολές που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές του 2012; 'Η με τη στάση τους στο συνδικαλιστικό κίνημα; 'Η με τα περιβόητα «μεταβατικά προγράμματα» που καλλιεργούν ψευδαισθήσεις περί της δυνατότητας άσκησης φιλολαϊκής πολιτικής στο έδαφος του καπιταλισμού, πολιτικής δηλαδή που θα χτυπάει την καπιταλιστική κερδοφορία «κάτω από την πίεση του κινήματος» και επί της ουσίας συντηρούν τη λογική της «αριστερής κυβέρνησης».

Προσφέρουν υπηρεσίες και προς τη νέα σοσιαλδημοκρατία που «ενσαρκώνει» ο ΣΥΡΙΖΑ και προς την αστική τάξη που έχει ανάγκη κάθε πρόθυμο να παρεμποδίζει τη χειραφέτηση συνειδήσεων απ' την αστική ιδεολογία και πολιτική.

Οσοι εργαζόμενοι προβληματίζονται, συμμετέχουν δραστήρια στο κίνημα, να είναι προσεκτικοί απέναντι σε όσους ρητορεύουν για «κομμουνιστικές στρατηγικές και επαναστατικές τακτικές» και την ίδια στιγμή καλούν σε στήριξη κυβερνήσεων στο έδαφος της αστικής διαχείρισης και μάλιστα τέτοια σαν αυτή που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Γ.
Από τον Ριζοσπάστη μέσω του μπλογκ "προλετάριος" (Οι υπογραμμίσεις και οι παραπομπές είναι δικές μας προσθήκες)
[1] Γιάννης Βαρουφάκης:
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ ή τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

20 σχόλια:

  1. TRASH ξέρεις ότι δεν συμφωνώ σε όλα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όμως: << με τα περιβόητα «μεταβατικά προγράμματα» που καλλιεργούν ψευδαισθήσεις περί της δυνατότητας άσκησης φιλολαϊκής πολιτικής στο έδαφος του καπιταλισμού, πολιτικής δηλαδή που θα χτυπάει την καπιταλιστική κερδοφορία «κάτω από την πίεση του κινήματος» και επί της ουσίας συντηρούν τη λογική της «αριστερής κυβέρνησης». >> Αυτό θέλει πολύ συζήτηση, δεν μπορείς έτσι απλά να το καταγγέλεις.
    υγ: Δες αυτό το βίντεο:
    www.902.gr/eidisi/politiki/30849/al-mpaloy-sto-mega-o-laos-ehei-hortasei-apo-allages-sto-politiko-skiniko-video
    Σύμφωνα με το γνωστό νοητικό σχήμα του ΚΚΕ << όποιος θέλει να πέσει η κυβέρνηση, αντικειμενικά διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ >> ( Ας το ονομάσουμε "ν.σ. Ά" ) που κι εσύ νομίζω υιοθετείς, τότε εύλογα κι ο Οικονομέας μπορεί να λέει ότι με την υπερψήφιση της πρότασης μομφής, πρόταση που σκοπός της είναι η πτώση της κυβέρνησης, το ΚΚΕ διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ. ( Δογματικό νοητικό σχήμα που έχει την ίδια λογική με το "ν.σ. Ά" ) ( Πρόσεξε από 8.30 έως 9.00 του βίντεο, η αδυναμία της Μπαλού είναι κάτι παραπάνω από φανερή. Ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία είχες κι εσύ όταν έγραψα στο blog του Lenin Rel. για το στόχο της πτώσης της κυβέρνησης. Μου είχες πει ότι έτσι θα φέρω κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ )
    Σκέψου το λίγο. Νομίζω πως πρέπει να ξαναδείς κάποια πράγματα ( Χωρίς να σημαίνει ότι σου ζητώ να ταυτιστείς κάπου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ).
    aristeros epanastatis




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @aristeros epanastatis :
      Όχι κανείς δεν μπορεί να καταλογίσει στο ΚΚΕ πως θέλει να φέρει στην κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ. γιατί από το πρωί ως το βράδυ κλαταγγέλει τον ΣΥΡΙΖΑ ως αστικό-ιμπεριαλιστικό κόμμα που σπέρνει αυταπάτες στον λαό.
      Ακόμη και κάποιος διανοητικά στερημένος, δεν θα μπορούσε να πει πως το ΚΚΕ υπερψηφίζει την πρόταση μομφής για να κάνει πλα΄τες στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί το ΚΚΕ ξεκαθάρισε την θέση του:
      Π.Χ.
      "Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική και την αντιπαλεύει και με την ψήφο του τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Καραθανασόπόυλος, μιλώντας στη βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

      Ταυτόχρονα επέκρινε την «υποκρισία» και τον «αποπροσανατολισμό» του ΣΥΡΙΖΑ που δίνει εξετάσεις στην άρχουσα τάξη ότι μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα τα συμφέροντά του και να εγκλωβίσει το λαό."
      Καραθανασόπουλος
      http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RAqcXpZjM-4
      Και όλες οι υπόλοιπες τοποθετήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ, είναι φυσικά στο ίδιο μήκος κύμματος.
      Αντίθετα, το "να πέσει η κυβέρνηση" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μεταφράζεται στο "κάντε τον Αλέξη πρωθυπουργό", από μία σειρά επιφανή στελέχη του, από τον Πι-Πι και τον Δελαστίκ (http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=64153&category_id=100 ) μέχρι τον Μπιτσάκη (παρόν άρθρο) και τον Χάγιο που έκανε τον μαϊντανό στις διερευνητικές του Τσίπρα (φωτό επάνω).
      Όλα αυτά δεν είναι "νοητικά κατασκευάσματα" αλλά απτή πραγματικότητα με συνεντεύξεις, επώνυμες αρθρογραφίες, φωτογραφίες και ντοκουμέντα.
      Οπότε μην το κουράζεις άλλο. Τα παραπάνω δεν τα έβγαλα από το κεφάλι μου, μόνοι σας τα λέτε και τα κάνετε -και μάλιστα απροκάλυπτα πλέον.
      Όσο για το "ψευδαισθήσεις περί της δυνατότητας άσκησης φιλολαϊκής πολιτικής στο έδαφος του καπιταλισμού, πολιτικής δηλαδή που θα χτυπάει την καπιταλιστική κερδοφορία «κάτω από την πίεση του κινήματος» και επί της ουσίας συντηρούν τη λογική της «αριστερής κυβέρνησης». >>που και καλά "θέλει πολύ συζήτηση, δεν μπορείς έτσι απλά να το καταγγέλεις.", πατώντας επάνω στο λινκ (για αυτό τα έβαλα τα ρημάδια) θα βρεις και την ανάλυση από την ΚΟΜΕΠ, και μία μεγάλη συζήτηση που έχει ήδη γίνει και βαριέμαι να την ξανακάνω.
      Ευχαριστώ....

      Διαγραφή
    2. Εντάξει, θα το διαβάσω. Η ανάλυση από την ΚΟΜΕΠ που ακριβώς είναι; Αφού με παραπέμπει σ' ένα άρθρο του Lenin Rel.;

      << Αντίθετα, το "να πέσει η κυβέρνηση" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μεταφράζεται στο "κάντε τον Αλέξη πρωθυπουργό", από μία σειρά επιφανή στελέχη του, από τον Πι-Πι και τον Δελαστίκ (http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=64153&category_id=100 ) μέχρι τον Μπιτσάκη (παρόν άρθρο) και τον Χάγιο που έκανε τον μαϊντανό στις διερευνητικές του Τσίπρα (φωτό επάνω). >>
      Δηλαδή μέσα από μια σειρά άρθρα ( θα τα ξαναδιαβάσω εννοείται ) έβγαλες αυτό το συμπέρασμα; Με συγχωρείς, αλλά πιστεύω πως διαπράττεις μεθοδολογικό σφάλμα.
      aristeros epanastatis

      Διαγραφή
    3. @aristeros epanastatis:
      Στο άρθρο του Lenin reloaded υπάρχει παραπομπή στο άρθρο της ΚΟΜΕΠ.
      Υ.Γ.
      Προφανώς και μου κάνεις πλάκα!
      Φυσικά και έβγαλα συμπέρασμα!
      Δεν είναι δική μετάφραση το "να πέσει η κυβέρνηση" σε "να ανέβει ο ALEXIS".
      Τα στελέχη της ίδιας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το μεταφράζουν έτσι, ανοιχτά, ξεκάθαρα και επώνυμα!
      Βρες τα με δαύτους λοιπόν, και μην πουλάς τρελλίτσα περί "μεθοδολογίας"...

      Διαγραφή
    4. @aristeros epanastatis:
      Ακόμη και αν ήθελα, θα μου ήταν αδύνατο να ταυτιστώ με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είμαι μαρξιστής-λενινιστής.
      Ως εκ τούτου θα ήταν θεωρητικά δυνατό να ταυτιστώ με το Μ-Λ ΚΚΕ, με το ΕΚΚΕ, με το ΚΚΕ(μ-λ), αλλά σε καμμία περίπτωση με το συνοθύλευμα των μεταμοντέρνων αγνωστικιστών του ΝΑΡ και των κρυπτοπασόκων του ΣΕΚ που είναι οι κύριες συνιστώσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

      Διαγραφή
  2. Εντάξει, θα διαβάσω τα άρθρα! Δεν είμαι ούτε ΝΑΡ, ούτε ΣΕΚ, όμως αυτά που λες για μεταμοντέρνο αγνωστικισμό και για κρυπτοπασόκους θα 'θελα κάποια στιγμή να μου το αποδείξεις με επιχειρήματα. Αυτό που σου είπα για τη μεθοδολογία είναι πολύ σημαντικό! Αργότερα θα σου στείλω, αν δεν έχεις πρόβλημα, έναν μαρξιστικό ορισμό της για να καταλάβεις τι εννοώ.
    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @aristeros epanastatis:
      Ποια "μεθοδολογία" βρε παιδάκι μου; Μπροστά σου δεν είναι η συνέντευξη του Μπιτσάκη, στην Αυγή κιόλας;
      Όλα τα υπόλοιπα καθαρά και ξέστερα δεν είναι;
      Από το "Σαμαρά ή Τσίπρα θα διαλλέξει ο λαός" του Δελαστίκ, μέχρι το μαϊντανιλίκι στις διερευνητικές;
      Ποιά "μεθοδολογία" χρειάζεσαι εσύ για να καταλάβεις τι σημαίνουν;
      Εδώ η μόνη μεθοδολογία που θα χρειάζονταν (και μάλιστα αρκετά εξεζητημένη) είναι κάποια που θα σε εμπόδιζε να καταλάβεις το τι έχεις μπροστά στα μάτια σου.
      Εάν εσένα σου αρέσει τόσο να εθελοτυφλείς, εγώ πάω πάσο.

      -Το ΝΑΡ είναι γνωστό πως έχει αποκυρήξει κάθε έννοια σοσιαλιστικής οικοδόμησης, κόμματος νέου τύπου, δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, κλπ, ενώ το ΣΕΚ έχει μείνει στην ιστορία για το "ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ χωρίς αυταπάτες".

      Διαγραφή
  3. Αν μπούμε στον κόπο να πάρουμε στα σοβαρά ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΕΚ, αυτό που πρότεινε ο κ. Μπιτσάκης είναι πολύ προχώ ακόμα και σε σχέση με την προτροπή της Εργατικής Αλληλεγγύης των 90s (Ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ για να φύγει η κυβέρνηση της δεξιάς!)

    Ο κ. Μπιτσάκης δεν προτείνει απλώς την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως επειδή πλείστοι ψηφοφόροι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δε χρειάζονται καμιά ιδιαίτερη προτροπή για να το κάνουν αυτό - βλ. την εκλογική επίδοση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον Ιούνη σε σχέση με το Μάη του 2012. Ο κ. Μπιτσάκης δεν επιδιώκει προφανώς την πανωλεθρία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις επόμενες εκλογές, γι' αυτό και η διατύπωσή του είναι διακριτική όσον αφορά το προεκλογικό σκέλος και ενθουσιώδης όσον αφορά το... μετεκλογικό: Χωρίς χρονοτριβές, συγκρότηση μετώπου σωτηρίας του λαού. Σε περίπτωση κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κριτική στήριξη και ιδεολογική και πολιτική στήριξη των πιο ριζοσπαστικών δυνάμεων του κόμματος και της κυβέρνησης.

    Φταίει το βρώμικο, συνωμοσιολογικό μυαλό μου που φαντάζεται παζάρια και γραμμάτια; Φταίω εγώ που τα κολήματα κάτι aristerwn epanastatwn με το iskra μου χτυπάνε καμπανάκια; Φταίει το υποσυνείδητό μου για την παρακάτω ερμηνεία;

    "Έλα ΣΥΡΙΖΑ να συζητήσουμε τους όρους για πιθανή προεκλογική συνεργασία και μετά τις εκλογές, αν γίνετε / γίνουμε κυβέρνηση, μην ανησυχείτε! Εμείς δεν πρόκειται να σας δημιουργήσουμε κανένα σοβαρό πρόβλημα, θα στηρίζουμε... κριτικά και μάλιστα θα στηρίζουμε πολιτικοϊδεολογικά τις πιο ριζοσπαστικές σας δυνάμεις!"

    Συγγνώμη TRASH, αλλά ο παραλληλισμός εδώ δεν είναι με το ΣΕΚ, που έδινε ψηφαλάκια... Eμένα κάτι σε... ΔΗΜΑΡ μου φέρνει. Αν αυτό επαληθευτεί, άντε ΑΝΤΑΡΣΥοι λεβέντες... Και εις ανώτερα.

    gdmn1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @gdmn1973:
      Προσωπική μου άποψη είναι πως για ΔΗΜΑΡ ονειρεύονται και ΣΕΚ θα καταλήξουν, γιατί πολύ απλά θα μείνουν εκτός βουλής.
      Εφόσον έχουν πείσει τον κόσμο που επηρεάζουν πως ο υπέρ πάντων αγών είναι να "φύγει η κυβέρνηση", με μαθηματική ακρίβεια θα την πατήσουν όπως ο ΣΥΝασπισμός που από την πολύ πλάτη στο ΠΑΣΟΚ, έπεισε στο τέλος τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν και ΠΑΣΟΚ (αυτό δεν ήταν στο αρχικό σχέδιο) και έμεινε εκτός βουλής...
      Εγώ τους βλέπω και "δαρμένους" (εκλογική πανωλεθρία-λεηλασία από ΣΥΡΙΖΑ), και "κερατάδες" (εκτεθειμένοι σαν cheerleader της σοσιαλδημοκρατίας) στο τέλος...

      Διαγραφή
  4. Μόλις διάβασα τη συνέντευξη του Μπιτσάκη στην "Αυγή". ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ. Πρέπει με κάθε τρόπο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να απαλλαγεί από δαύτον. Δεν είναι δυνατόν να χρεώνεται κάθε κουταμάρα που λέει ο συγκεκριμένος.
    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @aristeros epanastatis:
      Να ήταν μόνο ο Μπιτσάκης, θα ήταν καλά. Εδώ πολύ πρόχειρα βλέπουμε πως ανάλογες απόψεις έχουν όλες οι "ντίβες" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εκτός εάν τα άρθρα που παραπέμπω τα γράφω εγώ από μόνος μου με τις υπογραφές τους (που δεν το κάνω), και η φωτό με υπότιτλο "αγία οικογένεια" είναι φωτομοντάζ (που δεν είναι).

      Διαγραφή
    2. Εδώ μια μικρή και κάθε άλλο παρά πλήρης συλλογή με δηλώσεις στελεχών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέσα στον τελευταίο χρόνο. Αξιοσημείωτο είναι ότι δημιουργήθηκε εντός 30 λεπτών με μια απλή αναζήτηση στο παρόν ιστολόγιο, στο leninreloaded και στο διαδίκτυο...

      Άντε, γιατί δεν έχουμε όλοι τρελαθεί εντελώς.

      gdmn1973

      Διαγραφή
  5. Με δεδομένο το επίπεδο οργάνωσης του εργατικού κινήματος αλλά και την ισχνή ακόμα συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία τους, έχει πολύ νόημα πιστεύετε να ζητάει κάποιος να πέσει η όποια κυβέρνηση? Εκτός και αν το κάνει για να αποφύγει την επικοινωνιακή σπέκουλα εκ μέρους πολλών προθύμων... Δηλαδή ένα απλό ''παρών'' στη βουλή δεν θα ήταν αρκετό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Τom:
      Εφόσον αναφέρεσαι στο ΚΚΕ, και βέβαια δεν θα ήταν αρκετό ένα "παρόν".
      Αρχικά γιατί το ΚΚΕ θέλει να πέσει και αυτή, και κάθε αστική κυβέρνηση.
      Και δεύτερο γιατί παρόν=ψήφος εμπιστοσύνης, και το ΚΚΕ δεν υποστηρίζει την ΝΔ, όπως πολύ θα ήθελαν να σπεκουλάρουν κάποιοι. Αντίθετα είναι το μόνο κόμμα που την αντιπολιτεύεται πραγματικά, τόσο σε επίπεδο δρόμου (απεργίες, κινητοποιήσεις κλπ), όσο και σε επίπεδο βουλής (άλλοι ψηφίζουν από κοινού τρομονόμους).
      Μακάρι λοιπόν να πάει στον αγύριστο και αυτή η κυβέρνηση, και όποια άλλη αστική προκύψει (αυτή είναι και η διαφορά της θέσης του ΚΚΕ) μετά από δαύτην....

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω αν παρόν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης, στα κοινοβουλευτικά ήθη. Αν ισχύει γράψε λάθος και βάλε στην θέση του αποχή από την όποια ψηφοφορία. Εγώ θέλω απλά να διασαφηνίσω τον τρόπο προσέγγισης του κκε απέναντι στην πτώση κυβερνήσεων, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που διανύουμε. Προσωπική μου άποψη είναι οτι πρακτικά το κκε θεωρεί την πτώση της κυβέρνησης ως υποπροϊόν της πάλης του εργατολαϊκού κινήματος, αλλά διακηρυκτικά θέτει και αυτό το στόχο για να μην χάσει επαφή και επικοινωνία με λαϊκούς ανθρώπους που πλήττονται βάναυσα από την πολιτική αυτής της κυβέρνησης και θέλουν να τη δουν να καταρρέει πάραυτα. Με λίγα λόγια , όπως προκύπτει από την ανάλυση του κόμματος σ αυτές τις συνθήκες η όποια αλλαγή κυβέρνησης δεν θα κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη στο λαό. Γι αυτό άλλωστε δεν μπαίνει και ως προμετωπίδα το να πέσει η κυβέρνηση , όπως μπαίνει από άλλες δυνάμεις πχ ανταρσύα. Σε επίπεδο τακτικής βέβαια ίσως έχει την αξία του, να κάψει το σύστημα όσο γίνεται πιο γρήγορα και τα χαρτιά του σε επίπεδο κυβερνητικής εξουσίας.

      Διαγραφή
    3. @ΤomQ
      To γεγονός πως το ΚΚΕ είναι ενάντια σε ΟΛΕΣ τις αστικές κυβερνήσεις, σημαίνει πως είναι ενάντια (θέλει να πέσει) και η συγκεκριμένη.
      Όχι όμως για να αντικασταθεί από κάποια άλλη αστική, που το ΚΚΕ θα θέλει να πέσει και αυτή.
      Δεν υπάρχει κάποιος συμβιβασμός εδώ. Υπάρχει ειλικρινής δήλωση θέσης. Να πάει η συγκυβέρνηση στα τσακίδια!
      Όπως και η επόμενη φυσικά, μέχρι να πάρει ο λαός την εξουσία, πράγμα που το ΚΚ δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει...
      Το ΚΚΕ δεν θέτει ως στόχο την ανατροπή της (όποιας) αστικής κυβέρνησης και την αντικατάσταση της με μία άλλη.
      Αυτό δεν σημαίνει πως θα την υπερασπίσει κιόλας (όπως λένε τα νόθα του Λαλιώτη).
      Για τα υπόλοιπα συμφωνούμε...

      Διαγραφή
    4. Συμφωνούμε και δεν χρειάζεται να το υπεραναλύσουμε. Απλά γνώμες ήθελα να ακούσω σχετικά με ζήτημα τακτικής. Αλλά ποια είναι τα νόθα του λαλιώτη που λένε να την υπερασπίσει? Ειλικρινά δεν κατάλαβα ποιους εννοείς.

      Διαγραφή
    5. @Τom:
      Αναφερόμουνα στο γνωστό ΣΥΡΙΖΑίικο σόφισμα "όποιος μας κάνει κριτική είναι με τον Σαμαρά", το οποίο είναι αντίγραφο της πολύ παλιάς βρωμιάς του Λαλιώτη πως το "ΚΚΕ είναι δεκανίκι της δεξιάς" επειδή έκανε αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ.

      Διαγραφή
  6. Μεθοδολογία:
    Σύστημα αρχών και μεθόδων οργάνωσης και δόμησης της θεωρητικής και πρακτικής δραστηριότητας καθώς και η θεωρία για το σύστημα αυτό. Ο όρος προσδιορίζει τρία επίπεδα: (1) Η γενική μεθοδολογία ως γενική φιλοσοφική προσέγγιση, γενική μέθοδος γνώσης που αποδέχεται ο ερευνητής (π.χ. διαλεκτικός υλισμός). Αυτή διαμορφώνει ορισμένες γενικές αρχές που συνειδητά ή ασυνείδητα εφαρμόζονται στην έρευνα. (2) Η ειδική μεθοδολογία ως σύστημα μεθοδολογικών αρχών που εφαρμόζεται σε ένα δοσμένο πεδίο γνώσης. Πρόκειται για την υλοποίηση των φιλοσοφικών αρχών σε σχέση με το ειδικό αντικείμενο έρευνας (π.χ. αρχή της
    δραστηριότητας). (3) Το σύστημα συγκεκριμένων μεθόδων και τεχνικών έρευνας που ωστόσο δεν είναι τελείως ανεξάρτητες από τους πιο γενικούς μεθοδολογικούς προσδιορισμούς. Η χρήση του όρου στην αστική επιστήμη αντιστοιχεί στο τρίτο επίπεδο.

    Μέθοδος:
    Οι δρόμοι επίτευξης του στόχου, μαζί με το πλέγμα των αρχών και τρόπων θεωρητικής έρευνας και πρακτικής δράσης. Η μέθοδος εξαρτάται και από την φύση των υπό μελέτη φαινομένων, από τις νομοτέλειες που προσιδιάζουν σ αυτά. Γι αυτό ο κάθε κλάδος της επιστήμης, ή τομέας της πρακτικής, επεξεργάζεται τις δικές του
    ειδικές μεθόδους (πχ μέθοδος χημικής ανάλυσης).
    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @aristeros epanastatis:
      Εντελώς εκτός θέματος, το αφήνω γιατί εάν δεν το έβαζες θα έσκαγες...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.