Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ο Δραγασάκης, το ΔΝΤ, οι "πατριωτικές δυνάμεις" και ο Ομπάμα

Πολύ ενδιαφέροντα σημεία για τις μετεκλογικές συμμαχίες αλλά και τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το δημόσιο χρέος είχε η ομιλία σήμερα του Γιάννη Δραγασάκη, κατά την κατάθεση της πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «κυβέρνηση ανοιχτή σε όλες τις δημοκρατικές, δημιουργικές, πατριωτικές δυνάμεις της κοινωνίας, όσες και όσους θελήσουν να συμμετάσχουν στη μεγάλη και τιτάνια προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε όχι μόνο για να βγούμε από την κρίση αυτή αλλά για να δημιουργήσουμε και μια Ελλάδα παραγωγική και μια κοινωνία αλληλεγγύης» (στο βίντεο στο 3:40).

Σε άλλη αναφορά στα χαρακτηριστικά της υπό τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησης, πάλι δόθηκε έμφαση στο εθνικό επίπεδο: Όπως είπε ο Γιάννης Δραγασάκης, "είναι θέμα εθνικής ευθύνης να επιτρέψει αυτή η κυβέρνηση στην κοινωνία να αποκτήσει μια αξιόπιστη, δημοκρατική και με κύρος κυβέρνηση για να μπορέσει να βάλει φραγμό στον κατήφορο και να βάλει τις βάσεις για μια άλλη πορεία" (στο 11:40).

Το σημείο στο οποίο καταχειροκροτήθηκε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν όταν μίλησε για την ακύρωση των μνημονίων: "Μας ρωτάνε πώς θα ακυρώσουμε τα μνημόνια. Μα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν θα ακυρώσουμε εμείς τα μνημόνια, ο λαός θα τα ακυρώσει με την ψήφο του και η κυβέρνηση η οποία θα προκύψει θα υλοποιήσει τη θέληση του λαού. Εμείς δεχόμαστε τη συνέχεια του ελληνικού κράτους αλλά όχι τη συνέχεια της πολιτικής. Όλα τα κράτη αλλάζουν πολιτική. Η πολιτική Ομπάμα είναι διαφορετική από την πολιτική Μπους. Βουλή που ψηφίζει νόμους, ακυρώνει και νόμους. Αυτό είναι το δόγμα το δικό μας". (στο 13:05).

«Λέμε ό,τι και το ΔΝΤ»!!!

Ειδική αναφορά έκανε ο Γιάννης Δραγασάκης στο ζήτημα του δημόσιου χρέους, προβάλλοντας τη θέση ότι για όσο διάστημα η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, δεν θα πρέπει να καταβάλλεται «ούτε ευρώ» για τόκους και χρεολύσια. [...]

Είπε συγκεκριμένα: «Τι θα κάνουμε με το χρέος. Το αυτονόητο. Αυτό που προτείνει το Διεθνές Ταμείο για όλο τον κόσμο. Τα είπε και προχθές σε μια έκθεσή του, μιλώντας γενικά. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Ή θα διαγράψεις χρέος ή θα βάλεις φόρο στην περιουσία ή θα έχεις πληθωριστική ανάπτυξη. Εμείς έχουμε δύο σαφείς στόχους. Δεν τους λέμε μόνο εδώ, τους λέμε και όποτε τους βλέπουμε.

Πρώτον, όσο η ελληνική οικονομία είναι σε ύφεση ή σε μη βιώσιμη ανάπτυξη, δεν μπορεί αυτή η οικονομία και δεν πρέπει να πληρώσει ούτε ένα ευρώ, ούτε για τόκους ούτε για χρεολύσια. Θα το πετύχουμε αυτό με μορατόριουμ, όπως λένε ορισμένοι, θα το πετύχουμε με διαγραφές, εμάς μας ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα. Ο δεύτερος στόχος είναι να μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές όσο γίνεται μικρότερα βάρη και χρέος». (από το 13:50).


ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ από Enikos_gr
Πηγή: ΜΑΟ.gr (τα λινκ και οι υπογραμμίσεις προστέθηκαν από εμάς)

3 σχόλια:

  1. Αυτός ο πολιτικός ήταν πιθανό να εκλεγεί Γ.Γ. του ΚΚΕ το 1991;

    gdmn1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @gdmn1973:
      Δυστυχώς δεν ήταν απλά πιθανό. Για μόλις πέντε (αν θυμάμαι καλά) ψήφους δεν εκλέχτηκε,( και γλύτωσα και εγώ από να ψηφίζω Μ-Λ ΚΚΕ τώρα).... :D

      Διαγραφή
    2. 13ο-14ο συνέδριο του ΚΚΕ
      http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=2698347

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.