Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

"Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι θα πέσει η κυβέρνηση": Αλέξης Τσίπρας, δηλώσεις στη ΔΕΘ, 15 Σεπτέμβρη 2013

Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες, είπα. Όχι εσείς.
κ. ΑΤΖΟΛΕΤΟΣ («ΣΚΑΪ»): Κύριε Πρόεδρε θα ήθελα να γυρίσω δυο μήνες πίσω, όταν είχε ανακύψει το θέμα με την ΕΡΤ στη Βουλή. Τότε είχε προκληθεί ένας αναβρασμός στους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που τελικά οδήγησε στην αποχώρηση του κ. Κουβέλη από την κυβέρνηση, βολές κατά της κυβέρνησης τότε, υπήρχε ένα ρήγμα, υπήρχε μια ευκαιρία από σας να καταθέσετε πρόταση μομφής.

Κάποιοι είπαν τότε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά έκανε ένα βήμα πίσω. Θα ήθελα κατ' αρχήν να το σχολιάσετε αυτό και αν μπορείτε να μου απαντήσετε στην ερώτηση πότε σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το σημαντικό όπλο που έχετε στο Κοινοβούλιο, την πρόταση μομφής, που και θα προκαλέσει μια τριήμερη συζήτηση στη Βουλή αλλά θα φέρει και τον Πρωθυπουργό να σας απαντήσει, ο οποίος όπως λέτε, φυγομαχεί.

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Η αλήθεια είναι ότι αυτή η κυβέρνηση, δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι θα πέσει αν καταθέσουμε πρόταση μομφής ή προκαλέσουμε μια συζήτηση στη Βουλή. Αυτή η κυβέρνηση θα πέσει μέσα από τους αγώνες, επαναλαμβάνω, των εργαζομένων, τους αγώνες των ανέργων, της νέας γενιάς και όχι μέσα από συζητήσεις, όσο και αν αυτές είναι σημαντικές, δεν τις υποτιμώ, μέσα στο Κοινοβούλιο.

Τα κοινοβουλευτικά μας όπλα θα τα χρησιμοποιήσουμε όταν εμείς κρίνουμε ότι θα υπάρχουν πιθανότητες για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Όμως τα κοινοβουλευτικά μας όπλα δε θα τα εξαντλήσουμε, ούτε θα σερβίρουμε στους πολιτικούς μας αντιπάλους, τη δυνατότητα να τους δώσουμε άλλοθι και διέξοδο όταν βρίσκονται σε δύσκολες στιγμές.
Αυγή
Για το γιατί κάτι που αποκλήθηκε "αυταπάτη" πριν δυο μήνες προβάλλεται τώρα ως "έξυπνη τακτική", τα συμπεράσματα ανήκουν στους αναγνώστες. Ωστόσο, βρήκα ενδιαφέρον στην κατεύθυνση της εξήγησης το σχόλιο που έκανε για το θέμα το "Σφυροδρέπανο":

Στο δελτίο του star σήμερα η Κάτια Μακρή το πήγε ακόμα πιο μακριά κι υπονόησε -εμμέσως πλην σαφώς- ότι ο σύριζα μπορεί να θέλει να συσπειρώσει τώρα την κυβέρνηση, για να φτάσουν ως τις ευρωεκλογές και να πάνε μετά σε εθνικές εκλογές, με τον αέρα της νίκης που θεωρεί πως θα έχει. Ο συλλογισμός αυτός προσωπικά με βρίσκει μάλλον σύμφωνο. Και το εκπληκτικό τελικό συμπέρασμα είναι πως ο σύριζα υποτάσσοντας τα πάντα στην εκλογική του τακτική, αυτή τη στιγμή θέλει σταθερότητα κι ασκεί το αντιπολιτευτικό του έργο ως υπεύθυνο αστικό κόμμα με την τακτική του ώριμου φρούτου (που δεν έχει ωριμάσει ακόμα αρκετά). Ακόμα κι αν αυτό δίνει προσωρινά διέξοδο στην κυβέρνηση. Ο σύριζα κατάφερε να μεταφέρει τον πυρήνα των εξελίξεων από το κινηματικό πεδίο στον.. ιερό ναό της δημοκρατίας -η οποία μην ξεχνάμε πως απειλείται και βρίσκεται στο στόχαστρο, ό,τι κι αν γίνεται τις τελευταίες μέρες, από τη δολοφονία των χρυσαυγιτών, ως το χτύπημα της ερτ. Και την ίδια στιγμή η καλύτερη (αστική) δημοκρατία που είχαμε ποτέ, λειτουργεί στην εντέλεια ως προς το ταξικό της περιεχόμενο και τους σκοπούς της.
 Εν τω μεταξύ, τους κράζει μέχρι και ο ...Αλαβάνος!

Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.