Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Επεισόδια και ματαίωση της κηδείας του ναζί εγκληματία Πρίμπκε (+video)

Ο ναζί εκληματίας Μπρίμπκε
Ματαιώθηκε τελικά μετά από μεγάλη ένταση η κηδεία του πρώην αξιωματικού των SS Έριχ Πρίμπκε ο οποίος πέθανε την περασμένη Παρασκευή στη Ρώμη.

Η σορός του είχε μεταφερθεί την Τρίτη το απόγευμα σε εκκλησία των υπερσυντηρητικών λεφεβριανών κληρικών, στο χωριό Αλμπάνο, τριάντα χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη.

Κατά την άφιξη του φέρετρου, πολλοί κάτοικοι του Αλμπάνο φώναξαν «ντροπή» (vergogna) και άρχισαν να τραγουδούν το γνωστό Bella ciao, τραγούδι σύμβολο της αντίστασης στον φασισμό. Η κηδεία ξεκίνησε αλλά διεκόπη πριν την ολοκλήρωσή της, διότι ο δικηγόρος του πρώην ναζί αξιωματικού (ο οποίος συντόνισε την εκτέλεση τριακοσίων τριάντα πέντε αμάχων ιταλών, τον Μάρτιο του 1944) ζήτησε να μπορέσουν να παραστούν και μέλη ακροδεξιών οργανώσεων.


Το σφυροδρέπανο επάνω στην νεκροφόρα του
φασίστα εγκληματία, σε ένα προφανή συμβολισμό 
Κάτι που δεν προβλεπόταν στην ειδική άδεια που είχε χορηγήσει ο νομάρχης και η οποία επέτρεπε την είσοδο στον ναό μόνον σε στενούς συγγενείς. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Πρίμπκε, ανακοίνωσε, αργά το βράδυ, ότι δεν θα ασχοληθεί, πλέον, με την ταφή του πρώην πελάτη του και- σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης- την υπόθεση θα πρέπει να χειριστεί απευθείας, τώρα η κυβέρνηση της Ρώμης.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος του Αλμπάνο είχε ανακοινώσει ότι μετά την κηδεία η σορός του Πρίμπκε επρόκειτο να μεταφερθεί σε ένα από τα νεκροταφεία της ιταλικής πρωτεύουσας για να αποτεφρωθεί.

Το φέρετρο μεταφέρθηκε με νεκροφόρα εκτός του θρησκευτικού συγκροτήματος προς άγνωστο προορισμό. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνει το συγκεντρωμένο πλήθος που βρισκόταν γύρω από την εκκλησία.

Νωρίτερα μέλη ακροδεξιών οργανώσεων προσπάθησαν να εισέλθουν στο εκκλησιαστικό συγκρότημα. Προκλήθηκε ένταση με τους κατοίκους του Αλμπάνο οι οποίοι επεχείρησαν να απομακρύνουν τους νεοφασίστες. Η άμεση παρέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε τα επεισόδια.
Πηγή: Το κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.