Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Εφτά σημεία διερεύνησης της σχέσης Χ.Α., ΕΥΠ, ΕΛ.ΑΣ.

Κάλεσμα προς τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές


Μια σειρά στοιχεία που αποκαλύπτουν τη στενή σχέση Χρυσής Αυγής και κρατικού μηχανισμού, συγκεκριμένα της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ, δημοσιοποιούν τρεις δικηγόροι οι οποίοι έχουν αναλάβει υποθέσεις δολοφονικών επιθέσεων από τους νεοναζί και καλούν τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν τα καταγγελλόμενα.

Ο Τάκης Ζώτος και ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόροι της υπόθεση δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν και η Ευγενία Κουνιάκη δικηγόρος, της υπόθεσης Σκορδέλλη-Λουκιανού-Μαρκουλάκη, δημοσιεύουν 7 σημεία, συγκεντρώνοντας μια σειρά στοιχεία αρκετά από τα οποία έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας αποσπασματικά:

-1. Ο διευθυντής της Γ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ Δήμος Κούζηλος, που ήταν αρμόδιος για τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών και είχε στην ευθύνη του το περιβόητο «βαλιτσάκι» με τον υπερκοριό, υποχρεώθηκε αιφνιδιαστικά σε παραίτηση την Παρασκευή 27/09/2013 από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ΠΡΟΠΟ λόγω διασυνδέσεων με τη Χρυσή Αυγή, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ. Ωστόσο η ΕΥΠ και το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ δεν έχουν ακόμα εκδώσει οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση για τους λόγους της αποχώρησης Κούζηλου, στελέχους που ακόμα και το πρωί της ημέρας κατά την οποία εκπαραθυρώθηκε προήδρευσε σύσκεψης με θέμα την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.

-2. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Δήμος Κούζηλος είναι συγγενής με τον βουλευτή της Α' Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Νίκο Κούζηλο, “τομεάρχη” για θέματα “ελληνικής ναυτιλίας”. Η εξήγηση που η Χρυσή Αυγή έδωσε, δια της ιστοσελίδας της, ήταν ότι ο Κούζηλος "κόπηκε" επειδή διαφώνησε με την "απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να τεθεί υπό παρακολούθηση νόμιμο πολιτικό κόμμα". Πηγές του υπουργείου ΠΡΟΠΟ ανέφεραν σε δημοσιογράφους ότι “ο υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. προοριζόταν για επόμενος αρχηγός, αλλά «θυσιάστηκε» προκειμένου να σταλεί ηχηρό μήνυμα στα μέλη της αστυνομικής οικογένειας” (Έθνος, Μαρία Ψαρά – Λευτέρης Μπιντέλας, 28/09/2013).

-3. Ο διορισμός Κούζηλου είχε προκαλέσει αντιδράσεις την εποχή κατά την οποία έλαβε χώρα τόσο από τα κόμματα της τότε συμπολίτευσης ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ τον Δεκέμβρη του 2012, με την οποία αμφισβητούταν η αξιοκρατική επιλογή των διοριζόμενων στελεχών της ΕΥΠ (ανάμεσα τους και του Κούζηλου), ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ Νίκος Δένδιας απάντησε λέγοντας ανάμεσα στα άλλα: "Η τοποθέτηση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας στην ΕΥΠ γίνεται μετά από επιλογή του από τον διοικητή της ΕΥΠ" (Αυγή, Νίκος Παπαδημητρίου, 29/09/2013).

-4. Διοικητής της ΕΥΠ ήταν τότε και εξακολουθεί να είναι σήμερα ο Θεόδωρος Δραβίλλας, εξ απορρήτων συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί υπουργίας Σαμαρά, και διατελέσας αναπληρωτής διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας. Ο Δραβίλλας διορίστηκε Διοικητής της ΕΥΠ τον Ιούλιο του 2012, όταν το Μαξίμου έκανε τη συνήθη - μετά από κάθε αλλαγή κυβερνητικής φρουράς - επιδρομή στα ανώτερα κλιμάκια της ΕΥΠ. Σημειώνουμε ότι εκτός του κ. Δραβίλλα, στις δύο ανώτατες θέσεις Υποδιοικητών της ΕΥΠ διορίστηκαν οι επίσης στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά και αμφότεροι Μεσσήνιοι, Παναγιώτης Κοντούλης, δικηγόρος από την Καλαμάτα, και Γιώργος Καμαρινόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α). Ήταν τόσο σκανδαλωδώς ευνοιοκρατικοί οι διορισμοί, ανέφεραν εκείνη την εποχή δημοσιογραφικές πληροφορίες, που “κύκλοι των δύο κομμάτων (σ.σ.: ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) εξέφραζαν επιφυλάξεις σχετικά με το αν εκπρόσωποι τους θα παραβρεθούν στην ορκομωσία της νέας ηγεσίας”.

-5. Ο τέως πλέον διευθυντής της Γ' Διεύθυνσης της ΕΥΠ Δήμος Κούζηλος είχε υπηρετήσει στη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, ενώ στη συνέχεια είχε θητεία στο Τμήμα Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας και διετέλεσε διευθυντής στη νεοσύστατη τότε Οικονομική Αστυνομία της ΕΛ.ΑΣ. Στη συνέχεια αποσπάστηκε στην ΕΥΠ και μάλιστα στην ίδια Διεύθυνση από την οποία είχε περάσει - επίσης ως διευθυντής - ο Ι. Δικόπουλος, του οποίου υπήρξε στενός συνεργάτης (πχ. στη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής). Θυμίζουμε ότι ο αντιστράτηγος και τέως αστυνομικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Ιωάννης Δικόπουλος υποχρεώθηκε προ ημερών σε παραίτηση, όταν με αφορμή “πλημμελή έρευνα” στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα (χρειάστηκε να μεταβούν δυνάμεις από την Αθήνα) αποκαλύφθηκε σύνδεσή του με τη χρυσαυγίτικη συμμορία.

-6. Ένα σημείο (μεταξύ πολλών άλλων) στο οποίο τέμνονται οι σταδιοδρομίες Κούζηλου και Δικόπουλου είναι η συγκάλυψη του σκανδάλου των απαγωγών των Πακιστανών: θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι του 2005 η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατηγορήθηκε ότι οργάνωσε την απαγωγή εικοσιοκτώ Πακιστανών μεταναστών που ζούσαν στην Ελλάδα - μετά από αίτημα των βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών - για υποτιθέμενη εμπλοκή με την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου. Οι απαγωγές αποκαλύφθηκαν από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας και τον τότε πρόεδρό της Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος στη συνέχεια στοχοποιήθηκε για τη δράση του. Το 2005 ο Κούζηλος υπηρετούσε από χαμηλότερη θέση στην Γ' Διεύθυνση Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ, όταν προϊστάμενός της ήταν ο Ιωάννης Δικόπουλος. Τον Μάιο του 2006, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ.Λινός και ο προϊστάμένος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δ. Παπαγγελόπουλος, αδειάζοντας τον τότε υπουργό Γ. Βουλγαράκη, είχαν ουσιαστικά υποστηρίξει ότι οι απαγωγές είχαν όντως πραγματοποιηθεί και μάλιστα από όργανα των ελληνικών κρατικών υπηρεσιών. Στη δίκη που ακολούθησε, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απάλλαξε τους κατηγορούμενους Σεραφείμ Τσιτσιμπή, πρώην υποδιοικητή της ΕΥΠ, και Χρόνη Μπακόπουλο, υπάλληλο της υπηρεσίας.

-7. Σύμφωνα με κάποιες πηγές πληροφόρησης, ο Κούζηλος διατηρούσε επαφές με αξιωματικούς της ευρύτερης περιοχής Πειραιά που ελέγχονται σήμερα για διασυνδέσεις τους με τη Χρυσή Αυγή (Γιαννης Σουλιώτης, Καθημερινή, 28/09/2013). Αν και δεν έχουμε τη δυνατότητα απευθείας πληροφόρησης για τις διασυνδέσεις αυτές, υποθέτουμε ότι η αναφορά των ΜΜΕ αφορά, εκτός άλλων, το Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας και τον διοικητή του Δημήτριο Γιοβανίδη ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι δρούσε ως πληροφοριοδότης της ναζιστικής συμμορίας και συμμετείχε στις εγκληματικές της δραστηριότητες. Θυμίζουμε ότι επιχειρησιακός υπεύθυνος της συμμορίας στον Πειραιά είναι ο πλέον προφυλακισμένος βουλευτής Γιάννης Λαγός. Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν την ΕΥΠ να είχε σχηματισμένο φάκελο για τις δραστηριότητες του Λαγού (προστασία, εκβιασμοί, μαστροπεία, κλπ) πριν τις εκλογές του Μαϊου 2012, αλλά τα στοιχεία αυτά ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν.

Περιορισμοί
Θεωρούμε ότι τα στοιχεία αυτά δίνουν μια πρώτη εικόνα της μακροχρόνιας διείσδυσης και δράσης πυρήνων της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας στο εσωτερικό της ΕΥΠ και της Αστυνομίας. Η έρευνα για τη δράση της πρέπει να επεκταθεί και σε αυτό το πεδίο, καθώς, σύμφωνα τουλάχιστον με τα ΜΜΕ, μεγάλο μέρος του πορίσματος Βουρλιώτη βασίστηκε σε πληροφορίες που άντλησε από την Γ' Διεύθυνση της ΕΥΠ.

Αν αυτό είναι σωστό, τότε έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι οι πληροφορίες που είχε στη διάθεσή του από την ΕΥΠ ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήταν εξαρχής εξαιρετικά περιορισμένες, καθώς μεγάλο μέρος τους αποκρύφτηκε και ίσως καταστράφηκε από τους συνεργάτες και πληροφοριοδότες της ναζιστικής συμμορίας στο εσωτερικό των κρατικών υπηρεσιών.

[...]

Τάκης Ζώτος, δικηγόρος, υπόθεση δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν, Ευγενία Κουνιάκη, δικηγόρος, υπόθεση Σκορδέλλη-Λουκιανού-Μαρκουλάκη, Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, υπόθεση δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν.
Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.