Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Κουτρούγκαλος ολέ;

Όσον αφορά τον απαράδεκτο "ενθουσιασμό" για την "θριαμβική" εμφάνιση Κατρούγκαλου ---- και
την ψευδή [ψευδέστατη] αίσθηση ασφάλειας για την οχύρωση πίσω από συνταγματικές διατάξεις περί κατάλυσης συντάγματος/ δικαίωμα "αντίστασης", κ.ο.κ..
 Η Ελλάδα είναι κράτος που "ανήκει" στην "κοινότητα" των ευρωπαϊκών κρατών, "κοινωνός" τού iuris publicum europaeum [δημοσίου διεθνούς των "πολιτισμένων κρατών", ευρωπαϊκού κοινοτικού και διεθνούς δικαίου]. 
Ως μέλος και κοινωνός, "ανέλαβε" δεσμεύσεις και υπόκειται σε περιορισμούς. 
Ανάμεσα στις "απόκρυφες" ρυθμίσεις τού εν λογω δικαίου (ήδη ρήτά από την περίοδο τού Α' παγκοσμίου, αλλά αναγόμενη στην περίοδο τής Γαλλική Επανάστασης*) περιλαμβάνεται και το δικαίωμα επέμβασης (στρατιωτικής η με άλλο τρόπο) τής εν λόγω κοινότητας κρατών στα εσωτερικά μιας εκ των χωρών-μελών σε περίπτωση που οι πολιτικές εξελίξεις στην εν λόγω χώρα θέτουν σε κίνδυνο το όλο οικοδόμημα [ακραίο παράδειγμα: επανάσταση, κατάργηση του καπιταλιστικού συστήματος**, λιγότερο ακραία παραδείγματα το κούρεμα στην Κύπρο, μνημόνια, οδηγίες, κ.ο.κ.].
Από σχόλιο του waltendegewalt στο ιστολόγιο Lenin reloaded (Οι σημειώσεις δικές μας)
___________

**Ενάντια στο νεογέννητο σοσιαλιστικό κράτος ξεσηκώθηκαν όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις, εσωτερικές και εξωτερικές. Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα, από τις θεωρίες και τη βρώμικη συκοφαντία, ως τον αποκλεισμό, τον εμφύλιο και την ένοπλη επέμβαση των 14 κεφαλαιοκρατικών κρατών. Ηταν μια πρωτόφαντη για την εποχή εκείνη εκστρατεία και "σταυροφορία". Σύμμαχοι και εχθροί του πρώτου παγκόσμιου πολέμου (Γερμανοί, Αγγλοι, Γάλλοι, Αμερικανοί και άλλοι), παραμέρισαν τις διαφορές και τους ανταγωνισμούς τους και συνασπίστηκαν για να πνίξουν στη γέννησή του το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος. Δεν το κατόρθωσαν. Ολες τους οι προσπάθειες και όλες οι μέθοδές τους απέτυχαν. Συντρίφτηκαν πάνω στην ηρωική και γεμάτη αυτοθυσία αντίσταση των απελευθερωμένων εργατών και αγροτών που είχαν τη θερμή και συγκινητική συμπάθεια και υποστήριξη της εργατικής τάξης, της εργαζόμενης αγροτιάς και της προοδευτικής διανόησης όλων των χωρών του κόσμου. (Ριζοσπάστης)

4 σχόλια:

  1. Προσυπογράφω (από χθες).
    Καλά κάνεις και το μεταφέρεις σε πρώτο πλάνο.
    Ο Κατρούγκαλος είναι το νομικό περιτύλιγμα της ΣΥΡΙΖΑϊκής αντίληψης περι ανασκολοπισμού του Μνημονίου.

    Με δύναμη πάλι και πάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας δουμε και την θετικη πλευρα καποιων πραγματων .
    Ο τροπος που μιλησε δεν ηταν κακος αναλογα παντα και για τον κοσμο που παρακολουθει .
    Απο την αλλη θα ηθελα να προσθεσω κατι σημαντικο .
    Η ΕΣΣΔ ηταν η πρωτη προσπαθεια του ανθρωπου να κτισει μια αλλη κοινωνια .
    Η πρωτη προσπαθεια εχει παντα την απειρια και τα λαθη .
    Ενα μεγαλο ποσοστο ευθυνης την ειχαν οι ιδιοι βγαζοντας τα ματια μονοι τους
    Τον χειροτερο αντικομμουνισμο δεν τον κανουν οι αντιπαλοι του
    Ας μα προβληματισει καποτε αυτο .
    Ιακωβος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ιακωβος Μ.:
      α)Νομίζω πως η ανάρτηση ήταν σαφέστατη. Είπαμε πως δεν δικαιολογείται ο ενθουσιασμός που ξεσήκωσε μία καθαρά αστική και παραπλανητική για τον λαό (που "παρακολουθεί" όπως λες) τοποθέτηση. Δεν είπαμε πως ο τρόπος που μίλησε "δεν ήταν καλός" που μας χρεώνεις εσύ.
      β)Οι αιτίες των ανατροπών στην ΕΣΣΔ δεν είναι δυνατόν να αναλυθούν σε ένα άρθρο, πολύ περισσότερο σε ένα σχόλιο. Οι επεξεργασίες των κομμουνιστών πάνω στο ζήτημα πάντως υπάρχουν, και έχουν αποδείξει πως η εξωτερική πίεση-περικύκλωση μόνο αμεληταίος παράγοντας δεν ήταν (σε συνδυασμό πάντα με ιδεολογικά-πολιτικά λάθη των ίδιων των κομμουνιστών που είχαν να αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρα στην ιστορία της ανθρωπότητας καθήκοντα).
      Νομίζω πως το άρθρο του Losurdo που αναδημοσιεύουμε εδώ (http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/10/domenico-losurdo.html), δίνει έναν συνοπτικό μπούσουλα για το τι θέλω να πω.
      Η τελευταία σου πρόταση "Τον χειροτερο αντικομμουνισμο δεν τον κανουν οι αντιπαλοι του " θα είχε βάση μόνον εάν θεωρούσαμε τα αστικά-οπορτουνιστικά στοιχεία που επικράτησαν στο παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα μετά τα μέσα της δεκαετίας του '50 ως "μη-αντίπαλους" των κομμουνιστών.
      Δεν μπορώ να συμφωνήσω με μία τέτοια άποψη.
      Νομίζω πως οι Τενγκ και οι Χρουτσώφ ήξεραν πολύ καλά που το πήγαιναν το πράγμα...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.