Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ριβάλντο: «Δεν χρειαζόμαστε Μουντιάλ, αλλά παιδεία και σχολεία»

Την ώρα που οι μεγάλες πολυεθνικές ισοπεδώνουν τα πάντα στη Βραζιλία για να στήσουν του χρόνου τέτοια εποχή τον ποδοσφαιρικό χορό εκατομμυρίων κερδών που λέγεται παγκόσμιο κύπελλο, οι αντιδράσεις πληθαίνουν.

Οι δρόμοι των μεγάλων πόλεων της Βραζιλίας καθημερινά γεμίζουν απ’ όλο και περισσότερο κόσμο που διαμαρτύρεται και διεκδικεί. Στο πλευρό του βραζιλιάνικου λαού που βρίσκεται στο δρόμο, τάχθηκε και ο Ριβάλντο.


«Μια χώρα που σιωπά δεν μπορεί να αλλάξει. Συγχαρητήρια στο λαό της Βραζιλίας που διαδηλώνει και δείχνουν δυνατοί και ενωμένοι. Ίσως μ' αυτό τον τρόπο να μπορέσει να αλλάξει κάτι. Δεν είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο αυτή τη στιγμή. Δεν το χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε υγεία και παιδεία. Είναι ντροπή να σπαταλάμε τόσα πολλά χρήματα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ τα νοσοκομεία και τα σχολεία παραμένουν σε άθλιες συνθήκες. Τόσο βία και τέτοιο χάλι. Ήθελα να το βγάλω από μέσα μου γιατί ήμουν και εγώ φτωχός και βίωσα τα προβλήματα που έχουν τα δημόσια σχολεία και την έλλειψη καλού συστήματος υγείας. Ακόμα με πονάει όταν το σκέφτομαι πως ο πατέρας μου χτυπήθηκε και πέθανε γιατί ένα νοσοκομείο στο Ρεσίφε δεν τον περιέθαλψε».
Πηγή: 902

3 σχόλια:

  1. ΧΤΕΣ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΕΧΑΝΙΑ.

    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΜΑ.

    ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΛΛΕΥ.

    ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

    ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΛΕΙΩΤΟ ΧΩΡΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ.

    Ο ΛΑΟΣ ΜΕΣ' ΤΗΝ ΦΑΒΕΛΑ

    ΚΙ Ο ΝΕΥΜΑΡ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΡΕΛΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΠΟΥ Ο ΡΙΒΑΛΝΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΙ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.

    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΡΙΒΑΛΝΤΟ ΕΣΥ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΩΤΣΑΣ ΤΟ ΠΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΕΣΑΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΕΡΤΑΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΝΑΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ;

    ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΓΝΕΣ ΟΣΟ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.

    ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΛΑ Ο ΡΙΒΑΛΝΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΟΥΤΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ.

    ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΔΗΜΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΘΕΡΣΙΤΗΣ:
      -Χρόνια και ζαμάνια!
      Επί του θέματος τώρα, δεν ξέρω, ούτε και θα μπορούσα να γνωρίζω τα κίνητρα του Ριβάλντο. Με δεδομένο όμως πως στην Βραζιλία το ποδόσφαιρο είναι πράγματι θρησκεία όπως λες, οι δηλώσεις ενάντια στο μουντιάλ και υπέρ του λαού, από έναν από τους πιο προβεβλημένους "ιερείς" της θρησκείας αυτής, είναι οπωσδήποτε εντυπωσιακές.

      Διαγραφή
  2. ...Και σε αντιδιαστολη:
    tvxs.gr/node/131955

    Τ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.