Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Αποσύρει υπουργούς, όχι ψήφο εμπιστοσύνης η ΔΗΜΑΡ

Ρήγματα στη συνοχή της ΔΗΜΑΡ προκάλεσε η απόφαση του Φ. Κουβέλη να αποσύρει τους υπουργούς του από την κυβέρνηση. Έντονα δυσαρεστημένος εμφανίζεται ο Γ. Ψαριανός, ενώ ο Ν. Μπίστης επιτίθεται κατά του κ. Κουβέλη και χαρακτηρίζει "φωνή της λογικής" τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα ο Β. Οικονόμου υποστηρίζει την παραμονή.

Σε βαρύ κλίμα συνεδριάζει η Κ.Ο. και η Εκτελεστική Επιτροπή προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση και να εκφραστούν τα στελέχη.

Σύμφωνα με τον Δ. Χατζησωκράτη, ο κ. Κουβέλης θα αποσύρει τους τέσσερις υπουργούς του από την κυβέρνηση, ενώ απομένει να αποφασιστεί η στάση της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα προσφέρει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση, με τους βουλευτές της να ψηφίζουν κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1 η εισήγηση Κουβέλη κερδίζει τη στήριξη της πλειοψηφίας των στελεχών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κουβέλης εμφανίζεται αποφασισμένος να αποσύρει γενικά από θέσεις ευθύνης π.χ. από θέσεις Γενικών Γραμματέων τα στελέχη του κόμματός του. 


Τρεις στο "αντάρτικο" κατά της απόφασης
Ο "αντάρτης" Γ.Ψαριανός
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γρηγόρης Ψαριανός εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος στην απόφαση Κουβέλη, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν ήταν προϊόν συμφωνίας με την ΚΟ του κόμματος.

"Με άλλη απόφαση έφυγε ο Κουβέλης από εδώ το μεσημέρι και με άλλα είπε στο Μαξίμου", φέρεται να ανέφερε.

Επίσης, το πρωί της Παρασκευής ο Νίκος Μπίστης, με ανάρτησή του στην σελίδα του στο Facebook, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ  για "παραλογισμό".

"Ο Κουβέλης ολοκλήρωσε σήμερα τον παραλογισμό που ξεκίνησε πριν δυο βδομάδες ο Σαμαράς. Και οι δυο χωρίς σχέδιο, χωρίς ψυχραιμία έβαλαν την χωρά σε περιπέτεια", ανέφερε και πρόσθεσε:

"Ξέρω ότι ορισμένοι θα ψάξετε τα 'βαθύτερα αίτια' και θα αναλωθείτε σε αναλύσεις. Ματαιοπονείτε. Οι Άγγλοι το λένε 'It is the short answer'. Ο Σημίτης το είπε αλλιώς: Ελπίζω να έχουν μυαλό όσοι χειρίζονται την υπόθεση".

"Ο Βενιζέλος ήταν φωνή λογικής. Μπορούμε να διαφωνούμε μαζί του σε πολλά άλλα οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι σε όλη την διάρκεια της κρίσης δεν έπαιξε με την σταθερότητα της χώρας. Λυπάμαι για τη στάση της ΔΗΜΑΡ, που βολοδέρνει και όποια και αν είναι η τελική της επιλογή (π.χ. ανοχή) έχασε το τραίνο και το φάντασμα της κατάληξης του Καρατζαφέρη πλανάται πάνω της", καταλήγει.

Υπέρ της παραμονής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση "και μάλιστα με πιο ισχυρό τρόπο, ώστε να συνδιαμορφώσει το κυβερνητικό πρόγραμμα", τάχθηκε και ο Βασίλης Οικονόμου, μιλώντας στον Ant1.

Μιλώντας αργότερα στον ΣΚΑΪ, ερωτηθείς για το τί θα πράξει αν η Κ.Ο. αποφασίσει να στηρίξει την εισήγηση του κ. Κουβέλη, ο κ. Οικονόμου δεν θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του, τηρώντας στάση αναμονής.
  Πηγή: nooz.gr
Βγήκαν αντάρτες στα βουνά:

10 σχόλια:

  1. Για όσους δεν γνωρίζουν ο Γρηγόρης είναι ανηψιός απο αδελφή, του Δημήτρη Δημητρίου αξιωματικού του αστικού στρατού, στρατιωτικού του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ με το ψευδώνυμο Νικηφόρος. Ο Νικηφόρος (από την Πάνω Αγόριανη) στελέχωσε απο τους πρώτους την 8η ομάδα Παρνασσού μαζί με τον Γιάννη Αλεξάνδρου (Διαμαντή)δημιουργώντας τον πρώτο πυρήνα αντίστασης κατά των Γερμανών στην Ρούμελη. Το σύνταγμά του-απο τα ελάχιστα του μάχιμου ΕΛΑΣ που κλήθηκαν να πάρουν μέρος τον Δεκέμβρη του 44-εν τη απουσία του περικυκλώθηκε και αφοπλίστηκε αιφνιδιαστικά απο τους Εγγλέζους, ενόσω ήταν στρατοπεδευμένο στο Ν. Ψυχικό, τις πρώτες μέρες του αιματοκυλίσματος. Αργότερα τάχθηκε με τους αναθεωρητές παρόλα αυτά αποτέλεσε εξέχουσα μορφή του κινήματος την περιόδο της κατοχής και μέχρι το τέλος του εμφυλίου.
    Φιλικά nkst

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @nkst:
      Έχει κάποια σχέση με τον "κουτσάφτη" της Τασκένδης, Δημητρίου;

      Διαγραφή
    2. Όχι αυτός ήταν ο Πάνος Δημητρίου
      nkst

      Διαγραφή
    3. @nkst:
      Ναι το γνωρίζω, από παλιότερο σχόλιο στο μπλογκ -για να πω την αλήθεια τους ταύτιζα πριν.
      Αν έχουν κάποια συγγενική σχέση ρωτάω εάν γνωρίζεις, μία και ο "κουτσάφτης" ήταν επίσης πρωτοπαλίκαρο των οπορτουνιστών αργότερα...

      Διαγραφή
    4. Φίλε Trash είναι απλή συνωνυμία.
      nkst

      Διαγραφή
  2. ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2013/06/blog-post_1667.html

    Αυτό...


    "...όταν τριακόσιοι λύκοι υπερψηφίζουν ή καταψηφίζουν μέσα σε μια Βουλή-οπερέτα..."

    Στο ίδιο τσουβάλι και οι κομμουνιστές βουλευτές δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @revoltanergosafragos:
      Εμ ποιοί νόμιζες πως θα καλιεργούαν τον φασισμό; Οι χρυσαύγουλοι; Αυτούς κανένας δεν τους έπαιρνε στα σοβαρά. Απλά τους καρπούς δρέπουν...

      Διαγραφή
    2. Ποιοι παίζουν τον ρόλο "λαγού";
      Οι ανανεωτές της αριστεράς!

      Από "Ρ" 18/6/2013
      ( http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=18/6/2013&columnId=1761 )

      (..)Αυτοί που έχτισαν το ψέμα πάνω στο οποίο πατά η κυβερνητική απόφαση για την ΕΡΤ περί υπεράριθμων που δεν παράγουν, είτε συνεχίζουν την αυθαιρεσία («Ημερησία») είτε την αναπαράγουν για να βγάλουν την ουρά τους απέξω, όπως το «Βήμα», που καταγγέλλει δήθεν τον Ψαριανό αφού όμως τον έχει χρησιμοποιήσει (όλοι ξέρουν ότι τα ιδιωτικά κανάλια κερδίζουν από τη δουλειά των εργαζομένων στη ΝΕΤ. Ολοι ξέρουν ότι ο δημοσιογραφικός κύκλος του ΒΒC αφορά 23.000 άτομα). (..)


      (..) ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ": «Πριν από λίγα χρόνια, ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός (...) έλεγε πως "δεν γίνεται η ΕΡΤ να έχει τόσο παθητικό και να εργάζονται τόσοι άνθρωποι εκεί. Στο BBC μόνο, απασχολούνται 880 άτομα" (...) η δήλωση αναπαράχθηκε για καιρό. Το ότι το BBC δίνει δουλειά σε περισσότερους από 23.000 ανθρώπους, είναι μια ανούσια λεπτομέρεια που δεν χρειάζεται να μας χαλάσει τη λεζάντα» (στο ΒΗΜΑ) (..)Ilief

      Διαγραφή
    3. Πολλές φορές ο φασισμός ξεκινάει πολύ πιο "αριστερά" απ' ότι νομίζεις και περιμένεις, ειδικά βλέποντας/διαβάζοντας διάφορα εδω και ένα δίχρονο.

      Διαγραφή
    4. @zoot horn rollo:
      Απλά όταν το ΚΚΕ το επισήμαινε αυτό, ήταν "εμμονικό", έβλεπε "φαντάσματα", είχε "μανία καταδίωξης", κλπ κλπ...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.