Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

"Je suis Charlie", η αλήθεια με τα πόδια επάνω...

To κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε τον Γενάρη του '15 με αφορμή τα τότε γεγονότα στην Γαλλία, που σχετίζονταν και πάλι με το κακόφημο περιοδικό Charlie Hedbo. Noμίζω πως λίγα πράγματα θα άλλαζα στον βασικό του πυρήνα, αν το έγραφα για το όσα συμβαίνουν σήμερα εκεί, με την αντι-ισλαμική υστερία και την συνακόλουθη μουσουλμανική αντίδραση, και πάλι με πυροκροτητή αυτό το "σατυρικό" -λυσσασμένο απολογητή του γαλλικού ιμπεριαλισμού- έντυπο.

Ενδιαφέρον έχουν και τα σχόλια που ακολούθησαν την πρώτη ανάρτηση.

______________
«Αυθόρμητες» συγκεντρώσεις «αλληλεγγύης» σε σειρά πόλεων ιμπεριαλιστικών χωρών υπέρ των θυμάτων της επίθεσης στην γαλλική σατυρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Από κοντά και οι κολαούζοι της ψωροκώσταινας.

Στην ανακοίνωση τους, την οποία προμοτάρει και η «κυβερνώσα αριστερά»,  διαβάζουμε μεταξύ άλλων:

«...Κανένας αυταρχισμός, καμία ιδεολογία, καμία επίκληση σε θρησκείες, καμία βία δεν θα μας φοβίσει να λέμε, να γράφουμε και να ζωγραφίσουμε αυτά που θέλουμε. Κανένας δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να συνυπάρχουμε ειρηνικά με τους μετανάστες, κανείς δεν θα χωρίσει τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν σε κοινωνίες αμοιβαιότητας και κοινών κανόνων. Δεν φοβόμαστε!...»

Η αλήθεια με τα πόδια επάνω και το κεφάλι κάτω. Είναι λοιπόν οι μουσουλμάνοι, οι άραβες, γενικά οι «άλλοι» αυτοί που «φοβίζουν» και «στερούν δικαιώματα» από τους «πολιτισμένους» και «ανοιχτόμυαλους» ευρωπαίους.


Δεξιά: Γάλλος πολίτης που μαθαίνει τους "κοινούς κανόνες
συνύπαρξης", σε αστοιχείωτο αφρικάνο



Λες και δεν είναι οι δυτικοί ιμπεριαλιστές που εδώ και διακόσια-τριακόσια χρόνια έχουν στραγγίξει τις χώρες τους, δεν είναι αυτοί που τους έχουν καταδικάσει στην πολιτιστική υπανάπτυξη, δεν είναι αυτοί που πήγαν εκεί απρόσκλητοι και τους ξερίζωσαν από την γη τους, δεν είναι αυτοί που χλεύασαν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους, δεν είναι αυτοί που εφάρμοσαν επάνω τους την μεγαλύτερη δυνατή κτηνωδία όταν εκείνοι οι λαοί διεκδίκησαν το δικαίωμα να έχουν λόγο στην μοίρα τους.
 
Ο δυτικός θύτης μετατρέπεται από τις αντίστροφες αυτές Κίρκεις της «αριστεράς» από γουρούνι σε άνθρωπο. Από θύτη, σε θύμα του «φανατισμού».

Και το αποκορύφωμα της δυτικής αλαζονείας στο τελευταίο μέρος:
Κανένας δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να συνυπάρχουμε ειρηνικά με τους μετανάστες, κανείς δεν θα χωρίσει τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν σε κοινωνίες αμοιβαιότητας και κοινών κανόνων.

Στρατηγός Γκιαπ: Ένας ακόμη "ανατολίτης
βάρβαρος" που ήταν κατά της «ειρηνικής
συνύπαρξης» με τους Γάλλους...

Λες και το θέμα είναι το «δικαίωμα» του χορτάτου «ευαισθητούλη» δυτικοευρωπαίου να «συνυπάρχει ειρηνικά με τους μετανάστες» και όχι το δικαίωμα αυτών των ανθρώπων να έχουν μια ανθρώπινη ζωή στις χώρες τους που θα τους επιτρέπει να ζουν σαν άνθρωποι εκεί, χωρίς τις επεμβάσεις της Δύσης, που τις καταστρέφει για τους δικούς της λόγους, κάθε τρεις και μία.

Λες και το θέμα για τους Σύριους, του Λίβυους, τους Βιετναμέζους, τους Κογκολέζους, κλπ είναι το εάν θέλουν να ζήσουν «με κοινούς κανόνες» (που θα τους επιβάλει -ποιός ακριβώς;- "ξεχνάνε" να μας πουν...)  μαζί τους οι δυτικοί και όχι το δικαίωμα αυτών των λαών να ζήσουν με τους δικούς τους κανόνες στην χώρα τους χωρίς να μπορεί κανείς να τους ενοχλήσει...

Προφανώς αυτά τα δικαιώματα είναι έξω από το οπτικό πεδίο καν, των «ευαίσθητων ψυχών» της δύσης.

«Ευαισθησία» στα στενά όρια του ιμπεριαλισμού...

1 σχόλιο:

  1. A ρε TRASH, τι να κάνουνε και αυτοί οι καημένοι αστοί και μικροαστοί; Έρχονται οι ξένοι και τους απειλούν τον "τρόπο ζωής" τους, σχήμα που έχει γίνει γνωστό εννοείται από το USA, το λίκνο της δημοκρατίας και των χουντών ταυτόχρονα!
    Μην μας παρεξηγάτε, αλλά χεστίκαμε για τον φαρισαϊκό αστικό τρόπο ζωής σας κύριοι...
    Την ίδια στάση έχουμε και για την οπισθοδρομική άποψη σας πως είναι ιερός, πολιτισμένος αλλά και αιώνιος αυτός ο σιχαμερός, εγωιστικός, υποκριτικός, ζωώδης τρόπος ζωής σας!
    Επίσης δεν θα έβλαπτε να σκέφτεστε εσείς οι "πολιτισμένοι", και τον "τρόπο ζωής" των λαών που καταστρέψατε και καταστρέφετε, για να τους επιβάλετε τον δικό σας "τρόπο ζωής". Κάπως έτσι, αν αναρωτιέστε, τους αναγκάζετε να έρχονται στη χώρα σας και να απειλούν μετά τον δικό σας "τρόπο ζωής".
    Αριθμητική 2ας δημοτικού είναι...

    Σταλινοφρουρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.