Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Ο Τσίπρας σε ρόλο Γκέμπελς

Ζορίζεται η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τις αβάντες που έκανε στους νεοναζιστές, τροποποιώντας τον Ποινικό Κώδικα και ρίχνοντας τις ποινές, ενώ η δίκη τους βρισκόταν σε εξέλιξη. Γι’ αυτό και ανέλαβε ο ίδιος ο Τσίπρας, στη συνέντευξή του στον Χατζηνικολάου στον Real FM, να αποκρούσει την «προσπάθεια δηλητηρίασης της πολιτικής ζωής και της κοινής γνώμης με έναν υφέρποντα ποινικό λαϊκισμό, που βασίστηκε σε μια ανυπόστατη κριτική περί παιγνίων για τη διευκόλυνση της Χρυσής Αυγής σε σχέση με τον νέο Ποινικό Κώδικα».

Δεν είναι εύκολο να παριστάνεις τον Γκέμπελς εν έτει 2020, μιλώντας για ζητήματα που είναι σαφή σε όλους. «Πραγματικά έκαναν το άσπρο μαύρο και σχεδόν έπεισαν την κοινή γνώμη ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει ευνοϊκότερες διατάξεις για τους καταδικασμένους της Χρυσής Αυγής. Αποδεικνύεται, τώρα που τελειώνει η δίκη, ότι το αντίθετο ισχύει. Και ότι όλοι προσβλέπουν στην ευεργετική διάταξη εφαρμογής του προηγούμενου Κώδικα. Διότι και ο προηγούμενος Κώδικας προέβλεπε ελαφρύτερες ποινές από τον τέως Ποινικό Κώδικα», είπε ο Τσίπρας!

Την ερώτηση την περίμενε (γίνονται προσυνεννοήσεις, στις οποίες η αρχισυνταξία του μεγαλοδημοσιογράφου λέει στον εκπρόσωπο του πολιτικού αρχηγού τι θα τον ρωτήσει), γι’ αυτό και η απάντηση δεν αποκαλύπτει μια στιγμή αμηχανίας του Τσίπρα, αλλά συνειδητό γκεμπελισμό: «θα το πω κι ίσως βρεθούν μερικοί να το χάψουν». Και βέβαια, ο Χατζηνικολάου δε γύρισε να του πει «μα τι λέτε τώρα, ο δικός σας Ποινικός Κώδικας έριξε την ποινή κατά 5 χρόνια». Συμφωνημένο είναι και αυτό, να μην υπάρξει δηλαδή follow up ερώτηση που θα αποκαλύψει το ψέμα του συνεντευξιαζόμενου.

Ο προηγούμενος Ποινικός Κώδικας προέβλεπε πλαίσιο ποινής για «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης» που έφτανε στο μέγιστο των 20 ετών κάθειρξης.

Ο Ποινικός Κώδικας που άρον-άρον ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγες μέρες προτού εγκαταλείψει την εξουσία, προβλέπει πλαίσιο ποινής με μέγιστο τα 15 χρόνια κάθειρξης. Το δικαστήριο επέβαλε στον Μιχαλολιάκο και στο υπόλοιπο διευθυντήριο της νεοναζιστικής συμμορίας 13 χρόνια κάθειρξης. Γι’ αυτό και γράψαμε ότι πέντε χρόνια χάρισε στους νεοναζιστές ο ΣΥΡΙΖΑ και σ’ αυτά τσοντάρισε άλλα δύο το δικαστήριο.

Μάλιστα, το αρχικό σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα προέβλεπε κάτι ακόμα πιο ευνοϊκό για τους νεοναζιστές. Καταργούσε τη «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης» ως αυτοτελές αδίκημα και την υποβίβαζε σε επιβαρυντική περίπτωση της ένταξης. Ετσι, το μέγιστο της προβλεπόμενης ποινής θα ήταν 10 χρόνια κάθειρξη! Μετά το σάλο που ξέσπασε, αυτό αναγκάστηκαν να το αποσύρουν. Δεν απέσυραν, όμως, και τη μείωση του μέγιστου της ποινής για διεύθυνση στα 15 χρόνια.

Και να πεις ότι δεν είχαν επισημανθεί όλ’ αυτά. Είχαν επισημανθεί με κάθε λεπτομέρεια, όμως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εκώφευσε. «Ο νέος Ποινικός Κώδικας δεν ήταν αποτέλεσμα ή επιλογή μιας μόνο κυβέρνησης. Είναι μια δουλειά 10 ετών μιας Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής από έγκριτους καθηγητές ποινικολόγους, οι οποίοι έχουν δημοκρατικό φρόνημα αδιαμφισβήτητο. Δεν μπορεί λοιπόν να τσουβαλιάζουμε και να καταγγέλλουμε, προκειμένου να αποκτήσουμε ένα πρόσκαιρο μικροκομματικό όφελος στην κοινή γνώμη, μια δουλειά πολλών δεκαετιών», λέει ο Τσίπρας.

Δεν νομοθετούν οι ποινικολόγοι (αυτοί απλώς εισηγούνται), αλλά η Βουλή, με πρόταση της κυβέρνησης. Και στη Βουλή ψήφισαν οι συριζαίοι μαζί με μερικούς που είχαν απομείνει στο Ποτάμι. Είχαν όλη την άνεση να αφήσουν ανέγγιχτη τη συγκεκριμένη ποινική διάταξη, επειδή βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη των νεοναζιστών. Δεν το έκαναν, απολύτως συνειδητά. Ούτε η ΝΔ, που σπεκουλάρει σήμερα, ήγειρε τέτοιο ζήτημα. Γι’ αυτό και δε φρόντισε ούτε την εκλογική νομοθεσία ν’ αλλάξει, ώστε να αποκλείεται η συμμετοχή των νεοναζιστών (θα δούμε τι ακριβώς θ’ αλλάξουν τώρα).

«Από ‘κει και πέρα, ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και μπορεί να κρίνει ποια ήταν τα λάθη και οι παραλείψεις των πολιτικών δυνάμεων, των κυβερνήσεων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, απέναντι σ’ ένα φαινόμενο το οποίο ήταν εξαιρετικά ανησυχητικό όλα τα προηγούμενα χρόνια, της γιγάντωσης δηλαδή ενός νεοναζιστικού μορφώματος», καταλήγει ο Τσίπρας. Ασε, μεγάλε, οι υπαρκτές ευθύνες των άλλων δε σβήνουν τις δικές σας. Οχι μόνο για το ευεργέτημα που τους δώσατε με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, αλλά και για το χάιδεμά τους όλα τα χρόνια που κυβερνούσατε. Τα έχουμε γράψει, δε θα τα επαναλάβουμε. Οι χρυσαυγίτες έκοβαν ψήφους από τη ΝΔ (φαίνεται καθαρά αυτό και από τις μετρήσεις των exit polls), σ’ αυτό προσβλέπατε και γι’ αυτό τους χαϊδεύατε.

Πηγή: Κόντρα

2 σχόλια:

  1. Εγω λέω να ξεκινήσουμε απο το πείραμα Μαρκεζίνη του 1973... με το ...εσωτερικό.... του Κύρκου να ξύνεται για να συμμετέχει.... Οι πλατείες με τους ..αγανακτισμένους...δυνάμωσαν την χρυσή αυγή. Θα βάλω και μία ακόμα διάσταση. Η Εμφάνιση της το 2012 13 σε συνδυασμό με την οπορτουνιστική πίεση στο ΚΚΕ για συμμετοχή σε κυβέρνηση για εμένα δεν είναι τυχαία. Στο δημοψήφισμα ΤΣΙΡΚΟ του 2015 μαι τα δύο ΝΑΙ σε μνημόνια ήταν και οι φασίστες εκεί. Μία μεγαλύτερη αίθουσα να συντομευτεί η δίκη δεν βρέθηκε... Δεν μπορούσαν να απαλλαγούν οι δικαστές απο άλλες υποθέσεις... στο Καστελόριζο φωτογραφήθηκαν οπορτουνιστές Βουλευτές μαζί με φασίστες τα ψηφαλάκια για τον εκλογικό νόμο τα ήθελαν δεν μύριζαν... Κανονικό πλυντήριο διαχρονικά... Αυτά TRASH και την καλημέρα μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να θυμίσω την χτεσινή μέρα του 2011 με την δολοφονική επίθεση όλων των πολύχρωμων κατασταλτικών μηχανισμών του καπιταλιστικού κράτους ενάντια στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με νεκρό τον Κομμουνιστή Οικοδόμο Κοτζαρίδη. Ηταν η ώρα της Καπιταλιστικής κρίσης της αποσύνθεσης της ...πασοκάρας.... με το μαγειρείο να έχει βάλει μπροστά την δημιουργία του καινούργιου ΠΑΣΟΚ.... ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.