Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Η βιομηχανία του τρόμου...


… Εμείς κάναμε μια ακόμα υπερβολή. Οποιοσδήποτε πέθαινε ΑΠΟ ή ΜΕ covid καταγραφόταν σα να πέθαινε ΑΠΟ covid. Θυμάμαι, για παράδειγμα, μια εγκεφαλική αιμοραγία. Το νάχεις covid δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πεθαίνεις ΑΠΟ τον covid. Εμείς το καταγράφουμε σα να πεθαίνεις ΑΠΟ τον covid. Το βάζαμε, δηλαδή, μέσα στην κοινή δεξαμενή. Και νομίζω ότι είμαστε σωστοί που το κάναμε αυτό…
__________
-Του ξέφυγε;
-Τον παρέσυρε ο οίστρος της «νίκης κατά του κορονοϊού»;
Δεν ξέρουμε. Το είπε πάντως: και στο ελλαδιστάν κουρντίσαμε κατάλληλα το θανατόμετρο! Και πολύ καλά κάναμε!!!
Είχε κι εδώ “δεξαμενή” (θανάτου)! Κοινή… Πώς είναι οι ομαδικοί τάφοι; Κάπως έτσι είναι τα ομαδικά πιστοποιητικά θανάτου.
-Τί δεν καταλαβαίνετε;
Πηγή: Sarajevo

13 σχόλια:

  1. Το οτι είναι καλός επιστήμονας δεν το αμφισβητώ ούτε τις ευαισθησίες του. Το πρόβλημα βρίσκεται στην θέση που ανέλαβε και ξεπλένει το αστικό κράτος απο τις βαρύτατες ευθύνες του. Για τις 3.500 ΜΕΘ που δεν έχει και γενικά το διαλυμένο σύστημα υγείας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Καλύπτει τις βαρύτατες ευθύνες του Καπιταλισμού για το ότι δεν υπάρχει εμβόλιο και φάρμακα την στιγμή που σταμάτησαν έρευνες πριν 4 χρόνια ...απουσία.... χορηγών. Ασθένειες που πριν την επανάσταση του 1917 στην Τσαρική Ρωσία θέριζαν και το 1932.... εξαφανίστηκαν με την τότε επιστήμη και τεχνολογία. Το σύνθημα Σοσιαλισμός η Βαρβαρότητα ζωντανό και επίκαιρο όσο ποτέ. Η Απάντηση είναι Σοσιαλισμός με ξήλωμα του Καπιταλιστικού κέρδους. Είναι μονόδρομος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ τις γνώσεις για να τον κρίνω σαν επιστήμονα δεν τις έχω, τον ρόλο του σαν προπαγανδιστή πάντως, τον παραδέχεται ο ίδιος στο παραπάν βίντεο, το οποίο το αναδημοσιεύω σαν τροφή για σκέψη.

      Διαγραφή
    2. Ιατρικές γνώσεις ούτε εγω έχω απλά έτσι πιστεύω. Το πρόβλημα το θεωρώ υπαρκτό. Τα υπόλοιπα όπως τα είπα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. A, Παναγιώτη ξέχασα να σου δείξω ένα βιντεάκι μεκατι καραοπορτουνισταράδες....
      https://www.youtube.com/watch?v=h_8O57J8Hyg

      Διαγραφή
    4. Την καλημέρα μου. Τα έχουμε πει πολλές φορές. Και έχω συμφωνήσει να μένω στα όρια και το προσπαθώ. Ισχύει ότι έχουμε πει και με καλύπτουν απόλυτα τα δύο δοκίμια της ιστορίας του ΚΚΕ 1918 1968 ΑΠΟΛΥΤΑ. Τα σέβη μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. TRASH. Δεν σε αποφεύγω στην συζήτηση ..πετώντας.. τα δύο δοκίμια πιστεύω το καταλαβαίνεις αυτό. Απλά πάω με ότι έχουμε πει. Το ξέρεις είμαι πάντα διαθέσιμος... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Αν καταλαβαίνω καλά, το ζήτημα της ανάρτησης αφορά τις "υποκείμενες νόσους", που πάντως το ποσοστό τους καταγράφεται και ανακοινώνεται καθημερινά.
    Αλλά η λογική εδώ ποια είναι;
    Π.χ. ας πούμε έχω καρδιολογικό πρόβλημα, αλλά θεωρητικά μπορεί να ζήσω ακόμα 20 χρόνια.
    Προσβάλλομαι από κόβιντ, η καρδιά δεν αντέχει, πεθαίνω, αρά πρέπει να καταγραφώ ως θάνατος από καρδιά;
    Ακόμα χειρότερα: Καπνίζω, άρα κατατάσσομαι στους "ευπαθείς", προσβάλλομαι από κόβιντ, πεθαίνω, άρα πρέπει να καταγραφεί ότι " με σκότωσε το κάπνισμα ";

    Νομίζω ότι τα ουσιαστικά ζητήματα είναι δυο:
    Όπως έχει ειπωθεί, ο πραγματικός αριθμός της περιόδου της επιδημίας μπορεί να εξαχθεί τελικά με σύγκριση του φετινού αριθμού θανάτων με τον αριθμό της ίδιας περιόδου των περασμένων ετών. Κι αν εδώ συμπεριλαμβάνονται και θάνατοι από νοσηλείες που διακόπηκαν λόγω "υπερφόρτωσης" των δομών υγείας, τόσο το χειρότερο για τους κυβερνητικούς διαχειριστές τους των τελευταίων δεκαετιών και των σημερινών.
    Το δεύτερο είναι, νομίζω, ότι οι δυο τακτικές (λοκντάουν/καραντίνα και ανοσία της αγέλης) απλώς αποφεύγουν το αναγκαίο που ήταν (και είναι) οι μαζικοί διαγνωστικοί έλεγχοι όλου του πληθυσμού. Χωρίς τους οποίους απλώς η επιδημία (και η διαχείρισή της) θα παρατείνεται και στη μια και στην άλλη περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @AGIS:
      Η λογική είναι πως τελικά κανείς δεν ξέρει (όπως με κάθε επισημότητα μας είπαν) πως αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν όντως πεθάνει από covid ή από κάτι άλλο.
      Ενδεικτικά έχουν καταλογιστεί στον covid θάνατοι καρκινοπαθών και εγκεφαλικά (και δεν είναι επιχείρημα σε αυτό το "ναι αλλά χωρίς covid ίσως ζούσε περισσοτερο όταν μιλάμε για ανθρώπους που θα μπορούσαν να "φύγουν" κ από κοινό κρυολόγημα που λέει ο λόγος (κ όχι μόνο) στην κατάσταση που ήταν, αλλά ποτέ δεν θα καταλογίζονταν αυτό ως αιτία θανάτου.
      To ζήτημα είναι πως ξαφνικά φαίνεται να σταμάτησαν να πεθαίνουν οι άνθρωποι από οποιαδήποτε άλλη αιτία, και αυτό σημαίνει αυγάτεμα των αριθμών.
      Και το αυγάτεμα σημαίνει "βιομηχανία του τρομου" αυτονόητα.
      Να συζητήσουμε το γιατί συμβαίνει αυτό ευχαρίστως.

      Αλλά να συζητήσουμε το ΕΑΝ συμβαίνει, μετά και την πιο επίσημη παραδοχή του γεγονότος, δεν νομίζω πως εχει κάποιο νόημα...

      Διαγραφή
  3. Κατά τη γνώμη μου ο τρόμος περισσότερο βασίζεται στους δεκάδες χιλιάδες θανάτους σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Αγγλία, ΗΠΑ κλπ, παρά στους 151 επιβεβαιωμένους θανάτους στην Ελλάδα.
    Στην πραγματικότητα και σε αυτές τις χώρες το ζήτημα δεν είναι ζήτημα τρόμου, αλλά μέτρων που δεν πάρθηκαν.
    Την ίδια ώρα σε ΗΠΑ και αλλού η προσπάθεια είναι ακριβώς αυτή: να υποβαθμιστεί η επιδημία σε γριπούλα, για να συνεχίσει να κινείται η οικονομία κλπ. Σε άλλες πάλι χώρες (Αγγλία, Σουηδία κλπ) ο θάνατος από την επιδημία σχεδόν εμφανίζεται σαν πλεονέκτημα για τους ηλικιωμένους.
    Όσο για εδώ, τα σημάδια (πλατείες, παραλίες νωρίτερα, τηλεεργασία, τηλεπαιδεία με livestream μάθημα!!! κά) υποδείχνουν το πολιτισμικό, οικονομικό και κατασταλτικό, "για τι" της αξιοποίησης αυτής της συγκεκριμένης πραγματικότητας, την ίδια ώρα που (πάλι για την «οικονομία») πρέπει ντε και καλά ν’ ανοίξουν σχολεία, να γεμίσουν τα μμμ κλπ.
    Οι «πλατείες» συμπληρώνονται με τα προωθούμενα λογισμικά παρακολούθησης μέσω κινητών με πρόσχημα την ιχνηλασία των επαφών και, στην τελική, από καταστολή, εκμετάλλευση, επιτήρηση και παρακολούθηση δεν θα γλυτώσουν οι λαοί ούτε στις χώρες «ανοσίας της αγέλης» ούτε στις χώρες «επικοινωνιακής αποστασιοποίησης», εφόσον - λέω τώρα σαν άσχετος - από πουθενά δεν προκύπτει βούληση μαζικών τεστ ώστε να αναζητηθούν, να ανακαλυφθούν και να περιθαλφθούν τα κρούσματα για να τελειώνει η επιδημία/πανδημία μια ώρα αρχύτερα.

    Κατά τα άλλα, η χθεσινή επίσημη ανακοίνωση μιλά για 151 νεκρούς από τους οποίους «93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».
    Δεν το «κρύβουν» σε τελική ανάλυση… Εναπόκειται στην εκτίμηση του καθένα αν με βάση αυτό το 93,4 στους 151 πρέπει να βγει το συμπέρασμα ότι ως θάνατοι από την επιδημία πρέπει να θεωρηθούν οι υπόλοιποι 6,6% δηλαδή απλώς 10. Οπότε και στις ΗΠΑ, φερ’ ειπείν, άντε να ’ναι 20.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @AGIS:
    Από την στιγμή δεν ενδιαφέρονται να μάθουν καν, το πόσοι από αυτούς πέθαναν πράγματι από τον covid, και όχι από το "υποκείμενο", σαφώς και το κρύβουν ή ακόμη χειρότερα δεν ενδιαφέρονται να το μάθουν καν (εφόσον νεκροψίες δεν γίνονται-πράγμα που έχουν παραδεχτεί).

    Τελικά ο covid ήταν μια καλή αφορμή για πολλά πράγματα, από εργασιακές ανακατατάξεις μέχρι ασκήσεις κοινωνικής αντοχής και έναυ προηγουμένου πείραμα κατάργησης κάθε συνταγματικού δικαιώματος σε μια στική δημοκρατία.
    Αυτό ας το κρατήσουμε για τα μελλούμενα.

    Τα παραπάνω φυσικά δεν σημαίνουν μη-επικυνδινότητα του covid, ή παραδοχή κάθε λογής συνομοσεολογιών που μάλλον συσκοτίζουν παρά φωτίζουν αυτά που γίνονται σε πραγματικό χρόνο.

    Εγώ προβληματισμούς βάση των πραγματικων γεγονότων βάζω, δεν υποστηρίζω πως γνωρίζω τα πάντα ή πολύ περισσότερο πως έχω τις λύσεις για αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην Ιταλια το 2018, πεθαναν περιπου 640.000 ανθρωποι σε μια χρονια, κυριως απο ασθενειες και μεγαλης ηλικιας, βεβεια μεσα σε αυτους ειναι και τα ατυχηματα, πχ τροχαια, εργατικα κλπ.... ειναι και ο μεσος ορος τα τελευταια χρονια......... δηλαδη περιπου 1750 ανθρωποι πεθαιναν μεσον ορο ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μεχρι το 2018.... θα πρεπει να ξερουμε ΠΟΣΟΙ παραπανω πεθαναν καθε μερα ολο αυτο το διαστημα απο covid-19 .... γιατι πολυ πιθανον και εκει, μεσα στους 1750 νεκρους μεσον ορο που ετσι και αλλιως "φευγουν" καιε μερα, μπορει να ειναι χρεωμενοι και αρκετοι φορεις του ιου, αλλα με αλλα νοσηματα και μεγαλη ηλικια που ισως δεν ηταν η αιτια ο covid-19........... λεω τωρα δεν ξερω.... με αυτα που ειπε ο Τσιοδρας........ μαλιστα εχει γινει και θεμα κατι αναλογο και στην Ιταλικη βουλη απο οτι πηρε το αυτι μου........................

    στην Ελλαδα πεθαιναν τα προηγουμενα χρονια απο οσο εχω βρει, μεσον ορο 260 ανθρωποι καθε μερα απο διαφορες αιτιες, κυριως φυσικα ασθενειες σε συνδιασμο μεγαλη ηλικια.... αρα απο την περιοδο που ξεκινησε ο covid-19 στην Ελλαδα απο το πρωτο κρουσμα, νομιζω καμια 70 μερες τωρα... εχουν φυγει απο την ζωη ηδη απο αλλες ασθενειες, βαση προηγουμενων ετων αναλογια, μαλλον περιπου 18.000 ανθρωποι.... αρα τωρα ας πουμε στην Ελλαδα οι 18000 γινανε 18152? .... η καποιοι απο αυτους ηταν ταυτοχρονα και φορεις χωρις να ηταν ο covid-19 η αιτια ???......

    επισης κατι κουφα που μας ελεγαν καθε τρεις και λιγο στην τηλεοραση στις ειδησεις.... 10 νεκροι λεει στο ενα γηροκομειο στην Γαλλια την μια μερα, 12 νεκροι σε αλλο γηροκομειο λεει την αλλη μερα στην Ιταλια... που τους εβρισκαν τα συνεργεια και κανεις αλλος δεν τους ειχε παρει χαμπαρι............ δηλαδη για να καταλαβω αυτοι ολοι πεθαιναν ΑΚΑΡΙΑΙΑ "το ιδιο δευτερολεπτο" ?... ολοι ταυτοχρονα? ... κανενας απο αυτους δεν ειχε εναν κινητο να παρει τηλεφωνο εναν δικο του ανθρωπο βλεποντας τους γυρω του να πεθαινουν??? οι ΟΟΟΟΛΟΙ επασχαν απο ανοια.... εαν δεν πεθαιναν "στο ιδιο δευτερολεπτο" ολοι και μαλιστα βραδυ? σε κανενα γηροκομειο δεν ειχε κανεναν υπαλληλο να δει οτι καποιοι ειναι αρρωστοι να ειδοποιησει καποιον σε νοσοκομειο, η εστω καποιον απο τις οικογενειες τους? ................... ξερω γω.... καπως περιεργα μου ακουγονταν αυτα, η εγω δεν εχω καταλαβει κατι.

    απο MiG-23

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://www.902.gr/eidisi/kosmos/225432/eos-kai-20-hiliades-perissoteroi-apo-ton-episimo-apologismo-oi-nekroi-apo-ton

    Τι έχετε να πείτε τώρα;;;

    Ένας φίλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ένας φίλος:
      Ακριβώς το ίδιο που είπαμε κ πριν!
      Πως κανείς δεν τους μετράει κανονικά...
      Αυτό ακριβώς λέει κ αυτό που ποστάρισες.
      Από την ανάποδη μεν, αλλά ακριβώς το ίδιο...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.