Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Aλλο επιστήμονας, άλλο κυβερνητικός εκπρόσωπος


Μέχρι πριν από μερικές μέρες, ο Τσιόδρας μας έλεγε ότι μάσκα είναι απαραίτητο να φορούν «μόνο τα άτομα με συμπτώματα του ιού και όσοι φροντίζουν για αυτά, καθώς βέβαια και οι επαγγελματίες υγείας».

Από προχθές, μόλις πύκνωσαν οι επιστημονικές δημοσιεύσεις και ιδιαίτερα μόλις δημοσιοποιήθηκαν συμπεράσματα επιστημόνων της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ για τη διάδοση του κοροναϊού και μέσω της απλής αναπνοής και άρχισαν σε άλλες χώρες να δίνονται οδηγίες για χρήση μάσκας, έστω και αυτοσχέδιας, το γύρισε το παραμύθι, θυμίζοντας τις κωλοτούμπες των πολιτικών: «Αυτή τη στιγμή σε ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα, σε κλειστούς ενεχομένων να δούμε μια τέτοια σύσταση στην Ευρώπη τις επόμενες ημέρες. Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε και τους περιορισμούς μιας τέτοιας στρατηγικής». Συνέχισε δίνοντας οδηγίες για τη χρήση μάσκας από όλους.

Αμέσως συντονίστηκαν και τα παπαγαλάκια: «Σωστό είναι, ρε παιδιά, να φοράμε μάσκα όταν κυκλοφορούμε, αλλά τι να έλεγε και ο Τσιόδρας όταν ήταν γνωστό ότι δεν υπήρχαν μάσκεςκτλ. κτλ.

Λες και απευθύνονται σε λαό ηλιθίων ή λωτοφάγων. Ο Τσιόδρας, αν ήταν επιστήμονας και όχι κυβερνητικό παπαγαλάκι, θα έπρεπε να πει από την αρχή: «Καλό είναι να φορούμε μάσκες όταν κυκλοφορούμε, όμως οι μάσκες μιας χρήσης έχουν εξαφανιστεί. Γι’ αυτό, φτιάξτε αυτοσχέδιες μάσκες και να προσέχετε αυτό κι αυτό κατά τη χρήση σας και κατά την απολύμανσή της».

-Γιατί δεν το είπε;
Γιατί θα αναπτυσσόταν δυσαρέσκεια στον ελληνικό λαό για την έλλειψη μασκών. Γιατί η κυβέρνηση θα καλούνταν να δώσει εξηγήσεις για τις μπούρδες του Κικίλια ότι «η χώρα είναι απολύτως θωρακισμένη». O λαός θα ρωτούσε: «-Ξέρατε ότι έρχεται πανδημία, γιατί δε φροντίσατε να υπάρχει δεσμευμένο από το κράτος στοκ από μάσκες; Γιατί μας παραμυθιάζατε ότι η χώρα είναι καθ’ όλα θωρακισμένη;».

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Τσιόδρας μας έλεγε ότι «η μάσκα είναι επικίνδυνη», ενώ τώρα συντάσσεται με τον ευρέως γραφόμενο «φτιάχτε μάσκες από μαξιλαροθήκες». Δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για την επιστημονική του επάρκεια, έχουμε όμως όλες τις αποδείξεις για το ότι, κάθε απόγευμα στις 6, δεν μιλάει ένας επιστήμονας, αλλά μιλάει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο οποίος κόβει την αλήθεια σε κομμάτια, υπερτονίζει ή υποτονίζει ανάλογα με τις πολιτικές ανάγκες της κυβέρνησης, ψεύδεται, κάνει κωλοτούμπες, γενικά κάνει ό,τι κάνει ένας απατεωνίσκος της αστικής πολιτικής. Με τη βοήθεια της ασυλίας που του προσφέρουν τα αστικά μίντια, φυσικά.
___________
ΥΓ. Η φωτογραφία αδιάψευστος μάρτυρας της αισχροκέρδειας. Μας ήρθε μόλις προχθές με διαφημιστικό ηλεκτρονικό μήνυμα. Ενα πακέτο 50 χάρτινων μασκών μιας χρήσης 50 ευρώ! Αυτό το πακέτο το έβρισκε κανείς με 3 έως 5 ευρώ. Είναι ή δεν είναι αισχροκέρδεια, ωμός μαυραγοριτισμός, ο δεκαπλασιασμός της τιμής; Αυτό, βέβαια, δεν είναι αρμοδιότητας Τσιόδρα. Είναι αρμοδιότητας Γεωργιάδη. Ομως ο τηλεπλασιέ Μπουμπούκος έχει άλλες φούριες. Πέρα από τις καθημερινές ραδιοτηλεοπτικές του εμφανίσεις, πρέπει να «προμοτάρει» και τη δική του μπίζνα: τηλεμαθήματα «ελληνικής αγωγής» μόνο με 5 ευρώ! Τα λιγουρεύεστε;

Πηγή: Κόντρα

4 σχόλια:

  1. O Τσιόδρας εμένα δεν με ενοχλεί πολύ. Καλός επιστήμονας ειναι και ταπεινός, απλά έμπλεξε με τα πίτουρα της ΝΔ.

    Αυτός που έχει δώσει ρέστα στις απαγορέυσεις και χαίρεται γιαυτό, γιατί ειναι γνωστός φιλοχουντικός, ειναι ο κύριος δίπλα στον Τσιόδρα.

    Επί δημαρχίας Χαρδαλιά στον Βύρωνα, το 2005:
    Λιάνα Κανέλλη: «Σπέρνονται χαφιέδες της διπλανής πόρτας»
    ...Μάλιστα για να στελεχωθεί το Σώμα των «ρουφιάνων της γειτονιάς» δίνονται και κίνητρα, όπως έκπτωση σε εκατό καταστήματα με πιστωτική κάρτα, έκπτωση 50% στα δημοτικά αναψυκτήρια, δωρεάν εισιτήρια για το θέατρο Βράχων, ένα καπέλο και ένα μπουφάν!...

    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=2787707

    V for Vassilis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @V for Vassilis:
    Μα για αυτό ακριβώς είναι πιο πειστικός (και άρα πιο αποτελεσματικός-επικύνδινος) ο Τσιόδρας!
    Επειδή έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τον Τρας αλλά επειδή αυτή τη στιγμή του έχουν φτιάξει ενα προφίλ που έχει αποδοχή πρέπει η οποία κριτική να κατεδαφίζει αυτό που όσοι καταλαβαινουμε το βλέπουμε. Ότι πρώτα είναι στέλεχος της κυβέρνησης και μετά επιστήμονας και αυτό φάνηκε από μια σειρά ζητηματα όπως με τις μάσκες ή για τις ελειψεις στα νοσοκομεία κλπ
    Αλλιώς αν η κριτική δεν είναι στοχευμένη θα την αποκρούουν εύκολα. Δείτε απλά πόσο καλά έχουν φιλοτεχνήσει το προφίλ του που αναγκάστηκε ο Τσίπρας να μαζέψει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που του ασκούσαν κριτική από τη δικιά τους Σκόπια βέβαια και με τα δικά τους επιφανειακά επιχειρηματα.

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ νομίζω πως η κυβέρνηση μπορεί και αποκρούει την κριτική του σύριζα και ...άλλων.... γιατί κινούνται στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος. Η Κριτική των Κομμουνιστών που είναι από θέσεις εργατικού λαικού κράτους με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής ο άλλος την ακούει σε διαφορετική βάση έστω και αν δεν συμφωνεί. Ξέρει πως δεν τον δουλεύεις όπως οι ...άλλοι... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.