Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019

Η ταινία της εβδομάδας: «Βρέχει πάνω από το Σαντιάγο»


  • Il pleut sur Santiago (1975)
  • 1h 52min | Drama, Thriller
  • Director: Helvio Soto
  • Writers: Georges Conchon, Helvio Soto
  • Stars: John Abbey, Jean-Louis Trintignant, Bibi Andersson
Πολύ πριν ξημερώσει η 11η Σεπτεμβρίου 2001, είχε χαράξει άλλη μια αποφράδα 11η Σεπτεμβρίου. Αυτή του 1973. Τότε ακούστηκε η περίφημη φράση: «Βρέχει πάνω από το Σαντιάγο». Ήταν το σύνθημα για να κινηθεί η αμερικανοκίνητη Χούντα του επίορκου Στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ, με τανκς, αεροπλάνα και επίλεκτες μονάδες του στρατού. Η πρώτη ενέργεια του πραξικοπήματος, ήταν να δολοφονήσει άνανδρα τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Χώρας. Τον Σαλβαδόρ Αγιέντε!


Πηγή: gamato

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.