Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου

Το αποτέλεσμα της κάλπης της 7ης Ιούλη 2019 είναι αρνητικό για τον τόπο και τον λαό, ο οποίος στην πλειοψηφία του εγκλωβίστηκε στον μνημονιακό νεοδικομματισμό.

Η Νέα Δημοκρατία, με μεγάλο χορηγό και σπόνσορα την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που λειτούργησε σαν «πλυντήριο» της πολιτικής της, επανέρχεται κυβερνητικά αυτοδύναμη για να εκφράσει και να προωθήσει με μεγαλύτερη ένταση και τραχύτητα τα συμφέροντα της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας εις βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων. Η ΝΔ με «εφόδιο» τη δική της σφραγίδα στα μνημόνια, με έντονα τα ακροδεξιά χαρακτηριστικά στο εσωτερικό της και με ένα ποσοστό που προσεγγίζει το 40%, θα επιχειρήσει να θέσει άμεσα σε εφαρμογή το αντιδραστικό πρόγραμμα της σε κάθε τομέα, με αυταρχισμό και με το σύνθημα «νόμος και τάξη». Πίσω από τα «ωραία λόγια» με τα οποία υποδέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αποτέλεσμα και τις υποσχέσεις για «κυβέρνηση όλων των Ελλήνων» κρύβεται ο «οδοστρωτήρας» της λιτότητας, του ξεπουλήματος και του εργασιακού μεσαίωνα, που σημαίνει ότι άμεσα οι εργαζόμενοι πρέπει να συγκροτήσουν τα κοινωνικά και πολιτικά τους οδοφράγματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού έφερε σε πέρας επί 4,5 χρόνια τη βρώμικη δουλειά του «δεν υπάρχει εναλλακτική», εφάρμοσε σκληρή μνημονιακή πολιτική και ανακηρύχτηκε σε σημαιοφόρο του ευρωατλαντισμού, θα συνεχίσει πλέον την ίδια τακτική από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώκοντας το σύνηθες, όπως επαναβεβαιώθηκε και από τις δηλώσεις του προέδρου του και απερχόμενου πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα: Να παραστήσει την τάχα μου «αριστερή» δύναμη, αυτή τη φορά στο πλαίσιο μια κούφιας αντιπολίτευσης στην οποία θα επιδοθεί ως ο κύριος εκπρόσωπος της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα.

Στα – λίγα – θετικά της εκλογικής διαδικασίας που ανέδειξε μια Βουλή όπου το 95% των εδράνων της να καταλαμβάνονται από μνημονιακά, αντιδραστικά και φασιστικά κόμματα, είναι πως οι ναζί της Χρυσής Αυγής συνετρίβησαν εκλογικά.

Ο λαός, 6 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και 4 χρόνια μετά την – συνεχιζόμενη – δίκη της Χρυσής Αυγής, ήταν αυτός που πήρε την υπόθεση στα χέρια του, ήταν αυτός που με την ψήφο του δίκασε και καταδίκασε τους ναζί εγκληματίες. Σε κάθε περίπτωση, τόσο τα εκλογικά υπολείμματα των ναζιστών, όσο και η παρουσία στη Βουλή της ακροδεξιάς και της φασιστικής φαιδρότητας εκπροσωπούμενη από το κόμμα Βελόπουλου, δηλώνει ότι ο αγώνας ενάντια στον φασισμό όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. 
Πηγή: Ημεροδρόμος

8 σχόλια:

  1. Το αντιμνημόνιο νομίζω το διέλυσε ο σύριζα. Τότε υπήρχε ένα μέτωπο και μια δυναμική που πήγε να εκφραστεί μέσω του Τσίπρα αλλά πήρε το δεν υπάρχει εναλλακτική σαν απάντηση από τον σύριζα που το έπαιζε ο υπεραντιμνημονιακός. Τώρα δε ξέρω αν μπορεί να εμφανιστεί κάτι που θα συσπειρώσει μια μεγάλη μερίδα κόσμου, δε φαίνεται κάτι τέτοιο. Είχα πιστέψει ότι ίσως το ΕΠΑΜ να μπορούσε αλλά δεν έχει ρεύμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @experience:
      Το "αντιμνημόνιο" είναι μια περίεργη κατάσταση, που προσωπικά δεν ξέρω αν ύπηρξε και ποτέ πραγματικά.
      Ήταν μια ταμπέλα κάτω από την οποία μπήκαν από οπορτουνιστές και ψεκασμένους, μέχρι ακροδεξιούς εθνικιστές και (κυρίως) νοσταλγούς του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ.
      Προσωπικά δεν πιστεύω πως ύπηρξε ποτέ σαν ενιαίο πολιτικό ρεύμα, ούτε και πως θα μπορούσε να υπάρξει.
      Σημαία ευκαιρίας ήταν για όλους τους.
      Οπαδούς και ηγέτες...

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ TRASH. Βολικό και θολό το "αντιμνημόνιο". Με το πέρασμα του χρόνου αρχίζει και μοιάζει όλο και περισσότερο με πολύ δυνατή "προσποίηση" και "τρίπλα" (ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής, το παραδέχομαι) του συστήματος απέναντι στο κίνημα. Για το ΕΠΑΜ μου έρχεται στο νου ο Καζάκης δίπλα-δίπλα με τους μέλλοντες κυβερνώντες στους "αγανακτισμένους" αλλά και πρωτοσέλιδα από το "Χωνί". Μπορεί κάποιοι να μη μπαίνουν στη Βουλή, αλλά τον ρόλο τους τον παίζουν αποτελεσματικά.

      Διαγραφή
    3. @zoot horn rollo:
      Εγώ βλέπω όλους τους αστέρες της "πλατείας" πλήρως ανυπόληπτους και μη δυνάμενους να παίξουν κανένα σοβαρό ρόλο πλέον.
      Αυτό όμως έγινε δια της συντηρητικοποίησης δυστυχώς, παρά δια της ριζοσπαστικοποίησης της κοινωνίας.
      Μονά-ζυγά δικά τους...

      Διαγραφή
    4. Ανυπόληπτοι ή όχι, ενεργοί ή στην "κατάψυξη", πιστεύω ότι το παιχνίδι της συντηρητικοποίησης το κέρδισαν.

      Διαγραφή
  2. Τίποτα ιδιαίτερο δεν λέει και αν το έγραψε ο Μπογιόπουλος είναι πολύ λίγο ....Νάχουμε να λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @pamekke:
      Μια πρόχειρη πρώτη εκτίμηση είναι, και δεν νομίζω πως είναι και του Μπογιόπουλου...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.