Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

-Στοπ στην Κασπία για τους στρατούς του ευρωατλαντισμού;

Η συνάντηση τον ηγετών του Αζερμπαϊτζάν, του Ιράν, του Καζακστάν, της Ρωσίας και του Τουρκμενιστάν άρχισε στην πόλη Ακτό του Καζακστάν και αναμένεται να ολοκληρωθεί με την υπογραφή σύμβασης για το καθεστώς της Κασπίας θάλασσας.

Η σύνοδος των χωρών της Κασπίας, με τη συμμετοχή των ηγετών των χωρών που συνορεύουν στην ενδοχώρα της θάλασσας, έχει εξαιρετική σημασία. Η σύμβαση εγγυάται ότι οι χώρες εκτός της περιοχής θα απουσιάζουν από την Κασπία θάλασσα, είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η συνάντηση θα διαρκέσει περισσότερο από μία ώρα και θα ακολουθήσει η τελετή υπογραφής και η φωτογραφία με τους συμμετέχοντες.
Οι ηγέτες των χωρών θα κάνουν βόλτα στην προκυμαία της Κασπίας.

Η σύμβαση που καθορίζει το νομικό καθεστώς του νερού και των δικαιωμάτων και των ευθυνών των παράκτιων χωρών προετοιμάζεται εδώ και 22 χρόνια.

Η επιφάνεια του νερού θα μείνει κατά κύριο λόγο ανοιχτή για κοινή χρήση, ενώ το θαλάσσιο έδαφος μπορεί να είναι προσβάσιμο βάση των όσων ισχύουν διεθνώς. Η σύμβαση επίσης επιβεβαιώνει ότι κανένα κράτος εκτός από αυτά που την υπογράφουν δεν μπορεί να εγκαταστήσει ένοπλες δυνάμεις στην Κασπία.
Πηγή: Sputnik

3 σχόλια:

  1. Ξεκάθαρη ρώσικη επιθετικότητα να μην επιτρέψουν στην αμερική ή έστω στο ΝΑΤΟ να έχει 2-3 βάσεις εκεί. Ξεκάθαρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.