Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Αυτό δεν είναι διαπραγμάτευση αλλά ιμπεριαλιστικό καραγκιοζιλίκι

«Εμείς προτείνουμε Gorna Macedonija (Ανω Μακεδονία), αλλά αυτοί δεν το δέχονται και μάλλον θα καταλήξουμε στο Nova Macedonija (Νέα Μακεδονία), που υπήρχε και στο πακέτο Πινέιρο το 1994 και ήταν σχεδόν συμφωνημένο το 2008». Με κάτι τέτοιες εμβριθείς αναλύσεις γεμίζουν οι σελίδες των αστικών φυλλάδων και τα λεπτά των ραδιοφωνικών εκπομπών. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων συνήθως δεν παίρνουν θέση, αλλά ψιθυρίζουν στ' αυτιά των δημοσιογράφων τις «σίγουρες πληροφορίες» τους κι αυτοί τις ξεφουρνίζουν σαν «αποκλειστικές» και από «έγκυρες πηγές».

Αυτό που γίνεται μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν είναι διαπραγμάτευση αλλά ιμπεριαλιστικό καραγκιοζιλίκι. Και σε ό,τι αφορά τον τρόπο που γίνεται και ως προς την ουσία.

Βγαίνει για παράδειγμα ο Κοτζιάς στην τηλεόραση και με ύφος χιλίων Ταλεϊράνδων εξηγεί ποια είναι η διαπραγματευτική τακτική της Ελλάδας. Αποκαλύπτει ότι το υπουργείο του έχει αναλάβει να φτιάξει ένα σχέδιο συμφωνίας, το οποίο θα δοθεί στην κυβέρνηση της γείτονος, για να αρχίσει μετά η συζήτηση. Ανήκουστα πράγματα για διπλωματική διαδικασία, να αποκαλύπτει ένας υπουργός στην τηλεόραση πώς θα κινηθεί η διαδικασία.
Φυσικά, η άλλη πλευρά φρόντισε να βγάλει προς τα έξω την ενόχλησή της, αλλά σε χαμηλούς τόνους. Μάλλον ο Ντιμιτρόφ, κανονικό τσιράκι του Στέιτ Ντιπέρμτνετ, κατανόησε, καταρχάς, την προσωπική ανάγκη του Κοτζιά να παρουσιαστεί σαν ο μέγιστος διπλωμάτης, που διορθώνει τις μαλακίες που έχουν κάνει όλοι οι προκάτοχοί του επί 25 χρόνια (λίγο έλειψε να μοιράσει σα φέιγ βολάν έγγραφα του υπουργείου, αλλά… συγκρατήθηκε και απλώς αναφέρθηκε στο περιεχόμενό τους, για να δώσει τίτλους στα ΜΜΕ της συριζικής προπαγάνδας).

Κατανόησε και την ανάγκη των συριζαίων να ελιχθούν μέσα στο κλίμα των εθνικιστικών πιέσεων που αντιμετωπίζουν ακόμα και μέσα στην ίδια την κυβερνητική συμμαχία. Αλλωστε, τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζει και η κυβέρνηση Ζάεφ στη ΔτΜ. Γι' αυτό και ο ίδιος ο Ντιμιτρόφ, μετά τη συνάντησή του με τον Νίμιτς, είπε ότι για τη χώρα του η εθνική ταυτότητα και η γλώσσα, όπως αναφέρονται στο Σύνταγμά της (μακεδονικός λαός και μακεδονική γλώσσα) είναι αδιαπραγμάτευτα. Οπότε σηκώθηκε βαρύς αχός από τα ελληνικά ΜΜΕ: «τερματίζουν τη διαπραγμάτευση», «δε χρειάζεται να συζητάμε άλλο μαζί τους», «αυτοί είναι οι επισπεύδοντες, ας κάνουν πρώτα αλλαγές στο Σύνταγμα και μετά συζητάμε για το όνομα».

Πρόκειται, φυσικά, για γελοιότητα. Αν, ας πούμε, συμφωνήσουν στο όνομα Nova Macedonija, πώς θα ονομάζεται ο λαός αυτής της χώρας και πώς η γλώσσα του; Novamacedonski; Εμείς πώς θα τους αποκαλούμε, Νεομακεδόνες και τη γλώσσα τους νεομακεδονική; Και οι Αγγλοσάξονες, πώς θα τους αποκαλούν; Newmacedonians και τη γλώσσα newmacedonish; Οποιο και αν είναι το όνομα (που αναγκαστικά θα περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία με έναν επιθετικό προσδιορισμό, γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό), ακόμα κι αν η συμφωνία (αν γίνει) προβλέπει το όνομα να είναι αμετάφραστο, ακόμα κι αν στο Σύνταγμα της ΔτΜ προστεθούν γελοίοι νεολογισμοί για την εθνική ταυτότητα και τη γλώσσα, αυτά θα είναι κάποια στοιχεία που θα ισχύουν μόνο στον ΟΗΕ. Αντε και στην Ελλάδα. Σε όλο τον κόσμο θα μεταφράσουν στις δικές τους γλώσσες τα σλαβικά ονόματα, θα μιλούν ενδεχομένως για Νέα ή Ανω Μακεδονία, αλλά την πλειοψηφία των κατοίκων θα την αποκαλούν Μακεδόνες και τη γλώσσα τους μακεδονική (υπάρχει, άλλωστε, επιστημονική βιβλιογραφία σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, διαμορφωμένη ήδη από τον 19ο αιώνα, που μιλά για Μακεδόνες και μακεδονική γλώσσα).

Ομως, η εθνικιστική γελοιότητα στην Ελλάδα φτάνει στο αποκορύφωμά της, καθώς προσπαθεί να κρύψει ότι στόχος της είναι να τσαλαπατήσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας ενός γειτονικού λαού και της κρατικής οντότητας στην οποία κατοικεί. Η επίκληση του αλυτρωτισμού είναι φυσικά υποκριτική. Γιατί ο αλυτρωτισμός -όταν υπάρχει και τη στιγμή που πρόκειται να εκδηλωθεί έμπρακτα- δεν ξεκινά από αναγραφές στα συντάγματα (τα οποία και αλλάζουν, αλλά και καταπατούνται), αλλά από τις επιδιώξεις ενός αστικού καθεστώτος. Αν αυτό το καθεστώς έχει εγγενή αλυτρωτισμό, τότε θα τον εκδηλώσει όταν κρίνει ότι υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες, ανεξάρτητα από το τι αναφέρει το Σύνταγμά του ή τι προβλέπουν κάποιες συμφωνίες που έχουν κατατεθεί στον ΟΗΕ. Η Ιστορία μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο είναι γεμάτη με παραδείγματα καταπάτησης διεθνών συνθηκών. Ο κατάλογος είναι τεράστιος, αλλά θυμίζουμε μόνο το Παλαιστινιακό και το Κυπριακό.

«Κολλάνε» στο εθνικό όνομα και στη γλώσσα σα να μην ξέρουν τι γίνεται με τους Ελληνες και τα ελληνικά διεθνώς, που μόνο έτσι δεν αποκαλούνται. Σε άλλες γλώσσες μας λένε Γραικούς (Greeks και τα παρόμοια) και σε άλλες Ιωνες (Yunan), χωρίς ίχνος υποτίμησης και χωρίς αυτό να έχει δημιουργήσει πρόβλημα είτε στους Ελληνες είτε στο ελληνικό κράτος. Με μοναδική ευκολία θα μπορούσαμε εμείς να μιλάμε για Σλαβομακεδόνες και σλαβομακεδονική γλώσσα (κάνοντας διάκριση από τους Ελληνες της ελληνικής Μακεδονίας), ενώ όλος ο υπόλοιπος κόσμος θα μπορούσε να μιλά για Μακεδόνες και μακεδονική γλώσσα. Αλλωστε, η γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων δεν έχει καμιά σχέση με τη σλαβομακεδονική, αλλά ούτε και με τη σημερινή ελληνική γλώσσα, ενώ η αρχαία κληρονομιά ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα και όχι σε κάποιο σύγχρονο έθνος. Οσο γελοίος και αποκρουστικός είναι ο εθνικισμός της σλαβομακεδονικής αστικής τάξης, άλλο τόσο είναι και της ελληνικής, με τη διαφορά ότι η τελευταία είναι το ισχυρό μέρος σ' αυτή τη διαμάχη.

Δεν ξέρουμε αν η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί ή αν θα πάρει πρόωρο τέλος. Το βέβαιο είναι ότι ειδικά οι Αμερικανοί θέλουν να εντάξουν τη ΔτΜ στο ΝΑΤΟ, για να ενιαιοποιήσουν το ζωτικό τους χώρο στα Βαλκάνια. Μόλις περάσει και το εθνικιστικό συλλαλητήριο της Αθήνας, θα έχουμε ίσως μια καλύτερη εικόνα για το πώς θα κινηθούν τα πράγματα. Για τους Τσίπρα-Κοτζιά, πάντως, το «ματσάκι» έγινε «ντέρμπι».
ΚΟΝΤΡΑ: ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 3 ΦΛΕΒΑΡΗ

22 σχόλια:

  1. η αναφορα σου σε ΄΄Δημοκρατίας της Μακεδονίας '', ''προστεθούν γελοίοι νεολογισμοί για την εθνική ταυτότητα και τη γλώσσα''' κλπ τουλαχιστον ως επικινδυνες μπορουν να ειπωθουν .Ερωτηση , υπαρχει στα Σκοπια Μακεδονικο εθνος και μακεδονικη γλωσσα Ολα τα άλλα περι εθνικισμου, ΝΑΤΟ και ΕΕ ειναι ο φερετζες για ταχαμ αριστεροσυνη/ Η Θεση του ΚΚΕ και του Γ,Γ, ειναι σαφης και καθαρια. Τι δεν καταλαβαινεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @moonspell4 Paok:
      -Προφανώς εσύ δεν κατάλαβες απολύτως τίποτε από όσα διάβασες.
      -Αναφέρεται κάπου στο κείμενο ο ΓΓ του ΚΚΕ κ δεν το είδα εγώ;
      -Δεν βλάφτει να διαβάζουμε κ λίγη ιστορία...
      http://istorika-ntokoumenta.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9078.html
      -"Επικύνδυνο" είναι να αμολάς αφιονισμένες από εθνικιστικά παραμύθια μάζες στους δρόμους και να βάζεις έναν φτωχοποιημένο λαό (τον ελληνικό) να στοχοποιεί έναν ακόμη φτωχότερο (τους σλαβομακεδόνες) βγάζοντας από το κάδρο, τόσο τις εθνικιστικές βλακείες με τις οποίες τους αποβλακώνουν αμφότερους, όσο και τις ντόπιες και ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που τους εξαθλιώνουν.

      Διαγραφή
  2. Μέρες συλλαλητηρίου: Βγήκαν φιλελέδες και την πέφτουν σε άλλους φιλελέδες, για να μην πάνε στο συλλαλητήριο, επειδή θα πάνε να μιλήσουν ή θα το υποστηρίξουν o Μίκης Θεοδωράκης και ο Ιερώνυμος, μαζί και διάφορα ακροδεξιά φρούτα.Το ειδαμε και αυτο...

    Η αλληθεια ειναι οτι συλλαλητήρια ΧΩΡΙΣ τα φλάμπουρα και τα πανό μιας διεκδικητικής, εθνικά ανεξάρτητης και πατριωτικής αριστεράς ΔΕΝ έχουν κανένα απολύτως νόημα, αλλά από την άλλη είναι ντροπή και αίσχος, και περιωπής ρατσισμός και ό,τι άλλο θες, το ν’ αποκαλείς κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων φασίστες, ναζιστές κ.λπ., επειδή θα σηκωθούν από τον καναπέ τους, για να πάνε στο συλλαλητήριο.

    Δυστυχώς, η… σκορποχώρι και ουσιαστικώς ανύπαρκτη αριστερά βρίσκεται για ακόμη μια φορά πίσω από τα πράγματα, αδυνατώντας να βγάλει τον κόσμο στο δρόμο με τα δικά της διεκδικητικά, κοινωνικά και πατριωτικά προτάγματα.

    Υπαρχει εξηγηση και το έχουμε ξαναπεί: Η καταστροφική-ενδοτική πολιτική των Συριζαίων «έσπασε» ψυχολογικά το λαό, που, όταν δεν κλαίει τη μοίρα του, άγεται και φέρεται από τους «λύκους» με τις ελληνικές σημαίες.

    Νικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Νικ.:
      Τι να κάνουμε που όποιος αποφασίζει "να σηκωθεί από τον καναπέ του" για να διαδηλώσει πλάι-πλάι με φασίστες, σε μια μάζωξη που την διοργανώνουν φασίστες και έχει ξεκάθαρα φασιστικό περιεχόμενο, δρα σαν φασίστας, θέλει δεν θέλει;

      Διαγραφή
  3. https://left.gr/news/o-ilias-kasidiaris-ymnei-ton-miki-theodoraki

    Το ξερω οτι θα ακουστει σκληρο, αλλα καποιοι ανθρωποι πρεπει να φευγουν πιο νωρις τελικα...

    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.sobranie.mk/the-constitution-of-the-republic-of-macedonia.nspx

    Δυστυχώς κανένας από τους αναλυτές δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει το σύνταγμα, στο οποίο δεν υπάρχουν πουθενά αλυτρωτικές βλέψεις. Μόνο σε μία τροπολογία και στον πρόλογο γίνεται αναφορά στην Αντιφασιστική Συνέλευση της Λαϊκής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας, όπου και εδώ ακόμα μιλά για απελευθέρωση της Γιουγκοσλαβίας και των Βαλκανίων από το φασισμό-ναζισμό. Επίσης αναφέρεται εκτενώς στο σκληρό αγώνα που έδωσαν οι αντάρτες της Γιουγκοσλαβίας και της Μακεδονίας κατά του φασισμού και του Χίτλερ. Κάνει λόγο για τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του μακεδονικού έθνους και καλεί τους λαούς της περιοχής να αγωνιστούν κατά του φασισμού και του ιμπεριαλισμού. Αυτό για μένα δε λέγεται εθνικιστικός αλυτρωτισμός, λέγεται κάπως αλλιώς.
    -
    Mirče Acev

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι ε; Δεν βάζεις τα σχόλια. Απλά σου θυμίζω το προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε!
    Mirče Acev

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Mirče Acev:
      Σόρυ ρε φίλε, καθαρ΄'α προσωπικοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν να ασχολούμαι συστηματικά με το μπλοκ...

      Διαγραφή
  6. Ε, όχι και "δεν αναφέρεται" το ΚΚΕ (όχι ο ΓΓ, αλλά αυτό είναι δευτερεύον, κι όχι στο αναρτημένο κείμενο, αλλά κι αυτό είναι δευτερεύον) στο συγκεκριμένο φύλλο της "Κόντρας"!!! Και το "Εθνικιστικός τυχοδιωκτισμός" στη σελίδα 14 του Π(έτρου) Γ(ιώτη) σε τι αναφέρεται, στη Μαρία Αντουανέτα; Τελικά, Γρηγόρη, τα παιδιά, τα φιλαράκια τα παλιά δεν τα ξεχνάς ποτέ και μη προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από το δάχτυλό σου. Έτσι είναι, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι...

    Ενοχλητικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ενοχλητικός:
      Δεν αναδημοσίευσα ολόκληρο το φύλο της "Κόντρας", αλλά μό0νο το συγκεκριμένο άρθρο.
      Να διαβάζεις την ταυτότητα του μπλογκ πριν σχολιάσεις. Αρκετά με τον κάθε αργόσχολο...
      ".... 2)Η πολιτική αναδημοσιεύσεων του μπλοκ είναι συγκεκριμένη. Αναδημοσιεύεται ο,τιδήποτε θεωρείται ενδιαφέρον ανεξάρτητα αν οι γενικότερες απόψεις των φορέων των αναδημοσιευμένων κειμένων συμφωνούν με αυτές του μπλοκ.
      Για να το κάνω πιο λιανά:
      Αν αναδημοσιεύσω ένα ρεπορτάζ από τον «ελεύθερο τύπο» για την μη συντήριση των αποχετεύσεων π.χ. δεν είναι δυνατόν να βγει από αυτό το συμπέρασμα πως ταυτίζομαι και με το σύνολο των πολιτικών απόψεων της εφημερίδας! Δυστυχώς θα πρέπει να επαναλάβω και τα τόσο αυτονόητα..
      3)Το ίδιο ακριβώς με το παραπάνω ισχύει και για συγκεκριμένα κείμενα αριστερών ή άλλων ομάδων που αναδημοσιεύονται (πρακτική που θα εξακολουθήσει και στο μέλλον) στο μπλογκ. Εάν κάποιος με το οποίο διαφωνώ σε 15 πράγματα, πει 1(!) που θεωρώ εγώ σωστό, αυτό το ένα θα το προβάλω! Και εννοείται πως δεν είμαι υποχρεωμένος (ούτε και είναι πρακτικά δυνατό) κάθε φορά που θα βρίσκω το ένα σωστό, να επαναλαμβάνω και ποια άλλα 15 θεωρώ λάθος. Αν ήταν έτσι, κάθε φορά που θα αναδημοσίευα ένα ενδιαφέρον άρθρο της ελευθεροτυπίας π.χ., θα έπρεπε να δίνω δώρο και 10 dvd-εγκυκλοπαίδεια τις αντικομμουνιστικές μπούρδες που προβάλει το εν λόγω έντυπο....
      https://fadomduck2.blogspot.gr/p/blog-page_30.html

      Διαγραφή
    2. @Ενοχλητικός:
      Ναι, πρώτα βγαίνει η ψυχή του wanna be καγκεμπίτη κ μετά το χούι. Γιατί στην πραγματική ΚΓΒ τουw πέρναγαν κ τεστ I.Q. πριν τους προσλάβουν...

      Διαγραφή
  7. Εσύ τι προτείνεις, να τους αφήσουμε να ονομαστούν όπως θέλουν χωρίς κανένα περιορισμό; Και γενικότερα να τους δώσουμε μια λευκή κόλλα υπογεγραμμένη και να τους πούμε γράψτε ό,τι θέλετε για να μη μας κακοχαρακτηρίσουν;
    Γκορνοματσεντόνια νομίζω είναι ορεινή Μακεδονία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @experience:
      -"ποιοί να αφήσουμε να ονομαστούν ποιοί;"
      Προφανώς στο στο πρώτο πληθυντικό ("Να τους αφήσουμε") αναφέρεται το ελληνικό αστικό (κ ιμπεριαλιστικό εδώ κ 3 συνέδρια κράτος...)
      Ε ρε "ξένες σημαίες" που ανεμίζουνε...
      Κ για διεθνιστικές αρχές ή ιστορικές γνώσεις δεν μιλάω καθόλου ακόμη...

      Διαγραφή
    2. Θα τρίζουν τα κόκκαλα της σλαβομακεδόνισσας Μίρκας ρε σύντροφε με αυτά που ακούω...
      https://www.rizospastis.gr/story.do?id=8531794&textCriteriaClause=%2B%CE%9C%CE%99%CE%A1%CE%9A%CE%91+%2B%CE%93%CE%9A%CE%99%CE%9D%CE%9F%CE%92%CE%91

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B9%CF%81%CE%AE%CE%BD%CE%B7_%CE%93%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7

      https://atexnos.gr/%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%B3%CF%87%CE%B1%CE%AF%CF%81%CF%89-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%8C%CF%81%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B1/

      Διαγραφή
    3. Μιας που το είπες Σλαβομακεδονία θα ήταν το καλύτερο όνομα για αυτούς κατά τη γνώμη μου, δεν το δέχονται όμως γιατί σχεδόν οι μισοί είναι Αλβανοί και έχουν πρόβλημα με αυτό

      Διαγραφή
    4. θα μου επιτρέψεις να ρωτήσω την άποψη σου ,τώρα που τέλειωσαν τα βαφτίσια ,για την "ονοματοδοσία" ,κ κυρίως για τη θέση του Κόμματος σχετικά με την ανυπαρξία μακεδονικού έθνους-γλώσσας όπως αυτή δημοσιεύτηκε σε σχετικό άρθρο στο 902 https://www.902.gr/eidisi/politiki/159679/gia-legomeno-makedoniko-zitima..... ευχαριστω για το χρόνο σου IRA

      Διαγραφή
    5. @IRA:
      Δεν θέλω να σχολιάσω επάνω στις θέσεις του ΚΚΕ. Οι δικές μου απόψεις επί του θέματος είναι κατατεθειμένες εδώ και καιρό και εν πολλοίς (αλλά όχι απόλυτα) ταυτίζονται με τις διαχρονικές θέσεις του κόμματος επάνω στο ζήτημα.
      Σε πολύ πρόσφατο(23/6/2018) άρθρο του "Ρ" η "ανύπαρκτη εθνικότητα" αναφέρεται πολλές φορές με το όνομα της ως "σλαβομακεδόνες":
      "οι Σλαβομακεδόνες πήραν μέρος στο ΕΑΜ, στον ΕΛΑΣ, πάλεψαν ενάντια στη γερμανική και βουλγαρική κατοχή και στη συνέχεια στον αγώνα του ΔΣΕ..."

      Διαγραφή
    6. https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9896405&textCriteriaClause=%2B%28%CE%A3%CE%9B%CE%91%CE%92%CE%9F%CE%9C%CE%91%CE%9A%CE%95%CE%94%CE%9F%CE%9D%CE%95%CE%A3+%29

      Διαγραφή
  8. @Trash:
    Έχεις υποψη σου κάποιο άρθρο σχετικά με τους ανταγωνισμούς σε Βαλκάνια και Αν.Μεσόγειο, τις ανακατατάξες, τους δρόμους μεταφοράς τις ενέργειας. Προκειμένου να καταλάβω λίγο καλύτερα το τι ακριβώς γίνεται ;
    Xρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Xρήστος:
      Οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρήγορα ώστε να προτείνω κάτι...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.