Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Περί των «light» του κ. Σκουρλέτη…

«Αυτά που περάσαμε εμείς είναι πολύ πιο light από αυτά που πέρασαν με βία, με ΜΑΤ, από το 2010». Τα παραπάνω ισχυρίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. «Light » ή πιο «ελαφριά», κατά το ελληνικότερον, λοιπόν τα μέτρα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Χωρίς «βία και ΜΑΤ», αλλά προφανώς με …αγάπη και φροντίδα για το λαό.
Έ-λε-ος κ. Σκουρλέτη. Θα λέγαμε ντροπή. Αλλά για αυτή την κυβέρνηση και τους υπουργούς της, η συγκεκριμένη λέξη μαζί με την «τσίπα» έχει απαλείφει από το λεξιλόγιο τους. Μόλις ενάμιση μήνα μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου, ο υπουργός Εσωτερικών προσβάλλοντας τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ισχυρίστηκε: «Αυτή η κυβέρνηση δεν ασπάζεται την αντίληψη και τη λογική των μνημονίων»…

Ανακεφαλαιώνουμε: Τα «αριστερά μέτρα» είναι «light». Δεν χρησιμοποιήθηκε βία και ΜΑΤ για να επιβληθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ απεχθάνεται τα μνημόνια. Σε τρεις προτάσεις, τρία ψέματα.

Πρώτον: Από το 2015 μέχρι σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ψηφίσει συνολικά μέτρα ύψος 14,1 δις ευρώ. Τα 8,7 δις τα έχει ήδη εφαρμόσει, ενώ τα 5,4 τα ψήφισε με το 4ο μνημόνιο και θα εφαρμοστούν σταδιακά από το 2018 και μετά. Από το σύνολο των μέτρων τα 7,5 δις. ευρώ αποτελούν φορολογικά μέτρα. Τα 6,5 δις. ευρώ αφορούν τις συνολικές μειώσεις που έχουν υποστεί οι συνταξιούχους από το 2015 μέχρι τώρα.
Με τη μείωση του αφορολόγητου και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, οι συνταξιούχοι το επόμενο διάστημα θα υποστούν μειώσεις στο εισόδημα τους, μέχρι 30%, ενώ συντριπτικό θα είναι και το πλήγμα από την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Αντίστοιχη σφαγή θα γίνει στους εργαζομένους αφού από τη μείωση του αφορολόγητου θα κληθούν να πληρώσουν φόρο και οι μισθωτοί των 400 ευρώ.

Δεύτερον: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε βία και ΜΑΤ, όπως όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Τον Οκτώβριο του 2016, η κυβέρνηση Τσίπρα, χτύπησε με χημικά τους συνταξιούχους έξω από τη Βουλή. Την αστυνομική καταστολή βίωσαν στο πετσί τους και οι αγρότες. Με ΜΑΤ και δακρυγόνα διαλύθηκε και η συγκέντρωση στο Σύνταγμα την μέρα της ψήφισης του 4ου μνημονίου.

Τρίτον: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παρότι κατά τον κ. Σκουρλέτη, «δεν ασπάζεται» τη λογική των μνημονίων, είναι η μοναδική που το 2010 έχει ψηφίσει και προώθησε δύο τον αριθμό! Μάλιστα με το 4ο μνημόνιο δέσμευσε την ελληνική κοινωνία με την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 11,5 δις. ευρώ, ετησίως (!) μέχρι το 2022 η επίτευξη των οποίων θα χρειαστεί πολύ «αίμα». Επίσης δεσμεύτηκαν για την επίτευξη πλεονασμάτων 2% κατά μέσο όρο για τα επόμενα 40 χρόνια.

Περικοπές συντάξεων. Διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος. Φόροι επί φόρων. Παραπέρα φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά για τον κ. Σκουρλέτη: «Πετύχαμε πολύ περισσότερα από όσα μπορούσαμε»… Πράγματι «πέτυχαν» πολύ περισσότερα. Πήραν ότι τους έδωσαν οι δανειστές και το εφάρμοσαν, πουλώντας στην ελληνική κοινωνία το παραμύθι των «αριστερών» που …εκβιάστηκαν, πάντα ντυμένο με το ψέμα και την υποκρισία, περί «επώδυνων συμβιβασμών».

Πάντως η πρόσφατη ικανοποίηση που εξέφρασε ο ΣΕΒ, σε σχετικό δελτίο του, για τη θετική πορεία των καθαρών εσόδων του προϋπολογισμού, από την αφαίμαξη του λαού, φανερώνει ότι πραγματικά «πέτυχαν πολύ περισσότερα από όσα μπορούσαν»…
Πηγή: Ημεροδρόμος via προλετάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.