Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Κούβα, η πρώτη χώρα εξάλειψης του ιού HIV


Η Κούβα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που εξάλειψε την μετάδοση του ιού HIV, του AIDS και της σύφιλης από τη μητέρα στο παιδί, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Ηνωμένα Έθνη.

Παρά το γεγονός ότι η Κούβα είναι μια σχετικά μικρή χώρα με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά HIV -λιγότερες από 4.000 γυναίκες φέρουν τον ιό HIV- η διευθύντρια του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας, Carissa Εtienne, δήλωσε πως η εξάλειψη της Κούβας «παρέχει έμπνευση και για άλλες χώρες».

«Αυτή η επιτυχία δείχνει ότι μια οικουμενική πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική κάλυψη είναι κάτι εφικτό αλλά και το κλειδί της επιτυχίας για την καταπολέμηση τόσο μεγάλων προκλήσεων όπως το AIDS».

Το θέμα παρουσιάζεται στο παρακάτω βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: enallaktiki agenda
Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.